icon

Skúsenosti s odchodom od rodičov kvôli konfliktom

sarakk
Včera o 17:38

Ahojte,
obraciam sa na tých z vás, ktorí ste sa v mladšom veku odsťahovali od rodičov kvôli hádkam, agresivite alebo náročnej situácii doma.

Budem veľmi vďačná, ak sa podelíte o svoj príbeh – čo bola tá posledná kvapka, prečo ste sa rozhodli odísť? Ako ste sa potom cítili – bolo vám lepšie, alebo vám to bolo aj ľúto?

A tiež by ma zaujímalo, ako sa vám podarilo postaviť na vlastné nohy.

Za každú skúsenosť alebo radu vopred ďakujem ❤️

anonym_daf1cf
Včera o 17:45

aky vek si predstavujes pod mladsim vekom? moj manzel odisiel od matky ked mal 21 rokov do vlastneho bytu. neviem ako to bolo s hypotekami vtedy. ale po skole pracoval v IT oblasti, takze zarabal trochu lepsie ako priemer.
a prenho to bolo najlepsie mozne riesenie a nikdy to nelutoval. doteraz ma s matkou velmi zly vztah a viac menej ju len toleruje. ja ju ani nevolam svokra a stretavame sa nastastie tak 4-5x do roka na max. 2 hodiny. s otcom ma tiez vlazny vztah, ale kusok lepsi.

anonym_b70cd7
Včera o 17:46

Ja som odišla kvôli hádke, len nie s rodičmi ale so súrodencami. Od mojich 13ich rokov stále hádky, sestra ma aj bila a v 20ke som odišla

anonym_68b099
Včera o 17:55

@sarakk
Ahoj, odišla som asi 2 týždne po maturite. Už posledný ročník som si hľadala prácu - istotu. Uška som do DE robiť aupair. Počas jarných prázdnin som tam bola týždeň na skúšku, klaplo to.
Mala som úžasnú rodinu, strechu nad hlavou, platili mi kurzy a "vreckové". Brali má skutočne ako dospelý dcéru. Pre mňa to bola záchrana pred psychozrutenim alebo niečím horším. Závislosti v rodine (nie moje).
Konečne som začala žiť a cítiť sa po rokoch dobre.
Druhá varianta môže byť aj opatrovateľka starých ľudí. Potrebuješ kurz a jazyk na požadovanej úrovni. Odpo*rúčam rakúsky Hilfswerk (Wieden) alebo Charitas.
Tam máš tiež bývanie a stravu v rámci práce.
No ak si mladá, skús najskôr tu aupair 🙂. Potom sa odštartuje s a môžeš preskočiť časom do gastronómie. Tiež máš väčšinou ubytko plus stravu. Stále hovorím o zahraničí, gastro odporúčam v AT, 4 * hotely. Neboj sa toho, vedela som len jazyk a predsa som zvládla robiť čašníčky aj bez vylúčenia.
Toto sú práce, ktoré všetky ponúkajú ubytovanie aj stravu, výplatu. Časom sa rozhodneš, čo chces robiť ďalej.

anonym_156d09
Včera o 17:57

Ja som nemala nikdy dobrý vzťah s mamou, to je dlhá história a ako som išla na vysokú, odišla som z domu žiť s priateľom na privát. Je tomu už 20 rokov, s mamou som síce v kontakte , ale sporadickom, vidíme sa tak trikrát ročne. Z priateľa je teraz už manžel, máme svoje bývanie, tri deti a neľutujem nič.

domkakvet
Včera o 18:00

@sarakk samostatne byvanie je dobre, nemusis od rodicov utekat, ale je potrebne sa osamostatnit bez ohladu na to ake su vztahy.

anonym_74b428
Včera o 18:10

@sarakk môj otec veľa pil a bol žiarlivý každodenne sa hádal s mamou atď. niekedy sa to nedalo vydržať no na druhej strane som sa snažila podržať a stáť pri svojej mame nakoľko mám aj mladších súrodencov vedela som aké to je zlé pre mňa a mamu nie to ešte pre nich,no keď som si našla priateľa a prácu v 18 rokoch som sa odsťahovala a odvtedy žijem úplne kľudný život na druhej strane mi ich bolo ľúto a hlavne mami,že som odišla a nechala ju v tom :/ ale ona sa nechcela nikdy rozviesť bála sa,že by to s nami sama nezvládala hlavne finančne. Od toho dňa som si povedala,že v živote nechcem takého človeka vedľa seba ako je môj otec hoci je to super človek ale žiarlivosť a alkohol robia v živote veľa 🙂 hold už mám svôj život,svôjho manžela s dieťatkom a žijeme si ako šťastná rodina,maminu pravidelne navštevujem,vypočujem a otec sa už odvtedy tiež polepšil 🙂

anonym_481f44
Včera o 18:13

Neplánovane a postupne som odišla v 17r k teraz už manželovi. Ale plán bol taký, že zmaturujem a odchádzam robiť aupair. Doma ma nik priamo neterorizoval ale cítila som sa tam taká navyše, od svojich 12-13r, nulový záujem. Vzťahy sú do dnes veľmi vlažné s celou rodinou.

anonym_b70cd7
Včera o 18:13
@anonym_68b099

@sarakk
Ahoj, odišla som asi 2 týždne po maturite. Už posledný ročník som si hľadala prácu - istotu. Uška som do DE robiť aupair. Počas jarných prázdnin som tam bola týždeň na skúšku, klaplo to.
Mala som úžasnú rodinu, strechu nad hlavou, platili mi kurzy a "vreckové". Brali má skutočne ako dospelý dcéru. Pre mňa to bola záchrana pred psychozrutenim alebo niečím horším. Závislosti v rodine (nie moje).
Konečne som začala žiť a cítiť sa po rokoch dobre.
Druhá varianta môže byť aj opatrovateľka starých ľudí. Potrebuješ kurz a jazyk na požadovanej úrovni. Odpo*rúčam rakúsky Hilfswerk (Wieden) alebo Charitas.
Tam máš tiež bývanie a stravu v rámci práce.
No ak si mladá, skús najskôr tu aupair 🙂. Potom sa odštartuje s a môžeš preskočiť časom do gastronómie. Tiež máš väčšinou ubytko plus stravu. Stále hovorím o zahraničí, gastro odporúčam v AT, 4 * hotely. Neboj sa toho, vedela som len jazyk a predsa som zvládla robiť čašníčky aj bez vylúčenia.
Toto sú práce, ktoré všetky ponúkajú ubytovanie aj stravu, výplatu. Časom sa rozhodneš, čo chces robiť ďalej.

@anonym_68b099 len ku HW alebo C potrebuje Heimhelferin kurz tu v AT, SK OP kurz neberú

marsmykkok
Včera o 18:33

@sarakk život je nepredvídateľný, nik nevie aké to bude u teba, možno vyhráš Loto a bude super, možno si rýchlo nájdeš životnú lásku a budete to ťahať spolu, možno to bude ťažšie. Prvoradé je či máš ukončenú školu a si zdravá? Ak máš ukončenú školu a si zdravá kľudne chod do toho, peniaze budeš mať z práce a nejaký čas či dlhší alebo kratší podľa toho čo život prinesie môžeš žiť v nejakom spolubývaní. Toxické prostredie doma ti nič dobré neprinesie do života.

catherin4
Včera o 18:41

Ja som odisla z domu neskor, lebo som nemala na najom. Ale tiez tam boli zle vztahy. Nakoniec som odisla do zahranicia a domov chodim len obcas. Vztahy sa odvtedy zlepsili.

anonym_ddfc87
Včera o 18:47

@sarakk v 18tich, tretí rocnik strednej skoly. Popri som brigádovala v pizzerii…. Odchod neznamená koniec rodičovstva, koniec kontaktu….za mňa to bolo ešte horšie, nezvládala som platiť nájom a študovať😵‍💫 totálne som zo seba spravila žobráčku, na výšku som sa vykašľala…. S odstupom času to ľutujem.

anonym_7de56f
Včera o 19:01

Keby som bola taká mladá a doma by to nebolo ok išla by som pracovať do zahraničia

anonym_149df3
Včera o 19:01

Ja som odišla v 16 rokoch, moje sestry v 15 rokoch.

anonym_aa5336
Včera o 19:29

@sarakk ja som už pred maturitou oznámila mame, že pôjdem do podnájmu. Už som brigádovala počas školy, sľúbili mi aj trvalé zamestnanie, takže to bolo ľahšie. V deň, keď som dostala maturitné vysvedčenie som sa aj sťahovala. Čiže 2 míľniky v živote. Ale nebolo to kvôli hádkam ani nič také, len som chcela mame dokázať, že sa viem o seba postarať.