icon

Smutne sviatky

18. apr 2025

akurat pondelok, v den jeho narodeninin :(
uz su to 4 mesiace co nas opustil moj brat milovany :(
zomrel pred Vianocami, narodeniny na VN, veklmi sa premaham

:((((((((((((((((((((

uz sviatky nebudu pre mna pekne ani vesele.
uz budu len smutnou a este o to smutnejsou spomienkou na tich, ktorich uz nemam vo svojom zivote

mate to tak, ze po case sa vam aspon trocha vratila radost do zivota a aspon trocha ste sa casom tesili na sviatky alebo mi ostanu uz navzdy oci pre plac :(

done
18. apr 2025

u mňa je to už 10 mesiacov a stále to cítim rovnako...neviem sa z ničoho tešiť.

tramtada31
18. apr 2025

Je mi to veľmi luto, vraví sa, že čas zahoji všetky rany a je to aj v prípade úmrtia blízkeho. My mame teraz tiež nevesele sviatky, lebo nás v utorok čaká pohreb. Bohuzial, aj takéto situácie k zivotu patria. Drž sa!

lindous
18. apr 2025

Mrzí ma čo prežívaš... pamätám si, že prvé Vianoce po tom čo odišla jedna z najbližších osôb v mojom živote boli hrozné a mala som veľmi podobné pocity, teraz ma to dobieha po rokoch znova s blížiacou sa svadbou, veľmi by som chcela, aby tu bola s nami... ale čas naozaj lieči, bude to bolieť vždy, ale tak nejak inak a trochu to vyvážia radosti, ktoré do života zase prídu.... žiaľ aj toto je súčasť života a hlavne viem, že tí čo nás opustili by určite nechceli, aby sme sa trápili a smútili, snažím sa spomínať na tie veselé zážitky... ale neboj sa to zo seba dostať, odsmútiť koľko potrebuješ

zuzina25
18. apr 2025

Mne tak zomrela mamina presne na štedrý deň. Je to už 6 rokov, no Vianoce neslávim dodnes. Málokto to pochopí. Počúvam len, že budeš mať deti, bude to iné. Pre mna nebude. Priateľ, s ktorým som sa navyše teraz rozišla mal 2 deti. Áno slávili sme Vianoce kvôli ním, človek sa premôže, nemyslí možno tak na to toľko, no to nezmení tu bolesť vo vnútri. Vždy tam bude. Teraz ešte aj po rozchode som sama cez sviatky.. budem tak aj na Vianoce .nemam s kým byt. . a je to ťažké.
Ale držím Vám palce aby ste čím skôr našli radosť. Ak máte možnosť trávte ich hlavne s rodinou alebo blízkymi. To bolo to čo mne pomáhalo. Len keď už nie je s kým je to náročnejšie

autor
18. apr 2025

@zuzina25 dakujem napodobne prajem v zivote uz len stastie

autor
18. apr 2025

@zuzina25 strasne, na Vianoce presne. najhorsie je ze si to clovek uz navzdy s tym sviatkom bude spajat :(

andrejka1974
18. apr 2025

Ano viem , že je to ťažké ale časom možno to bude lepšie ale vždy si spomeniem chýbať bude stále

autor
18. apr 2025

@tramtada31 dakujem, napodobne prajem vela sil :(
ja uz som bola na vela pohreboch ale ked sa jedna o najblizsiu rodinu,,to je najhorsie :(

krtko1313
18. apr 2025

Ja ťa úplne rozumiem. Ja som stratila pred 20r najlepšiu kamarátku. Písal sa posledný deň v roku. Každí sa tešil na Nový rok a ja som lapala po dychu, že kedy sa zobudím z toho strašného sna. Všetko prestalo pre mňa existovať, mali sme plány a zrazu nič. Aj po tých rokoch to je pre mňa ťažké. Všade sme chodili spolu. Dlho som si zvykala, na to že už tu nie je.

vler
18. apr 2025

Velkej vacsine z nas zomrela blizka osoba. Ale sami rozhodujeme o svojom nastaveni sa a ako prezijeme zvysok svojho zivota. Zmyslanie ze "ake budu sviatky uz smutne" je pochopitelne kedze uplynuli len 4 mesiace ale pozor na nekonecne utapanie sa v lutosti

autor
18. apr 2025

@vler blizka ako otec a brat?
ci blizka ako sesternica bratranec babka dedko
nie je blizka ako blizka a 90% ludi tu ma 30-45 rokov.

autor
18. apr 2025

@vler ked umrel otec, trvalo mi snad 2 roky kym som to dako prekusla, bola korona, bolo to ine,. ale ked umrie mlady clovek, to je proti pochopieniu ovela horsie to znasam

vler
18. apr 2025

Ano, mne mama. Zomrela mlada a ja som uz zila v zahranici a tolko malo casu sme spolu stravili.
Uvedom si tiez ze ten blizky clovek by si asi prial aby tvoj smutok nebol aj po dlhom case taky ze nezijes naplno svoj vlastny zivot

autor
18. apr 2025

@vler :( to je mi liuto, mladi ludia nemaju umierat ani deti :( kazdy by mal mat moznost zit trocha dlhsie na tejto zemi :(

vler
18. apr 2025

Suhlasim, bohuzial zivot vie byt aj kruty a ako sa hovori nevieme dna a hodiny

autor
18. apr 2025
mirro
18. apr 2025

Mne zomrela mama deň po mojich narodeninách a pohreb bol na Zelený štvrtok. Vtedy to tak vyšlo. Je to už veľa rokov, ale smutno ostalo. Naučila som sa s tým žiť a prijať to.

autor
18. apr 2025

@mirro :(

terzz mi pride divne vobec varit jest slavnostne a vobec vsetko. ked viemz e on to uz nikdy nezazije :(((((((((((((

jasoni
20. apr 2025

Po odchode najblizsich mam to stastie, ze smutok sa pomerne skoro premenil na krasne spomienky a cas od casu aj velmi mile sny. Tak viem, ze su vsetci v poriadku. A tak mozem byt pokojna aj ja.

veronika150999
20. apr 2025

4 mesiace su kratka doba. Syn zomrel skoro pred 3 rokmi a nie je dna, aby som na nho nemyslela. Vsetky sviatky su odvtedy smutnejsie, viacej spominame, pozerame fotky. Cas smutok trochu okrese, nebude to tak velmi boliet.

autor
20. apr 2025

@veronika150999 och to je mi luto :(

radula14
Autor odpoveď zmazal