S partnerom u seba neprespávame
Ahojte, mám 21 rokov, priateľ bude mať 23 a vôbec pri sebe nespavame...myslím že spať pri sebe,nie spolu (nemyslím sex)...moji rodičia s tým majú problém keď tu má prespať a ja u nich už vôbec nie...čo by ste robili? 😌
Podľa mňa je to normálne. Mne by v 21 rokoch rodičia tiež nedovolili zobrať si domov na noc frajera. Ich dom ich pravidlá. Treba to skrátka rešpektovať. Ste dvaja tak skúste podnájom ak je taká možnosť.
nuz ak byvate u rodicov a ti s tym nesuhlasia asi s tym nic nezmozete - takze to budete musiet "prezit" alebo do buducna (ak sa na to citite) ist byvat spolu
Respektovala by som rozhodnutie rodicov al sa osamostatnila...
nepíšeš v akej ste situácii ...študenti / pracujúci
21 a 23 rokov je už pomaly vek na osamostatnenie sa od rodičov a vlastné bývanie
Ved ste dospele osoby, urcite pre vas nemoze byt tazke zaobstarat si spolocne byvanie. Podnajom?
Bývajú u rodičov lebo asi obaja študujú v takom prípade asi nie je veľmi možnosť na financovanie spoločného bývania 🤷🏻♀️ No u mna bývalý frajer mohol prespávať v takom veku a ja uňho tiež a myslím si že je to aj normálne. No pokial rodičia s tým nesúhlasia nič sa nedá robiť treba to akceptovať alebo na nejakej spoločnej dovolenke alebo chate určite budete pri sebe spat. Myslím si ze Vám nič neutečie. Môj manžel napríklad u nás nikdy ani spat nechcel bolo mu to nepríjemne a dva roky kým sme si nepostavili domček sme spolu spali iba na dovolenkách alebo tak… určite Vám nič neutečie aj spolocne bývanie aj spoločne prebúdzanie všetko bude 😄
Tak ak pracujete obaja tak nevidím problém aj keď priateľ býva dlhšie preč. Nemusíte hneď hľadať 3 izbový byt. To že rodičom pomáhaš s domácnosťou a so sestrou je síce pekné ale keď si rodičia teraz urobia ďalšie dieťa tak budeš do 30 bývať u nich? Si dospelá a keď niečo chceš tak musíš porozmýšľať čo s tým alebo sa zmieriť s tým že to rodičia nechcú dovoliť a akceptovať to
za tvoju malú sestru sú zodpovední tvoji rodičia, nie ty. Je pekné, že pomáhaš, aj samozrejmé v rodine, no ty si vo veku, keď sa môžeš osamostatniť. Môže to byť na začiatok garsónka, keď priateľ pracuje v zahraničí. Obaja pracujete, nevidím problém.
@h_petra však nemusí byt vlastne. Stačí jedna spoločná izba alebo garsónka. Ak sa nechceš osamostatniť, tak sa nestazuj. Ani ja by som žiadne prespavanie frajera v budúcnosti dcére nedovolila
@lucia147852 vo veku 21 rokov si skutocne malokto moze dovolit platit garsonku.... ja neviem, trosku mimo realitu mi pridu tieto rady. Mas predstavu o cena najmu? A to tam len zacina, z niecoho treba aj zit.
Ale zvlastne, ze zasexovat poobede vam dovolia, ale prespat ani za svet. Ty sa mozes osamostatnit a ist do nejakeho spolubyvania s dalsou babou t ojho veku, ktorej nebude vadit, ze k tebe obcas pride frajer... Alebo najst vlastne spolocne byvanie. Aj tebe aj priatelovi to prospeje. Nevravim, ze to musi byt hned ale do buducna sa tomu nevyhnete... Tomu vyleteniu z hniezda
Autorka, izby v zdielanych podnajmoch zozenies za slusnu cenu. Nevieme sice, z akeho si mesta, ale aj v BA zozenies do 200e nieco akceptovatelne, kde spolocne mozete byt ked tu priatel je.
Chapem, ze rodicovsky dom, rodicovske pravidla, ale obaja ste dospeli, takze mi to pride trosku zvlastne, az takato uroven kontroly, najma ak Ty chces ist prespat k nemu.
Tiez zdielam nazor, ze je cas sa osamostatnit.
@h_petra ja som šla v 23 do vlastnej garzonky sama bez frajera. Oni sú dvaja tak kde je problém. Zostávalo mi z výplaty niečo cez 300€ a fungovala som.
Ja som vdacna za mojich rodicov, ze mi to dovolili aj v nizsom veku.A tak isto to dovolim mojmu dietatu sexovat mozu aj v kukurici ci parku...ked by malo ist iba o sex.Ale, ak su tvoji proti to je jedno z akeho dovodu vlastne sukromie, nabozenstvo, mensia sestra neviem ci by ste mali miesto...musis ich respektovat.Podnajom, ked je priatel v zahranici by som neriesila.
Keď priateľ pracuje v zahraničí a väčšinu času je preč tak si prenajmite apartmán / byt na čas keď je tu (normálne cez booking alebo airbnb) alebo na nejaké spoločné víkendy, wellness atď.
A prečo rodičia nechcú ani aby si ty išla k nemu ? Ak doma nemáte podmienky alebo čokoľvek tak chápem, ale aby si išla k nemu tak prečo nie ? Veď zas nemáš 15.
Nechceš nechať rodičov samých alebo sa nechceš osamostatniť, pretože ti pohodlný život vyhovuje? To su dve rozdielne veci. Už len pretoto by som ti nedovolila si domov privliecť frajera.
O malu sestru sa mozes starat aj prilezitostne a chodit na navstevu. Je to ich dieta, nie tvoje.
Tak byvat s frajerom nechces, odist z rodicovskeho domu nechces, my ti mame akoze poradit, ako prehovorit rodicov? Ved im naznac, ze sa chystas odist, mozno si to hned rozmyslia, ak by stratili pestunku pre najmladsie dieta.
@h_petra áno mám, mala som 22 keď som sa odsťahovala do podnájmu, najskôr do zdieľaného bytu do jednej izby, potom sme si už spolu s muzom prenajali jednoizbak o rok na to. Obe boli v BA. A ona nie je na to sama. Môžu si spolu platiť jednu izbu. Keď túžia byt toľko spolu. Ľahko si dotrepat k rodičom chlapa, ale skúsiť žiť mimo mamahotelu to už nie
@kkovacovak v 21 som mala už ročného syna a partner spal u nas od mojej 17 🧐 ved nie sme v 19tom storoci...
osobne toto nedovolím ani jednému z mojich detí aby mi prespávali ich frajeri v mojom dome. Ak chcú sexovať prosím, kde len chcú a kedy chcú ale nie v mojom a manželovom dome.
ja som v tom veku neprespavala u partnera ani on u nas
@len_nig akurát že pred 9 rokmi boli úplne iné ceny bytov a podmienky na hypo 🤦♀️