icon

Rozmýšľam nad rozvodom

eugennia
18. nov 2016

Baby rada by som pozidala o radu,sme manzelia 6rokov,samozrejme na zaciatku velka laska,o chvilu prislo dieta,prve roky boli stastne aj ked syn mal zdravotne problemy.Vzdy sme drzali pri sebe a vsetko zvladali,velakrat nam Rodina nepriala a miesali sa do vztahu…potom sme vsak zacali mat financne problem,o ktorych som netusila,ze su aj take velke.manzel mal na starosti financie,ved on zarabal,ja som bola na materskej a behala so synom po lekaroch.peniaze boli posledne co ma zujima,potom sa prevalili dlhy,manzel nas nevedel zabezpecit,hanbil sa priznat ze nemame dost,a poziciaval,bez mojho vedomia,to sme si vysvetlili,nasiel si lepsie platenu pracu,ja som sa tiez zamestnala,na vsetko sme si vybavili splatky a dufala som,ze sa z toho dostaneme,nemame ani svoj byt,a kvoli dlzobam nam hypo nedaju asi nikdy,boli sme na tom tak zle,ze 2x nam chceli vziat auto,neplatil leasing,v poslednej chvili pomohla Rodina a pozicali nam.muz mal aj exekuciu,nastastie uz vyplatena.proste nas zivot je tazky a zly,uvedomujem si ze mame po 30tke,vlastny majetok ziadny,samozrejme kvoli peniazom same hadky,neverim mu,vsetko musim kontrolovat,mam na starosti financie ja,ale stale ich nie je dostac na vsetko jeho splacanie,v poslednej dobe uz z nasho vztahu vyprchala aj ucta,kricime po sebe,hadame sa stale viac,mali to casto pocuva,nevidim uz ziadnu svetlu buducnost.lubim ho stale,brala som si ho v kostole,aj v dobrom aj v zlom a myslela som to vazne ze do konca spolu.ale takymto stylom ja neviem,co robit,casto je na mna zly,krici,uraza ma,robi si zo mna srandu,pritom by mal byt ticho a suchat nohami,po tom co vyviedol,jedine co mu neodopriem,ze otec je skvely,velakrat mi vykrikoval aj rozvod.ja neviem takto zit.to chcem tak vela?normalne chodit do prace,mat staly prijem,platit ucty nacas,starat sa o dieta?bez toho aby som sa triasla o kazdu korunu,ci cent,bala sa co zase ztajil,vyviedol….strasne mi ublizil,jeho klamstvami,casto rozmyslam ze odidem od neho,len nemam kam,nic nasetrene,neviem si predstavit ako by sme fungovali so synom,striedat si ho…nikdy som sa nechcela rozviest.neviem ako dalej,nezvladam to uz.mate niekto podobnu situaciu?ako to riesit?mam byt stale nestastna…..??

Strana
z2
berta1988
18. nov 2016

cauko, eugénia. mňa by zaujímalo na tvojom mieste, kam dáva peniaze. nie je gambler, nemáš žiadne takéto podozrenie?

kiwi3
18. nov 2016

ak by bol taky skvely otec, tak by sa asi pred dietatom skaredo nehadal a nerobil by dlzoby... myslim si, ze ak sa rozhodnes pre rozvod, tak sa ti dost ulavi. zalezi fakt, kam dava tie peniaze. takze odborna pomoc alebo rozvod...

staronova
18. nov 2016

@eugennia po prečítaní takýchto a podobných príspevkom sa mi rozum zastavuje....a že ľúbim ho!!!!!!

berta1988
18. nov 2016

nemyslím si, že je to také jednoduché. môže byť cholerik, povedať čo-to pred dieťaťom, ale na druhej strane neskutočne láskavý, povaruje malého, zahrá sa s ním, trávi s ním čas... je veľa mužov, čo škaredé slovo pred dieťaťom nikdy neutrúsia, ale zato na rodinu s prepáčením s..rú. dôležitá je len práca, sú workoholici. tak to nie je výhra tiež...

adina0501
18. nov 2016

Ak máš možnosť odísť k rodičom tak choď aspoň na skúšku, ak sa neprebudí, asi budúcnosť vo Vašom vzťahu nebude ružová.... a začni rozmýšľať ako by si si ty zariadila svoj život a či by ti nebolo ľahšie a lepšie bez neho...... ľúbiť človeka, ktorý ti takto ubližuje, no nenahováraš si to len? ja by som mala asi už vnútorný odpor...... ale aj tak držím palčeky, verím, že to dopadne dobre, držkaj sa a informuj nás ak sa niečo zlepší..... poradíme....

katkakovac
18. nov 2016

Najskor si vybavte refinancovanie uverov. Najlepsie vsetky do jednej banky. Daju sa vyplatit aj nebankovky, kedysi som nieco take vybavovala a vyplatili cca 10 uverov a vyhrabali s az najvacsich problemov. Potom sa rozhodni ako dalej. Hlavne by som zistovala, kde sa vam stracaju peniaze. Ak spravil chybu a snazi sa to odcinit, sancu si zasluzi. Ak v tom pokracuje, lepsie to uz nebude. Kazdopadne si daj sudom spravit zuzenie bsm (neviem si spomenut ci je to presne zuzenie alebo obmedzenie...) Budes sa tak chranit pred pripadnymi dalsimi dlhmi. Ja som tiez kedysi z vlastnej hluposti narobila dlhy a hambila som sa za to, tak som zatlkala. Nahanali ma exekutori, uplna katastrofa. Ked sa to prevalilo, musela som priznat farbu a muz ma podrzal. Ja som si ale vstupila do svedomia, dlhy som si poctivo vyplatila a teraz v tomto smere sekam dobrotu. Skuste poradnu, refinancovanie a ak sa nic nezmeni, vztah ukonci. Drzim palce

glorikarebeka
18. nov 2016

@katkakovac poslat muza do cudziny zarobit,vyhrabat sa z dlhou a potom uvidis,takto dlhy nesplaltite,je velmi nezodpovedny co urobil tak nech to napravi a ty si spravila velku chybu,ze si nedala pozor na peniaze,ja ti nic nevycitam,uz sa stalo,ale chlap je hlava rodiny a zena je krk co s nim toci a to,ze si nezarabala?vsak si na MD,staras sa zas o syna,o domacnost

katkakovac
18. nov 2016

@glorikarebeka asi si to chcela adresovat zakladatelke diskusie.

berta1988
18. nov 2016

@glorikarebeka poslať muža do cudziny? to ako marušku po jahody v zime... evidentne nie je typ, s ktorým si ona môže točiť, veď píše, že sa jej aj posmieva a nadáva jej, tak asi by si z takého "choď zarobiť do cudziny" veľa nerobil. a tiež nie každý sa vie obracať v tom zahraničí, aj na to musí byť typ a už samého by ho to napadlo, ak by na to mal...

katkakovac
18. nov 2016

@berta1988 a este by tam preflakal peniaze. Ked ma problem z minanim, treba ho mat pod kontrolou.

berta1988
18. nov 2016

@katkakovac a našiel by si inú 😀

katkakovac
18. nov 2016

@berta1988 preesne😆

sasa1310
18. nov 2016

@eugennia to, že na teba kričí a uráža ťa jednoducho sú jeho výčitky a bezmocnosť. Možno mu vyčítaš stále a dávaš pred nos to, čo ste si už dávno vysvetlili.
Otázne je hlavne, kde tie prachy dal. Ak zarábal menej ako ste mali výdavky, tak niet sa čo čudovať.
Píšeš, že exekúcie už nemá, že sa vám to podarilo vyplatiť. Tak čo teraz riešiš?
Vyčítaš mu a on má potom asi nervy?
Mne keby muž vyčítal niečo čo sme si dávno vysvetlili a dával mi to stále na oči a neveril by mi, tak tiež by som asi na neho vybuchla.
Pre toto sa manželstvá nerozvádzajú. To by bolo každé druhé už dávno rozvedené.
Ale otázne je fakt, že či tie prachy minul na to, že ste mali väčšie výdavky ako príjmy alebo ich niekde preflákal. Zásadnu vec si nenapísala.

missdiva
18. nov 2016

@eugennia kedze z vasho vztahu uz vyprchala ucta nemas co zachranovat po citovej stranke. Na tvojom mieste by som sa rozviedla a zacala so synom od nuly (resp. od minusu).
V tomto pripade neplati, ze s muzom to spolu zvladnete lahsie. Kedze nie je spolahlivy musela by si donekonecna vsetko vzdy po nom kontrolovat a aj to sa nemusis vzdy o vsetkom dozvediet. Pokial je len na pritaz a este k tomu je na teba zly, tak by som zacala novu kapitolu zivota bez neho. Skor nez narobi nove dlhy, ktore zase zamlci. Vlastne ani nemas inu moznost ako rozvod ak nechces aby sa ta tykali aj dalsie dlhy, ktore moze narobit bez tvojho vedomia. Je sice mozne zrusenie BSM aj za trvania manzelstva ale na tvojom mieste by som do toho nesla lebo ak mate ozaj velke dlhy (a chyti sa toho dobry pravnik) mohlo by sa to brat ako dohoda medzi vami za ucelom podvodu.
Ver tomu, ze malemu nebude smutno za stresom sposobenym vasimi hadkami. Drzim palce 🙂 !

silaviat
18. nov 2016

tak a ukamenujte ma ... ale. on sa snazil zabezpecit rodinu spravil chybu ze vzal uvery bez jej vedomia..ale ona sa o financie nestarala nezaujimalo ju kde ich on ma brat ... minali ich obaja nie sam.. nepise ze hra automaty chlasta pije chodi za milenkami... na rodinu su dvaja a ona sa tiez mala starat kde sa beru peniaze ved snad vie kolko manzel zaraba a ak minala viac ako vladal zarabat? podla mna chyba je v oboch a nehadzat vsetko len na neho.. ak k nemu nic necitis neveris mu ok rozved sa..ale dlzoby su vas oboch rovnako si jedla byvala a minala ako on .... z toho co si napisala je tazko radit ... ty musis vediet ci je to tak zle ze ani napr manzelska poradna nepomoze...

berta1988
18. nov 2016

je to tak, pre mnohé páry je materská dovolenka zaberákom, poznám také prípady, že jedli sáčkové polievky a nemohli sa dočkať, kým žena pôjde do práce. tak či tak, môžeme tu radiť, čokoľvek, žena si aj tak spraví vždy po svojom. je to tým, že nepresne pomenúva a to, čo cíti k mužovi, ktorého opisuje, vie len ona. ja osobne verím tomu, že ho miluje, aj keď jej on nadáva a podobne - zo zúfalstva. ja by som sa snažila o záchranu manželstva. dať tomu šancu!

glorikarebeka
18. nov 2016

tu tie peniaze nezaroby aj ked sa poserie,moj chodi na tyzdnovky a da sa to,jasne zalezi od povahy,uz ho to malo sameho napadnut a kludne moze ist aj s nim,ja by som to riskla ako co ked sa rozvedie,zostanu dlhy aj jej,treba splatit a potom by som sa rozviedla s cistym zaciatkom,ved ani chlapa nenajde aj keby ako chcela,dozvie sa,ze ma dlhy a da jej kazdy ahoj a aj s dietatom a ako napisala
@silaviat je to aj jej vina,ako nevediet kolko donesie penazi?a len si beriem a ani byt proste NIC,NIC
@silaviat

miluna777
18. nov 2016

V každom vzťahu je dôležitá dôvera. On ti neveril natoľko, aby s tebou riešil finančnú situáciu (ale bol príliš pyšný na to, aby ti povedal, že míňate viacej ako zarobí), a ty mu nemôžeš veriť teraz. Toto si vyjasnite, alebo sa rozveďte...

stardust
18. nov 2016

Momentalne ste obidvaja pod velkym stresom prameniacim z nedostatku financii, preto tie hadky...cast z nich mozno aj ty iniciujes...Trochu mi nie je jasne, ci to s tym zadlzovanim bola len vtedajsia zalezitost, alebo ci sa aj teraz zadlzuje.

glorikarebeka
18. nov 2016

@katkakovac prepac,ano

jeannna
19. nov 2016

@eugennia eugennia eugennia. Ako uz bolo spomenute sama si prilozila ruku k dielu ale hladas len vinnikov v okoli. Uz v uvode spominas ako vam rodina nepriala. Je nacase zobrat svoj zivot do vlastnych ruk a konat. Tvoja situacia je tazka ale zdaleka nie beznadejna.
Je to na tebe ale ja by som nedokazala zit s clovekom ktory na problem s dlhmi. Je to ako casovana bomba lebo nevies kedy vystreli.

A co pises dalej ze si z teba este robi srandu? Tvoje obavy a nespokojnost su uplne na mieste.

Poloz si otazku ci chces takto zit este iks rokov. Ludia typu tvojho muza sa len velmi tazko menia.

eugennia
autor
19. nov 2016

@sasa1310 bude to tak,ze vydavky boli vacsie sko prijmy,o com som ja netusila,vedela som kolko zaraba,aj ze si vie pomimo futbalom zarobit,myslela som,ze je vsetko ok,minuli sme vela na nemocnice,synove rehabilitacie ,operacie,netusila som ze je tak zle,ona sa nam snazil dopriat vsetko,a zrazu zacali chodit obalky s upomienkami atd,az potom sa priznal,a hacik bol aj v tom,ze msl nizsi prijem,sef mu nedaval premie a nepovedal mi to,nastastie si potom nasiel lepsie platenu pracu,bolo mu to luto,chodil,snazil sa ,vybavoval,povedala som si ze ked budeme ns to dvaja,splatime to skor,ze mu pomozem,ved v dobrom aj zlom....uvazovali sme aj o zahranici,ale nakoniec nasiel dobru pracu tu,sice dalej od domu,nie je ziadny gambmer,o syna sa stara,ninde sa neflaka,nechodi po baroch,pomaha mi v domacnosti,chodi s nami po lekaroch,preto som pisala ze otec je skvely....ja som na financie pozor nedala,to je pravda,verte ze ma nezaujimali vtedy,chcela som len syna postavit na nohy.tak to bolo,mali sme vicere exekucie a splatky,snazili ss refinancovat,bola som v dvoch bankach,riesila s dvomi financ,poradcami ale nik by nam pozicku nedal,kvoli exekuciam a omeskanym splatkam.musia sa najprv casom vymazat uverove registre,skussli sme vsetko,tak len robime a platime dlhy,a uz je to dva roky a stale sa objavuju nove a nove nevybavene ucty z tej minulosti kedy to zacalo,preto ma to nebavi,tskto zit,a jasne ze sa sj vela hadame s vytahujeme minulost

berta1988
19. nov 2016

eugenia, nechcem spochybňovať nič, ale poznám dvoch gamblerov - ver, že NIKDY a pred sebou už vôbec nie! nepriznajú, že hrajú. to je ako s alkoholom. a ako sa hovorí, pod lampou je najväčšia tma. ja by som trochu skúmala. a ešte ti poradím: keď to čítam, akoby som si čítala o svojom vzťahu... nie, čo sa týka financií, ale tých urážok. myslím si, že je to všade. pravidelne sme sa po smrti našej dcérky hádali, bolo to niečo strašné. apotom ten môj záväzok, že už nesmiem, nikdy viac. začala som byť láskavejšia, a ako to už býva - akcia-reakcia, aj on na mňa. ja som sa zmenila a aj vzťah sa začal meniť. never nikdy tomu, že "ľudia sa nemenia". menia, menia, menia a ja vidím svetielko na konci tvojho tunelu, uvidíš. 😉

nini1010
19. nov 2016

Myslim si tiez ze je gambler.Nebudem rozpisovat preco ale myslim si ze je gambler a ak to tak naozaj je necakaj ze ti to prizna.nikdy to neprizna.ale ak veris tomu ze nie je nebudem ta presviedcat,nevadi.

berta1988
19. nov 2016

@nini1010 bojím sa, že máš pravdu...
poznám trošku "mentalitu" týchto ľudí, ale aj tých, čo s gamblermi alebo v ich blízkosti žijú. Boja sa nazrieť pravde do očí, to v prvom rade, ale v druhom, oni to poprú, poprú, poprú... Poznám jednu vozíčkarku, ktorá dávala svoj príbeh druhým za príklad. Vravela, akého ona stretla fantastického muža - na rukách ju nosil... Všetci pred ním dávali klobúk dole, že on takto ľúbi a pomáha vozíčkarke. No a čo sa stalo? Ešte si ju aj zobral, truľo... On spáchal samovraždu, lebo bol v takých dlhoch a tie jej čo? Ostali na krku. Ona bola v takom šoku... Ozajstný príbeh je toto, naozaj sa stal! A samozrejme, že NIČ netušila...

evica01
19. nov 2016

No ved ak uz teraz neberie pozicky tak by to mohlo byt ok.
Co bolo bolo. Splacajte. Ja by som tie povedala, ze gembluje. Skus mu nenapadne pozerat vrecka, penazenku... pri automatoch sa aj cola pije.. mozno najdes blocek.. Vies ako. Zensky rozum do hrsti.
No este toto mat na hlave, vsak? Obaja ste uz unaveni.
Skus bud mila. Sadni si s nim. Povedz mu, ze ta to uz nebavi takto zit. Ale vies ako.. musis vystriehnut ten spravny vecer, spravnu chvilu.
Zacni od seba. On sa prida. Uvidis. Obcas sa usmej. Nereaguj ak bude mat blby komentar.
A ak ta v niecom klame a ty budes mila, bude mu to viac luto 🙂
Inak si myslim, ze mate sancu na pekny zivot.

evka4
19. nov 2016

@eugennia Skus sa na situaciu pozriet triezvym pohladom a to Ti mozno pomoze rozhodnut sa, co dalej s Vasim vztahom... Neviem, ake velke dlhy manzel narobil, ale skus si priblizne vyratat aspon tie, o ktorych vies, ci ste ich naozaj v tom obdobi, ked boli Vase prijmy nizsie, nez realne vydavky, minuli ako rodina, alebo ci nesli niekam inam... Lebo realne si neviem predstavit, kolko toho manzel musel napoziciavat na zabezpecenie Vasho standardu, ze sa stale objavuju nove dlhy... Tam bude urcite nejaky dalsi problem. Ja viem, ze clovek si urcite fakty nechce pripustit, ale bud pre istotu otvorena aj tej moznosti, ze je napr. gambler, lebo ja chapem, ze Vam pocas Tvojej MD/RD klesli prijmy a on istu cast vykryl uverom, ale ved to preboha nemohlo byt tolko, ze by ste sa toho v rozumnej dobe nezbavili... Ak na Teba slovne utoci, nieco si tym kompenzuje a nevidim dovod, preco by si to mala niekomu tolerovat. Kazdy v zivote robime chyby, je normalne odpustat, ale treba davat len obmedzeny pocet dalsich sanci... Zachovaj si predovsetkym uctu voci samej sebe a dajte synovi spravny vzor spravania sa voci najblizsim do buducnosti... Drzim palce.

bluka2
19. nov 2016

AJ mne toto znie ako nejaky "sofistikovany" gambler, co napr. V robote cez net robi nejake stavky alebo velmi riskantne akcie. Neexistuje, aby clovek bez nejakeho hlbsieho problemu ako napr gamblerstvo to tak dlho dokazal skryvat. Toto je premyslene, vedia velmi dobre klamat.

bluka2
19. nov 2016

Ja by som ho doviedla k nejakemu psychologovi/manz. poradne, ale k niekomu, kto sa v tychto ludoch naozaj vyzna/ specializuje, aby ti povedal na co to vyzera/pripadne nevyzera.

jonnie
19. nov 2016

Kde ste byvali od zaciatku-ked ste nebrali hypo? Treba auto na leasing-ked nemate vlastny byt? Neviem ake stare a preco..to ty musis vediet. Pozri stranku dlznik.sk a mozno najdes nieco.skus sa poradit-ci nepomoze zrusenie BSM.

Strana
z2