Skúsenosti s odchodom od rodičov kvôli konfliktom
Ahojte,
obraciam sa na tých z vás, ktorí ste sa v mladšom veku odsťahovali od rodičov kvôli hádkam, agresivite alebo náročnej situácii doma.
Budem veľmi vďačná, ak sa podelíte o svoj príbeh – čo bola tá posledná kvapka, prečo ste sa rozhodli odísť? Ako ste sa potom cítili – bolo vám lepšie, alebo vám to bolo aj ľúto?
A tiež by ma zaujímalo, ako sa vám podarilo postaviť na vlastné nohy.
Za každú skúsenosť alebo radu vopred ďakujem ❤️
Ja som odišla kvôli hádke, len nie s rodičmi ale so súrodencami. Od mojich 13ich rokov stále hádky, sestra ma aj bila a v 20ke som odišla
@sarakk
Ahoj, odišla som asi 2 týždne po maturite. Už posledný ročník som si hľadala prácu - istotu. Uška som do DE robiť aupair. Počas jarných prázdnin som tam bola týždeň na skúšku, klaplo to.
Mala som úžasnú rodinu, strechu nad hlavou, platili mi kurzy a "vreckové". Brali má skutočne ako dospelý dcéru. Pre mňa to bola záchrana pred psychozrutenim alebo niečím horším. Závislosti v rodine (nie moje).
Konečne som začala žiť a cítiť sa po rokoch dobre.
Druhá varianta môže byť aj opatrovateľka starých ľudí. Potrebuješ kurz a jazyk na požadovanej úrovni. Odpo*rúčam rakúsky Hilfswerk (Wieden) alebo Charitas.
Tam máš tiež bývanie a stravu v rámci práce.
No ak si mladá, skús najskôr tu aupair 🙂. Potom sa odštartuje s a môžeš preskočiť časom do gastronómie. Tiež máš väčšinou ubytko plus stravu. Stále hovorím o zahraničí, gastro odporúčam v AT, 4 * hotely. Neboj sa toho, vedela som len jazyk a predsa som zvládla robiť čašníčky aj bez vylúčenia.
Toto sú práce, ktoré všetky ponúkajú ubytovanie aj stravu, výplatu. Časom sa rozhodneš, čo chces robiť ďalej.
Ja som nemala nikdy dobrý vzťah s mamou, to je dlhá história a ako som išla na vysokú, odišla som z domu žiť s priateľom na privát. Je tomu už 20 rokov, s mamou som síce v kontakte , ale sporadickom, vidíme sa tak trikrát ročne. Z priateľa je teraz už manžel, máme svoje bývanie, tri deti a neľutujem nič.
@sarakk môj otec veľa pil a bol žiarlivý každodenne sa hádal s mamou atď. niekedy sa to nedalo vydržať no na druhej strane som sa snažila podržať a stáť pri svojej mame nakoľko mám aj mladších súrodencov vedela som aké to je zlé pre mňa a mamu nie to ešte pre nich,no keď som si našla priateľa a prácu v 18 rokoch som sa odsťahovala a odvtedy žijem úplne kľudný život na druhej strane mi ich bolo ľúto a hlavne mami,že som odišla a nechala ju v tom :/ ale ona sa nechcela nikdy rozviesť bála sa,že by to s nami sama nezvládala hlavne finančne. Od toho dňa som si povedala,že v živote nechcem takého človeka vedľa seba ako je môj otec hoci je to super človek ale žiarlivosť a alkohol robia v živote veľa 🙂 hold už mám svôj život,svôjho manžela s dieťatkom a žijeme si ako šťastná rodina,maminu pravidelne navštevujem,vypočujem a otec sa už odvtedy tiež polepšil 🙂
Neplánovane a postupne som odišla v 17r k teraz už manželovi. Ale plán bol taký, že zmaturujem a odchádzam robiť aupair. Doma ma nik priamo neterorizoval ale cítila som sa tam taká navyše, od svojich 12-13r, nulový záujem. Vzťahy sú do dnes veľmi vlažné s celou rodinou.
@sarakk
Ahoj, odišla som asi 2 týždne po maturite. Už posledný ročník som si hľadala prácu - istotu. Uška som do DE robiť aupair. Počas jarných prázdnin som tam bola týždeň na skúšku, klaplo to.
Mala som úžasnú rodinu, strechu nad hlavou, platili mi kurzy a "vreckové". Brali má skutočne ako dospelý dcéru. Pre mňa to bola záchrana pred psychozrutenim alebo niečím horším. Závislosti v rodine (nie moje).
Konečne som začala žiť a cítiť sa po rokoch dobre.
Druhá varianta môže byť aj opatrovateľka starých ľudí. Potrebuješ kurz a jazyk na požadovanej úrovni. Odpo*rúčam rakúsky Hilfswerk (Wieden) alebo Charitas.
Tam máš tiež bývanie a stravu v rámci práce.
No ak si mladá, skús najskôr tu aupair 🙂. Potom sa odštartuje s a môžeš preskočiť časom do gastronómie. Tiež máš väčšinou ubytko plus stravu. Stále hovorím o zahraničí, gastro odporúčam v AT, 4 * hotely. Neboj sa toho, vedela som len jazyk a predsa som zvládla robiť čašníčky aj bez vylúčenia.
Toto sú práce, ktoré všetky ponúkajú ubytovanie aj stravu, výplatu. Časom sa rozhodneš, čo chces robiť ďalej.
@anonym_68b099 len ku HW alebo C potrebuje Heimhelferin kurz tu v AT, SK OP kurz neberú
@sarakk život je nepredvídateľný, nik nevie aké to bude u teba, možno vyhráš Loto a bude super, možno si rýchlo nájdeš životnú lásku a budete to ťahať spolu, možno to bude ťažšie. Prvoradé je či máš ukončenú školu a si zdravá? Ak máš ukončenú školu a si zdravá kľudne chod do toho, peniaze budeš mať z práce a nejaký čas či dlhší alebo kratší podľa toho čo život prinesie môžeš žiť v nejakom spolubývaní. Toxické prostredie doma ti nič dobré neprinesie do života.
Ja som odisla z domu neskor, lebo som nemala na najom. Ale tiez tam boli zle vztahy. Nakoniec som odisla do zahranicia a domov chodim len obcas. Vztahy sa odvtedy zlepsili.
@sarakk v 18tich, tretí rocnik strednej skoly. Popri som brigádovala v pizzerii…. Odchod neznamená koniec rodičovstva, koniec kontaktu….za mňa to bolo ešte horšie, nezvládala som platiť nájom a študovať😵💫 totálne som zo seba spravila žobráčku, na výšku som sa vykašľala…. S odstupom času to ľutujem.
Keby som bola taká mladá a doma by to nebolo ok išla by som pracovať do zahraničia
Ja som odišla v 16 rokoch, moje sestry v 15 rokoch.
@sarakk ja som už pred maturitou oznámila mame, že pôjdem do podnájmu. Už som brigádovala počas školy, sľúbili mi aj trvalé zamestnanie, takže to bolo ľahšie. V deň, keď som dostala maturitné vysvedčenie som sa aj sťahovala. Čiže 2 míľniky v živote. Ale nebolo to kvôli hádkam ani nič také, len som chcela mame dokázať, že sa viem o seba postarať.

aky vek si predstavujes pod mladsim vekom? moj manzel odisiel od matky ked mal 21 rokov do vlastneho bytu. neviem ako to bolo s hypotekami vtedy. ale po skole pracoval v IT oblasti, takze zarabal trochu lepsie ako priemer.
a prenho to bolo najlepsie mozne riesenie a nikdy to nelutoval. doteraz ma s matkou velmi zly vztah a viac menej ju len toleruje. ja ju ani nevolam svokra a stretavame sa nastastie tak 4-5x do roka na max. 2 hodiny. s otcom ma tiez vlazny vztah, ale kusok lepsi.