Sestra nakazila moju rodinu Covidom-19
Ja viem,ze covid rozdeluje v nazoroch spolocnost, ale snad ma pochopia aspon matky, co zazivaju nieco ako ja.Bola som 5 rokov na materskej,hned na to prisiel covid,cize do prace som sa popri tom,ako su vkuse deti doma nedostala.Snazime sa chranit,neohrozovat clenov rodiny, dodrziavat opatrenia.Moja sestra,teta mojich deti ma pracu,kde aj napriek covidu denne chodi a navstevuje mnoho ludi.Jej nazor na covid je z mojho pohladu nezodpovedny,ma to v pazi,vsetci vraj prehaname.Moju doveru si neziskala.Aj napriek mojim obavam navstevuje stale moju rodinu a objima moje deti.Vsetko by bolo ok,ale teraz je POZITIVNA a bola chora uz cez vikend,ked zase prisla k nam.Nikto nechape moje nervy a zufalost,ze zase budem 2 tyzdne doma zatvorena ucit deti.Sestra zije sama,covid je pre nu dovolenka s knihou v ruke a v posteli,ale ja ci mam horucky, ci som nespala sa staram o deti ( uz chore) a rodinu...A teraz problem v rodine, v navale zufalstva som jej vynadala,ze je pre mna nezodpovedna sebecka osoba, a uuuz som ja ta zla, lebo ona nemoze za to,ze je pozitivna.Ale moze za to,ze chodi k nam !!! Som uz vycerpana zeny.
@viktorka48 ako ta nerespektuje clovek, kt. sa boji korony?
To môžete byť kôli hocikomu inému.. Môžeš sa nakaziť v obchode, deti môžu priniesť zo školy,môže sa nakaziť muž a budete všetci v karanténe tak či tak.. Mať zdravý rešpekt je ok, ale takto sa báť, byť úplne izolovaný, je pre tvoje zdravie horšie ako samotný covid.. A ak už tak funguješ tak funguj, nie všetci budú len doma. Jednoducho zakáž návštevy a nemusíš sa nervačiť a byť zlostná na sestru a vyčítať jej že vás nakazila.
@viktorka48 ale tvoja slbooda konci tam, kde zacina jeho...Aj ja sa stretaam len s ludmi, z rodiny, co su ockovani, alebo testovani, lebo ja mam tiez slobodu sa nenakazit a neohrozit inych.
@viktorka48 ja by som sa s tebou stretla aj bez testu🙂
@viktorka48 cim ta nerespektuju? Ze ti povedia, ze sa s tebou bez testu nestretnu? Tomu sa nehovori vydieranie, ani nerespektovanie, to je urcenie si hranic a dodrziavanie nariadeni. Ja ked si poviem, ze sa nebudem stretavat s narkomanmi alebo alkoholikmi (alebo kymkolvek podla mojej preferencie) nie je to preto, ze ich nerespektujem. Ja len nemam zaujem sa s takymi ludmi stretavat ak teda nie som streetworker a pod.
nuz, extremne sa vytraca z nasich zivotov solidarida....a citanie s porozumenim :D
.....tvoja mama nikam nechodí.....ale kamoška bola u nej tvrdíš.....tak to je potom jedno....
A načo stavias Eiffel vežu zo zápaliek keď vonku fúka? Treba zvoliť iný postup 🙂
No ak sa snažíte chrániť tak trebalo obmedziť návštevy...ja som tesne pred pôrodom a všetky návštevy sme stopli,aby sme teda eliminovali riziko...
@viktorka48 ale tu sa neriesi ci potom niekto pride alebo nie. Ked.chce niekto chranit seba a deti , malo by to byt prednejsie
@viktorka48 tu citaj : s narkomanmi alebo alkoholikmi (alebo kymkolvek podla mojej preferencie)
@viktorka48 tak sa opi, sadni do auta a kruz okolo policajnej stanice. Tiez si jeden myslel, ze tieto nariadenia su hlupe. A uz sedi. A nie doma na gauci.
@viktorka48 co sa trasies, bud hrdinka, nerespektuj ziadne nariadenia. Ci ty len to co sa ti hodi?
@viktorka48 to.nerobim ja. Ja mam uz dospelu dveru. Ale moja dcera vzhladom na vaznu diagnozu sa sama dobrovolne izoluje. Stretava sa s kamaratmi iba obcas a nie ked ich je vela. Ma na to svoje dovody. Takze kazdy nech si robi ako uzna za vhodne.

@leskovael minimalne v karantene vdaka nej budeme