Sestra spáva s manželovým bratrancom
Bol to pre mňa veľký šok... moja sestra s manželom a dcérkou doleteli k nám a hádali sa u nás takmer nič som nepočula, lebo som kojila svojho synčeka a mala som strážiť ich malú dcérku, aby nebola svedkom ich hádky...(neboli síce najideálnejší pár, ani to manželstvo nebolo také najlepšie, ale tak toto som nečakala).. ked som dokojila potrebovala som sa ísť napiť, ale aj som tak trochu chcela vedieť čo sa tam deje... iba toľko som zachytila, že sestrin muž povedal, či ho chce teraz opustiť... ani mi to nebolo až také čudné, lebo už pár-krát sa chceli rozviesť... ale potom prišiel švagor do kuchyne a spýtal sa mňa a mojho manžela, či vieme s kým chrápe moja sestra? bola som totálne zaskočená, nechápala som o čom hovorí, (on bol predsa jej prvý sexuálny partner a boli spolu 12 rokov) a on hned zároveň aj odpovedal, že z jeho bratrancom, myslela som si, že si robí srandu, ale potom povedal, že ich konečne odhalil a sestra z izby kričala, že neodhalil, ale že mu to povedala sama... 😒
mňa taaak rozbolel žalúdok a aj som sa rozplakala, lebo ja som ju mala za vzor cudnosti a vernosti. manžel ma upokojoval a žiadal ma, aby som si sadla, aby som neodpadla a nepadla na zem s naším syčekom, ktorého som mala na rukách, my sme s manželom 9 mesiacov zobratý a poznáme sa 1 rok a 9 mesiacov a veľmi sa ľúbime a chceme ešte jedno dieťa, a aj táto situácia nás trochu zblížila, my sa s manželom taktmer nikdy nehádame iba sa doťahujeme a sme aj dosť žiarlivý ,ale povedali sme si, že s tým prestaneme... my si veľmi rozumieme a každý a aj on hovorí, že sme sa dlho hladali... 🙂
ale asi sa už na to vykašlem, nech si zničí život, ved je jej, nie? ja som sa dohodla s druhou sestrou, že k nej pôjdem na návševu na pár dní a tam ma to trápiť nebude a už budem čakať len na tel. kedy sa budeme môcť sťahovať... aspoň sa tu nebudeme obchádzať a nebudem počúvať ich hádky s mužom, ked príde rano či poobede pre malú a budia mi zo sladkého spánku môjho synčeka ktorého horkoťažko uspím vrrrr 🙂
už mi je lepšie, toto je lepšia terapia ako to dusiť v sebe... a ak ma za moje slová odsudzujete nič s tým nezmôžem, ale ani jedno by som nevzala späť...
maminuska moj manžel má rovnaký názor a použil by rovnaké slová ako ja, takže sme asi obidvaja nezrelý, my sme si tiež veľa toho odžili, prežili a zažili a vieme presne čo chceme a vieme že chceme byť spolu... 🙂
potom vám napíšem o desať rokov ako sme na tom.... manžel povedal že si ma chce o desať rokov znovu vziať 🙂 🙂 🙂
mitomito - co ja vidim uplne jednoznacne - vztahy vo vasej celej rodine su velmi zle a ty k tomu dost vyrazne prispievas.
z mojho pohladu (bez urazky) si este dost nezrela a aj lahko ovplyvnitelna, napriek tomu, ze sa tu hras na pani perfektnu
a presne tak, vykasli sa na to
nemam pocit, ze mam k svojej sestre aspon trochu lasky, snahu jej pomoct - mozes jej veci vytknut, ale je rozdiel sa rozpravat a rozpravat....na tom celom ta trapi najma to, ze ti narusila tvoj harmonogram.....asi chapem, ze ti to vadi,len nechapem, ze sa v tebe berie az taka strasna nenavist
mas - to bol preklep
Podľa mňa to zbytočné prežívaš. Chápem, že to bol možno šok, ale sestra mala určite svoje dôvody, prečo konala ako konala.. navyše ak už mali v pláne sa rozísť niekoľkokrát predtým, nechápem, čo je na tom také šokujúce.
Radšej bez chlapa ako v zlej spoločnosti. Mne je napr. ľúto to, že sa moji rodičia nerozviedli skôr.
mitomito, normalne som rozcarovana z teba ako sestry.
nechapem, nechapem. Kurnik! je to tvoja sestra, tu nerozoberas dievca od susedov!
a vadi ti, ze sa k "vam" pristahovala. a je to tvoj byt? ci rodicovsky?
stale sa odvolavas miracelle, ze ked porodis pochopis. a co si myslis, ze ako sa maju spravat deti? jasne, ze behaju, vyskaju, dupocu. ak taka nebude moja dcera a bude potichu niekde cucat jednoznacne s nou zajdem za psychologom.
" ja ju nechcem sudit, nestaram sa ..." a co prosim ta teraz robis? a este k tomu si sa s nou o tom ani nebavila! jemine.
nuž mitomito" ale asi sa už na to vykašlem, nech si zničí život, ved je jej, nie?"
A si si istá že si ho ničí ? Možno práve uteká od zničeného života a snaží sa vybudovať si nový a lepší.
Ja len nerozumiem odkliaľ berieš tu istotu . A to že má tvoj manžel rovnaký názor to akože má ťa obhájiť. Inak aj manžela a aj priateľa tvojej sestry si skritizovala, bohvie aký má názor tvoja sestra na tvojho manžela, možno aj ona nechápe ako si si ho mohla zobrať.
Ak si ťa muž chce zobrať aj o 10 rokov je chválihodné a krásne ale z dlhodobého hľadiska aj s veľkým rizikom . Stať sa može všetko - nová priateľka, alkoholizmus, gamblérstvo, za 10 rokov sa toho udeje a udeje.
Aby si raz aj ty o 10 rokov nestála pred rodičovským domom a nenarúšala režim niekomu inému. 😒
@vichy77 presne tak...mne ten prispevok ani nepripadal, ze hovori o sestre, ale akoby som stretla klebetnu susedu, ktora rozprava o dakom uplne cudzom
@mitomito podla mna by sa mala najpv zamysliet nad sebou, a nie riesit sestru
pises, ze ak pojdes na par dni druhej sestre, uz ta to trapit nebude....pochopitelne, ze nie, pretoze tu ide cely cas o nieco ine...ze sestra jej svojim prichodom narusila sukromie. to je podla mna to jedine, cim tebe kontretne tebe ublizila.
už tu tak nejde ani tak o súkromie ale o to, že ja mám vysvetľovať jej dcére kde je jej matka zašitá a niekde si to rozdáva... aj dnes ráno o piatej sa zobudila ked môj manžel sa chystal do roboty, a vyšla vystrašená z obývačky kde je mama, ibaže večer síce prišla s mojou mamkou domov okúpala ju ale o chvíľu prišla aj jej mama a uložila ju spať... ale nechápem kedy a kam sa v noci vytratila, som v noci dosť často hore aj s malým a fakt neviem kedy... aj môj muž bol z toho pekne šoknutý, najradšej by jej strelil pár faciek keby mohol a keby jej to pomohlo.. ale on nie je z tých... len mu je ľúto švagra a malej aj napriek tomu čo mu švagor urobil s výplatov...
maminuska, mircalla pre mňa už aj začína byť ako cudzia, lebo ja ju už vôbec nespoznávam... malú veľmi ľutujem hlavne ked mi včera povedala, že ked sa my s mužom odsťahujeme ona bude spinkať v izbe pri kuchyni a jej rodičia v našej izbe nooo čo som jej na to mala povedať? nepovedala som jej radšej nič... radšej som si kusla do jazyka... ja nie som povinná oboznamovať ju s terajším stavom na to má matku a otca....
mircalla a čo sa týka sestrinho nové ´´fešáka´´ ja som s ním síce nepracovala, ale môj manžel pracoval v ich firme skôr ako tam nastúpil henten darmožráč, a vie za akých okolností tam došiel a ako sa správal k švagrovím zamestnancom... dokonca ten chuj je taký lenivý ako voš... má manželku na druhej strane republiky aj dcéru a manželka mu povedala, že bud si nájde prácu alebo bude rozvod a on povedal, že ľahšie je sa rozviesť, ale asi ani doteraz sa nerozviedol a býva dokonca u mami, ktorá ho živý... povedzte úprimne, ktorá by ste sa na takého chlapa ulakomila...??? preto sestru nechápem... môj muž by pre mňa a malého urobil čokoľvek aby nám bolo dobre a nič nám nechýbalo... a takisto to robil švagor... kúpil sestre všetko aj malej o čo si len požiadali... malej dokonca na vianoce pokúpili darčeky min za 5000 sk, to máloktorý rodičia si môžu dovoliť... ale o to ani tak nejde ide skôr o to, že švagor svojho bratranca uchílil vo firme a on teraz spáva s jeho ženou ženou... a sestra kvôli nemu aj na malú kašle... keby to švagor vedel, tak by jej ju ani nedal... som len veľmi zvedavá ako dopadne rozvodové konania a komu ju pridelia...
a inak sestra aj so švagrom nám sami radili aby sme sa od mamky čím skôr odsťahovali, že to nebude robiť dobrotu a ani to nie je v pohode, a tak sme sa aj zariadili, že sa každú chvíľočku máme sťahovať... 🙂 a teraz je sestre dobrá aj moja mamka ked si našla iného. ale moja mamka vždy bola na sestrinej strane dokonca aj ked môjmu mužovi nechceli a ani nezaplatili takmer 2 výpalaty, že chudáčikovia nemajú z čoho a to náš synček už bol mesiac na svete, a im chodila nakupovať jesť a ja ako kojaca matka som nemala ani na suchý chleba, ale našťastie si môj muž našiel lepšiu robotu aj lepšie a pravidelne platenú... ked pracoval u švagra nikdy nevedel kedy mu dá aspoň sprostých 20 Euro aby sme mali čo doúst... a teraz ked sú už na mizine a v mínuse sa sestra na neho vykašľala to je ale charakter...
ale tie vyplaty nedlzi tomu tvojmu muzovi novy partner tvojej sestry, ci ano? ved ho tam svagor len prichylil do firmy si pisala....on nie je majitelom
@mitomito zbytočne sa oberáš o drahocennú energiu.Toto pôjde s tebou celý život nauč sa to hádzať poza plece.Je to tvoja sestra síce,ale nedaj si kaziť každodenný život.Snaž sa čo najskôr odísť z toho domu a prestan sa stýkať s tými,čo im nie je rady a ani pomoci.Myslím,že tvoja sestra má v hlave čiernu dieru a nevie rozumne uvažovať.Ty jej nepomôžeš.Má svoju pravdu.Nebojuj s veternými mlynmi a ešte k tomu za nu.Možno by som pomohla tomu nevinnému dieťaťu.
mircalla švagor mu dĺži výplaty... ale henten dĺži švagrovi peniaze za zákazky
zbytok, ja viem, že je to zbytočné sa nad tým rozčuľovať ved, preto som to potrebovala dostať zo seba von, čakala som trochu viac pochopenia, povzbudenia a podpory, ale aj málo stačí... kto si neváži málo nezaslúži si viac, čakala som aj príspevky z vlastných skúseností a nie len teoretické moralizovanie, bez skúseností a obviňovanie zakladateľky témy, ktorá sa potrebovala len vyrozprávať, a aby niekto zdieľal a chápal jej pocity a poradil, aby mohla ísť ďalej... ved aj na to je založená táto stránka, alebo sa mýlim?
nakoniec vysvitlo, že sestra išla na disku, ale kde je doteraz to neviem aspoň, že malá nevie dokedy taká diska trvá a že by už dávno bola doma... a nemusela sa ráno zobudit bez mamy... ☹
@mitomito ja som s mojej sestry tiež není nadšená ako sa chova čo robí a neurobím s tým nič celá rodina je rozvadená a ja som ostala najhoršia len preto že som bola na jej strane a pritom sestru nezaujmalo nič ine len pokec a chlapi čo jej vypisovali ja som urobila to že sa s celou rodinou nebavím ked som pre nich p..a prosím nech si žiju ja ich nepotrebujem mam svoj život a svoju rodinu držím palce nech ste rýchlo odsťahovaní a užívaj si že tvoje manželstvo je šťastné
to o čo je táto téma? 😕 😕 😕
@imarikai ďakujem za milé prianie, my s mužom sa veľmi tešíme ked už budeme vo svojom a nebudeme sa musieť prizerať na tú katastrófu a ako sa moja sestra ženie do záhuby, moja mamka je na pokeci závislá dokázala by tam byť deň aj noc keby nemusela ísť do roboty, je mi ľúto že ťa rodina odsúdila kvôli tomu že si bola na jej strane, mňa naopak odsudzujú, že nie som na sestrinej strane ☹
@mitomito a hovorila si uz zo sestrou ako to vnima ona a co preziva? myslim ze by si v prvom rade mala brat do uvahy co chce ona, a nie ty. predsa len ona zila zo svojim muzom tolke roky a nie ty. predpokladam ze si zo svojim manzelom iba kratko a deti nemate takze si asi ani nevies predstavit co preziva ona, mozno po 10 rokoch budes prezivat nieco podobne aj ty.
myslim ze tu nie je co riesit, akurat sa porozpravaj zo svojou sestrou , povedzte si aký mas naźor ty aky ona, a potom ti aj tak uz len zostava respektovat jej rozhodnutia. ona sama vie rozhodnut o svojom zivote najlepsie
Ahojte, tak to ako keby som citala o tej mojej svokre. Nehovorim, lebo ani pred tym, ako sa malicky narodil, sme nemali zrovno idealne vztahy, ale od kedy som porodila je to zo dna na den horsie. Nemozem byt tam, ked pride svokra na navstevu, lebo jej stale akoze pozeram na ruky, co robi s malym, no ked idem hore, ze si idem na druhe poschodie nieco robit, zasa je zle, lebo si ju nevazim, ked pride na navstevu. A to je u nas kazdy den, pretoze byvame na jednom dvore, ale asponze mame dva rodinne domy. Najlepsim riesenim by bolo, keby sme sa odstahovali aspon niekolko desiatkov kilometrov odtial, ale manzel nechce o tom ani pocut, cely zivot vyrastal v rodinnom dome. S tym nepochodim, aj ked je velmi ohrozene nase manzelstvo. Ona sa stazuje mojmu manzelovi, ja tiez len jemu, tak komu inemu a on je z toho uz hotovy na nervy. Neviem, co dalej. Teraz som bola tyzden v nemocnici, sestra bola pri malom a ked som sa ju opytala, ci bola nieco pomahat, tak ze prisla kazdy den, ale o pomoci nemohlo byt ani reci. Ale pritom tak mi chce pomahat, ked je manzel doma a potom ja vyzeram ako ta zla nevesta a manzelka jej synacika, ktora maleho nechce nikomu dat. Tak nie ste urcite same, verte mi. Esteze mame tie nase babätka 🙂
Dievcata, ja som len na margo tych rad, ze "nestaraj sa" chcela dat do plena taku hypoteticku otazku...
Predstavte si, ze sa pred vami, vo vasej rodine odohrava nieco zle, nepekne, nemoralne, nieco s cim nesuhlasi vase svedomie....(mozno to nie je az take hrozne, ako to mitomito vnima a vidi vlastnymi ocami)...
Da sa v takej situacii mlcat a nic nerobit a hrat sa ako keby sa nic nestalo? Je to vobec mozne? 😨
@mitomito mala som podobny problem a ver mi, ze tvojej sestre nepomoze nic, len ona sama. Mozes s nou viest rozhovory pri mesiaci, ale "ona nema problem"...ty mas problem.
Tak, ako ty by si mala respektovat jej rozhodnutie, tak by aj ona na oplatku mala respektovat tvoj nazor. Ked nesuhlasis so zivotom aky vedie, tak jej to daj najavo, ale necakaj ziadnu zmenu.
Nikto tu nepozna tento pribeh a "hercov v nom" lepsie ako ty....Mala by si sa rozhodnut, ci ju budes podporovat v jej rozhodnuti a pomozes jej, ak to bude potrebovat, alebo sa rozhodnes naopak.
Ak s niecim nesuhlasime, neznamena, ze to hned odsudzujeme...
digysa - tu ani netvrdi clovek, ze mlcat....ale je rozdiel sa o tom rozpravat a rozpravat.....
mitomito - odsudzuje, nenavidi, ohovara...k rozpravaniu akosi nedoslo.....lebo sestra nema zaujem
mala by si zaujem sa v tomto pripade rozpravat? ja asi nie....k rozhovoru potrebujes aj doveru k tej osobe
tieto veci sa maju riesit rozumne a citlivo...co ja som pocit nemala, ze tu je zaujem daco riesit a rozpravat sa normalne, skor jej sestre dobre vynadat
Na mna osobne pouzity dost vulgarny slovnik a sposob, ako to bolo napisane nejako nepresvedcili, ze tu ide o zaujem pomoct ci riesit situaciu v rodine, skor o vlastne zaujmy....
aj ja som toho názoru že ide o vlastné záujmy, o to čo povedia ľudia ... a tak. O moralistickom predpovedi buúcnosti , o všemocnosti svojich slov.
Inak čoje vlastne morálne ? S tým čím nesúhlasí moje svedomie ? Ale to jej len môj problém , nie sestrin. Sestra má svoju predstavu o morálke a o tom ako chce svoj život žiť.
Ak sa nechce rozprávať o tom treba to rešpektovať a treba si uvedomiť prečo to tak aj je.
digysa ďakujem, že chápeš moje rozčarovanie z mojej sestri... moja sestra sa aj chcela som nou porozprávať, len je veľmi hrdá a čakala, že ja sa jej budem dačo vypytovať a rozprávať sa o jej problémoch, lenže mne to bolo tiež blbé ťahať to z nej ako z chlpatej deky, a možnože by to bolo aj tak lepšie... nooo urobil to za mňa manžel... čím som sa tomu ja vyhla... povedala, že 12 rokov pri ňom trpela, že rozhadzuje prachy kade tade, dáva ich zbytočne veľa svojim zamestancom a všetko im kupuje lebo si myslí, že sú jeho kamoši a do rodiny ževraj nič... ja som sa vždy čudovala, že si ho vôbec vzala ožrana jedného... síce už 4 roky ani kvapku, ale robí iné veci... míňa viac ako zarobí... a že toho svojho má už dlšie len nebola odhodlaná sa postaviť švagrovi na odpor a rozviesť sa s ním... rozvod schvaľujem ale toho chudáka nie... ževraj jej psychycky pomohol a ani sa jej nečudujem že je s ním však hocikto by bol možno lepší než švagor, ale sestra má na lepšieho... ale pochybujem, že to je láska... možno si to len namýšľa... neviem, či ho iba nezneužíva k tomu aby sa oslobodila od muža a ked zistí že ho má z krku pošle ho tiež niekam... čo by nebolo na škodu... nooo ved uvidíme
teraz sme s manželom a synčekom u druhej sestri, síce ani ich manželstvo nie je ružové ale tu je aspoň kľud a nemusím počúvať malú, keď každý večer plače, kde je mama, kde je ocko... a babka čo sa má o ňu starať iba chatuje na pokeci... ☹ my sme teda podarená rodinka, môj muž sa tvári ako najlmilujúcejší muž na svete, ale niekedy mám pocit, že je to len pretvárka, ale on tvrdí, že nikdy nedopustí aby sme sa my dvaja niekedy rozišli...
@mitomito v dnešnej dobe je už tolko rozchodov rozvodov a nevery že už ma to ani nešokuje je to smutné ale je to tak ak tvojej sestry muž pil a už dlho nepil neznamena že to na nej nenechalo stopy kamoška sa tiež rozvadzala s abstinujúcim a čo z toho mala že nepil ked ju ponižoval a uražal ,,,,,,,,,,idealne manželstvo neexistuje aj mne muž vraví že by sa rozvadzať nikdy nechcel tiež som po prvom manželstve mala priatela a skrachovalo to čiže aj segra može byť na tom tak isto niektoré ženy su silné dokažu ostať same s detmi a niektoré potrebuju mať oporu chlapa stale ja obdivujem ked žena dokaže vychovavať sama dieťa alebo deti a nema pritom podporu rodičov osobne si to neviem predstaviť žila som tak rok a mala som depky
"my sme teda podarená rodinka, môj muž sa tvári ako najlmilujúcejší muž na svete, ale niekedy mám pocit, že je to len pretvárka, ale on tvrdí, že nikdy nedopustí aby sme sa my dvaja niekedy rozišli.."
mitomito - ja ti nerozumiem, predtým si o manželovi písala aký je skvelý a ako sa milujete a teraz napíšeš toto
😲 . uvedomuješ si že ideš od mantinelu k mantinelu.
ja tiez nerozumiem.....suhlas s tymi nmantinelmi, co sa tyka vlastneho manzela
aj to, co sa svagra tyka.....doteraz bol svagor v podstate fajn, teraz to je hajzlik a ozran...
citam tuto diskusiu dost pozorne, tak si pamatam, co bolo tyzden dozadu
mne sa zda, ze cokolvek prave pocujes je momentalna pravda......ale kde je pravda vlastne?
mircalla no veď to , mimito ako keby putovala medzi mantinelmi , tam vrazí, tam razí a podla toho sa aj vyvíja diskusia. najprv skvelý manžel, potom celkom fajn švagor a nakoniec tupec . Začína sa to nejak korigovať.
A to je ukážkový prípad ako sa dokáže vyvíjať situácia a ako jedná človek na momentálny popud keď je orozené to jeho.

nuž mimito, sestra ti nie je povinná nič vysvetľovat ani zdvodňovať svoje rozhodnutie. Ani sa za svoje rozhodnutie nemusí pred tebou ani kýmkoľvek hanbiť.
To že chodí so sklopenou hlavou vôbec nemusí znamenať že sa hanbí ale to že rozmýšla, kalkuluje a preberá jej dočasný život. Evidentne sa s tebou o nom nechce baviť, má na to svoje dôvody.
Tiež si myslím že u teba je primárny dôvod to že sa vrátila domov a nie to že si niekoho našla.
Vadí mi že sa "k nám presťahovala" - nuž moja on sa k" Vám " nepresťahovala ale prišla nazad k svojej mame. Je rovnako doma ako ty, ak samozrejme dom nie je tvoj.
Nechcem byť tvrdá , ale potrebuješ dozrieť a dlhšiu dobu si odžiť v manželstve , prežiť pár stretov a búrok a možno aj ty budeš s malým utekať domov k mame. Neviem či by ti padlo dobre keby tvoja sestra povedala že si im narušila režim.