Sestra mi ničí život

19. nov 2023

Ahojte, máte niekto sestru, ktorá vás nenávidí, závidí vám a štve proti vám mamu a ďalších súrodencov ? Ako reagovať na takých ľudí ? Chcem ju úplne odstrihnúť ale aktuálne to nejde, keďže ešte nejakú dobu musím bývať u rodičov kde pravidelne chodí na víkendy.
V skratke môj príbeh - sestra je mladšia, boli sme úplne nerozlučne až pokial som si v 18 nenašla priateľa. Vtedy začalo peklo - žiarlila, štvala proti mne mamu, dokonca ma raz vysťahovala komplet z domu na dvor. Obviňovala ma že jej nevenujem čas atd. Hneď na to si ale našla priateľa aj ona, pri ktorom sa riadne spustila- prepadla mala problém dokončiť školu, kašlala na rodinu, klamala každého, mňa xkrat zradila, obratila proti mne aj spoločne kamarátky. Chcela odísť žit do ineho mesta lebo vzťah jej išiel dole vodou. V obdobi ked som sa chystala odísť do zahraničia za priateľom - oznámila ze je tehotná. Po dvoch rokoch som sa vrátila spat na Slovensko a bývam na istý čas u rodičov. Dostala som dobrú pracovnu ponuku a priateľ este rok ostáva vonku. Chystáme sa budovať.
Myslela som že sestra sa zmenila ale je este horšia ako pred tým. Obrala ma o všetky veci v dome. Musela som si kupovať komplet vlastný nábytok. Auto ktore bolo moje na Sr ale písané na oca si sestra potajomky prepísala na seba. Potrebovala som ho pokial nebudem mať trvalý úväzok a budem si môcť kupit vlastne. Ja si kupujem a platím všetko. Bývanie je jediná pomoc ktorú od rodičov potrebujem. Zakaždým keď je sestra doma- mi robí peklo zo života a naschvaly. A mama to toleruje aj ked som sa s ňou už veľa krát bavila aby to nerobila ale kvôli malej, sestre všetko prejde. Až mám taký pocit ze si dcérku nechala len preto aby bola zaujímavá a stred pozornosti. Ja mám zakázané sa k malej ozývať. Jej priateľ malú ani nechcel, neveril že je jeho, nestará sa o nich, len ma veľké reči a jeho otec im prerába podkrovné.
Chcem naozaj byt v kľude a vydržať to tolerujem jej naozaj všetko. Viem že to ako sa ku mne správa suvisi s tým aký ma život ona a preto si vybíja zlosť na mne. Musím u rodičov vydržať pokiaľ priateľ nepríde na slovensko kedze nájom by som sama neutiahla.
Ako by ste reagovali na podobného človeka?

zmrzlinka2021
19. nov 2023

Choď do sharovaneho bytu a prenájmu si iba jednu izbu, to finančne dáš.

alickapusinka
19. nov 2023

Ak si prišla zo zahraničia čo si nenájdeš podnájom nemusíš byť môžeš ísť bývať do jednej izby. Ja keby že prídem zo zahraničia zo zárobkom tak určite nejdem bývať k rodičom nájdem si niečo malé ale aby som bola v kľude. Sestra potajomky prepísala otcove auto na seba môžeš mi vysvetliť ako sa dá potajomky prepísať auto vlastník auta s tým musí jednoznačne súhlasiť. A na prepise sa zúčastniť. Takže blbosť a závisť. Ak si išla na zárobky tak čo si nenájdeš skromne bývanie čo bývaš u rodičov zadarmo ak áno toto je daň za bývanie zadarmo. Takú to sestru by som nikdy nechcela vidieť nie to sa jej pchať do zadku. Ako mohla tvoje veci vysťahovať na dvor ak si nebola plnoletá načo sú rodičia. Jasne vyhodila TI sestra veci na dvor a rodičia prišli z roboty a boli ticho hej. A povedali že dobre urobila. No chytro ešte tu o červenej čiapočke. MY na MK nemáme tu 15 rokov. Aby sme verili rozprávkam. Ja by som čakala že ak sa vrátiš s cudziny tak budeš mať na vlastne bývanie aj ak podnájom ale budeš. A TY namiesto toho neschopne sa vrátiš do rodičovského domu o niečom to svedči. Nič nemusíš u rodičov vydržať prečo musím musíme dve veci ísť na záchod a zomrieť to musí každý takže si nevymýšľaj mama hotel TI vyhovuje aj za cenu že sestra TI ubližuje. Ak by to bolo také strašne prestrašne zlé tak odídeš. Teraz ak by TI rodičia povedali podmienka musíš sa odsťahovať tak čo povieš že nie. Načo si bola v cudzine ak si prišla a vrátila si sa do rodičovského domu. Ja som si doteraz myslela že do cudziny si išla zarobiť aby ak sa sem na Slovensko vrátiš si sa mala lepšie a nie horšie. Ak chceš šetriť tak musíš trpieť vždy je niečo za niečo aj daň za to že chceš šetriť a držať ako sa povie groš .Píšeš priateľ bude ešte v cudzine rok chceme stavať vieš za ten rok sa môže strašne veľa veci zmeniť aj rozísť aj si môže tam niekoho nájsť a nevrátiť sa na Slovensko takže na to by som sa veľmi nespoliehala iba sama na seba.

miadi
19. nov 2023

Sestra sama nemohla potajomky dat otcove auto prepisat na seba . To musel otec vedome a dobrovolne urobit. Cize jej daroval auto a tebe o tom nikto nepovedal. Bola si v zahranici a necakali ze sa vratis a budes ho potrebovat, sestra si urcite nenechala dieta len aby bola zaujimava. Ta zavist a nenavist je u vas vzajomna, Radsej by som bola ten rok s priatelom v zahranici ako u rodicov v detskej izbe. To je taky krok spet, jedine riesenie je odstahovat sa . Niekde kde mozes pouzivat mhd . A sestru nemusis ani vidiet,

slavka1988
19. nov 2023

Z toho čo rozprávaš mám pocit že je to boj s veternými mlynmi by som radšej bývala na ubytovni v garzonke hocikde alebo ešte skúsiť prenajať jednu izbu niekde inde alebo aspoň ak máš možnosť zamykat si izbu pokial nie je spoločná a sestru totálne ignorovať ,časom ju frustrácia hádam aj prejde

ivik4
19. nov 2023

Si neviem predstavit mat za sestru taku spinu ktora mi na dvor vyhadze vsetky veci skrz ziarlivost ze sa jej nevenujes a nahucka otca aby jej prepisal auto na nu.
Ak si si to auto kupovala za vlastne, tak sestra nesestra, ja by som ju tak preplieskala zeby videla.
Kks, normalne som rada ze nemam surodencov lebo mat toto okolo seba pri mojej povahe, tak uz sedim 🤦‍♀️.
Otras ...
A tomu jej dietatu sa ani neprihovaraj, naco 😃
Ano, toto je jeden z tych prikladov ze nic lepsie neexist ako surodenec 😃

januska12323
19. nov 2023

Auto tvoje nebolo ale otcove, mohol ho dať komu chcel aj ten nábytok nebol tvoj ale rodičov. Ty nemáš problém sestru ale celú rodinu a ty sa tam ešte dobrovoľne nasáčkuješ? Zbal si veci a choď nazad za frajerom.

skeblicka77
19. nov 2023

@januska12323 ty ako vieš, že to všetko nekúpila ona? Často majú rodičia napísané kvôli lacnejšej poistke auto na svoje meno.
Autorka nájdi si ubytovňu a máš pokoj. Ja by som tam nebývala.

mamina7070
19. nov 2023

si masochistka ? radsej v jednej izbe na ubytovni

a problem neni len sestra ale aj rodicia a aj ty

miadi
19. nov 2023

To auto co si kupila ty a bolo pisane na otca si vyries s otcom nech ti kupi take iste alebo da $ ked ho prepisal na sestru. Popripade nech ju rodicia donutia vratit ti ho a prepisat na teba. Nabuduce nerob take špekulacie ze svoj majetok napises na ineho. Ked nemozes verit ani vlastnym rodicom.

ivik4
19. nov 2023

Ak si auto kupila ty, otec so sestrou su Ti dlzny.
Ak ho kupoval otec,logicky dal ho teraz dcere ktora ho potrebuje viac lebo ma male dieta 💁‍♀️.
Kazdopadne som zvedava na odpoved

olimuc
19. nov 2023

Necakaj na priatela a budovanie, za rok sa s tebou moze aj rozist, ale najdi si vlastne byvanie … si sama, 1 izba Ti postaci. Alebo sa vrat do zahranicia🤷🏻‍♀️ano vela ludi sa vrati zo zahranicia a idu na 1- 3 tyzdne k rodicom…pretoze bud treba vybavit nove byvanie, alebo dokoncit stahovanie, vyhnat pavukov atd, ale nie sediet u rodicov a fnukat… nieco nesedi … mas Dobru pracovnu ponuku a neutiahnes najom? Tak ta ponuka taka dobra nie je

januska12323
20. nov 2023

@skeblicka77 auto bolo písané na otca, ak naň dala peniaze je to jej hlúposť, nábytok bol tiež u rodičov.

ema22270
20. nov 2023

No s mojou sestrou sa nerozpravam 2 roky uz, aj viac. Predtym sme si aj boli celkom blizke, len vela veci sa udialo a ked som si to vsetko tak zacala spajat, to jej spravanie celkovo, raz som na nu vybuchla a to nezniesla a uz sa nebavime. Tiez v tom bola zavist, ze mam rodinu, manzel, deti. Jej sa vo vztahoch nedarilo, stale sa opakovali rovnake typy muzov, co jej ublizovali... deti nema zatial a vekovo neviem, ci este stihne mat. Po zdravotnej stranke tiez neviem, ci sa jej podari to babo mat. Ale za tieto veci ja predsa nemozem. Ale tak aj tak som mala vykricane, ze len moja rodina a deti su moj zivot a podobne vydieracky a ako by ona za mna zivot dala a podobne. Mrzi ma to, mala by som rada normalne vztahy s rodinou, ale bohuzial nie vzdy to ide.