Sestra sa urazila pre neúčasť na krstinách?
Chcela by počuť váš názor, lebo ja fakt neviem, či som divná alebo čo.
Mám sestru o 5 rokov staršiu, ktorej sa minulú zimu narodilo dieťa. Všetci v rodine sú z nej hotoví (malé dieťa po veľmi dlhej dobe a vymýšlajú somariny. Teraz si sestra zmyslela, že ju idú krstiť. Nechápte ma zle na krstinách nie je nič zlé ale my nie sme vôbec veriaca rodina, ona ani nemá mať ako krstných rodičov, lebo nikto z nás (okrem môjho snúbenca) nie je pokrstení. Predstavte si to proste niečo ako "párty" na jej počesť. Ale k problému. Sestra si vymyslela, že to budú organizovať na Donovaloch s tým, že "program" je piatok a sobota doobeda. Čo pre mňa znamená, že by som si v piatok musela zobrať voľno z práce (ktoré je otázne či by mi dali), piatok sobota program, no v sobotu odtiaľ nikto nepôjde lebo všetci budú piť takže domov v nedeľu. Nejako by som to prekusla, no sestra zadelila, že ubytovanie a stravu si platíme všetci separé.
Tak som sa vyjadrila, že teda neprídeme vzhľadom na časové a finančné možnosti. Keby to robili niekde blízko (obe sme z Bratislavy) tak by som sa v pohode zastavila. Sestra mi ani neodpísala, len ma poohovárala po celej rodine aká som "chamtivá" a ako mi na nich nezáleží. Moja mama mi to asi druhý týždeň plieska o hlavu, že ako som toto mohla urobiť. Ja som sa jej snažila vysvetliť, že cesta + ubytovanie + jedlo + darček by nás vyšli pomerne dosť a že aktuálne sme dosť natesno s peniazmi (platili sme zálohu za byt). Osopila sa na mňa, že to nemôžem myslieť vážne.
Som fakt ja tá chamtivá alebo je toto normálne?
@zuzubb007 Ja by som tam išla, keby som aktuálne mala peniaze. Snažila som sa jej to vysvetliť, že by sme prišli iba na tú sobotu a potom domov, nechcela o tom ani počuť.
Ešteže u nás nikto žiadne také somariny nevymysla, a mama ak má pocit ze je to ok ,tak nech ti to zaplatí. Akože čo už dnes ľudia vymýšľajú, nechapem
tu sa dozvieš že buď si v práve alebo naopak že si chamtivá. ja myslím že máš pravdu a mne by ani nenapadlo hnevať sa na brata ktorý nemá peniaze že nechce ísť, resp. by som minimálne jemu prispela kebyže veľmi chcem aby prišiel a moja mama už dupľom… my by sme sa do tejto situácie nedostli 😔
@zuzubb007 tak ale zasa sama si platiť ubytovanie a stravu je tiež trosku cez čiaru. Keď niekoho takto pozývam, tak na moje náklady.
Ale tiež z toho cítim zvláštny vzťah medzi sestrami a jej dieťaťom, to však nemení nič na veci, že sestra by sa nemala pohoršovat ak neprídeš.
Neda sa prist len vyslovene na krstiny a nespat tam ? Za mna nonsens vymysliet si takuto akciu a ubytko si kazdy hradit sam.Nech sa paci, sestra to ma zatiahnut ked to tak chce. Aj na svadbe sme platili my ubytko hostom
@zuzubb007 prosím ta zato ísť 700 kilometrov kvôli krstu je trosku veľa spolu je to 1400 km. Určite je farnosť blízko BA kde by sa dieťa mohlo pokrstiť.
Reagovala si úplne normálne. Ona si niečo vymyslela a vy to máte zaplatiť....úplne mimo. Slušnosť je prísť a doniesť dar pre dieťa, nie zaplatiť 3 daňovú zábavu ktorú si sestra vymyslela.
Veď keď na to nemá má spraviť primeranú oslavu nie chcieť od hostí aby si zaplatili ešte aj jedlo. Vôbec sa nemusíš cítiť zle......
@marhulka13 chcela prísť až v sobotu bez prespávačky a sestra o tom nechce ani počuť 🤦♀️
@biba_18 to som už citala až potom. Skôr myslím tu poznámku, ako sa všetci idú z jej dieťaťa pototo, ved to je prirodzené, každý vníma narodenie po svojom
Tak keby išlo sestre o krstiny, prídete do farského kostola u vás v BA a následne rodičia pozývajú na obed. Ona si vymyslí takúto akciu a sama na ňu nemá peniaze keď chce nech si to platíte 🙈 keď je taká hrdinka nech to všetkým zaplatí
Sestra nevie co od dobroty?
@markusrasford vzdialenosť Bratislava Donovaly je odkedy 700 km tam a 700 späť?
to mi je za oslava keď si musí platiť ubytovanie a stravu každý sám...
to je potom o čom.... a nebodaj ešte čaká že pre malé bábo podonášate darčeky za nekresťanské peniaze.
by som sa vykašľala na celú oslavu kde si mám platiť všetko sama a najviac by ma odrádzalo že musím cestovať na nejaké krstiny - ktoré sú asi len zámienka aby sestra vymámila nejaké eurá - 500 km....
250 tam - 250 naspäť.
@zmrzlinka8 ale kdeže... 250 km tam
ale za mňa aj to je dosť...mne by sa ani to nechcelo.
Reagovala si normálne, trepať sa na Donovaly na vlastné náklady je dosť trápne. Keď si vymyslím honosnu akciu tak si ju zaplatím . Nebudem čakať, že si to zaplatía pozvaní. Mala urobiť normálne krstiny v meste
@zmrzlinka8 ináč keď pôjdeš cez Košice tak by to mohlo byt 700km
Ja mám super vzťah so sestrou, ale keby toto vymyslela, hneď by som jej povedala, že je primadonna, čo si ide cez svoje možnosti a nech sa zamyslí nad sebou, ja sa nezúčastním.
Ak chce, nech to zacvaká celé a nie si pýtať od ľudí na jej "párty" (lebo to podľa mňa ani krstiny nie sú).
Mala si urobiť baby shower alebo uvítanie do života (či ako to nazývajú), keď chcela party. A znova, mala si to platiť sama.
To akoby som pozvala na svadbu, ale budete platiť DJa, fotografa, jedlo, miestnosť, ešte aj na šaty a prstene mi prispejte.
Dobre si to uchopila, najskor vysvetli milovanej mamicke, ze ona Vas nevychovala v krestanstve a ani len Vam nepovedala kto je to zivy Jezis Kristus, ktoremu sa ma krestan snazit podobat a uz vobec Vas neucila o nejakych sviatostiach, ktore oznacuju neviditelnym znamenim na dusi tych ludi, co patria ku zivemu Jezisovi Kristovi a pomahaju mu. Takze pokial ani milovana sestra nevie co robi, ze ona sa zavazuje na cely zivot vychovat z malickeho pokladu veriaceho krestana, a jej budu pomahat krstni rodicia tak co vlastne chce od cirkvi? Klamat? To robi diabol! Povedz jej, ze tieto veci ONA bude slubovat pred vsetkymi aj pred zivym Bohom, ktory ju raz za to bude sudit ked zomrie-ved toto nebude slubovat pod vrbou. Vie ona vobec co ide robit? Povedal jej to niekto? Opytaj sa jej ci precitala aspon raz Bibliu, aby vedela o com tie krstiny budu. Ak nie, tak tak to bude iba spolok klamarov. Samozrejme, krstiny su krasna udalost , ale pre tych, ktori vedia co robia a PRECO to robia! Najskor nech sestra uveri v ziveho Jezisa Krista ktory sa spritomnuje vo sviatosti oltarnej ako zivy chlieb - staci pozriet niektore eucharisticke zazraky po celom svete z minulosti ci dneska, ked z hostie-oplatky vytekala krv ako dokaz a potom nech robi krstiny. Teraz je to ako dat perly prasatam. ... tie prasce tiez nevedia aku vzcnost maju v chlieviku.
@majkabambulik Ako som napísala v príspevku, to vôbec nie je myslené ako krstiny v kresťanskom slova zmysle.
Takže všetci prídete na krstiny,dáte samozrejme dar ako sa patrí plus si všetko máte zacvakat sami😃to je vtip👏👍🧐
A ty kľudne napíš....že nechápeš čo sa hnevajú že si chamtiva. Že všetky peniaze ste dali teraz do bytu a nečakala si že najbližšia rodina ťa takto poohovara. Že to sú ti teda kresťania,...A že chamtiva je sestra. Napozýva si hostí a nechce to zaplatiť. Že na čo robí také krstiny na aké nemá??
Ty nie si chamtivá, len sestra je riadne sebecká a blbá. Podľa mňa je to odveci, aj keby to každému zaplatila (čo neurobila). Ako môže niekomu naplánovať takto program na 3 dni?
@autorka keď si sestra vymyslela takýto "super program", tak mala napísať, že všetko je zabezpečené a zaplatené.
Milej sestre by som povedala, že mi nebude organizovať a určovať kam s rodinou si mam zaplatiť dovolenku na víkend, plus nehovoriac o tom, ze ja nie som na rodičovskej dovolenke a chodím do prace. Detto muz.
sestre asi preskocilo, nutit niekoho ist na dovolenku je dost od veci.
Akoze tvoja segea riadne prehana. Urobit kvoli krstu party, ktoru si maju ludia este aj zaplatit 🙄 omg, kde ten svet speje? na krst by som ale isla. A kolko stoji to ubytko? Nemozete sa zviest s nimi? Usetrili by ste na ceste. Do vankusa staci tak 100 eur, dajte si obed a chodte domov
mna zarazilo, ze si mate vlastne vsetko platit a este aj darcek priniest? Ved ak sestra chce krstiny na donovaloch, nech zacvaka ubytko aj obed
ja by som mojej sestre povedala normálne,že či jej náhodou nedrbe😂 Ale keďže ona je príčetná,tak toto by sa u nás nestalo....
Keď by to platili oni, nech si vás zavolajú, ale ani ja by som nešla za toľko peňazí. Dar jej môžete dat súkromné.

Niesi chamtiva, ale zjavne nemáš tie naj vzťahy zo sestrou, pretože keď máš dobrý vzťah pôjdeš aj 700 kilometrov, a tvoj vztah k deťom je tiež asi nijaký, keďže sa všetci pototo z dieťaťa