S priateľom sa nevieme dohodnúť na bývaní

alexandra1995
1. máj 2019

Ahojte, nechcem sa tu do detailov rozpisovať ale rada by som počula aj nazor inych a nezainteresovaných ľudí. V skratke napíšem, že s priateľom sa nevieme dohodnúť kde budeme my traja ako rodina žiť a bývať. Bývame od seba 120km. Samozrejme ja chcem ostať u seba a priateľ rovnako. Cca 40km od mojho rodiska mám k dispozícii byt v ktorom by sme mohli aspon na nejaky čas fungovať. Nemusime platiť nájom len energie a vodu (čo mi príde pre mladú rodinku velmi výhodné). Priatel s tym taktiez nesúhlasí. A tak som sa zamyslela a povedala, ze aby to bolo fer pre oboch a aby sme mali rovnako k rodinam obaja pojdeme bývať niekam na stred. Ani s tym nesúhlasí. Ze on si nevie predstaviť žiť inde ako u neho v meste. Mrzi ma ze ja som ochotná pre nase spoločné státie ísť od rodiny a nájsť nejaky kompromis ale on absolutne nie. Nepovedal mi ani jeden jediny logicky dovod okrem toho vyssie uvedeného, ze preco neodíde. Ešte doplním ze zo strany jeho rodiny nemôžem nikdy očakávať nijakú pomoc a pekne slovo a to ma tiež odrádza od toho aby som odišla tak ďaleko.. Ako by ste tuto situáciu riešili ? Ja som uz bezradná. Ďakujem za kazdy názor.

beky1813
1. máj 2019

Tazka situacia, to ste mali mat vyriesene pred dietatom. Je to bkve, ked nechce urobit kompromis. On ma vo svojom meste dibru pracu? Co tam, kde ty navrhujes? Mal by moznost prace?

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@beky1813 Obaja ešte študujeme. Ja mam možnosť aby sme bývali v BB a on je z Čadce. Pracu teda ešte nemá žiadnu. A myslím si, ze viac pracovných príležitostí je tu v BB. Ape nejde ani tak o prácu ako o to, ze on nemieni od jeho rodiny a kamaratov a rodiska odísť. A ano je to ťažká situácia a uz dlho ma to ťaží a neviem ako by sa to vyriešilo.

beky1813
1. máj 2019

@alexandra1995 a z čoho chcete financovat byvanie? Toto ste nejak nedomysleli

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@beky1813 Ja mám pomoc od mojej rodiny kym nedostudujem a nenájdem prácu. To je vo forme toho bytu v BB kde by sme hradili len energie.

maminkasisa
1. máj 2019

To teraz byvate kazdy u svojich rodicov a Ty aj s dietatom? Ako casto sa stretavate?

rik01lulaka
1. máj 2019

Dôležité by pre mňa bolo porovnanie v ako meste žijem ja, v akom priateľ(práca, vybavenosť..), kde a za čo by sme bývali tam a kde a za čo u mňa...
Inak tiež sme s teraz už mužom zvažovali bývanie, a jedna z možností bola stredná cesta no nakoniec financie a životné udalosti rozhodli a bývame v muzovom rodičovskom dome...Treba si to asi najskôr z tej finančnej a pracovnej stránky poriešiť...Ja som na muža uvalila ultimátum but alebo budem s dieťaťom u našich...a teda ak ide iba o jeho pohodlie asi to bude ťažký oriešok, pretože ak ty máš byt k dispozícii tak by nemalo byť čo riešiť...

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@maminkasisa Ano presne tak. Chodí za nami 1-2x za mesiac na víkendy.

maminkasisa
1. máj 2019

@alexandra1995 prepac, ale vidi pristel Vasu buducnost spolu ako rodina?

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@rik01lulaka Ja som z BB on z Čadce. Presne tak to vidím aj ja. A boli aj ultimáta, ktoré s nim absolútne nic neurobili. Buď pôjdeme byvat k nemu alebo nič.

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@maminkasisa Tvrdí mi, ze ano ale začínam uz dlhšie o tom pochybovať. Preto aj píšem sem aby som počula aj iny názor. Lebo si pripadám ako nejaka prepnuta, ze aky extrém ja od neho chcem.

sasa1310
1. máj 2019

@alexandra1995 láska nepozná hranice. Niekto je ochotný kvôli láske prejsť kontinent a ten tvoj ani pár km. Obzvlášť, keď tam má dieťa. Niekedy stačí chcieť. A ON nechce.

rik01lulaka
1. máj 2019

@alexandra1995 takže si dal ultimátum on...a tam máte kde bývať??? A to fakt chodí až 1,2 z za mesiac???? To čo robí po iné dni

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@rik01lulaka Áno naozaj. Keby som bola ním hľadám každu volnu chvilu aby som utekala za dcérkou a ženou. A co robí cele dni je skola a cez víkendy niekedy brigáda a je aj so svojou rodinou.

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@sasa1310 Nato môžem napísať len to, ze máte pravdu.

sapetka
1. máj 2019

Ach dievca a to sa vam smyklo?asi ste neplanovali rodinu ci?lebo tvoj priatel je este nevyzrete dieta prepac ze tak na tvrdo a priamo ale podla vsetkeho vas ma v pazi bohuzial..o com hovori aj jeho pristup

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@sapetka dietatko plánované nebolo ale ja som to prijala a postavila som sa k tomu zodpovedne. Zacinam to tak vidieť aj ja, ze nemá záujem.

pralinka86
1. máj 2019

Možno by som skusila, ze nech to bývanie skusite na skúšku, ci tak by nejak nesúhlasil.. človek nikdy nevie, kde skončí nakoniec. veď ho potrebujes, dieťa zase otca.
Tu školu ma denne ci externe? Treba zvážiť všetky miesta, ake maju plus a minus.. ak chcete byť spolu, treba kompromis

alexandra1995
autor
1. máj 2019

@pralinka86 Nechce ani na skúšku, uz aj o tom sme sa rozprávali. Ze on si nebude hladat robotu len na rok cca niekde a potom zase pôjde inde. A ja mam denne štúdium s IŠP.

maryetta
1. máj 2019

Ty urobis cokolvek. Resp chces si ochotna sa prisposobit a on nic? Takeho by som veru nechcela.

Je so svojou rodinou? Ok nie ste manzelia ale je si veodmy ze ma dieta? Ze aj ono-vy ste jeho rodina?
Ak by ste aj byvali tam. Ma on vlastne byvanie?

rik01lulaka
1. máj 2019

@alexandra1995 s rodinou čas trávi a so svojou co si už ty a dcéra nie? U mňa by bol už odpisany, žiadne navrhnuté riešenie sa mu nepáči...ešte raz kde by ste podľa neho bývali v Čadci?

maminkasisa
1. máj 2019

@alexandra1995 prepac, ale moc by som s nim do buducnosti nepocitala, on nema zaujem, len nevie ako to povedat, dufa, ze sa dovtipis sama

thoughtfulweirdo
1. máj 2019

@alexandra1995 Podľa mňa on chce zostať bezstarostným chlapcom, čo býva pri rodičoch. Nemá záujem viesť dospelacky život, starať sa o ženu a dieťa, celý problém so sťahovaním vlastne nie je o sťahovaní, ale o jeho nezaujme pohnúť sa ďalej v živote. Spravili ste si dieťa, ale zmenil sa len tvoj život, on si stále robí čo chce, akurát sa 2x za mesiac príde zahrať na "ocinka". Bodaj by som sa mýlila, ale ja to vidím tak, že s ním ťa nijaký spoločný život nečaká. Aspoň ti platí?

saslavka73
1. máj 2019

@alexandra1995 Ak chcete spolu byť, tak je normálne, že sa obaja nejakým spôsobom prispôsobíte. Ak tam nie je náznak prispôsobenia sa, tak asi nie je o čom. Normálne sa tam presťahuj a začni žiť bez neho a uvidíš čo urobí.

mala_hobitka
1. máj 2019

@alexandra1995 Podľa mňa tvoj priateľ neprijal a ani nechce prijať zodpovednosť za vás ako rodinu. Byť otcom nie je prísť 2x za mesiac a priniesť pár drobných (ak niečo). Ak sa k situácii nepostavil zodpovedne doteraz tak to od neho už čakáš zbytočne. Zodpovedný chlap by sa k situácii postavil úplne inak už od tvojho tehotenstva.
On sa nechce sťahovať, nechce sa starať o teba a o vaše dieťa. Počítaj s tým že by sa moc nestaral ani keby si sa odsťahovala za ním. Určite sa nesťahuj od rodiny, ktorá ti pomáha k chlapovi a jeho rodine, ktorí by ťa brali ako príťaž. Pozri sa pravde do očí a priznaj si, že vaše dieťa je pre tvojho priateľa rovnaký omyl ako to pre neho bolo v čase keď si mu tehotenstvo oznámila. Je mi ľúto.

sasa1310
1. máj 2019

@alexandra1995 vaše dieťa nevie, čo je to kompletná rodina ako funguje rodina. Spoločne.

innapnirhu
1. máj 2019

Toto neni muz ale chlapcek, a ty si nadherna zena, na tvojom mieste by som sa s takym neuspokojila, mas obrovsku sancu najst muza ktory vas bude lubit, vazit si, a urobi pre vas cokolvek, a nie uz s byvanim robit problemy... Ked sa s nim neda dohodnut ani o takejto fundamentalnej otazke, tak co bude neskor?

lujza123
1. máj 2019

@alexandra1995 neoplatí sa mu hľadať robotu iba na rok a on sa nemôže presťahovať od mamicky 😁😂😂 to sú slová dôchodcu, nie mladého chalana, ja by som s takým pecivalom žiť nechcela

alexandra1995
autor
1. máj 2019

Ďakujem, za všetky reakcie. Už je len na mne sa na to pozriet triezvo a uvedomit si aka je pravda.

limetka69
1. máj 2019

@alexandra1995 ja ti este napisem moj nazor 🙂 aj keby prisiel k tebe do BB, aj keby ste nasli nejaky kompromis, nikdy by ta to neuspokojilo. mala by si akurat denne na ociach cloveka, ktory by ti siel na nervy, pretoze neochota by pokracovala dalej vo vsetkom. poriadne si premysli ci za takym clovekom chces pratat, varit mu, starat sa a nic z toho nemat. pretoze na to aby to zena robila dennodenne musi chlapa milovat jak koňa! inak to nedas a rozchod by prisiel tak ci onak. uprimne... ani by som sa nesnazila a nechcela s nim mat spolocne byvanie, zamotalo by to vsetko este viac. planuk si svoj život bez neho. s takym stastna nebudeš. veľa šťastia prajem. nech to vyriesis najlepsie ako sa da.

montemotherone
1. máj 2019

@alexandra1995 2x do mesiaca mu stačí byť so svojou partnerkou a dieťatom a byť toľko s maminou by mu nestačilo? 🤔 (A môj 48 ročný muž sa pýta, či mladému chlapovi stačí 2x za.mesiac sex. Lebo môjmu sa to zdá nepravdepodobné. Ibaže by ho mal inde 😏
No, skrátim to. Nie je o čo stáť. Toto je maminkin maznáčik nie zodpovedný dospelý chlap. Kašli na neho. To si len zavesíš na krk riadnu guľu a budeš počúvať celý život fňukanie...