icon

S čím vám pomáha muž?

beba1994
21. feb 2021

Ahojte ženy. Mám menší problém. Musela som ísť pracovat popri dieťati (7m) na polovicny úväzok - pracovná doba od 8:30-14:00, nakoľko by sme to finančne neutiahli. Frajer pracuje, zarobí, lenže... na mna zostava všetko: ísť do prace, nakúpiť, navarit, starať sa o dieťa. Keď nie som s malým tak mi pomaha mamina.
Lenže tu nastáva problém... som na všetko potom sama, keďže mi skoro s ničím nepomôže. Príde z prace, troska sa povenuje malému a ide si sadnúť za počítač. Nonstop. Venovat sa mne v žiadnom prípade, pomôcť mi.... extrémny problém a neochota.ja už nevladzem, neviem kde mi hlava stojí keďže sa snažím všetko spraviť a čo najlepšie postarať o malého keď s ním som.
Baby čo eobit... ja sama neviem :(
S čím Vám pomaha muž?

Strana
z2
lylyjana
22. feb 2021

@beba1994 nejako prirodzene vyplynulo, ako sme si podelili domace prace. On perie, ja zehlim. On vysava a zmyva, ja varim a uptacem kupelne.

veronicka1901
22. feb 2021

máme dve deti, všetko robíme spoločne okrem varenia (varím len ja) a veľké nákupy robí len manžel. Kým som bola na MD, tak som upratovala hlavne ja, aby sme cez víkend mali voľno, odkedy pracujem, tak upratujeme vždy v sobotu spoločne a zapájame aj deti.

alenkabaj
22. feb 2021

@beba1994 ja som začala pracovať, keď mal syn 1,5 roka. Môj mi s ničím nepomáha, a ani mi to nevadí. Dôležité je, že ho berie z a do školy. A venoval sa mu, keď som bola v práci. On by radšej umrel od hladu ako by mal navarí

vollino5
22. feb 2021

Osobne si myslím, že muž by mal pomáhať so všetkým, čo môže, ked ty nestíhaš. Nie je to, že "každý" by mal mať svoju vlastnú ulohu. Mala by si sa s ním porozprávať a povedať mu, nech ti pomáha lebo to nestíhaš, je to normálna vec podla mna

seblicek
22. feb 2021

Och, niektorí chlapi akože dovidenia. Neviem si predstaviť, že by muž bol len na pc alebo telefóne a ja by som mala všetko robiť. By som sa zbláznila.

lujza123
22. feb 2021

@beba1994 načo ti je taky hniliak? Ako druhé dieťa, len starosť navyše.
Podľa mna ta iba využíva. Od bábätka musíš do prace lebo nieje schopný uživiť rodinu a ešte aj sluzku mu robiť. Maj nejakú sebauctu, maj sa rada žena. Nedovol aby ta niekto takto vyciciaval

zupka33
23. feb 2021

To neviem co by som s takym chlapom robila.
By som asi o nervy prisla, keby som bola na vsetko sama :O

jana_eyre_2
23. feb 2021

Môj mi pomáha so životom.. ale ak tvoj nič nerobí, tak iné ako dôrazný, polopatisticky rozhovor nepomôže - proste si musíte nastaviť pravidlá..

kakawah
24. feb 2021

Ja som odišla po matarskej do práce, keď malo dieťa 9m. Na plný úväzok a na 2 zmeny. Vtedy sa komplet staral o malú a povysaval, alebo nakúpil. Ja som robila zbytok, čiže väčšinu. Čím bola dcéra staršia, tým viac som ho zapájala.... Napísala som na papier všetky práce v domácnosti a dala mu, nech si vyberie čo bude robiť on. Tak si vybral, nevaril nikdy, ale vedel urobiť palacinky, Chlébik vo Vajci a také drobnosti deťom. Mala chodí od septembra do školy ( sme v UK), a tým že sa striedamé na zmeny, jednoducho som povedala, že doobedu keď je doma, navari, uprace, zapne prácku, susicku, co treba, porobi.Z YT sa naučíl nejaké jedla variť, 3x v týždni navari, cez víkend robíme všetko spolu. Môj názor je, že keď chlap - ženu miluje, tak pristupi na všetko 😄

Strana
z2