icon

Single v 33. rokoch

janka_vv
16. okt 2016

Zdravim damy,
rada by som u vas nasla povzbudenie. Pred rokom sa so mnou rozisiel priatel, s ktorym som bola 4 roky. Odvtedy som sama. Spociatku mi to ani nevadilo, teraz uz ano a neviem ako to zmenit.
Mam pocit, ze uz je na vsetko neskoro (viem, bude sa vam zdat ze prehanam). Ci sa mi to paci ci nie, zacinaju mi tikat hodiny. Chcela by som mat aspon ten pocit, ze mam po boku niekoho s kym rodinu zalozim. Prepadaju sa stavy pocitu, ze roky rychlo ujdu a ja uz nebudem moct mat deti, kedze momentalne nemam ani s kym.
Pokusam sa na to nemysliet, sama sebe nahovorit ze vsetko sa pre nieco deje a pride kedy ma...no potom zase pridu dni kedy to na mna dolahne. Snazim sa chodit medzi ludi, no velmi ani nie je kde, vacsina znamych ma uz vlastne rodiny.
Viem, ze nikto mi nevie pomoct. Mali ste mozno vo Vasom okoli pripad, kde to "stastne dopadlo"?
dakujem

Strana
z2
36evina36
16. okt 2016

@janka_vv ahoj urcite sanca je len treba otvorit oci mozno.ten pravy stoji kusok vedla ja som ho tiez nasla neskor a ale oplatilo sa pockat mam 36 a cakame nase prve babo tak urcite sa vsetko da stihnut , len treba byt v pohode a otvorit oci 🙂 drzim palce

kapurka270
16. okt 2016

Janka neboj,ja som si v tvojom veku povedala,ze chlapa uz nechcem a predsa som sa v 36 rokoch zoznamila s tym spravnym.Teraz mam 38 rokov, vydata a dcerka ma skoro 3 mesiace.Tvoja polovicka beha kdesi po svete.

lucinka511
17. okt 2016

@janka_vv urcite mozes niekoho spoznat, ale treba haldat, v dnesnej dobe sa s niekym len tak zoznamit je tazke,apon ja som to nevedela nikdy a nalsa som si priatela cez zoznamku ako aj vela mojich znamych,ja nerozumieimm ako sa ludia zoznamuju bez zoznamiek, neivem si predstavit zeby ma niekto oslovil v bare alebo obchode,to sa stava si len vo filmoch🙂 resp ak mas este partiu,tak cez partiu sa da zoznamit ale to som ja nikdy nemala...Babo este stihnes,poznam vela zien prvorodiciek v 38 ale lepsie skor ako neksor Tak drzim palce nech uz hend stretnes min do konca roka 2017🙂

marorlinko
17. okt 2016

@janka_vv cim viac budes na to mysliet, tym horsie, skus nechat veci plynut a zaneprazdni svoj mozog niecim inym, ten pravy pride vtedy ak nastane cas, jednoducho vtedy, ked to budes najmenej cakat, nauc sa mat rada samu seba, aby ta mohli mat radi aj ini, rob a chod tam kde citis, pocuvaj svoju intuiciu a ver , ze muz po akom tuzis pride. Vsetko z zivote co sa deje je na nieco dobre, verim , ze sa ti oplati cakat 🙂

janickacrazy
17. okt 2016

@janka_vv Kamoška sa rozviedla v tvojom veku, nemali deti. Potom asi za rok-dva si našla druhého a do 2 rokov sa im narodila dcérka. Zoznámili sa cez zoznamku na internete. Neboj, aj ty stretneš toho pravého. Len nemaj prehnané nároky. Niekedy sú tí obyčajní chlapi tí správni.

marusia12
17. okt 2016

Je v dnešnej dobe vôbec prioritou mať rodinu? Možno to vyznie surovo, ale ja byť teraz mladšia, tak rodinu nechcem.

janickacrazy
17. okt 2016

@marusia12 Akože prečo preboha? Čo predtým bola nejaká lepšia doba alebo čo? A čo je z takého života bez rodiny? Len do práce chodiť? Aká pointa?

viera77
17. okt 2016

tiez som po 2 rokoch samoty zakopla o toho praveho, mala som 32rokov a tiez som si myslela, ze uz ostanem navzdy sama a podla toho som si aj zariadila vtedajsi zivot...sice trosku bolo treba vyvinut iniciativu aj z mojej strany, inak by sa asi nic nekonalo, ale stalo to za to...hlavne, treba si z hlavy odstranit ten blok, ze uz je neskoro a ostanes sama, to ti veru na aktraktivite urcite neprida...teda vycisti si hlavu od pochmurnych myslienok, kedze vsetko sa zacina v hlave a psychika je veru neuveritelne silna vec...a zacni sa tesit na nove zaciatky, nech ta radost zo zivota na tebe doslova priam krici 😉 inak mne vtedy velmi pomohlo precitanie knihy Secret, nikdy dovtedy som nebola na taketo typy knih, ale tato ma uplne dostala.

marusia12
17. okt 2016

@janickacrazy pozri.... ak niekto nedokáže fungovať sám so sebou, tak je to viac ako smutné. Nie všetci majú šťastie si nájsť proťajšok a byť happy celý život. Mojim cieľom nie je hypotéka na krku a podvádzajúci manžel.... takže radšej happy single, ako vyplakávať na MK.... a či mám super chlapa a stojí za to poviem až na sklonku života, kedy so mnou prežil všetko v dobrom aj zlom.

janickacrazy
17. okt 2016

@marusia12 Tak áno, ale človek by to mal aspon skúsiť, nie? Lebo mne sa zdá zase divné uvažovanie, že radšej si ani nikoho nenájdem, ved čo ked to nebude ten pravý a bude ma podvádzať? Ved rozviesť sa možeš hocikedy, keby už na to prišlo. Ale byť preto dobrovoľne sama celý život bez detí a bez manžela, lebo čo ked....? Nechápem.

marusia12
17. okt 2016

@janickacrazy kto hovorí o tom, že som dobrovoľne sama? Len som si na krk nezavesila žiadneho zúfalca a radšej si poriadne premyslím, či do nejakého vzťahu pôjdem... akoby som brala všetko len preto, aby som nebola sama. Iste existujú priatelia a kamaráti a človek sa vôbec nemusí cítiť ako kôl v plote.... a uvažovať v 33 rokoch, že už si nikoho nenájdem je viac ako choré. Dnes ľudia zakladajú nové vzťahy aj v 60... tak hlavu hore. Ja som dobrovoľne sama 4 roky, hoci za ten čas som mala veľa príležitostí... len dnes je taká doba.... chlap chce vzťah po prvej káve...že? Čiže ak začne po prvej káve otravovať, má smolu. Asi som stará škola a do lásky sa nehrniem len tak.... hodnoty sú dnes kdesi inde ako v spoločnej posteli.

janickacrazy
17. okt 2016

@marusia12 Ved ty sama si písala, že keby si bola mladšia, tak rodinu nechceš. Tak podľa mna aj manžel je rodina. Ved samozrejme, že si nenájdeš niekoho len preto, aby si nebola sama, ale tak asi sme sa nepochopili alebo čo. Tak veľa chlapov chce nie vzťah, ale sex. Tí, čo to myslia vážne, určite počkajú aj na druhú kávu. 😀

janka_vv
autor
17. okt 2016

@marusia12 kde pisem, ze nedokazem fungovat sama so sebou? Dokazem. Len mi jednoducho uz chyba partak do zivota. Ano, radsej happy single ako vyplakavat na MK...ale ja nie som happy single.

Ano, ludia zakladaju nove vztahy aj v 60tke. Ale nemaju deti v 60tke. Trosku si nepochopila moj prispevok, bohuzial.

Baby, dakujuem za povzbudnie

marusia12
17. okt 2016

@janka_vv sorry, ale to je tvoj problém, že nie si happy single... že sa nevieš zabaviť a potrebuješ k životu barlu v podobe chlapa. To je viac ako smutné... ak je niekto single ešte neznamená, že okolo seba nemá kamošov a kamošky, že ten čas nevie nejako využiť. A na nejaké povzbudenie na MK zabudni... tu ti napíšu povzbudenie, ale v reále ti nikto deň nespríjemní, nikam s tebou nepôjde.... to už je zas len na tebe, ako dokážeš existovať. Ja mám paradoxne menej času na všetko od kedy som šťastne sama... jednoducho nestíham všetko to, čo chcem postíhať.... furt som niekde, furt niečo robím.... a vôbec si neviem predstaviť, že by do tohto mal prísť vzťah.... vďaka, momentálne ho ani nechcem... single je mi skveleeee

janka_vv
autor
17. okt 2016

@marusia12 kazdy sme iny. Ja sa nehanbim priznat ze potrebujem chlapa ako barlu k zivotu. Pre mna je krajsie zdielat vsetko vo dvojici.
Okrem toho, vsetko ja som vsetko co som chcela postihala aj pri muzovi. Kamarati, kamaratky nie je to iste ako osoba, ktorej plne doverujes. Ruku na srdce, kolko z kamaratok by povedalo ano, keby si o 2 v noci zavolala ze ta treba niekde vyzdvihnut.
Ale nebudem ta presviedcat. Mozno mas s muzmi neprijemne skusenosti a fakt uz nikoho nechces. Ale nepresviedcaj ma, prosim, ze zivot.sposob aky ty vedies je ten spravny.

09041986
17. okt 2016

@marusia12 to, ze kazdy v istom okamihu zivota potrebujeme nieco ine ti zrejme nenapadlo... 😠

gagik
17. okt 2016

Ako bohuzial ale zeny tahaju za kratsi konec koli bio hodinam. Cize single zivot moze byt neviem ako super, ale ked ma zena 33 rokov a nechce ostat bez deti (partnera si moze najst v hociktorom veku) tak sa necudujem ze sa znepokojuje...takze ja by som asi nejak extra prieberciva nebola, nakonec aj tak clovek zisti, ze nejake velke rozdiely medzi chlapmi nie su a keby to bolo trochu mozne zacnem pracovat na dietati.

09041986
17. okt 2016

@janka_vv nema zmysel podla mna ani reagovat na taketo prispevky... slecna sa ma tak skvele ze to silou mocou potrebuje kazdemu rozpravat... Nemas sa samozrejme za co hanbit, to ze si momentalne bez partnera neznamena ze o par dni, tyzdnou to nemoze byt inak... Pises ze si rok single, ved to je absolutne normalne, nie kazdy sa hned po dlhsom vztahu hrnie do noveho... Tykaju hodiny? nepises kolko mas rokov ale snad to nebude take dramaticke 😉

09041986
17. okt 2016

@gagik to ma akoze brat hociakeho inseminatora? haloo, baba ma len 33, bez vztahu je rok to je co za radu preboha????

girasol
17. okt 2016

@janka_vv nečitala som ostatne prispevky, ale povzbudim ta svojou vlastnou životnou skusenostou. pred tridsiatkou som sa sialene zalubila do cudzinca a prestahovala som sa za nim do Chorvatska. Planovali sme si spolu svadbu potom rodinu, vsetko islo super krasne, narodili sa nam dve krasne zdrave deti, z ktorych sa mame velku radost. lenze vztah sa rokmi pokaslal a z krizy sme sa nevylizali spolocnymi silami, hlava rodiny uz ma nahradu a cakaju spolu jeho tretie dieta. Ja som ostala sama s dvoma detmi v pre mna stale cudzom svete, bez prace a zacinam odznova, od uplnej piky. A tak si hovorim niekedy, co by som za to dala, keby som bola teraz slobodna bezdetna bezstarostna...ale viem, ze by mi chybali tie decka. Lenze ked mozno nikdy nebudu poznat co to znamena uplna rodina....Kazdy mame svoje zivotne peripetie, slobodny by chcel byt zadany a vela zadanych sniva o slobode ;) Co tak vyskusat zoznamku, alebo sa popytat svojich znamych aj tych starych ci nemaju medzi svojimi nejakeho nezadaneho fesaka. alebo sa vydaj na nejaku dovolenku, ak sa s nikym nezoznamis aspon naberies nove sily a energiu, aby si sa popasovala so svojimi mozno niekedy chmurnymi myslienkami o svojej buducnosti. Vela stastia pri zoznamovani!!

mandala77
17. okt 2016

@janka_vv hľadať uistenie, že niekoho nájdeš je ilúzia, ktorej ale môžeš chcieť veriť a upínať sa k nej. Môžeš niekoho stretnúť ale nemusíš. Na to neexistuje recept - áno, stalo sa to mojej kamoške, je veľmi pravdepodobné, že sa to stane Tebe. Tak to nefunguje. Ty máš nevýhodu v tom, oproti ostatným ženám, ktoré sú samé, že túžiš po rodine a ako píšeš, tikajú Ti biologické hodiny. Tým pádom si tak trochu v strese a napätí, lebo túžiš po niečom čo nemáš a čo nie je v dohľade. Recept je len priať to čo je, iný neexistuje. To je ako akákoľvek iná túžba. Vždy človeka svojim spôsobom zväzuje.

katrin21
17. okt 2016

@janka_vv no. z mojho pohladu po precitani prveho prispevku napisem toto.
JE to tak ako to je, lebo to co vysielas, to aj dostavas.... neveris si, nevies ako to zmenit, zacinas sa citit zufalo... sama.... neveris, alebo pochybujes, ze budes mat dieta, resp. preto, lebo nemas s kym , tak sa bojis, ze ho mat nebudes ... hovoris si , ze je neskoro...
Zmen pristup...
KAzdy den si hovor: dakujem za skveleho partnera pre mna . DAkujem, ze mam plnohodnotny vztah v ktorom som stastna. Dakujem za svoju rodinu.
kludne si to, okrem hovorenia napr. pred spanim, alebo rano pred zrkadlom, aj pis do diarika, kazdy den za nieco podakuj... za to , co chces, akoby si to uz mala.. Vola sa to dennik vdacnosti + si hovoris mantry tymto a mantra je slovo a slovo je vsetko, energia, zhmotni sa....
A mozno o rok, ked si pozries svoj diar, zistis, ze vsetko, co si tam pisala, sa ti casom splnilo a nieco sa mozno prave plní... a hlavne prestan pochybovat.
Vzdy dostanes to, co potrebujes,co je pre teba dobre..... nie to , co chces 🙂. TAkto to funguje... a coho sa bojis, to si privolavas, takze bacha an svoje strachy ... ked ta take napadne, vzdy povedz : vymaž , vymaž.. a nahrad to opacnou pozitivnou myslienkou.
VEr, ci nie, funguje to.

P.S. vyskusaj zoznamku na urovni.. viem uz o 2 pripadoch len medzi mojimi znamymi, co si tam nasli uplne uzasnych partnerov... uplne vazne.

marusia12
17. okt 2016

@janka_vv netrep blbosti.... mať tvoj názor v 33 je dosť choré. Ja mám 42 a v tom veku budeš možno aj ty v situácií, že chlapa nebudeš potrebovať.... nikdy nehovor nikdy.... že?

janka_vv
autor
17. okt 2016

@marusia12 a mozem sa ta spytat ci mas deti?

marusia12
17. okt 2016

@09041986 aha dalsia najmudrejšia a pritom zufala.... aj ty trepes odveci. Niekto je single a niekto nie.... mala rovno napisať, že potrebuje polutovať a že žiadne ine názory nechce.... že? Ja som napísala svoj.... život v 33 nekončí a biologické hodiny už vôbec nie.... trošku zastaraný názor.... to je tažké sa baviť s jednostranne zameraným človekom, ktorý ako ovca vidí len kopu sena.... že? Tak ešte raz, nelez do diskusie, ak neznesieš iný názor.... alebo tam daj, že len taký a taký názor ťa zaujíma. A čo sa týka toho, aké som mala skúsenosti.... mala som aj dobré a aj zlé, tak ako každá jedna žena, nie som výnimka a vôbec sa na ňu nehrám. Vyjadrila som svoj názor, že je mi 4 roky samej skvele a momentálne by som nemenila.... to však neznamená, že sa to zajtra nezmení. Diskutovať na MK, to sú perly každodenného života.... vďaka, že sa môžem učiť na vás ako nežiť.... vďakaaaa

janka_vv
autor
17. okt 2016

@marusia12 lebo ja ta nechcem urazit,ale poznam sa.pre mna by zivot s mackami nebol stastnym. Tuzim po niecom inom. Pre teba "plakat"v 33 nad tym smiesne.pre mna nie. Ako pisem,ja tuzim po rodine,detoch.toho chlapa predsalen budem potrebovat

marusia12
17. okt 2016

@janka_vv a čo s tým majú deti? Mám dve deti.... v 33 máš na deti stále dosť času.... preboha, vylez z bytu medzi ľudí a začni si užívať života. Jedine tak stretneš niekoho... a na zoznamky nelez, tam sú len zúfalci /vlastná skúsenosť/. Choď sa baviť, choď na výstavy, do lesa.... hocikam, kde je koncentrácia ľudí.... kamošky ťa tiež môžu s niekym zoznámiť, oslov aj ty sama niekoho, ak sa ti niekto páči.... ja som s tým mala kedysi problém ale teraz v pohode zavolám hocikoho na kávu, len tak si posedieť a pokecať... ako sme to robili kedysi.... a nič za tým netreba hľadať.... môžeš hneď zistiť, že ten chlap za to nestojí a viac sa s ním nevidieť.... a možno na tej káve padne základ budúcej rodiny a pôjdete obaja do toho.... hlavne preboha, hlavu hore.

janka_vv
autor
17. okt 2016

@marusia12 vies,zbytocne urazas.je to potrebne?mozno 33 nie je neskoro na deti.ale chodis na mk...vies ze to nemusi napr.vzdy klapnut. A to mi v slabsej chvilke privadza stres.

marusia12
17. okt 2016

@janka_vv ježiš a čo s tým maju mačky? Ja mám doma 5 rokov kocúra a existoval u mňa aj keď tu bol chlap. Jednoducho sme sa rozišli, lebo som mala toľko pracovných vecí, že som nestíhala aj jeho... on chcel doma navarené a oprané... a hold ja už nebudem nikomu robiť slúžku v mojom veku. Čiže láska ok, ale nech býva inde.... Mám momentálne takto kamaráta, vidíme sa skoro denne ale ako lásku to zas neprežívam... resp. lásku že by sa mi podlamovali kolená. Asi pracujem vo vyhrotenom sektore, kde sa vyžaduje ovládať svoje emocie a on tam pracuje tiež. Obaja vieme, kam to smeruje a čo chceme.... ale do svojho domáceho priestoru už jednoducho chlapa nepustím. Koľko z nás si nechá skákať po hlave od idiotov len preto, aby neboli tie ženy samé? Tie sa tu asi nepochvália.... že? Tak si z toho zober čo chceš, je to tvoj život.... tak ako obratom niekto na MK poradí, obratom MK vypne a tvoj názor má v paži.... je to na tebe.... musíš s tým robiť niečo ty.... žiadne rady ti nepomôžu, lebo na tú zmenu musíš dospieť ty, žiadna rada nebude tvoja prirodzená reakcia.... A hlavne sa neľutuj, že máš 33, čo to je za vek? Veď na deti máš čas v pohode 10 rokov, ak už by až tak horelo.... a stretnúť niekoho môžeš aj zajtra.

marusia12
17. okt 2016

@janka_vv áno, chodím sem sa pobaviť na zúfalstve iných.... aby som si zobrala ponaučenie, ako sa to nerobí, ako sa nežije. Najlepšie sa totiž nepoučuje na vlastných chybách, ale na cudzích.... toď skúsenosť. Čiže občas sem idem, aby som si pokrútila hlavou, nad čím všetkým občania uvažujú.... svet stojí na prahu vojny a tu sa rieši strúhaná mrkva. Tu sa jednoducho rieši furt dokola to isté, lebo niektoré nedokážu základné veci ani len vyhľadať a o tej mrkve tu budú písať denne... to je to príšerné.... kam sa tento svet dostal, že ľudí zaujíma toto.... fuu, koniec debaty, na toto fakt nemám intelekt. Pekný večer.... a ty? Ty si si z mojich odpovedí pre seba mala vybrať to najlepšie... ja som ťa neurážala, ja som ti chcela ukázať, že aj single žena môže byť silná, nezávislá a šťastná. Stačí len nevyplakávať na MK a konať. Pa

Strana
z2