icon

Sleduje ma auto: Ako sa brániť a čo robiť?

15. jan 2025

Ahojte, mam pocit ze ma sleduje auto, stalo sa to dnes druhy den po sebe. Auto stoji na mieste (na tom istom co vcera) ma zapnuté svetla a proste tam stoji cely cas a ked sa priblížim na druhej strane chodníka tak pomaly naštartuje az niekedy ide rovno smerom ku chodníku a otoci sa aby isiel mojim smerom je to taka dlhá ulica. Je myslim cierne (deje sa to za tmy ked idem o cca 9 po tej ulici) a ma na streche nieco ako taxik neviem. Som si na 99% ista ze niesom paranoidna velmi cudne sa otáča a zabaca, zastavuje. Som 20r zena útleho vzrastu takze sa naozaj bojim. Som si ista ze to nie je nikto koho poznam. Snazim sa ho ignorovať ani som nepozerala na to auto príliš dlho takze som nevidela ŠPZ ani približne kto tam sedi ale vravim je tma takze neni toho moc vidiet. Neviem co mam robit, je to 2min od mojej bytovky takze uz mozno aj videl kde byvam. Uz sa budem snazit tade neísť minimalne o tom case ale keďže to je moja cesta domov tak sa tomu moc nevyhnem. Rozmyslam ze budem zdieľať polohu s mamou ale co mi to pomoze v tej situacii nakolko viem ze by som nemala sancu sa nejak ubrániť. Nepokúšal sa na mna kricat z auta ani nic take nechapem o co mu ide. Asi by pomohlo vidiet tu ulicu a co robi ale nechcem tu logicky zverejňovať kde sa pohybujem

Strana
z6
tundra
15. jan 2025

Kup si kaser alebo korenisty sprej,povedz o probleme,este niekomu,okrem mamy.Ked, bude s tebou,este niekto dalsi,chod za nim a spytaj sa,co to ma znamenat.Drz sa a davaj si pozor.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2025

@majo111222 som rada ze ste sa nemusel ocitnúť v takejto situácii ked je prázdna ulica a stoji tam auto ktore zrazu naštartuje a ste tam sama zena. Este vcera som si povedala ze divne ale ze sa stane to iste dnes asi nieco naznačuje. Asi nevnímate situaciu na svete kolko chorých ludi sa pohybuje po vonku a kolko takychto prípadov sa deje. Pekny vecer

larinka552
15. jan 2025

Zaobstaraj si kaser, teleskopicky obusok alebo nieco take 😃 A musis chodit sama vecer potme? Nemozes ist s niekym alebo niekto by prisiel po teba, pripadne taxik zavolat?

enmery
15. jan 2025

Kaser, kúpi si ho. Ďalej, zdieľať polohu s niekým a posledné, nadrzovku si auto odfoť, hlavne ŠPZ a pošli blízkej osobe.

maddie1711
15. jan 2025

Preto nosím pri sebe vždy kaser a paralyzer. Keď sa necítim bezpečne, paralyzer si dam do ruky a nabijem si ho. Väčšinou som to robila len kvôli veľkým psom v Bulharsku ale aj počas práce keď idem s hotovosťou domov.

tundra
15. jan 2025

Toto je tiez celkom fajn,osobny alarm,hlucnost 120db.Male kompaktne a úcinne.
https://www.paralyzer.sk/p/osobny-alarm-piranha...

mandarinka555
15. jan 2025

"Som si istá, že to nie je nikto, koho poznám" 🙈 Čo to táraš a ako si môžeš byť istá??? Istá si môžeš byť len smrťou, ničím iným....Tak prestaň pozerať americké sračky ....Ja nosím paralyzér vo vrecku a vždy mám na ňom ruku, vyzerá ako mobil, lebo chodím z práce o 22:15.

nika185
Autor odpoveď zmazal
enmery
15. jan 2025

@mandarinka555 Ešte daňami si môže byť istá.😆

kavasmliekom
15. jan 2025

Mňa by ste tam už nedostali. Jedine s doprovodom. Mne stačilo, ako nejaký fagan zabil pani v Michalovciach a nikto jej nepomohol, aj keď kričala 😶

autor
15. jan 2025

@mandarinka555 Ano som si ISTA ze to nie je nikto koho poznam. Hlavne nikto koho POZNAM by taketo nieco nerobil lebo sa nestykam so psychopatmi co toto maju za program o 9 vecer. Ake americké sracky? To snad ani nie je mozne ze vlastne zena sa nemoze bat o zivot lebo nie sme v amerike. Deje sa to vsade mnoho prípadov asi prave preto neviete lebo vy pozeráte tie americké sracky

nika185
15. jan 2025

vieš, kto neprežije nepochopí, stálo sa mi niečo podobné, zle tušenie som mala , išla som z práce o 22.15 na ulici živej duše nebolo ani autá, odrazu išlo po ceste auto oproti mne, naraz sa predo mnou otočilo a pár metrov predomnou zaparkovalo pri krajnici ako aj ine autá čo tam stáli, myslím si, ved tam asi býva, ale zlý pocit ma nejakosi neopustil, on nevystúpil ale zhasol svetlá a sedel po tme v aute, mala som prejsť okolo neho po chodníku, videl ma určite v spätnom zrkadle, ja som prešla na druhú stranu cesty, že pôjdem po chodníku ďalej tam, no nedalo mi to, zastala som medzi zaparkovanými autami a čakala čo urobí a on ked ma asi nevidel, vystupil z auta a hľadel ľudia tam smerom kde by som mala byť, vtedy som sa zacala báť, nikde nikto, tma ako v rohu, čo robiť, zrazu sa vynorilo auto smerom k nemu, si hovorím, ked prejde okolo mba, jwho osvetli, tak prejdem rýchlo zasa na druhu stranu ako stál on, podarilo sa, prešla som do tmy za takým centrom a na inu ulicu a nie nepozerám akčné filmy, možno som si namýšlala a možno to úchyl bol, no v každom prípade treba byt opatrný , radšej takto ako sa môže niečo stať a verte ten divný pocit nepustí, pritom touto ulicou večer na bus chodím z práce roky a koľkokrát išiel proti chlap a nemala som zlý pocit, no tu to bolo divné, preto sa netreba hanbiť keď sa správame ako napriklad ja, nech, ale som rada, ze som došla domov v poriadku

kavasmliekom
15. jan 2025

@nika185 a co sa stalo ďalej?

nika185
15. jan 2025

@kavasmliekom dopisala som to celé už, len mi to skôr odoslalo

autor
15. jan 2025

@nika185 ano presne tak. Tiez mam zle skusenosti este ked som bola mladšia si ma tiez zastavili dvaja muzi jeden v 17 tiez dva krat si ma zastavil v tej istej ulicke (nemyslim v tejto co to auto, inde) ze ma tu uz vela krat videl (mal asi 35r) a ze ci s nim nezajdem na pivo. Pytal sa vela otázok ale snazila som sa zachovať klud aj ked mi to bolo neprijemne a bala som sa a druhy krat v 18 si ma zastavil cudzinec a rozprával so mnou po anglicky ze sa mu pacim a ze si tu hlada priateľov a tak a som povedala ze uz musim ist a zrazu nahodil vážny výraz ze to ho ani neobijmem a bez toho ma nepustil. Takisto bola tma. A nie neobliekam sa vulgárne paradoxne som mala v obidvoch prípadoch mikinu a teplaky. Mozno si poviete ze sa snažili byt len milí ale ja naozaj vyzeram mladšie vtedy mozno aj na 14 a zastaviť dievca ked ste dospelý muz a po tme este s takymi ponukami aj ked vam to dievca povie ze nie je plnoleté mi nepríde vobec normalne. Preto ja som velmi opatrná uz ohľadom tychto veci a myslim ze kazda zena ma tu chápe a pozna ten pocit a negatívnu reakciu tu moze naozaj napisat len a len muz. Pisem to tu aj preto aby ste si dávali mozno vacsi pozor stat sa moze čokoľvek komukoľvek.

lalenka33
15. jan 2025

Keď sa to stalo 2 dni po sebe, tak ten človek ťa asi pozná, nie? Ako by inak vedel, že tadial 2 dni po sebe pôjdeš v tú hodinu? Je to 2 minuty od tvojej bytovky, do teraz si tam to auto nevidela z okna napriklad? Cez deň? Auto si nahraj na video, posli mame, kamošom. Pri ceste domov telefonuj. Keď je to taxi, tak si ho nahraj a pošli video tej taxi službe. Zavolaj im a povedz, čo sa deje. Oni vedia, kto tam je. To by ti nohlo aj samej napadnúť.

betulinka1
15. jan 2025

Nemoze si niekto v tom istom case volat taxi do prace. Ty ides v tom case domov a niekto v tom case do prace.

autor
15. jan 2025

@lalenka33 chodim tade no asi aj kazdy den ale spozorovala som to tieto dva dni a urcite ma nepozna poznam ake auta maju kamarati a hlavne polka študuje v zahraničí takze ani nie su v Bratislave. Urcite si auto nahram ked sa to nedajbože stane tretí raz ale tie prve razy vas to v ten moment nenapadne hlavne ked sa bojíte a ste tam sama.

autor
Autor odpoveď zmazal
nika185
15. jan 2025

ja opatrna som, lebo mňa už chlap naháňal ešte ako študentku večer, našťastie blizko kde som byvala, vbehla som do bytovky, vtedy sa ešte nezamykali ako dnes a on zamnou, tiež sme museli bývať na 7 poschodí...kopla som ho ako ma chytil a prisamveru dodnes neviem akou rýchlosťou som bola na tom 7 poschodí, povedala som si, že už nikdy takto neskoro domov nepôjdem, no mladosť pochaba, samozrejme že som to nedodržala, ale už zakaždým moje oči išli všetkými smermi

autor
Autor odpoveď zmazal
kavasmliekom
15. jan 2025

@nika185 preboha. Ja by som sa asi po💩 😳
Ale ja si veľmi dobre pamätám, keď som bola ešte malá, išla som zo školy, na chrbte taška väčšia ako ja...išla som okolo škôlky, okolo plota, a zrazu ma oslovil jeden muž s cukríkmi, nech si vezmem, ze on mi nič nespraví a pýtal sa, kde idem, kde mam mamku, kde bývam a ze ma odnesie domov, nech mu dám ruku. Ale ja som sa rýchlo chytila plota a nepustila som sa. Nikto mi to nechcel veriť, každý sa smial, aj doma, že jasne, bájky...ale vždy, keď nikde niekoho unesú, znásilnil atď, si na to spomeniem, že to môže byť také nevinne ponúknutie cukríkov a skončí sa to tragicky.

nika185
16. jan 2025

@kavasmliekom vela záleží od rodičov čo deťom hovoria a ty si dobre urobila veru , mojim deťom sa stalo to, že chlapci vonku hravali hokej a chodil tam nejaký muž ktorý ich podporoval a rozpraval sa s nimi, no jedného dňa im povedal, že im da nové hokejky ze ich má v aute nech idú s nim, našťastie s nim nešli, doma mi to povedali, ale ten chlap sa tam uz neukázal, by som si ho podala krásne, mal šťastie, no vďaka tomu, že som deťom vždy hovorila, že nesmú s nikym ísť nech by im slubil ten človek čokoľvek a nieto sadnúť cudzemu do auta, to dopadlo dobre, ten chlap chodil na ihrisko dlhšie, aby mu dôverovali, no chlapci boli rozumní chvalabohu a dcére takto zastavilo auto a pytali sa na nejaku budovu , ona im vysvetlila a že nech ide s nimi a im ukáže kde to je, dcéra sa už nerozprávala s nimi a odišla od auta rýchlo preč , dovtedy ked zastavuje auto pri nej, zrýchli a nezastavuje sa, nech sa pyta kto čo chce

kikaaa03
16. jan 2025

Dávaj na seba pozor. Možno volaj s niekým keď ideš tou ulicou a kaser nos vo vrecku

zuzanka.zuzu
16. jan 2025

daj live prenos, naber odvahu a nečakane uprostred cesty sa otoč smerom k nemu a choď za ním 🤷 ja by som toto urobila. a keby začal s hocijakou výhovorkou tak by som sa ospravedlnila že som si myslela že to je môj kamarát a my sa takto natáčame (kľudne nech by si o mne myslel že som cvok 😂 dokonca možno ešte lepšie). už sa tam v živote neukáže a keby aj áno, ja by som chcela vedieť komu čelím - pretože ja sa najviac bojím nevedomosti, nepoznaného, takto by som vedela kto to je a pravdepodobne v kritickej situácii aj inak zareagovala... ženy, nebojte sa ich! im najviac tvrdne keď máte strach 🙈 v skutočnosti sú to poserkovia čo si v realite netrúfnu, preto to riešia takto

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
16. jan 2025

Odfoť si auto aby bolo vidieť ŠPZ a volaj políciu. Keď nič, aspoň budú mať o tom záznam

maddie1711
16. jan 2025

Alebo ešte by som zobrala nejakého kamosa, resp viacerých nech tá odprevadia domov. Ak by tam to auto bolo ísť to hneď vyriešiť osobne.

Strana
z6