icon

Skúsenosti s psychickým násilím v manželstve

23. mar 2025

Ahojte, tie čo máte skúsenosti so psychickým/verbálnymi násilím v manželstve, napíšte konkrétne situácie, kedy ste to pociťovali a kedy ste definitívne precitli a uvedomili si, o čo ide? Kde je tá hranica medzi bežnými hádkami a týmto? Ďakujem.

koniarova
23. mar 2025

Ty si už precitla, keď sa na to pýtaš.

autor
23. mar 2025

@koniarova práveže nie. Neviem či si to nenamyslam.

koniarova
23. mar 2025

Prečo sem nenapíšeš ty, čo sa ti deje? Akú logiku má a písanie iných príbehov?

autor
23. mar 2025

@koniarova chcem si porovnať či sa jedná o podobné situácie alebo len preháňam. Preto tu zatiaľ nechcem písať rôzne situácie sama.

koniarova
23. mar 2025

Nikto ti neodpíše. Daj svoj príbeh a budeš mať reakcie.

autor
23. mar 2025

@koniarova ešte tomu dám šancu 🙂

zabka79
23. mar 2025

Skus videa Jan Dvorak - poznejte sveho psychopata, mas to velmi podrobne vysvetlene a mas tam hlavne znaky...mozno sa v tom najdes.

cacianka
23. mar 2025

100 žien 100 osudov. Myslíš že pár žien sa trafí do podobných stavov ako máš ty ? Iba náhodou a zázrakom. Mmch si tu anonymne, tak si nemyslím že ti tu budú vypisovať ženy litánie, keď ty nenapíšeš aspoň základy.

enmery
24. mar 2025

Podľa mňa ak zena príde na koňa a opýta sa toto, podvedome vie, že jej vzťah je chorý. Ale keďže asi často počúva od partnera nadávky alebo tom, ako je neschopná a za všetko môže ona, tak sa ešte pre istotu príde opýtať, či za tie jeho prejavy fakt nemôže ona. Ešte som nepoznala psychicky vyrovnaného muža, ktorý svoju partnerku miluje a zároveň by sa na nej "odbavoval".
Ale chudáci to robia. A tie ženy to ešte berú ako prejav lásky, lebo žiadnu nikdy nedostali a po ďalšie už veria tomu, že sú totálne neschopné a za všetko zlé môžu ony.
Aj keď pravda je úplná iná.

lujza123
24. mar 2025

Myslím si ze ťažko napísať konkrétnu situáciu, lebo aj na oko úplne rovnaké situácie môžu byt vo svojej podstate veľký rozdiel ..

Napríklad aj obyčajná kritika/doberanie - sú pary ktoré miluju sarkazmus a medzi sebou sa vkuse doberajú, no s dobrou energiou, pride im to obidvom zábavne.
No také iste doberanie, tie iste slova môžu byt u druhého páru psychickým násilím kedy jeden vkuse útočí a ponižuje toho druhého a ten sa citi mizerne koli tomu, nevie sa brániť

Tak isto môžeme vnímať krik, sú proste talianske manželstva kedy sú dvaja schopní po sebe bliakat a hádzať taniere a zachvíľku sa uz spolu cukruju ako holúbky. Na druhu stranu ak ma niekto vkuse takéto nervacke záchvaty za každú blbost a ten druhy ked kričí tak len zo zúfalstva ked sa snaží brániť tak ide o násilie

Takže ked sa cítiš pod tlakom, mas pocit krivdy, guču v hrdle, proste vnútorne vieš ze to nieje ok tak ide o psychické násilie ..,

A práve to, ze sice mas ten pocit, ale aj tak o tom pochybujes je možno známka toho ako veľmi ta to deptá, pripadne toho ze si to nechceš pripustiť

autor
24. mar 2025

@lujza123 ano...je to tak ako píšeš...cítim, že sa niečo deje, nechcem si to ale priznať, lebo to bude znamenať len jedno, rozpad rodiny a z tej predstavy mi je zle. Ale áno, každý má tie hranice asi inde