icon

Sestre vždy padne môj syn

16. sep 2021

Prosím 🙏 vás dneska sa stala taka vec teda nie lwn dnes uz sa to stalo viac krát maly bude mat rok chodi za ruku stveria sa kade tade ako deti vzdy ked je s mojou staršou sestrou (nemá deti) tak padne na hlavu a plače ja chápem ze este padne vela krát padol aj mne ale proste uz som ju na to upozornila nech dava väčší pozor minule jej padol na kamene a oskrel si vele líce dnes to vyhrotilo a padol jej na dlažbu proste ho nezachytila a malý padol hlavou rovno na dlažbu chvalabohu sa nic nestalo ale uz ma to dorazilo a zo strachu o svoje dieťa som na nu vybehla ci nevie naňho dávať pozor a vzdy ked je s nou tak sa mu niečo stane odisla s placom tiez ma mrzí ze som na nu vybehla ale asi nechápe aky je to strach o dieťa ja nevravím ze uz nikdy nikde nepadne a stále ho budem držať ale mrzi ma to a bojim sa aby si na tu malú hlavičku neublížil otec do mna husti ze sa jej mam ospravedlniť keďže boli pri tom aj naši ale ja to necítim za potrebu :( aj ked ma to mrzí

vilma7
16. sep 2021

@bona_dea presne, toto som chcela napísať aj ja. Žiadne vodenie za ruku, buď sa naučí stáť a pustí sa sám keď už to bude mať ako tak pod kontrolou, alebo sa vam bude zbytočne otlkať.
Mám dve svoje deti, takže píšem zo skúseností. Sestre by som sa ospravedlnila.

dkethe
16. sep 2021

Kazdy ma ine reflexy 🤷 mne tolko krat deti spadli stylom, ze som ich mohla zachytit, ale nestihla som 😏 nemam proste ten spravny postreh. Ale ja zas viem predvidat takze sa viem paradne vyhnut nebezpecnym situaciam... Nemaj jej to za zle, urcite je super teta, len im priprav lepsie prostredie, ze aj ked jej spadne, nedokaluci sa

bluka2
16. sep 2021

Baby majú pravdu, nepadá na hlavu lebo je so sestrou, ale preto, že ho vodite za ruku. Tvoj stres chápem, môj raz padol a ani nie z vysoka, len dva krát v ten deň (raz sa potkol o nohu starsej dcéry a raz o svoju) a stratil vedomie. Takže ja o Tom nerada aj čítam. Nevodte ho proste za tú ruku, nech ide tak ako sám dokáže

gabika8855
16. sep 2021

Ja ti to poviem možno z jej hľadiska keďže som v rovnakej situacii ako ona...moja sestra ma dcerku ja deti nemam tu malu milujem akoby bola moja som jej krstna a dala by som jej vsetko na svete ...tiez sa mi stane ze ta mala padne a sestra na mna vyleti velmi zle mi to padne a tiez mi povie slova kedze nemas deti a bla bla lenze ja tu malu mam rada ako svoju davam na nu pozor ale darmo stojim nad nou padne len zial ked padne jej je dobre ja ked jej poviem ze na mna by si uz hulakala tak mi odpovie ze to si ty a ja som mama a ty nie ked padne niekomu inemu nekrici natolko ako pri mne ....nerobim to naschval nestrkam do malej nebucham ju o zem chodim pri nej davam na nu pozor lenze niekedy zial reflex je spomaleny necakam z etam padne ...robim vsetko aby nepadla ta mala ale zial neovplyvnim to vzdy nemozem ju drzat za ruky nedovoli mi to mala ma 1,5 roka niekedy vrieska lebo idem vedla nej chce ist sama co mam robit ked idem vedla aby nepadla vrieska potom sestra huci ze nemam ju nechat vrieskat ak by padla tak preco som nebola pri nej....velakrat robim s malou veci lebo sa tesi smeje sa bavi ju to ja neviem napriklad nahanam ju smeje sa pritom vsetci sa zabavame alr ked spadne uz sestra krici po mne ze naco som ju nahanala a ze amm predvidat lenze su veci ktore neviem predvidat nemozem lebo ta mala by musela byt stale priputana na posteli co ked spadne z postele ....vies co by som dala za to keby sa mi sestra prisla co i len raz ospravedlnit ja chapem ze ste matky a inak to vnimate lenze vy neiste v nasej situacii a neviete ako to vnimame viac sa trapime mozno za kazdy skrabanec stipanec nez vy prave oreto ze sa bojime ze budete kricat a ze malej sa nieco stane a docielis len to tym co moja sestra ze sa bojim k tej malej co i len priblizit a ze sa bojim hocico s nou robit zabavat sa aby sestra zas nekricala na mna nech s amalej nic nestane a potom pocuvam ze sa neevnujem malej ako mam ...rada by som sa len sa bojim ....preto nabuduce trosku predychaj aj pri tebe sa moze hocico stat ...ona nekrici na teba z eco robis ze padol a ona je jeho teta a chrani si ho

denden77
16. sep 2021

nasa ma tiez rok.. dvaja pri nej mozeme stat/sediet a aj tak padne.. neriesim 🤷‍♀️😁

bluka2
16. sep 2021

@gabika8855 tvoja sestra je ale trochu psycho, nie?

petrao2
16. sep 2021

S tymto pristupom nebydete mat dlho dobre vztahy
Upokoj sa a ospravedln sa
Maly nie je z cukru a aby sa mu neprihodilo nieco ked bude s tebou lebo potom neviem na koho to hodis

autor
16. sep 2021

@petrao2 ja som povedala ze padol aj mne ja si to priznám

petrao2
16. sep 2021

A tiez si na seba vybehla?deti padaju
A zvlast ked zacinaju spoznavat svet
Tak zbytocne utocis na sestru a argument ze nema drti je slaby

damiana1992
16. sep 2021

Neviem ci nemáme rovnakú sestru 😂😂

ankare
16. sep 2021

Joj, to sa môže stať každému. Aj mne malý velakrat spadol. Aj z postele. ☹️

1katus1
16. sep 2021

Tie pády sú dosť nebezpečné . Nemusí ťa mrzieť to čo si povedala keď je nezodpovedná tak jej malého nedávaj alebo len v kočíku a hotovo. A to že je krstná nič neznamena. Skús jej to pripomenúť keď.bude mať svoje deti ak to niekedy vôbec bude

sasesoe
16. sep 2021

Ahoj, ja som mala/mam zasadu - dieta moze len to, co same zvladne. Ziadne vodenie za ruky, ked nevie samo udrzat rovnovahu. Vyskusaj si chodit s rukami vystretymi dohora. Je to neprirodzene. Ukaz sestre bezpecne sposoby hry, nema odkial vediet co ako s dietatom.

chrumka333
16. sep 2021

Náš začal chodiť okolo roka sám, žiadne rucickovanie a teda párkrát som ho chytila, párkrát padol bohužiaľ na hlavičku... Teraz ma 1,5, padá máličko a väčšinou sa pri páde skotula na bok ako nejaký ninzda

gabika8855
16. sep 2021

@bluka2 tehotenske hormony druhykrat je tehotna 🙈🙈🙈🙈 aspon dufam ze to potom prejde aj pri prvom tehotenstve bola takato trafena ...pardon nechcem nikoho urazit neviem ako budu vplyvat na mna len ona to niekedy prehana aj v inych veciach ....napriklad mne ju strazit neda lebo sem tam padne ale svokre ktorej mala zdrhla na ulicu da bez problemov a vyhovara sa ze za to sa boji dat mi ju strazit lebo svokre zdrhla no ja tu malu nenecham samu bez dozoru vzdy ju sledujem vzdy som pri nej nejakym stylom aj ked na 2 metre ale oci mam na nej ....ked sa mala porezala sestra bola pri nej a nevsimla si ja som utekala zo sprchy ku nim domov osetrit malu bala som sa o nu lebo do telefonu to zle znelo sestra sa zlakla a aj ja ...ked mala krce z horucky utekala som ku nim v noci a riesila zachranku bala som sa akoby o vlastne ledva som vedela na nohach stat ked adrenalin klesal ale tak beriem ju s rezervou ona nevie ako to cele ja vnimam ...a beriem ze ja neviem ako to cele ona vnima ako matka mozno budem viac bojazliva ale robim vsetko pre to aby bolo dobre a verim ze aj autorkina sestra ma dost podobne ako ja

gabika8855
16. sep 2021

@1katus1 nemyslim si ze je to o nezodpovednosti ....tak potom nech kazda matka ktorej dieta spadne ho ma len v kociku a nech ho nevybera ....a ver mi zle to padne ked toto niekto ide vykrikovat ze ty dieta nemas ....mam to doma od sestri tiez...ona moje diagnozy nevie a nepadne mi dobre ked mi zacne hovorit z enemam deti alebo ak vobec budem mat deti ....zial mozno nebudem mat nikdy ...ale to neznamena ze si enmam materinsky cit a ked sme pri tom vam sa nikdy nestalo ako dospelej z evam nieco padlo alebo vy ste padla? To tiez potom len lezte v posteli lebo ste nezodpovedna

ktochytavzite
16. sep 2021

a co teraz,?Bud rada ze s a snim pohra,moje toez padnu este v 2,5r aj na hlavu aj na rovnej zemi,jedna dnes spadla asi 5x a kebyze mam byt taka vydesena ako ty,tk dostanem infarkt,pokial nema ziadnu zlomeninu,nic ho neboli,neries,tie deti su take ohybnejsie a bud rada ze mas sestru a uz po nej nekric,chuderke.

1katus1
16. sep 2021

@gabika8855 ona zrejme cit.nema keď dieťa spadne hlavou na dlažbu a berie to ako bežnú záležitosť. Skrátka jej je to jedno. Tak sakra dávam pozor a keď toho nie je schopná nech si ho neberie

gabika8855
16. sep 2021

@1katus1 nemyslim si ze jej to je jedno ale co ma robit? Ma ho obalit aby sa nebuchlo o nic v jej pritomnosti? ....co ma hovorit 3 hodinove litanie o lutosti ze to dieta spadlo

sashka22
16. sep 2021

Ja fakt rozmýšľam, ze natocim syna na video, aby maminky videli, kam sa dieťa dokáže dostať SAMO. Akože bavím sa na tých upjatych mamičkach, ktorým tuhne krv v žilách a najradšej by za svoje deti aj dychali, nie to chodili... Ale toto je prehnaná starostlivosť a ubližujes tým najviac dieťaťu aj keď ho bezhranične miluješ. Dieťa jednoducho musíš nechať, nech si skúsi, jasne, ze par krát padne ale padať sa naučí, neublíži si, spozná hranice. Syn mal 1 rok keď zdolal 3 metrovu smykalu tak, že bosí po nej jednuducho vyliezol hore a náramne ho to bavilo. 1,5 ročný sa vyberie na taky tobogan, kde sa 5 ročne deti otáčajú. Samozrejme, že mám o neho strach, tak materinsky ale verím mu, keby sa na to necíti, nešiel by ďalej. Nechaj mu voľnosť, aby z neho vyrástol silný sebavedomý chlap, raz sa Ti za neho nejaká žena poďakuje. Všetkého veľa škodí. Držím palce.

kitycat
16. sep 2021

A to jej pada z ruk alebo si tapka po temi a prepadne, prevazi sa a tak?

klip0
16. sep 2021

Ja som si najskôr myslela že jej padol z rúk. On ale padol sám zo svojej výšky že ? Veď to sa nedá aby nepadol, deti padajú. Aj dospelí občas 😁 určite sa sestre ospravedln a skús sa dať do kľudu lebo ako bude syn starší bude cítiť tvoj strach a báť sa behať po ihrisku, liezť na preliezky a podobne

sono2
16. sep 2021

A ja nechápem, načo to píšeš sem

aceris
16. sep 2021

@sashka22 nie vsetky deti su rovnake...niektorym nestaci skusit, padne a zisti a nabuduce bude lepsie...napriklad moj zasadne padal na zatylok alebo na zuby! Z troch zubov si ulomil, jeden si ciastocne ulomil a zarazil naspat....To som si mala povedat "ved raz sa nauci a pochopi"? Kedy? az by vyrazil vsetky zuby? Nemozes to takto globalizovat na vsetky deti....

zlatyk16
16. sep 2021

No bohuzial dakedy to je moment a nezachytis , moj chlap tiez neni taky premotivivany ako ja ..ale napr sedela na šerbli a sedela som pred nou ona sa natiahla za.hrackou a uz letela to bol moment a bola.som tam a aj tak gramblava som ju nezachytila a to mi padla 2x z neho 🤦‍♀️

1katus1
16. sep 2021

@gabika8855 stačí si priznať chybu a povedať že dá naňho pozor. Asi si nevidela malé dieťa si zlomenou rukou a nebola pri tom ako ju nápravali. Keby si si 5o skúsila ver že by si mala iný pohľad

gabika8855
16. sep 2021

@1katus1 ale tym z eto povie 100x a aj tak 101x padne zmeni sa nieco? Opakujem nerobi to iste naschval....lenze su veci ktore neovplyvni clovek akokolvek sa snazi a chce ....zial bola som pri mnohych veciach od rozbitych hlav po popaleniny cez pady na horuce plechy a rozne ine veci ...ale stale som nazoru ze sa to moze stat hocikomu hocijako ked dava pozor ...a pokial to nerobi naschavl typom pustim ju z vysky na hlavu tak netreba zbytocne robit rozbroje v rodine ....a ked ma dieta viac rokov kto za to mzoe ked dospely padne kto za to moze ....trosku sa treba zamysliet nad vsetkym tie deti nemozu byt stale vo vate obalene proste sa ich neda ochranit stale pred vsetkym a drzat ich za ruky ...nech sa prihlasi jedna matka ktorej dieta za cely zivot nikdy nespadlo neudrelo sa nepopalilo neporezalo hocico alebo cudzie dieta alebo on sam potom to co tvrdis je opravnene

karolinakr
16. sep 2021

Teraz nesuhlasim s komentarmi, ked si male decko obucha hlavu o dlažbu alebo mramor, a ešte ty sa jej musiš ospravedlňovať, to kde sme, asi by som sa jej bala ešte niekedy dieťa dať. Mne synovec nepadol nikdy, a sestra mi ho nerada požičiavala, tak proste jej ho nedavaj, musi to rešpektovať ked bude väčší, však to je nebezpečne, otras mozgu atd

1katus1
16. sep 2021

@gabika8855 ide skôr o to čo je napísané. Chápeš že keď sa sťažuje že sestre malý pojazdné spadne asi to nie je bežné že stále padá. Skús porozmýšľať

gabika8855
16. sep 2021

@1katus1 a citala si z eboli pri tom aj jej rodicia? Na nich oreco nekricala ....mozno boli blizsie nez jej sestra