icon

Rozvod na výročie svadby

8. júl 2023

Baby, prosím vás len potrebujem uistiť resp.nakopnut že robím dobre. Som 6rokov vydatá, máme 4 ročnú dcéru. Celý vzťah môj muž keď boli hádky sa zbalil a odisiel od piatku do nedele k matke (asi). Tak je tomu aj tento víkend. Skrátka zbalí sa a mňa nechá s malou doma, on si rieši svoje. Včera sme mali výročie svadby, ani slovo nepovedal zbalil sa a odchod. Toto bol už posledný klinec a idem dať žiadosť o rozvod....len stále váham a mám z toho hrozný stres....prosím uistite má že robím dobre. Vdaka

Strana
z2
autor
8. júl 2023

@laila22 ja z bytu neodídem ani nahodou

mandzula
8. júl 2023

@autor to je velmi smutne.

laila22
8. júl 2023

Myslela som k mame na týždeň, dva ako radili.

loliki
8. júl 2023

@h2
@lavender94 A vy viete prečo odchádza na dni ? Asi neodchádza bez dôvodu.
A keďže nepoznám podrobnosti, musia si to vyriešiť, vydiskutovať oni dvaja a nekonať v afekte ..., lebo bolo výročie svadby a ktovie čo okolo toho.

autor
8. júl 2023

No škoda slov už, rozhodla som sa ulahcim to chudacikovi....

lavender94
8. júl 2023

@loliki áno, súhlasím že treba o tom najprv komunikovat a nie sa hneď rozvádzať, ale mne pride, že tento uteká od problémov. Veď uznaj, čo sa asi tak týmto odchádzanim a oduvanim vyrieši? Pokiaľ to on neprestane robiť, autorka sa môže aj rozkrajat, nezachráni to.

loliki
8. júl 2023

@lavender94 Ja vôbec neviem, ako to u nich vyzerá. Bolo by dobré prečítať si aj verziu od 2. strany, ako to vníma manžel a prečo robí to, čo robí. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že my ženy zbytočne emotívne prežívame všelijaké výročia, oslavy, pamätné dni a potom toto je výsledok. 🙂 Po rokoch je človek múdrejší a aj autorka bude, len to chce čas, viac magnézia, a rátať občas viac ako do 10. 🙂

lavender94
8. júl 2023

@loliki no neviem, kto preživa u nich veci emoticnejsie, keď potrebuje odísť na víkend aby sa vyventiloval. Ale znovu. Toto jednanie mi proste nepríde v poriadku. Odísť a nechať ich na tri dni samé. Brala by si to takto v pohode aj keby odíde ona a nechá to dieťa s otcom na tri dni samých a robí to pravidelne? Tiež by si mu odporučila magnézium?

loliki
8. júl 2023

@lavender94 Určite obom Mg a vyššie dávky. 🙂 Možno aj viac sexu. Proste tam niečo neklape, ale ja netvrdím, že chyba je len na strane muža. Chápeš? On môže byť flegmatik, ktorého to akosi netrápi, že 3 dni. Možno mu trvá dlhšie, kým sa ukľudní. Tú atmosféru vytvárajú dvaja. Problémy sú všade, sú na to, aby sa riešili, tak nech sa im darí.

ankare
8. júl 2023

Tu nie je čo opravovať a riešiť. Samým Vám bude určite lepšie. Držím palce!

autor
8. júl 2023

@loliki tu nejde o výrocie, ale o to ze pernamentne odchadza z domu a neriesi vlastne dieta

autor
8. júl 2023

@ankare uz som o tom aj ja presvedcena, dakujem

lesanka845
8. júl 2023

A keď ste rozhodovali,kde budete bývať,to nebolo vaše spoločné rozhodnutie.Rozhidla si Ty a on sa musel prispôsobiť.Preco ste išli do mesta,kde partner žiť nechcel?Možno práve tam začali Vaše problémy.Ale to len hádam,neviem,ako to bolo naozaj

loliki
8. júl 2023

Bolo by treba zistiť dôvod, prečo odchádza z domu. Ja nie som proti tebe ani proti nemu. Je jasné, že máte nejaký problém a neviete ten problém spoločne riešiť. Možno by poradil psychológ, možno manželská poradňa. Možno by sa ináč správal, keby mal doma syna, budúceho futbalistu, hokejistu. Možno spoznať jeho rodinu, rodičov, ich spôsob výchovy, ako manžel vyrastal, ako to fungovalo u nich. Prečo "utieka" k mame (rodičom). Proste zistiť, kde je pes zakopaný. Tvoje riešenie je podľa mňa dosť akčné, zbrklé, si pochopiteľne naštvaná, máš plné zuby jeho správania a odchodov, a podľa toho sa teraz chceš rozvádzať. To určite nie je v tejto situácii racionálne riešenie. Treba sa upokojiť, sadnúť si, porozprávať sa a snažiť sa navzájom pochopiť. Možno sa všetko nedá vyriešiť, zmeniť, možno sa dá len tolerovať, on potrebuje toto, ty potrebuješ toto. Kto čo dokáže a vie poskytnúť. Nežiadať to, čo ten druhý nedokáže. Nie sme všetci 100% dokonalí vo všetkom. Mnohé mamičky sú doma s 1 dieťaťom a manžel na kamióne, alebo mesiac v zahraničí. Naozaj potrebuješ toho manžela každú chvíľu mať doma? Veď si to skús užívať, že môžeš mať kľud, užívať si ten čas. Zmeň postoj. Povedz si, ako dobre, že je preč, idem s kamoškou na kávu.

cacianka
8. júl 2023

@loliki to myslíš vážne ?!
Na dievča sere a hokejistu by miloval? Iba preto odchádza lebo dievča ?
Prosím ťa, nejedz už tie bláznivé huby čo si si dala dnes

loliki
8. júl 2023

@cacianka Sú aj takí chlapi. Ak si takých nestretla, nevieš. Buď rada. Možno u vás sú len ideálni chlapi.

autor
9. júl 2023

@loliki pes je zakopaný tam že s nami byť nechce,takže tu je zbytočný psychológ, ja dospelého človeka nepritlacim k múru a nedonutim ho byt s nami keď nechce..bohužiaľ ani vlastne dieta

palomka
9. júl 2023

Nemá to vyznam. Taký vzťah. Čím skôr ukončiť, tým lepšie. A bude lepšie jemu aj tebe. Keby chcel, ostal by.

senta_sofia
9. júl 2023

Kvoli comu sa hadate? V ramci tyzdna sa dokazete porozpravat? Mate nejake spolocne zaujmy? Idete na vylet alebo dovolenku niekedy?

autor
9. júl 2023

@senta_sofia naposledy kvôli jeho matke,lebo sa správa ako v 4.cenovej, ale on sa má nezastane...chodili sme na výlety aj dovolenky,ale to skonciilo

loliki
9. júl 2023

Prepáč, možno sa mýlim, ale z tvojho písomného prejavu sa mi zdá, že si akoby neomylná. Prečo si myslíš, že ti nepomôže psychológ ani manželská poradňa? 6 rokov ste spolu, máte dcérku. Snáď medzi vami bola nejaká iskra. Odchádza v krízových situáciách k rodičom a vracia sa k vám. Takže s vami byť chce, ale za určitých podmienok. Vyjadrila si sa o ňom, že "chudáčik". Keď sa nad neho vyvyšuješ, to je tvoja chyba. Možno aj ty robíš nevedomky niečo, čo jemu vadí. Aj o svokre píšeš, že 4. cenová... Vieš, keď všetci okolo teba sú zlí a vadní a len ty si skvelá a bezchybná... treba sa zamyslieť, alebo si nastaviť zrkadlo. Aj k tomu je dobrý psychológ a manž. poradňa.
Lebo okrem toho, že od vás občas odchádza nič iné nevieme, tak čo máme radiť? Prečo s vami nechce byť? A prečo s vami doteraz bol??? Keď sa rozvedieš, si si istá, že s tebou niekto iný bude chcieť ostať?
Rozmýšľam nad vami aj z druhej strany: Keby som mala syna, ktorý od svojej ženy, rodiny odíde niekoľko krát na celý víkend, tiež by som si myslela, že s ňou je na nevydržanie.

mrva
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2