Smeje sa mi do tváre
Dobry den. S muzom mame neustaly problem. Ak ide o vymenu nazorov, nedokaze zostat kludny a vyprodukovat jeden racionalny nazor alebo zaujat postoj, bud mlci a urobi po svojom, alebo sa mi smeje do tvare s tym, ze bude tak, ako povedal. Aj dalsie narazky smeruje na moju osobu s povrchnym a arogantnym tonom, pri com sa dobre bavi. Co je najhorsie, splieta uplne nezmysly (v style ze som mala pracovat dnu, ked som bola von a dobre to vie, alebo preco sa to neda odlozit na zajtra? Lebo 😃😃 ). Je to podla vas normalne? Chechce sa tak, ze sa z toho idem zblaznit a dostavam uzkost zo zufalstva. Nech poviem cokolvek alebo urobim nieco, dostanem protiutok a neskonci, kym sa nezosypem, neplacem a nie som na prahu psychiatrie, pritom neklamem a moje argumenty su fakty. Uz to nezvladam. Prosim poradte mi, co s takym muzom. Ako sa nevytocit, ked danu vec MUSIME prebrat a nie je schopny ziadnej diskusie ? Dakujem
ak nemate deti, tak by som balila kufre. Je mi uzko uz len z toho ako citam, co doma prezivas.
Neviem koľko máte rokov, či žijete v jednej domácnosti, či máte deti, ste si svoji. No vždy mysli dopredu. Vieš si sním predstaviť budúcnosť? Rok dva možno vydržíš ale viac? Asi ťažko. Tak načo vôbec míňať naňho čo i len rok? Toto je psychické týranie, manipulácia.
Dakujem za odpovede. Sme spolu 7r, mame vlastne byvanie a dieta. Toto vysmievanie nebolo od zaciatku, zhorsilo sa to urcite v poslednych 2 rokoch. Neviem ci sa citil nedolezity, ale vzdy som mu nechavala priestor a rada by som podiskutovala, nikdy sa vsak nedalo, nemal zaujem.
a nie je teraz obdobie, kedy si viac doma - napriklad s dietataom, alebo je viac doma muz? Netravite teraz viac casu ako predtym? To vypada, ze tvoj muz je pako stale 🙈 len teraz to nejako viac mas na ociach
Inak súhlasím s názorom vyššie ak to nechceš hneď tzv.vzdať či už kvôli dieťaťu alebo čokoľvek, skús to čo ti radia vyššie. Robí to preto, lebo vie, že ťa vytočí. Viem, že je to ťažké ale skús to pár krát mať v paži. Alebo aspoň sa tak tváriť. Proste že ti je ukradnuté čo robí, či sa ti smeje alebo práve útočí. Ukáž ľahostajnosť a uvidíš, možno ho to prejde
Je mi uzko z toho, co píšeš. Skoda, ze sa neda od neho odist.
Prosim ta netrp v tomto vztahu. Ludia sa nemenia. Ja som uz dva dni psychicky zlozena z reakcii mojho muza a uvedomujem si aky mam pokazeny zivot. Lutujem vsetky chvile co mi pokazil. Mala som konat v minulosti.
A v com sa ti akoze vysmieva... V akych temach? Myslim, ze on je debil a zlepsovat sa to nebude.. Zvlast ak si slaba povaha nechas sa vytocit, vyprovokovat..co z toho ma to dieta ze tatko sa smeje do tvare svojej zene?
Sú ľudia, ktorí sa vyžívajú v tom, keď niekto zo zúfalstva plače. Nerob mu tu radosť. Vecne mu povedz svoje argumenty, povedz, že s jeho argumentami sa nestotoznujes a keď sa začne vysmievať, tak mu povedz, že sa správa ako pubertiak a ze hlúpemu je všetko hlúpe. Len sa nenechaj vytočiť tak, že pred ním plačeš. Asertívna buď, ale nie bezmocná. Povedz mu, že ťa veľmi týmto správaním sklamal a že nemôžeš uveriť tomu, čoho je schopný. Ja by som takého muža nemohla mať rada.
No môžem ti povedať, že ja so svojim mužom to máme pri výmene názorov tiež dosť ťažké. On je veľmi tvrdý chlap a má silnú psychiku, je nekľudný a vie byť aj prchký, ja som poseroutka, tvrďaska len navonok. Moje argumenty ako keby okolo neho len prefičali, ak on sa na tom nechce pozastaviť, tak mám smolu 😀 alebo sa chytí jednej veci a rýpe, niekedy až pokiaľ už nie som s nervami v koncom, a potom sa na tom smeje, že on to tak nemyslel, že to bola asi nejaká obrovská sranda... 🤔 Takže, hoci ho milujem, trošku si držím emocionálny odstup, buď si zahryznem do jazyka, ak nejde o niečo fakt vážne, alebo som tvrdá, keď sa hádame, a stojím si za svojim, už sa málokedy zosypem. A tiež zohľadním aj situáciu, lebo keď sa upokojí a nie sme v bojovom režime, tak sa okolo neho políškam, poľutujem 😉 on to má rád, keď mu nežne vravím, čo ma trápi, a aj si pri tom poplačem 😀 a vie mi tak vyhovieť. Neviem síce, ako je to celkovo medzi vami, ale ja sa cez tých pár negatív snažím učiť preniesť, naše manželstvo a rodina mi za to stojí 🙂
Moj tatko zacal byt taky, ked zacal mat problemy v praci, prepustalo sa vo velkom a nikdy nevedel, kedy bude on na rade. Nastastie to bolo len obdobie, ale niekedy je s nim komunikacia tazka. Vy ste sa asi dostali do krizy. Po tych 7 rokoch uz vyplavu na povrch veci, ktore vam na sebe zacnu vzajomne vadit. Ked je muz takyto sarkasticky, nenechaj sa strhnut emociami a ved debatu v rovnakom tone. Chod k veci, pomenuj problem... asi by to chcelo nejaku odbornu pomoc. Ono, manzelstvo je neustale urcity zapas o moc... ja som si najprv naivne myslela, ze sa dohodneme, ale v konecnom dosledku ked mame iny nazor, tak bud je to tak, ako chcem ja, alebo ako chce muz. Je to o kompromisoch. Stoji ti tvoje manzelstvo za kompromis? Nehovorim, ze ho musis robit len ty a stale. Lebo to sa neda...
Ešte som chcela dodať, že práve kvôli tomu väčšinou veci vyriešime až na druhý alebo tretíkrát, čiže ak už dôjde na nezmyselný konflikt, nikdy sa to nepodarí na prvú šupu. Možno musíš nájsť naňho inú "taktiku"
Bola som s takym, nikdy sa s nim nedalo riesit nic. Ani male problemy a uz vobec nie velke. Kazda snaha o vazny rozhovor, ktory bol potrebny, bola zrusena tym ze ma vysmial, ze zase len riesim pi*oviny. Ked som sa nedala odbit a skusala dalej, bud ma dourazal ze som labilna, alebo rovno odisiel z miestnosti a vratil sa az ked si zase nasiel sposob ako ma urazit. Kazdy nas “rozhovor” koncil placom z mojej strany. Potom som nastastie stretla chlapa, ktory sa chcel rozpravat a aj chapal ake je dolezite konstruktivne riesit problemy. Byvaly ked sa dozvedel ze mam uz ineho, tak ma prosil na kolenach. Nevratila by som sa po tom vsetkom ani keby prosil denno-denne cely rok.
@ivanizna ale tebe sa asi manzel nechcece do tvare s vyrazom ze si puca... Tento sa v tom vyziva podla opisu.
@katkati vobec by som s takym nediskutova a spravila si podla seba.
Co to je, ze ma z partnerky a manzelky v podstate ventil aby sa on zasmial na nej... A potom sa na nej este natrasie no grc. Tomuto vyhovuje, ze ma pri sebe slabu zenu a vyhovuje mu to, ze si do nej kopne
@kitycat Veď práveže presne vie byť taký nepríjemný, čokoľvek poviem, dostanem protiútok, a hlavne v tom jeho superžartovnom móde, zatiaľ čo ja som pred výbuchom. Preto som písala, že aké "taktiky" sa snažím využiť, lebo pri takých "výmenách" nikdy nevyriešime nič na prvýkrát. Buď musím pritvrdiť a potom sa hnevám, on potom za mnou príde, lebo vie, že riešil to zle, alebo počkám na vhodnejší moment, keď sa mu dajú veci ľahko vysvetliť. A už keď sa s ním nedá pohnúť alebo nechápe, aké je pre mňa niečo dôležité, tak proste ho s tým stále otravujem a pripomínam a prirovnávam a tak 😀
Ked od neho nechces odist uplne.. tak jedine ho ignorovat. Chechtat sa nebude Sam pre seba do steny. Ked bude kecat preco si robila vonku nie v nutri to snim ani neries Ved nie je tvoj šef. Na blbe reci nereaguj chod si dalej robit svoje.Nechapem ze toto vobec treba riesit Ved Rob si aj ty svoje a chechci sa mu do xichtu.” Vonku som bola lebo je tam prijemne co Ta je do toho ty gestapak. Hehehe. “ a sup ho spet von ., alebo do sprchy alebo hocikam kam sa ti chce,
Určite nereagovať aj keď viem že je to ťažké ale ak sa takto správa neukazovat mu že sa nad tým trápiš možno ho to prejde a ak nie tak už len to čo píšu ženy vyššie 👆 odchod za mávať a kráčať za lepším životom
@kitycat No, no, no... 🤔 Áno, môj muž je skvelý manžel, a veru nevymenila by som ho za nič na svete 🥰 Keď ty tak všetko vieš, že na prvý pokus je !!nenormálny!!, pani Vševedková, tak by si mala vedieť aj to, že väčšina vzťahov nie je ideálnych, ale ide o to, či na tom vzťahu chcú obaja pracovať. Nie každý má zručnosť efektívne a s chladnou hlavou riešiť konflikty, veľa vecí je subjektívnych alebo záleží na okolnostiach, ľudia sú rôzni. On urobí ústupok mne, a ja urobím jemu, keď sa potýka so svojím egoizmom a rozmaznanosťou (pri hádkach napríklad). Že vie riadne rýpať a aký je, to ja veľmi dobre viem, a stým som si ho aj brala. Čo mi ten človek dáva na oplátku asi taká žena ako ty v živote nepochopí 😀 u teba je asi každý jeden odkopnutý, keď ti nejde karta, čo? Ja som sa nenarodila včera, mám za sebou aj iné vážne vzťahy, a aj viem na čo sa môže premeniť taký "ideálny" partner po rokoch. Preto si vážim manželovu čestnosť a iné cnosti, a na negatívach pracujeme obaja a neustále 🙂 čavelo
Tak toto iste som zažívala ja. Absolútne sa s nim nedalo nič riešiť, rozprávať sa o problémoch. Aj dva mesiace som bola ticho, každý deň ten istý stereotyp a keď som konečne chcela situáciu riešiť, zacal ma totálne ignorovať. Týkať do mobilu, prepínať telku, baviť sa s dieťaťom alebo sa usmievať ako debilko. Vtedy som vybuchla, začala kričať a on mi v pokoji splechol totálne od veci argument, ktorý nesúvisel s témou, ale bol to fakt pre mňa veľmi zranujuci, takže som kričala este viac alebo potom aj plakala. Boli tam aj iné veci a rok som sa odhodlavala na odchod. Ale yz som preč a som konečne pokojná a spokojná.
@ivanizna ale ty nechapes co mam na mysli. Ak si ten tvoj rypne a na druhy den to vsetko vyriesite a obaja ste stastni tak je vsetko ok. Ale ak sa vyziva v tom hrani na nervy, nema zaujem, tak o com to je vztah? Nie som pani vsevedkova, ale tebe spravanie tvojho muza vyhovuje a beries ho tak... Autorka pise, ze to robi schvalne a podla seba a bez kompromisu. Ochranuj si svojho suhaja ja ti ho neberiem, ja mam tiez svoje kriteria na moijho partnera a vysmech do tvare v tych kritetiach nemam, pokial sa nejedna o for a ten ja vsevedkyna odkadnut viem
@ivanizna ja ho tiež nemusím poznať, aby som si všimla, že ten tvoj opis je ako príklad z knižky o narcistickej poruche osobnosti. Dorazila ma tá veta o tom poliskani sa, ako tým potom dosiahnes, čo chces😳 myslím, že skôr tým dosiahol on, čo chcel, že sa mu budeš liskat ako podradena bytost. Ak vám to dospelým vyhovuje, vaša vec, chápem, že nie každému z tej nerovnosti musí byť na grc. Vplyv tohto na dieťa to je už otázka, nad ktorou sa radšej ani nejdem zamýšľať
@kitycat
@bluka2 Ja vám to neberiem, rozumiem, o čom hovoríte. Ja to svojemu šuhajovi viem prepáčiť, aj ten jeho narcizmus 🙂 poznám ho už veľmi dobre, viem presne, aké to je, aký vie byť nepríjemný, keď začne rýpať. Takého som si ho vybrala, preto ja musím byť niekedy chytrá a použiť na chlapa moje "ženské" zbrane 😀 naňho to proste zaberá, necítim sa byť nijako podradená, viem mu aj ja povedať, keď nemám nervy sa s ním handrkovať, čiže kvôli tomu som to takto napísala, ako ja niekedy riešim taký detinský prístup. U nás je jedine toto taký väčší problém, lebo celkovo som spokojná, ľúbi nás, je vynikajúci otec a celkom pozorný manžel, pracuje, finančne sme zabezpečení, nemíňa na hlúposti, váži si rodičov, nepije, nefajčí, nefrajerkuje sa, nevysedkáva na fejsbukoch a sexzoznamkách, môžem mu sto pro dôverovať, snaží sa vyhovieť, keď niečo treba, a snaží sa zlepšiť. Preto vravím, že záleží aj na ďalších veciach v rodine, a ja sa snažím s takouto povahou pracovať, lebo nikto nikto nie je dokonalý.

Co s takym muzom? Kopnut ho do prdele a utekat. Arogantny manipulator, nikdy sa nezmeni.