icon

S ním, či bez neho. Ako ďalej?

mamocka
1. okt 2015

Ahojte.Poviem Vam moj život v skratke,hľadam radu,nazor,možno pomoc pri mojom rozhodnuti.Mam 37,manžel o rok viac.Sme spolu 15 rokov,manželmi 4 roky.Mame 2 deti vo veku 3 a 5 rokov.Žili sme spolu vačšinou v zahraniči.Kym sme nemali deti bolo všetko ok.Obaja sme zarabali a žili podľa svojho,kupili sme si čo sme chceli,išli sme kam sa nam pačilo.V irsku sa nam narodil prvy syn,keď mal 8 mesiacov vratili sme sa domov na slovensko.Tu sa začali naše problemy,skor moje,on ich ako problem nevidi.Bola som na materskej,potrebovala som peniaze.Vlastne zo svojich penazi platim stravu,dom,oblečenie,školky,lieky,drogeriu,všetko čo je treba.On zaplati byt.Vydeli mi každy mesiac na stravu.Ak sa niečo prihodi navyše,trebars ochorel nam pes,pokazila sa chladnička už je problem.Byvame v jeho byte,ktory mal ešte pred manželstvom,ja mam na dedine rodičovsky dom,v ktorom sme cez prazdniny či sviatky.
Obe deti šli do školky od dvoch rokov,chcela som isť do prace a mať nejaky vlastny prijem,aby som nemusela pytať každu korunu.Pri prvom synovi mi daval 200 na mesiac,ak treba niečo navyše,trebarz topanky pre deti či oblečenie a nevyjde mi to lebo sme minuli viac na stravu či boli sme v zoo,nezaujima ho to,musim vyjsť z jeho rozpočtu.Keď prišlo druhe dieťa trvala som na vyššej sume,dohodli sme sa na 300.Pracujem na polovičny uvazok,moj plat je vo vyške rodičovskeho prispevku.Z neho zaplatim,učty,školku,staršiemu kružok,oblečenie,poistky,prakticky mi nič neostane.Snažim sa vyjsť z peňazi čo mi dava,no nie vždy sa to da.Doma sa staram o deti,normalne prace doma,vždy ma navarene vyprate.Za posledny rok naš vzťah dosť ochladol,pracuje v zahraniči,doma je raz za mesiac,niekedy raz za tri.Zaraba mesačne čo ja za 2 roky.Vadi mi že musim žobrat každu korunu,keď on ma na učte tisice.Okrem toho je dosť žiarlivy,vyčita mi moju kamošku,mojho brata,mamu ktori žiju v zahraniči a vidim ich dvakrat do roka.keď je doma a chcem isť von s kamoškou,vlastne jedinou ktoru mam raz ra pol roka je problem.On chodi von každu sobotu,pride domv rano ožraty na mol,myslim ked je doma.Inak 4 roky sme doma a prerabame dom.Zatiaľ sme nič neopravili.Dom je obyvateľny,da sa tam v pohode byvať ale potrebuje rekonštrukciu.Stale plače,že nemame peniaze,že potrebuje rezervu,čo je sice fajn,len ta rezerva je niekoľko desiatok tisic a stale nič.najhoršie je že nie je prerobeny ani byt.Proste nikde nič,linka sa rozpadava,podlaha sa odlupuje,niekedy mam pocit,že žijeme ako cigani a pritom mame na to žiť lepšie.Zaraba len pre seba,ja si nedovolim nič,všetko dam na deti.Keď to zhrniem,jeho idealne manželstvo by bolo nepytať peniaze a mať sex aj 2x denne.Ako sa sprava odcudzil sa mi,je sprosty,kriči na deti,nerobi nič doma,len proste zaraba.Ale len pre seba.Keď som nechcela mať s nim sex mi povedal,že keď som chcela deti tak som vedela nohy roztiahnuť.Povie veľa takych veci,ktore mňa uražaju.pohrozila som mu rozvodom,povedala som že pojdem s deťmi do domu,že už nevladzem.prosil že sa zmeni.Vydržalo to asi 3 dni.pokazil sa vysavač,šli sme kupiť novy a ked som videla ako "trpi"keď vyťahuje kartu aby ho zaplatil,bolo mi na vracanie.Ale ked sa mu potrhali korčule a platil si nove za 150 ani okom nemrkol.Myslim že aj keď prestane kričať na deti či občas piť,podstata jeho osobnosti sa nezmeni.Najradšej by ma zavrel do klietky,aby som nemala priateľov,ani pracu kde su chlapi,nič nemiňala a pozerala na zvyšovannie jeho konta.Podľa všetkeho čo som niekde čitala mi vychadza,že je to držgroš,manipulator,tyra ma psychicky aj ekonomicky.Ak mate nejake skusenosti s tymto,či radu,vaš nazor budem rada.Viem,že nechcem takto žiť,ale dať mu ešte šancu,aj ked k nemu nič necitim,tym jeho spravanim sa mi odcudzil.Je alebo nie je človek takejto povahy schopny zmeniť sa.Ďakujem že ste dočitali až do konca.

Strana
z3
katkakovac
17. okt 2015

@mamocka Hneď v pondelok si na súde požiadaj o zverenie detí do tvojej starostlivosti. A zároveň si zažiadaj aj o výživné na seba aj deti. Pokiaľ ho predbehneš, nebude mať šancu. Po mesiaci sa vráti a robí zo seba geroja, chce ťa len zastrašiť. Nedaj sa. Stačí ti obyčajná žiadosť, na nete nájdeš vzor, hlavne neváhaj. Poznám jednu, čo takto prišla o deti a mala čo robiť, aby sa z toho nejako dostala.

charity
17. okt 2015

@mamocka Nepoznam presne Tvoju situaciu, ale ak tomu rozumiem dobre, ste slovaci. Ty zijes s detmi vacsinu ich zivota /ten cas je dolezity/ na Slovensku a on pracuje v zahranici. Ste manzelia. On ma na ucte vela penazi, ktore zarobil pocas manzelstva. Ty nemas peniaze, ale mas kde byvat. Sedi to?

Ak deti vacsinu zivota prezili na Slovensku tak podla medzinarodneho dohovoru ostanu po rozvode na Slovensku, lebo tu maju vytvorene vazby. Takze on by sa musel pristahovat na Slovensko, aby vobec mohol deti ziskat.

Deti po rozvode maju pravo zit na ekonomickej urovni svojich rodicov. Jeho bohatstvo je teda dobrym zakladom pre zaciatok vyjednavania vysokeho vyzivneho na deti. 😀

Ak v case rozvodu zabudne tie prachy nechat na ucte, je mozne, ze polovica tych jeho prijmov je Tvoja, lebo to nadobudol pocas manzelstva a nebol to dar ani dedocstvo. Patri to do BSM.

Bolo by fajn, aby Ti cez sms potvrdil, ze ak podas o rozvod, neda Ti deti. Je to totiz vydieranie, teda trestny cin. No a s trestanym ockom sa po natlaku na matku daju robit zazraky.

Z cisto psychologickeho pohladu: on tie deti opusta v pohode aj na tri mesiace a preto nie je dovod sa domnievat, ze je na deti nejak brutalne citovo naviazany a ani netusi co to je starat sa o dve deti. Obcas pomoze, ked matka necha odhodlanemu tatkovi deti na krku a po tyzdni uz tatkovia striedavku ani vysudenie deti nespominaju. Poznam len jeden pripad, kde tato taktika nevysla, lebo tatkovi deticky strazila a strazi jeho nova priatelka. Kazdopadne vo Vasom pripade by coilen striedavke branila velka vzdialenost medzi rodicmi.

Vyhrazky cez deti, ze ich matka nebude mat v starostlivosti, su pri rozvodoch caste. Videla som to v mnohych pripadoch, ale nevidela som ani jeden pripad, kde by sa to naozaj stalo...

O ziadost o rozvod sa podava v mieste posledneho spolocneho pobytu manzelov. Dufam, ze je to u Vas Slovensko. Zozen si dokaz o tom, ze Ti deti chce zobrat, chod za pravnickou a poziadajte o predbezne opatrenie, aby deti boli zverene do Tvojej starostlivosti, kedze sa obavas medzinarodneho unosu otcom dietata.

mamocka
autor
17. okt 2015

@charity ano sedi co pises,vratil sa teraz po mesiaci len sa rozhodol že už nikam nejde a bude pracovať tu.Od pondelka aj nastupuje do prace na nejaky čas,ale bude v praci do šiestej,deti treba vybrať o 4,takže už hovoril že potrebuje niekoho kto by s deťmi bol tie 2 hodiny.Ja bohužiaľ pondelok odchadzam do onkologickeho ustavu v Košiciach,idu mi vybrať maternicu takže sud teraz nestihnem,mala by som tam byť tyždeň a potom asi 2 mesiace PN tak to budem riešiť potom.Dufam,že ma nepredbehne ale ak tu je nejaka pravnička ktora vie s tymto poradiť budem rada.Mam aj sms kde mi piše že mi nikdy nedovoli cudzieho chlapa pri našich deťoch,ale nie je to nejaka vyhražna sms,potom v nej piše ako ma miluje a bla bla.keď prišiel piatok domov tak mi rozpraval hodiny o tom,ako laska neexistuje a že každy chlap pozera na ženu ako na sexualny objekt a že som posledna na svete ktora na lasku veri.Tie ostatne veci v našom živote su vedľajšie.

charity
17. okt 2015

@mamocka Pracu meni kvoli detom?
V tej vete, ze laska neexistuje, bol uprimny... Vela muzov to takto naozaj vnima a lasku tlacia zenam do hlavy len ako kaleraby.

mamocka
autor
17. okt 2015

@charity ako dobre,možno to aj beriem,ale neznamena že budem žiť tak že sa budem starať o deti a pri ňom sa budem citiť stale ako sexualny objekt.A povedal mi ešte že čo chcem,že veď ma nemlati,že su aj horšie veci.

charity
17. okt 2015

@mamocka len drobne upozornenie: on nema ziadne pravo Ti nejakeho muza dovolovat ani nedovolovat. Ta sms je len dalsia forma tyrania. Ta prva je ekonomicke tyranie.

charity
17. okt 2015

@mamocka Pockaj v akom stave budes po operacii. Rozvod prave teraz nie je najrozumnejsi... Plus Ti asi pre PNku klesne prijem a budes potrebovat jeho fin. podporu.

jesienka22
17. okt 2015

Nechces sa pokusit ho este presvedcit, aby s tebou isiel do manzelskej poradne? Mozno by mu to pomohlo ziskat trochu iny pohlad na veci.

Strana
z3