icon

Sama po rozvode a dieťa je u otca. Ako to zvládate?

hanatom
12. júl 2014

Dobrý večer mamičky,
chcem sa spýtať na názory tých, ktoré to prežívate - ste po rozvode/dôvodom bola manželova dlhotrvajúca nevera a fyzické násilie/,,,,Jednak v sebe riešiť to poníženie, ktoré ako podvádzaná žena prirodzene prežívate,,,A hovorme si čo chceme, aj okolie Vás už vníma cez ten filter /česť výnimkám/,,,na všetko ostať sama .cez nákupy, výmenu žiarovky 🙂 a platenie účtov,,,,
Ale,,,,, najhorší ten pocit, ked malá ide na víkend al. teraz cez prázdniny k otcovi, a vy ste boli predtým so svojim dieťaťom stále a nepretrržite a predtým ste bez neho neboli ani jedinú noc....každá minúta je ako večnosť...

hanatom
autor
13. júl 2014

ahojte dievcata, vdaka za vsetky názory. naozaj je to o povahe, ja som proste stále bola s malou, nikdy som nebola typ že kaviaren, bar , kamošky a tak...v podstate som sa dost izolovala,,,, kolegyne okolo mna majú "happy family", tak je to pre ma také, hmm, ubíjajúce,,,
Ja ozaj nesmútim za exom, ako tu niektorá uvádzala, nemám za kým a za čím....je arogantný, egoistický a zahladený do seba, ten typ že "ja som najmúdrejší", ozaj mi je lepsie bez neho.
A este aj bez svokry, s ktorou sme bývali 😉takze teraz som sama sebe panou 🙂a je to lepsie, nemá má síce vo dverách kto upozorniť, že v januári mám dať malej vetrovku 🙂 /haha/...
proste každá minúta bez malej je mi ako hodina,,,

hanatom
autor
13. júl 2014

@6969eva dakujem za slová, no, tvoje deti boli ozaj hrdinské 😉 s tá´ým i-phonom

hanatom
autor
13. júl 2014

@lienkafoj haha no na disku v mojom veku 🙂

poussin
13. júl 2014

Urcite to nemas lahke. Citis sa sama a ponizena. Mozno tvoje okolie neriesi, ze ta muz opustil kvoli inej az tak ako si myslis. Stalo sa to vela zenam a v dnesnej dobe to nie je nic vynimocne.

Na jednej strane sa citis sama, ale na druhej sa az privelmi upinas na dieta. Ver mi, nie je to dobre ani pre malu ani pre teba. Ona raz vyrastie a odide a co budes robit potom? Zial to, ze sa teraz citis sama je len a len tvoja chyba. Postupne sa vztahy s kamaratkami daju opat obnovit. Nemas chut travit cas s priatelmi.. to je skoda lebo pre mna je klebetenie s kamoskami ako mala psychoterapia... Skus porozmyslat nad tym co ta v minulosti bavilo... Zacni sa o seba starat. Chod si nieco kupit, urobi si manikuru, nalakuj nechty na nohach.. daj sa ostrihat, precitaj dobru knihu, pozri dobry film... len tak sa doma povaluj... je toho vela co mozes pre seba urobit... Vychutnavaj si ten cas ked si sama so sebou a nemusis sa venovat dietatu. Zacni sa mat rada a vtedy mozno niekto novy do tvojho zivota pride...

Svoje deti nadovsetko milujem, ale ak by som si mohla od nich na tyzden oddychnut bola by som najstastnejsi clovek na svete 🙂.

kaktusik007
13. júl 2014

@tilda brat mojho prveho manzela ma dieta - jedine vnuca mojho exsvokra. Kedze byvaly svagor o svoje dieta ani nemal zaujem a vyzivne jej plati svokor odkedy sa pamatam, tak aj svokor si po vnucku pravidelne chodi vlastne od malicka... a kedze je to normalna baba, a svokor normalny chlap, tak sa vzdy dohodli a nemali problem. Uz ma dalsie deti, no a logicky -- svokor si brava iba svoju vnucku, nie aj jej nevlastnych surodencov 🙂 Ved ti predsa jeho vnukovia nie su, tak preco by mal robit program aj im a brat ich do zoologickych ci inde na dovolenky???
@mawka ale teraz mas ideal na to, aby sa to upravilo... kedze chodi po deti tak casto ako chodi -- ty predsa nie si na spagatiku a mas narok na svoj program a nie sa neustale prisposobovat jeho potrebam typu pridem, nepridem... A ty by si kludne dala striedavku??? ale ako pises, tak vyzera aj ex a aj jeho aktualna normalne... moj sa so mnou absolutne nerozprava, ani ma nepozdravi ked pride po deti.. Proste je to fakt psychopat a ja som zase bola proti striedavke, nakolko nechcem, aby mi z deti vyrastli rovnako narusene emocne nestabilne bytosti, ako je on sam.... Staci, ze vdaka genom na to maju dedicne predispozicie...

nitnit
13. júl 2014

@poussin tyzden raz za cas na zrelaxovanie je fajn a potesi kazdu mamicku, ale ver mi, je to nieco uplne ine ako byt 'bezdetna' kazdy druhy tyzden 😒 a to fakt nesedim ten tyzden doma a neplacem do vankusa (spolocensky zivot som neprerusila narodenim deti, stale som v pravidelnom kontakte s kamaratkami)
To, ze vyrastu a odidu z domu je prirodzene, ale toto nie je, aj ked zialvdnesnej dobe je to uz uplne bezne, ze musia deti vyrastat ako 'kocovnici' len aby mohli byt s oboma rodicmi
Na druhej strane musim priznat, ze uz som tak nastavena, ked sa blizi den 'vymeny' uz mam naplanovane cinnosti, ktore pri detoch nerobim (pratanie, flakanie sa po meste, kavicky, ostanem dlhsie v praci ked treba..) a ked su doma, venujem sa len im.
@p.j.jacky 4 a 6 a vychadzame spolu vzhladom na situaciu celkom slusne

kaktusik007
13. júl 2014

@nitnit ako daleko od seba byvate?

nitnit
13. júl 2014

@kaktusik007 v tom istom meste

mawka
13. júl 2014

@kaktusik007 mne je tiez na grc, ked mi vola, ked ho vidim, lebo tiez riaditel zemegule a prilahleho vesmiru, ale je to otec deti a najlepsie sa s nim o detoch pobavim, lebo deti byvaju vycurane, jemu nieco povedia, mne ine a naopak a chvalabohu, aspon v tomto mi vzdy zavola alebo to so mnou preberie. ale napriklad ma vytaca takymi vecami ako dnes, sme sa bavili o malej, ze asi ma alergiu, bla bla, som mu hovorila, ze dam zobrat odber na plucnu mykozu, ze ma nebavi furt riesit kasel, inak je zdrava, atd, len proste niekde musi byt pricina, ze nebudem furt vyvalovat za lieky, bla bla a on ze Ja vidim, kolko ta stoja lieky, ked si otvorim kartu dovery. reku ale to neni len to, sak je kopa a coraz viac liekov plne hradenych a na to ti lekar nedava recept / detske veci na teplotu, doplnky ako vitaminy, pripadne nejake tie kraviny k nadche a podobne/ a on, ze ale jeho to nezaujima, on vidi, co jej lekar predpise a kolko platime a hotovo. kokos jebla by som mu za toto po papuli. alebo minule machroval, ze deckam pokupil za 120 e oblecenie, ale vsetko je u neho, lebo deti k nemu chodia. no iste vynosia, ked su tam tak "casto". ze by dal nieco navyse okrem vyzivneho, tak to nie. uz dlho nedoniesol ani od svokry vajicka, zeleninu ako zvykol nosit. asi aby som to nezozrala ja, debil. fakt tiez ostane egoista, arogantny a povysenecky a bude mi davat najavo aky on je neviem co a ja nejaka chudera. by som bola zvedava, co by robil, ak by si mal najst sam byvanie, sam sa cely mesiac starat o deti aj chodit do roboty a vyjst s peniazmi. normalne by som mu to dopriala. nezvladol by z toho ani hovno. a preto sa nakvartyroval zenskej domov, pre ten full servis a decka si berie vtedy, ked ona je doma a nie v praci, lebo ona okolo nasich deti skace. nie on.ale to bude vzdy to jeho Laaaaaaaaaaaaaaaaaaasky mojeeeeeeeeeeeeeeeeee ahoooooooooojteeeeeeee, ako ste mi chybali. a decka su z neho v riti. lebo mamina zakazuje sladkosti, u nich maju kolko chcu. mamina ich vyhana von sa hrat, tam mozu sediet na zadku s ovladacom v ruke.. a mohla by som ppokracovat donekonecna.

kaktusik007
13. júl 2014

@mawka no len by si ten moj overoval ich kartu a riesil to... ty kokooooos... normalne ti vytocil tento tvoj ex aj mna.

mawka
13. júl 2014

@kaktusik007 sak toooo, totoal adrenalin mi dviha. on ma u riti, ale bude sekat kofra. nevie, nezije s nimi, neriesi, ale potom ma velice mudre reci. to je cely on.

tilda
13. júl 2014

@mawka samozrejme,ze nechcem ani jedno z toho,to mi pravdupovediac take nieco ani nenapadlo...skor som chcela vediet od mamin,co to maju takto rozlozene,ako to riesia. Napr. By ma zaujimalo,ako je to na Vianoce a podobne,ked jedno dieta dostava darceky z dvoch rodin a druhe len z jednej...

maria1989
13. júl 2014

@mawka sú aj "disky" pre starších.. napr. u nás v KE Irish pub 😀

kaktusik007
13. júl 2014

@mawka tak mozno som este rada, ze ten moj ma ani nepozdravi 😀
my si netelefonujeme, nekomunikujeme... takze vlastne mam v tomto ohlade dost klud. 🙂 Akurat teda hra sa na desne obetaveho otecka a ja som ta krava, co detom nic nebali ked idu s nim (ako pardon, vzdy nosil veci naspat tak isto ulozene v taske, akurat poriadne zasmradene od kozuba a ja fakt nie som povinna pravidelne pravat dve pracky zadymenych cistych veci kazdy druhy tyzden). Ale neriesim, uz fakt nie. No verim tomu, ako o mne celej svojej rodine a aj svojim znamym rozprava, aka som svina... no a co, nech.

tilda
13. júl 2014

@kaktusik007 nie,ani ja si nemyslim,ze by mal ex brat deti kt nie su jeho do zoo a pod. Riesim skor ako orgqnizovag program,aby sa ani jedno dieta necitilo akymkolvek sposobom ukratene...

mawka
13. júl 2014

@maria1989 jasne, aj u nas na festivale bude slager TV stage. bude to silno silne zaujimave 😀 to proste musim vidiet.

@tilda neviem, ale aspon toto je dalsie plus, ze moje deti dostavaju darceky doma, u byvaleho, u starych rodicov. takze maju pocit, ze maju vela 😀 a co sa tyka vianoc, tak boli dva krat za sebou so mnou, teraz budu dva krat za sebou u byvaleho. aj on ma narok s nimi byt na vianoce. co uz narobim. keby som to mala delit, tak to proste detom budem donekonecna vysvetlovat, co ine s tym urobis? asi nic. musia to pochopit. lebo prakticky to neurobis asi nijak.

mawka
13. júl 2014

@kaktusik007 tak ex konecne pochopil, ze si maju nakupit veci hoci aj z bazaru, ked su az tie dva dni v mesiaci deti tam, aby sme nemuseli balit ako blbi. sice ta jeho vzdy vyprala, samozrejme kopa veci nepouzita, ale odymene od cigariet, takze sa pralo aj tak. kurnik keby to dala aspon susit von alebo tam, kde nefajci.... no koment

kaktusik007
13. júl 2014

@tilda tak treba proste asi iba vysvetlovat.... a co sa tyka vianoc, tak deti mam na vianoce ja. on si ich ma moznost brat 26 decembra rano. co sa tyka darcekov -- tak od neho a jeho rodiny za ten cas, co je odstahovany, cize od oktobra 2012, dostali tri kusy !!! darcekov... jednu vlacikovu drahu 30 kusovu, jedneho plysoveho mickey mousa a jedneho plysoveho modreho konika... vianoce, narodeniny -- ignoracia. A cokolvek nad ramec vyzivneho??? neexistuje. Ani cent.

maminuska
13. júl 2014

@mawka
@kaktusik007 tak môj ex nevidel deti 5 rokov, neopýta sa na nich , nezavolá , nevie aké maju známky do akých kružkov chodia , aké zdravotné problémy majú ... jednoducho nič. Vôbec ho nezaujímajú , iba pošle výživné .
Zaujímať sa začne keď podám žiadosť o zvýšenie výživného , to začne zháňať informácie a vyziapávať aká som ja mater a že sa o deti nestarám ... no to zas bude kovbojka 😀.

Neviem či je to do smiechu alebo do plaču . 5 !! rokov som na deti uplne sama ( nerátam manžela, ktorý ni e je ich biologický otec )

lienkafoj
13. júl 2014

@mawka ma 34, no stale sa citi mlado 🙂 nie je to o veku, ale o pocite 🙂

maminuska
13. júl 2014

@mawka
@kaktusik007 a čo mňa vytáča že úplne do biela, príde keď bude syn dospelý a bude sa chcieť stretávať , okydávať ma ... vlastne príde na hotové k vychovanému mladému synovi " na tu som ja tvoj otec " vtedy mám sto chutí ho tak kopnúť do tých impotentných gulí ... tak ale asi si nepomôžem a vôbec už neviem ako sa mám zachovať.

moni244
13. júl 2014

@maminuska syn ho pošle kade ľahšie, neboj, deti sú vnímavejšie ako si myslíš, viem to z vlastnej skúsenosti, ja sa z mojim bio otcom nestretávam od maturity, veľa vecí mi došlo, čo nastváral, nakecal, tak som ho vyškrtla zo života, mám nevlastného otca, ktorý mi bol viac otcom ako bio, tak sa nemusíš báť 😉

mawka
13. júl 2014

@maminuska tak ak je terajsi tvoj chlap fajn, tak by som exa neriesila. to by bolo ako sen v mojom pripade. mat normalneho chlapa po svojom boku a moznost na exa srat. lebo ten moj neda tym detom po nijakej stranke nic tiez, len hra divadlo.
ja som s nimi stale sama a ver, ze je to viac na nervy ako ked mas pri sebe druheho chlapa, co ti pomoze.

hanatom
autor
13. júl 2014

@kaktusik007 hm, tak to sme na tom rovnako, ani sa nepozdravíme 😉

hanatom
autor
13. júl 2014

@mawka och, to poznám...nic navyše kúpit, nic nedat nedajboze ku mne, co keby som sa bicyklovala na malej ružovom bicykli napríklad haha 😉

mawka
13. júl 2014

@hanatom presne si to vystihla s tym ruzovym byciklom. minule ma zjkebal, nech mu ho laskavo vratim, ze to jej kupili ONI a ked je mala tam, tak nema na com byciklovat!!!! kokot. pardon. hlavne, ze ho osobne doviezol. a najlepsie, ze ON bude malu ucit bicyklovat, velky frajer a moj tatko tak v pohode, ze akoze co riesis, mala uz davno jazdit na bicykli vie 😀 😀

hanatom
autor
13. júl 2014

@nitnit ved to, vinou otca, ktorý sa nevedel vpratat do kože, dieťa putuje ako balíček.Nemôžme žiť ako normálne rodinky. Ak nás čaká nejaká udalosť /svadba, oslava, akékoľvek podujatie/, ako prvé pozerám do kalendára, či ten čas nemá byť u neho, pretože potom to je iné vyjednávanie,,,,
iste, každá mamička, ktorá to nemusí zažívať na vlastnej koži, povie, že by si rada dopriala oddych, ale ... to je niečo úúúúúúplne ale úúúplne iné 😖

hanatom
autor
13. júl 2014

@mawka vieš čo , ani som ho o bicykel neprosila,nech sa na nom vozí on 😉 a deti jeho milenky 😉

hanatom
autor
13. júl 2014

@hanatom najvacsia sranda bola, že furt na malu a mna hucal, aby sme nejedli v aute a nenamrvili mu tam.A preto som nechápala, že je v aute furt namrvené. Súvisloti som si pospájala až potom, ked som sa dozvedela, že má milenku a tá má dve deti a tie mu teda v jeho superaute teda mrvit mohli...achhhh, aké úbohé 😎

hanatom
autor
13. júl 2014

a este jedna perlicka ...ked som odhalila neveru a pozerala fotky z výletov mojho ex a jeho milenky a jej perepúte - dve deti - skoro som sa zgrcla, ked som videla jej malú v autosedacke mojho dietata!!!!!!