Skončím na ulici
Dobrý večer prosím poraďte mi čo mám robiť. Mám 22, psycho problémi. Mám invalidný dôchodok nestačí to na nič. Nechcú má nikde zobrať do roboty keď počujú že mám ID pošlú ma preč strašne ma to uráža. Som v prenájme cez eurofondy ale už nemám peniaze vôbec čo sa dalo som predal, pôžičku mám v banke Max čo sa dalo. Rodina mi nepomôže. Ja by som aj šiel na ulicu ale okolo toho bývania bolo toľko vybavovania však má zabijú keď to zrušim. Celý život na figu nič dobré nikdy som si nepredstavoval že skončím na ulici.
Tak rob na zivnost. Vtedy zamestnavatel nema nic s tvojou poistovnou, iba posles fakturu a nikomu nemusis vesat na nos, ze mas ID. Potom je to uz cisto na tebe, ci budes bez problemov stihat alebo nie, alebo ci sa spravanim nejako prezradis.
Ked si stihas pracu a spravas sa bezne v praci, co je koho do toho, ci mas ID.
A vyber si taku pracu, kde nebudes mat ziadne obmedzenie, ako si pisal, ze niekde v obchode sa ti bude krutit hlava.
@simoncik tiež ma napadlo zrušiť invaldiny neviem či sa to dá zistím to. Ja by som šiel hocičo robiť len musím vyberať dačo čo má aspoň trochu baví lebo inak nevydrzim tam. Tak som už skúšal po škole keď som ešte nemal ID.
@liljana živnosť som mal do decembra zrušil som ju myslel som že väčší kľud bude byť dakde zamestnaný ale asi sa zrejme budem musieť ku nej vrátiť.
@tobias123321 ja rozumiem no ked je na tom clovek velmi zle berie aspon nieco co je v ponuke a kde ho prijmu. A popritom hlada. Ked nie tak ozaj zivnost
@tobias123321 Robim na zivnost, mam zmluvu a v nej mesacnu fixnu sumu, ale firma sa ku mne sprava ako ku kmenovemu zamestnancovi. Laptop, mobil, dovolenka, firemne vylety,...Iba papiere a dane si ako zivnostnik robis sam. Len sa trosku v niecom vypracovat a najst slusneho zamestnavatela.
@tobias123321 ty nie si povinný im oznamovať svoju diagnózu a oni nemaju žiadne pravo od tebactento udaj pýtať. Do diagnózy nikoho nič nie je, tento udaj je osobny a podlieha zakonu o ochrane osobnych udajov. Do tvojej zdravotnej karty nemôže nahliadnuť zamestnávateľ. Tomu predkladas maximálne posudok od doktora, či si schopný vykonávať danú profesiu. Zamestnávateľovi sa predkladá iba rozhodnutie o priznaní ID, nič viac pretože sa od toho odvíjajú odvody zo mzdy. A v rozhodnuti o priznaní ID diagnóza uvedena nie je a nikdy nebude. Takže tohto sa drz pri hľadaní práce, veľa šťastia 🍀
pohladaj dobrú psychologicku, psychologa.
@tobias123321 tak s tým sa musíš zmieriť že obsluhovať stroje alebo niečo iné zodpovedné ťa nezoberu s diagnozami, majú strach že zlyhas. Tiež vidím cestu živnosti, väčšina je voľných a môžeš mať aj 30 predmetov živnosti a o niečo z toho vždy záujem bude. Nemal si rušiť keď kvôli korone kameramanov nebolo treba, ale rozšíriť o niečo čo by bol záujem. A hlavne sa neľutuj, všetci si nesieme svoj kríž a máme problémy, lutovanie ti akurát zdravie zhorší.
Ahoj viem, že čo prežívaš. Bohužiaľ máš pracovné obmedzenia a tam je to ťažké. 70% je už slušná paleta a tam sa nájdenie práce veľmi ani nepredpokladá. Viem ako u mňa. Ja mám 75% a netuším vôbec, že kde by som sa mohol zamestnať. Choroba ma zničila bohužiaľ, aj keď nie je to najhoršie po zdravotnom stave. Mám dosť vážne vecí ako strašnú koncentráciu, spomalený na manuálnu prácu, trasú sa mi ruky nonstop, slabé vôľové vlastnosti, sociálnu fóbiu a niečo by sa našlo ešte určite. Pre mňa osobne by bola práca utrpením nevydržal by som ani 2-3 dní v nej..

@tobias123321 neviem ako vazme si tvoje diagnozy no su aj take pri kzorych dochadza k zlepseniu az k uzdraveniu. Nezlepsil sa ti stav tak aby si ID znizil aby nebolo 70.alebo ho uplne zrusil? Myslim ak by so bol samozrejme ok. To vies len ty. No je to mozno blbost alee ak mas s tym taky problem zamestnat sa toto ma akurat tak napadlo. Ved si mlady chalan, zivot mas pred sebou. Nerozumiem ako si nemozes vediet najst pracumtak skus na zaciatok cokolvek. Co uvladnes. Nemusis sa usmernovat len podla skoly. Najst narychlo cokplvek aby si vyzil a popritom skusat a hladat lepsie