icon

Sestra neustále využíva rodičovskú finančnú pomoc

6. mar 2024

Od mala rodicia uprednostnuju sestru (to tu nebudem rozpisovat). Obe sme uz dospele a mame svoje rodiny. Sestra sa vydala, otehotnela a zacali stavat dom. Prislo klasicke stazovanie, ze ake je vsetko drahe a teda mama kazdy mesiac vytiahla svoju stravovaciu kartu a dala ju sestre, ze ved chudaci stavaju dom a ona je na materskej, tak nech si nakupia potraviny. Teraz sestra uz nie na rodicovskej, ale 3 roky pracuje. Potrebovali nove auto a nasi, ze im pozicaju poniaze a ze sestra im to splati a zrazu uz to nebude vracat, lebo vsak oni maju hypoteku a vsetko je drahe. Podotykam, kupili rovno najnovsi model (ziadna jazdenka). Isla zima a sestra, ze maly nema zimnu bundu, tak mama mu kupila bundu. Ze to ma akoze na narodky a ze uz mu kupi iba drobnost. Prisli narodky a dostal dalsi darcek v hodnote 60 eur.
Naposledy boli na vikend niekde v Tatrach, stalo ich to 650 eur. Isli autom a ze nemaju dialnicnu, tak ze pojdu mimo dialnic ale ze im to bude dlho trvat, a ze maly bude nervozny v aute, ze bude mrncat (maly ide mat 6 rokov, tak uz by podla mna mohol vydrzat 2,5 h v aute), tak jasne ze mama im dala peniaze na dialnicnu znamku.
My s muzom mame dve deti, ja som na rodicaku, mame hypo na byt, ale nikdy som nepytala, ani nezobrala takto peniaze od nasich. Ked sme kupovali auto - kupili sme take, na ake sme mali (kupili sme 5 rocne jazdene). Vysku hypo so sestrou mame rovnaku (oni stavali dom este pred kovidom a pozemok dostali zadarmo), splatky na hypo mame cca rovnake. Maju obaja prijem a mozem povedat, ze celkom slusny. Tak preco stale beru peniaze od nasich?
Stve ma,ze sestra rodicov takto vyuziva.

Strana
z2
sissy27
6. mar 2024

no u mňa by nebolo dorozprávané, u mňa by to bol začiatok debaty 😀 a nebolo by príjemne hlavne jej. Len mama je mäkká, ty očividne tiež, keď sa necháš sestrou takto odbiť. Ona je dobre vychcaná, ale prechádza jej to len preto, že jej to dovolíte. Keď budú rodičia niečo potrebovať a budú volať tebe - pošli ich za ich obľúbenejšou sestrou. Ty s mužom si ukázala, že ste samostatní a viete vyjsť aj s peniazmi, aj s časom, ty si v očiach rodičov tá šikovná, čo nič nepotrebuje a sestrička je chúďatko, tak jej treba pomôcť. Ale treba rodičom vysvetliť, že obe ste mali rovnakú štartovaciu čiaru (rovnaké zázemie, možnosti vyštudovať), obe ste sa vydali ale osamostatnila sa len jedna, druhej sa akosi nechce a na rovinu mame povedz, že ťa mrzí, že všetka pozornosť sa dostáva len jednej z vás.

aurora33
6. mar 2024

No čo už, rodičia sú slepí, sestra vychcaná, ináč to už zrejme nebude.

adaam
6. mar 2024

Mám známeho, ktorý tak celý život využíval svojich svokrovcov. A teraz je nešťastný, že jeho deti ich navštevujú,len keď niečo potrebujú. Viem, že to nerieši autorkin problém, ale karma sa jej sestre vráti.

drobcek17
6. mar 2024

Autorka možno je to tym, že býva blízko rodičov. Napríklad mne rodičia tiež dajú všeličo, aj šalát nám robia aj rezne dajú keď upečie mama, vajcia 😉 a možno sa to ani mojom súrodencom nepáči (neriešim). Lebo oni už nevidia že keď mama potrebuje odviezť tak idem všade s ňou,jasné že mi nedá na benzín (samozrejme by som to ani nikdy nevzala), že keď treba niečo vybaviť tak vybavujem ja. Rodičia chovajú zvieratá aj s tým im pomáhame s manželom.Možno je to aj u vas tak🙂

autor
6. mar 2024

@drobcek17 nie, u nas to tak nie je....nasi nemaju ziadne zvierata, ani zahradu (iba kvety, okrasne stromceky). 🫣 raz bolo treba mamu zobrat na vlak lebo cestovala daleko, reakcia mojej sestry: ja nemam cas, a vobec preco tam mama ide? Zas nebude mat kto ist po maleho do skolky poobede.
🤦‍♀️

miadi
6. mar 2024

To je problem tvojej mami. Ze nie je fer. Mam dve deti snazim sa im davat rovnako cas lasku energiu materialne veci . Tvoja mama sa rozhodla ze tebe netreba ze bude davat tam kde pytaju. Tebe hrdost slusnost nedovoli pytat. No sestru nezmenis. Je vacsi egoista a vzdy bude. Treba sa naucit netrapit nad vecami ktore zmenit nemozes. Uplne zbytocne sa trapis zozieras. A uplne zbytocne lutujes mamu. Ju to takto bavy vyhovuje jej to. Dve take dcery ako tvoja sestra by na nu Asi bolo moc ..mozes jej maximalne povedat ako to citis a ukazat jej ze to nie je fer od nej voci tebe ani od sestry .. ale toto ako jedna dospela osoba matka -by mala dobre vediet sama.

drobcek17
6. mar 2024

Fuha tak to už je extrém. V tom prípade by som sa už ozvala, toto by sa mi určite nepáčilo a myslim, že nikomu.

domkakvet
6. mar 2024

Porozpravaj sa o tom s tvojimi rodicmi.

mamina7070
6. mar 2024

Porozpravala by som sa o tom s mamou (mozno je sanca zmeny)
ze sa ti nepaci aky ma rozdielny pristup k tebe a sestre a k vasim detom
a ak mas svokrovcov zacnite chodit viac k nim a mame povedz
ty aa venujes aj tak len jednemu vnucatu

minutka
6. mar 2024

Mas vychcanu sestru a nespravodlivych rodicov. Neurobis s tym nic. Ja by som sa na isty cas odmlcala. Ci by matke doplo

majlo1234
6. mar 2024

Ale ked od nich nechces ziadne peniaze, tak to nechaj tak. Ved keby nemali, tsk jej hadam nedaju..? Akoze neni to fer, ale verim, ze keby si zaplakala aj ty, dostanes tiez. A rodicia su malokedy uplne soravodlivi

zooeynka
6. mar 2024

Neurobis s tym nic, lebo : rodicia z toho co robia maju dobry pocit. Tesia sa,ze jej pomahaju, citia sa potrebni. Pro tebe necitia potrebu pomahat, lebo ad 1 sa nestazujes, ad 2 si zrejme hrda a peniaze by si od nich neprijala. Nemas co urobit, lebo sa ta to v podstate netyka. Mozes rodicom jasne povedat ze su nespravodlivi, ale nepadne to na urodnu podu, oni to tak totiz nevidia. Este ty budes za zavistlivu co sestre nedopraje.

lenicka999
6. mar 2024

Je jedno čo spravíš, ty budeš za zlú. Pretože sestra je predsa len chúďatko a potrebuje viac pomôcť. A od sestry tiež nedostaneš pochopenie. Veď prečo by si mala sama priškrtit finančný kohútik.
Asi je lepšie sa do toho nemiesat a keď rodičia budú niečo potrebovať povedz že ty nemôžeš ale nech sa pýtajú sestry. Veď jej predsa toľko pomohli tak sa môže predsa odvďačiť. Tým by som to agumentovala u nich a u sestry.

mandarinka1984
6. mar 2024

To je akokeby si hovorila o mojej sestre 😀 takto sa chová roky,stále si opakujem, že na to s*riem,lebo to je zbytočné, ale aj tak znova príde situácia, kedy vybuchnem....napr. ja som si kúpila auto na úver, im dali na auto naši peniaze, že však potrebujú....a ešte mala hubu odutu,keď som robila doma bordel...to proste nevysvetlis

autor
6. mar 2024

@mandarinka1984 ja si tiez hovorim, ze kaslem na to ale vzdy sa najde nieco, co ma vytoci. Uplny strop su sviatky jej syna: kazdemu nakaze co mu mame kupit, alebo on sam pride s letakom, ze toto som si vybrat v hrackarstve 😁 ale teda pod 50 eur tie hracky nejdu. Naposledy dostal dron 🤦‍♀️

aurora33
6. mar 2024

A vy mu teda kúpite čo on chce? No ani by ma nehlo. Vsak to je aj vaša chyba keď si necháte rozkazovať od sestry a jej malého syna.

thoughtfulweirdo
6. mar 2024

Chyba je na strane tvojej mamy. Ona má myslieť na to, že má dcéry dve.

ivangeline
6. mar 2024

Mne by to bolo jedno. Podla mna to je o povahe. Vyuziva,lebo daju.. Ty vyuzivat nechces.. Zjavne sa takto ani o financiach nezmienujes,ci?

mamina7070
7. mar 2024

a ona co kupi tvojim detom na sviatky?

mamina7070
7. mar 2024

za mna to neni len o peniazoch ale aj o case a venovani sa vnucatam ze tvoja mama je nespravodliva v tomto (a nie si sama aj moja taka je)
a to by som jej aj povedala ze sa sprava nespravodlivo a prenasa to aj na vnucata
a nech si s tym nalozi ako chce aj ked najskor ti povie ze to zle vnimas ze ona sa snazi atd ahadam nezavidis
a bla bla bla
potom sa uz budu pytat aj deti preco babka Jozkovi kupi dron a mne k svoatku lizatko ? a preco Jozka berie na vylet dovolenku a mne povie ze o rok ma vezme (ale nepovie ktory) preco babka slubila ze k nam pride a pojdeme na zmrzlinu ale neprisla lebo jozko
potom zacnu vnucata babku odmietat a o par rokov k nej ani nepachnu

Strana
z2