S partnerom u seba neprespávame
Ahojte, mám 21 rokov, priateľ bude mať 23 a vôbec pri sebe nespavame...myslím že spať pri sebe,nie spolu (nemyslím sex)...moji rodičia s tým majú problém keď tu má prespať a ja u nich už vôbec nie...čo by ste robili? 😌
@h_petra no vidíš, ja som bola na osemročnom gymnáziu, maturovala ako 18 ročná a v 19 som chodila na VŠ a mala príjem a bola sebestačná. A brigádovala som od 15 aj počas týždňa aj cez víkendy (učila som sa na 1 na ťažkej škole ak by si chcela náhodou spochybňovať že to išlo na úkor vzdelania). A mala som teda v tom veku už nejakú finančnú rezervu. Ale veď jasne keď si sa neosamostatnila vtedy ty tak určite ani nikto iný na svete 🙂
@h_petra ja som maturovala v necelych 18 rokoch, ked som mala 22, mali sme byt a v 28 postaveny dom. Muz starsi o styri roky. Vsetko sa da, ked sa chce. Dalo sa aj pred rokmi, da sa aj teraz. Partnerov mladsi syn mal teraz 24 a uz dva roky maju s priatelkou o rok starsou hypo na jednoiznovy byt. Niekto hlada sposoby, niekto hlada dovody.
@h_petra a vieš čo máš pravdu. Zato že ty si vtedy bola ešte na strednej bez peňazí a u rodičov, tak máš pravdu, všetky sme vtedy boli ešte nezamestnane v tom veku a nikto nikdy sa nedokáže osamostatniť skôr ako sa to podarilo tebe, lebo skôr sa to proste nedá. Kto tvrdí opak si vymýšľa a ešte stále žije vo svojej detskej izbe, určite sa nemohol osamostatniť skôr ako ty. To sa proste nedá.
My sme si to všetky len vymysleli že sme sa osamostatnili a kúpili si nehnuteľnosť skôr
@h_petra to sú fakty ktoré aktuálne riešime a je to pravda, neviem odkiaľ a aké máš ty informácie, keď si tu tak skalopevne ideš za svojím, to je taký problém akceptovať, že to proste ide aj bez pomoci rodičov a sa sa to? Či len proste ty si to n dokázala tak to odcudzujes a hotovo?!
@klip0 preco mas pocit, ze ja to porovnavam so sebou? 😆
Vobec nie. Ale pisat, ze 19 rocny clovek ma uz zmluvu na dobu neurcitu a banky sa idu o nho potrhat, aby mu mohli dat hypoteku je ulet bez ohladu na to, kedy a ako som sa osamostatnila ja 😆.
Tridsiatnici maju v dnesnej dobe problem dostat hypoteku, nie ze 19 rocni 😆.
@h_petra problém majú ale keď má 19 ročný človek prácu tak banke je jedno koľko má rokov. Práveže ešte lepšie lebo to splatí vo fajn veku a nie v skoro dôchodkovom kedy už ľudia majú aj zdravotné problémy často a horšie sa im spláca.
Ja keď som si brala hypotéku a nie malú, tak som obiehala veľa bánk nech vyberiem najlepšiu. Ani v jednej sa nikto nečudoval, že mám málo rokov, jediné čo ich zaujímalo bol môj príjem. A ani som nemala problém pri schvaľovaní hypotéky a áno práveže sa banky išli potrhať a volali mi dokola aby sa hypotéka riešila u nich, veď z toho majú dosť veľa penazi. Nerozumiem prečo by banku mal zaujímať vek v negatívnom zmysle.
Ak 30 ročný nemá stabilnú prácu a dostatočný príjem tak hypotéku nedostane a ak má prácu a príjem 19 ročný človek tak ju dostane. Neviem prečo si myslíš že by nejaká banka nedala hypotéku len zato že má človek 19.
@klip0 inak neviem, prečo sa tu operuje stále s vekom 19 rokov, keď má autorka témy 21.
@elizabet173 lebo tu jedna baba napísala že brala hypotéku v 19 a aj viaceré sme napísali že sme sa osamostatnili v takom veku a aj skoro si kúpili nehnuteľnost, len niekto si tu mysli, že ľudia v mladom veku nemôžu ani pracovať normálne ani byť samostatní 🤷
A samozrejme autorka má 21, to už absolútne je premna nepochopiteľné že si niekto myslí že sa v tom veku nedá osamostatniť.
@klip0 prečo by nemohli? Ja som sa presne v 21 rokoch osamostatnila. Nie každého zoberú napr. po osemročnom gymnáziu na výšku, čiže v 18-19 môže kľudne pracovať a VŠ si robiť potom popri zamestnaní. Ja som v 19 už robila druhý rok, čiže som kľudne mohla mať zmluvu na dobu neurčitú a pre banku žiadny problém. Práveže je výhodné, keď si hypo zoberie mladý človek, splátky nie sú vysoké a ak mu časom stúpne plat, má splatené oveľa skôr.
@h_petra môže aj nemusí to byť úlet. Je stále dosť ľudí, ktorý išli do školy v necelých šiestich rokoch, na osemročnom gymnáziu rok zase ušetrili, zbytok som opísala vyššie. Nejde to samozrejme u všetkých, niektorí ešte len v dvadsiatich maturujú, lebo ich stredná škola je päťročná, iní už vtedy robia tretím rokom a VŠ si robia popri zamestnaní. Už to prosím ťa predýchaj, že niekto môže fakt dostať hypo v tak mladom veku.
@elizabet173 presne maximálne súhlasím s tebou. Pre banky je to práveže ešte lepšie a aj ja sama som sa stretla s pozitívnym prístupom že skôr splatim.
A napr ja som v práci dostala hneď zmluvu na neurčito aj keď som mala málo rokov. Takže presne ako vravíš, žiadny problém pre banky.
A je až smiešne myslieť si, že v mladom veku nikto nemôže mať riadnu prácu, že všetci fungujú len z brigád alebo natrcia ručičku mamke a tatkovi nech dajú peniaze. Nie každý mladý človek je nesebestacny a neschopny rozhýbať sa
@klip0 môj syn tiež dostal hneď prvú prácu na neurčito, nechápem, prečo by sa mal po skončení školy pofľakovať po brigádach, brigádoval predsa dovtedy, vlastne ešte počas strednej. A veľa študentov majú firmy už overených, lebo ich poznajú práve z tých brigád a dajú im potom bez problémov zmluvu na dobu neurčitú.
@elizabet173 presne tak a nie všade dávajú zmluvy na rok najskôr. Ale niekomu nevysvetlis, my si to všetky len vymyslame asi
@h_petra prosím ťa upokoj sa, ako som písala vyššie, maturovala som v 17 a nebolo to osemročné gymnázium, v 19 som robila druhý rok, takže by som si teoreticky kľudne mohla zobrať hypo. Ale my sme mali byt služobný a potom sme išli stavať. A nezabúdaj na mladých ľudí, ktorí idú pracovať do rodinnej firmy.

@klip0 v 19tich som chodila, ako vacsina, na strednu skolu. Cakal ma este posledny rocnik. Takze ano, v 19tich som sa neodstahovala, ani ziadny z mojich spoluziakov si v tej dobe nebral hypoteku a nekupoval byt 😉.