icon

Rozpadá sa mi vzťah

neviemakodalej1307
20. okt 2018

Ahojte,
Mám 17 rokov a už 5 mesiacov chodím s tým najúžasnejším chlapcom pod slnkom. Milujem ho srdcom i dušou, ale nedávno sa mi prihodila jedna nepekná vec.
Cez pokec som sa zoznámila s jedným chalanom. Začali sme si písať, neskôr cez wtsapp. Dohodli sme sa na stretku a aj sme sa stretli. Frajerovi som o tom klamala a hrozne ma to mrzí. Neskôr zistil, že som ho klamala a myslí si, že som ho s tým chalanom podviedla, ale nestalo sa tak. Na to ja srdce nemám. A ja už neviem ako ďalej.
Frajer vraví, že sa o tom so mnou porozpráva, ale pochybujem, že sa to nejako vyrieši. Nechcem ho stratiť. Keby hej, tak fakt neviem čo by som spravila. Viem, je to málo, že sme spolu iba 5 mesiacov a máme 17, ale pre mňa to znamená strašne moc. Ja všetko strašne prežívam a keď mi niekto povie čo len jedno krivé slovko, už mám slzy na krajíčku.
Nechcem sa s ním rozísť.
Budem rada za každú normálnu radu.
Ďakujem 🙂 :'(

Viete mi nejako poradiť? Za každú jednu normálnu radu budem rada🙂😢

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2018

@jesisari14 Ja si nemyslim, ze ak clovek s niekym chodi, tak sa uz nesmie stretavat ani pisat s inymi. Preco? Clovek potrebuje aj inych ludi, nielen toho svojho partnera, inak sa stava na nom zavisly a to je zle. Samozrejme, nema to by tajne, lebo ak je to tajne, tak potom je to uz podozrive a chapem, ze partner je sklamany. Potom to uz zavana niecim nedobrym, aj ked to vobec tak nemusi byt, ale dovera uz je nastrbena.

sasa1983
25. okt 2018

Asi, čiastočne, narážate na môj príspevok. Jeho cieľom ale nebolo povedať, že počet sexuálnych partnerov by mal dosahovať desiatky. Bol o tom, aby sa baba našla s tom čo jej vyhovuje. 17 ročná nemôže mať skúsenosti. Hľadá sa v živote, na trhu s prácou, vzťahy s mužmi, s kolegami/muzi-ženy. .Čo chce. V živote a to platí aj v sexe. Ja neviem ako vy, ale to čo mi sadlo som.nenašla pri prvom ani druhom ani treťom muzovi..Sú ľudia, pre ktorých je sex zjavne menej dôležitý aspekt, čo je ok,ale su aj takí, pre ktorých to nie je nedolezite a vymeniť pár mužov na toto mi príde ok. Je mladá, nemusí si teraz nájsť vzťah na 50 rokov, ale tých najbližších 5-7 rokov si môže život užívať, cestovať, schádzat sa a rozchádzat a zostať nad vecou. Nie každý si nájde celozivotnu lásku a vzťah ako maturant

anabella111
25. okt 2018

😞..nad akou vecou?

terezka1947
25. okt 2018

Laska sa nehlada v posteli....aspon nie ta prava,tam by mala koncit-prave ta prava
A tych pravych lasok predsa nemoze byt 10
Ja tiez nechapem to uzitie si....
Alebo aj chapem,kazdy si zivot naplna a vyplna nie im inym.

0silvia0
25. okt 2018

@sasa1983 ja mám tri otázky:
1. čo je to vysexovať sa?
2. ako znie pokračovanie "čo si neodsexuješ v mladosti....."
3. ako môže byť niekto nad vecou keď sa niekto rozchádza a schádza...? Veď človek ak sa skutočne zamiluje (myslím skutočne, žiadne povrchné akože vzťahy) nemôže zostať nad vecou a keď vzťah nevyjde, tak ho to predsa trápi.

sasa1983
25. okt 2018

Mať vzťahy nielen na život a na smrť, ale aj platonicke lásky, kľudne aj so sexom. Kto nenájde to, čo mu pre seba samého vyhovuje v sexe, (a to sa da podla mna pri prvom, druhom partnerovi tazko najst, tak potom zväčša začne vymýšľať keď už je dlho pridlho s jednym partnerom). A netreba to tak všetko stavať, že chodila som pár mesiacov s niekým a teraz mi na tom spadne svet. Vzťahy začínajú a končia. Všetky. Skôr či neskôr. Nič netrvá večne. .

sasa1983
25. okt 2018

@0silvia0 a moze sa 17-20 ročná mladá baba skutočne zamilovať a celé to prežívať v porovnaní s tým, aké vzťahy majú dospelé 30-35 ročné ženy, už skúsené a nad vecou? Ved ja píšem o tejto mladej. Že nech to nerieši a ide ďalej. Aj tak, by sa vysoko pravdepodobne rozišli. Sú spolu 5m v 17tich, to nie je záväzok obrovskej hodnoty. Je mladá, nemusí sa na nikoho viazať a už vôbec nie na jedného chlapa, na tom v 17tich nič nestojí a nepadá.

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2018

@sasa1983 ale aj ta 17-rocna moze brat vztah vazne a je to pre nu vazna vec.

terezka1947
25. okt 2018

@sasa1983 krasne,nie promiskuitne a dlhotrvacne vztahy existuju aj dnes...našťastie.
Mas pravdu,tie tiez skoncia,ale smrtou jedneho z paru.
Ale kazdy hlada,co ho naplna...

sasa1983
25. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl veď Áno. Ale my sme staršie (žiaľ smola..), ale skúsenejšie a tak sme potencionálne schopné jej povedať, nech sa netrápi pre chlapa V 17tich. .tomu sa hovorí mať vtedajšie roky a terajší rozum.

sasa1983
25. okt 2018

@terezka1947 Ty to vnímaš tak, ja inak. Pravda bude asi niekde v strede

0silvia0
25. okt 2018

@sasa1983 jasne ze sa moze 17-20 rocna baba skutocne zamilovat. Ja ked som bola v 19-20 zamilovana, tak s celym srdcom, az to bolelo. Ziadne spekulovanie, kalkulovanie, ziadne pragmaticke chladne uvazovanie. Ja som stavana na dlhodobe vztahy. Moj prvy vztah trval 5 rokov, zistila som, ze to nebolo ono. Potom nejake ulety, ale ja nie som "defka", tak som zistila, ze takto teda nie. Potom si ma nasiel manzel a musim povedat, ze ja si najviac "uzivam" v manzelstve. Uzivanie, ktore tu bolo spominane ako uzasne uzivanie v mladosti je total chabe proti tomu, co cloveku moze poskytnut dlhodoby, kvalitny vztah.

sasa1983
25. okt 2018

@0silvia0 veď ja nepíšem že treba mať 10 milencov. Ale že z jedného nevydareného vzťahu v 17tich zas tragédiu robiť netreba. A aj Tebe trvalo pár vzťahov kým si našla toho čo Ti vyhovuje a to, čo Ti vyhovuje. Aj ona má *v 17tich nárok to vyskúšať a prísť na to a aj tak naďalej platí, že možno ani ten ďalší a ani potom ešte ďalší nemusí byť to pravé. Možno bude mať ešte 5 vzťahov kým to bude to ono

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2018

@sasa1983 ale toto su neprenosne skusenosti, darmo Ty budes 17-rocnej nieco taketo vysvetlovat, lebo ona to vidi uplne inak. A navyse, kludne moze v 17-tich najst chlapa na cely zivot, alebo aj nemusi.

sasa1983
25. okt 2018

Ale mojim zámerom bolo ju podporiť a ukludnit. Že nech sa netrápi

0silvia0
25. okt 2018

@sasa1983 ale ved samozrejme, moze prejst niekolko vztahov, kym najde toho praveho. Nie to, co jej vyhovuje, ale toho kto jej vyhovuje.
Ale my sme tu narazali skor na tvoje cudne slovne spojenie "vysexuj sa". To znelo uplne inak ako teraz pises. Mne to vyznelo skor ako "poskusaj dievca co sa da". Pretoze ja stale nechapem, preco sa ma vysexovat zamladi, ked sexualne je zena najaktivnejsia a vie si ho uzit najlepsie v zrelsom veku a so stabilnym partnerom.

sasa1983
25. okt 2018

@0silvia0 tak som to myslela inak, ale stále aspoň tak,že kým si nenájde toho pravého partnera na manzelstvo, tak pár vzťahov kratšich dlhších, ľudne aj na sex mať môže.

sasa1983
25. okt 2018

@0silvia0 a to myslíš aký vek?

0silvia0
25. okt 2018

@sasa1983 nerozumiem na aky vek sa pytas.

sasa1983
25. okt 2018

@0silvia0 pisala si, že si najlepšie sex vie žena uzit v zrelom veku. Tak sa pýtam, aký vek máš namysli. Že koľko rokov. ?

0silvia0
26. okt 2018

@sasa1983 dajme tomu po tridsiatke? Zena je zastabilizovana vo svojom zenstve, pozna svoje telo, je jednoducho vyzretejsia.

terezka1947
26. okt 2018

@sasa1983 ja si myslim,ze v urcitych veciach v zivote pravda uoristred nie je
Prave hodnoty nikdy z mody nevyjdu.....pre mna sa laska neskusa sexom,ani sex sa neskusa a laska je vazna vec...aj vztahy.
Co s tebou suhlasim,tak asi s tym,ze je potrebne hladat,mat kamaratov,pozorovat chlapcov,pocuvat,porovnavat,ucit sa,ked je na to cas...nieco dokázať.
Lenze...boli sme mladi,no a zalubenost sa vazne brala...akurat tu ide mozno o rodicov,ich dohovaranie,rozhovory,aby mlady clivek mal na mysli esre skolu,buducnost...leeenze,tiez to nie je vzdy vysvetlitelne a ozaj nie je nikde napisane,ze clovek toho praveho nemoze stretnyt v 17r.
Skratka,treba mat oci,usi otvorene...aj ked je clovek zalubeny.

sasa1983
26. okt 2018

@0silvia0 Áno. .súhlasím. I keď som tajne dúfala, že zrelý vek nie je po 30tke😊

anabella111
26. okt 2018

Zrely vek je vtedy..ked uz nevypustis zo seba..ze sexovanim a striedanim partnerov sa da dospiet do dobreho vztahu..Zrela si vtedy..ked povies...keby som vedela..to co viem dnes..to vsetko by som si odpustila. Top sexualny zivot spociva v suzneni dvoch konkretnych ludi..nie v naucenej technike..A mudrost do vztahu..No..kde nie je laska..tam sa dobremu vztahu nenaucis a az teraz s tebou trochu suhlasim..vsetky tie nad vecou vztahy jej mozu sluzit ..ako priklad toho ..co nechce. Ale to je aj tak prislaby argument na vztahovu prelietavost. Toto dievca si potrebuje vypocut..ze ak sa nebude spravat férovo..tak nedospeje do dobreho vztahu..Ved ten chlapec posobi tak..ze mozno by jej prave bolo k prospechu..ze by sa jej na chvilu ujal..a vycepoval ju k tomu..co v dobrom vztahu ano..a co uz nie. A ty ju miesto poucenia posielas do dalsich ale uz povrchnych vztahov?...Vies co Ti verim?..Ze to myslis dobre..Zo svojho postu..to tak vidis..lebo je ti to tak zname..Ale pre oci inych je tvoja rada..uplny opak toho..k comu niektore vedieme svoje dcery..Je to nocna mora niektorych matiek..Do ,,zrelosti"vysexovane a skusene dievca.

0silvia0
26. okt 2018

@anabella111 ja som tak isto poúčala svojho syna, že sex patrí do vzťahu, aby neskákal kade-tade pri ponúknutej príležitosti. Ja osobne by som o chlapa, ktorý skáče do každej postele, ktorá sa mu ponúkne, nestála. Tak isto si myslím, že chlap, ktorý vie, že dotyčná žena už prešla 10-20 sexuálnymi vzťahmi, si dobre rozmyslí, či naozaj chce takúto ojazdenú kobylu... tak to vnímam ja. Niektorým to asi nevadí, bolo tu napísané, že ten, ktorý nevyskúšal zamladi viac sexuálnych partnerov, bude to pravdepodobne hľadať neskôr. Ja si skôr myslím, že ten, kto je zvyknutý meniť sexuálnych partnerov, ten jeden mu v dlhoročnom vzťahu stačiť nebude.

anabella111
26. okt 2018

@0silvia0 ....nie pekná zena..ktora ma svoje tuzby..este stale rumenne lica.. vela sil a entuziazmu..ale ojazdena kobyla....ako strasne to znie..

kvetinka75
26. okt 2018

mám doma 17-tku, ktorá má tiež priateľa. A dala som jej jednu radu, nerob druhému to, čo nechceš aby robil on tebe. Chovaj sa ku každému férovo.
Tebe by sa tiež určite nepáčilo keby sa stretol s inou. A ty by si mu verila že s ňou nič nemal?
Teraz je to hlavne na ňom ako sa zachová. Ale v dnešnej dobe v tomto veku mám taký pocit, že tie vzťahy nie sú tak vážne brané ako kedysi.
A keby to aj nevyšlo, neboj, príde iný. Časom ťa zamilovanosť prejde, možno ani nejde o veľkú lásku a stretneš niekoho iného. V dnešnej dobe keď je veľa možností cestovať, sú soc. siete, máš možnosť aj ty spoznávať nových ľudí a možno stretneš niekoho do koho sa skutočne zamiluješ. Dôležité je aby si nesedela doma a nemala depky. Venuj sa škole, kamarátkam, záujmom, cestuj, športuj a život bude hneď krajší.

zuzka2288
26. okt 2018

Prisahaj mu, ze uz to nikdy neurobis. ;) A daj mu svoje heslo na mobil, ze ti ho moze kedy chce skontrolovat. ;)

kvetinka75
26. okt 2018

@zuzka2288 no tak s tým heslom sa mi to zdá už cez. Buď jej verí alebo nie.

dajna8
26. okt 2018

@kvetinka75 Myslím, že si jej dala radu, ktorá je nadovšetko. Tiež mi moja mamina presne toto isté povedala, nerob druhému to, čo nechceš aby robil tebe. A tým sa riadim dodnes, veľa mi to v živote dalo, keď som si na to spomenula a myslím, že veľa hádok a nedorozumení som si tým ušetrila 🙂