Snáď nastane zmena
Ahojte..... každy ma niečo čo ho v živote trápy a čo nerozpáva,alebo to hovorí všade kde príde...... nepotrebujem ľutosť je to skôr len zistanie na ktoré som prišla... a vôbec ma neteší...
Som vydata , mam dobrého muža nemôžem povedať ,že nie je... len poslednou dobou si všímam ,že o mna nejavy zaujem... som s toho frustrovana, stale zahlbena v myšlienkach.... pracujem mimo SK ale už si zhanam pracu doma.... deti nemame kedže tato práca mi dava psychicky dosť zabrať....
a ked som doma,žijeme ,,ešte,, so svokrou v byte...ja s nou nekomunikujeme vyše roka... ona vie po mne bud vyskočiť alebo pvedať vety ktoré mi ubližuju...ale len v tedy ak muž nie je doma... mala som stavy,že som nevedela ako chodím, ked som ju len počula prejsť dostavala som hysterické zachvaty.... koli nej som mala strašne bolesti na hrudníku a brala som lieky na ukludnenie... miešala sa nam do manželstva....muž nechcel byť zly a tak pri mne sa tvaril, že je somnou a ked som bola mimo tak držal s nou..nepostavil sa ani na jednu stranu...a to bola chyba z jeho strany......
snažím sa najsť pracu, muž mi len napíše bolo by super ak by si tu bola a boli by sme spolu stale..a na druhej strane povie ale vieš peniaze nam bude treba... zarabam viac než on .......baby som sklamana.... nevie ma podržať..podporiť..ak tak len zriedka....
ja stojím a podporujem ho stale..ale on mi to opatovať nevie....naposledy som citila podporu z jeho strany ked sa nam nepodarilo prve IUI... bola som mimo...vtedy som citila, jeho podporu,oporu,pochopenie....
začala som do prace chodiť menej...lebo muž si začal vypisovať po nete s inymi ženami.... obmedzil to...ale ked nesom doma stale si vypisuje...viem to našla som to v PC....
jasne nik nelubi tak ako na začiatku ved všetko sa mení chapem... viem niesom s ním tak ako by som chcela..ale snažím sa zarobiť aby sme mali penazí viac....
kupili sme si dom...prerábame.. tak ma aspon nateraz ine myšlienky... kto vie snad sa uvedomí..
mam pocit že naš vzťah držím len ja... ja nas posuvam držím, môj muž ma prchku povahu a ak sa niečo nedeje ak to on chce, ak sa nedarí hned sa vzdava... už neraz v hadke spomenul rozvod..ale prečo by som sa mala rozvadzať...že on nedospel? neurčil si priority? nevie kto je pre neho podstatny a kto stojí pri nom?? že počuva svoju mamu a potom sa všetko serie??
no na druhej strane viem, že bude skvelý otec, je pracant a vela vecí si vie urobiť sam..čo je super... je šikovny...a tu povahu jeho z časti zvladam...už za tie roky viem ako nanho....
ženy som frustrovana, neviem sa už smia.... tak nejak verím,že ked sa odsťahujeme, muž uvidí čo pre nas robím, čo sme spolu zvladli, a že sa da žiť aj bez jeho mamy...
ona nerobí 9 rokov....muž aby mal pokoj ju naučil nato, že on všetko zaplatí a ona to užíva...a nehadali sa...ale prišla som ja a menila som pravidla..a ked ma muž začal počuvať svokra zbrojila, miešala sa do nas.. a hadky kôli nej boli stale....prerobila som polovicu bytu.... a ona bola spokojna... teraz to už tak nieje
teraz mame obdobie ,že sme relatívne ok... o detoch sa nebavíme ale chceli by sme aspon jedno... možno sa zmení ked bude male.. to nik nevie..poznam pary s podobným životom a ked došlo dieťa posilnilo ich to... tak dufam a verím a idem dalej....
Viem vela čítania ale potrebovala som to dostať von...
je super, ze nechces to riesit rozvodom, to je znak tvojej zrelosti. 🙂
v prvom rade, vztahy na dialku bezne sa dostavaju do stadia v akom ste vy... Kasli na peniaze..nepodvolujte svoj zivot mamone.... nemusite mat veci tip top... ani super zariadeny dom... to su len hovadiny... Vrat sa domov, najdi si tam pracu... trav cas s manzelom... chodte na spolocnu dovolenku.
V druhom rade, chodte na normalnu terapiu k manzelskemu psychologovi...., kde rozoberete aj problem so svokrou a prioritami manzela... ucte sa spolu komunikovat...aktivne sa pocuvat... hladat riesenia.... To ze ste teraz niekde, neznamena, ze sa to nepohne smerom hore...len to chce cas... odbornika... zmenu postojov a pristupov v roznych otazkach vasho vztahu
V tretom rade, odpusti svokre... negativni a zli ludia su v podstate dusevni mrzaci... Odpustit neznamena byt s nou naj kamoska... ale odpustenie pomoze hlavne tebe a vztahu teba s manzelom... Cez terapie dohodnite sa s manzelom ako tieto veci riesit... ako minimalizovat stretnutia s nou..a ako on ma sa naucit riesit tieto veci..
a v poslednom rade... nerieste teraz babatko...rieste si manzelstvo... tvojju psychiku!
Nevzdavaj sa!
@buxus24 ja som síce proti rozvodom ale v tvojom prípade by som ti ten rozvod doporučila.
Vzťah na diaľku , manžel si vypisuje, svokra sa stará , ty máš z nej také mindráky že berieš lieky na ukľudnenie... a ver tomu že dieťa vzťah ešte zhorší . pretože prídu iné problémy ...plač, krik , plienky, nevyspatosť, podráždenosť, svokra sa bude starať do výchovy, manžel keď teraz uniká k vypisovaniu s inými ženami , bude si vypisovať aj potom , lebo nebudeš mať na neho 100 % svojho času , budeš ho deliť...
Dieťa má prísť do stabilného manželstva, stojaceho na pevných základoch a s rodičmi ktorí sú zrelí , u vas tvoj manžel zrelý nie je..
Ak napriek tomu chceš zotrvať v manželstve, predovšetkým dokončite dom , odsťahuj sa od svokry, určite pravidlá a až keď sa všetko ukľudní a zrovná , potom do takéhoto manželstva priveď dieťa.
@buxus24 Ahoj ja by som to rak tragicky zatiaľ nevidela,az na ru svokru ra by zrala aj mňa. ale hlavu hore, skús byť s mužom viac sama choďte na dovolenku. alebi len predĺžený víkend,veľa sa rozprávajte. tešte sa na spoločné bývanie bez svokry, ale už teraz si povedzte pravidlá ohľadne návštevy svokry a nie že jej dáte kľúče,lebo by si bola v tom istom kolotoči. bud nad vecou a hlavne to zatiaľ výdrž. to ze si píše, s inými ženami skús sa o tom snim porozprávať v klude a zistiť prečo to robil,možno mu len chýbal pocit dobyvatela. hlavne sa rozpravajte. drzim palec
@mima4 jem že si mi odpísala...a dakujem za písmenka...som rada ,že si to pochopila ako som to myslela..
mne rozvod nič neprinesie...vo vnutri viem, že mam dobreho muža pretože inak by som si ho nevzala... niesom človek ktorý si k sebu pustí hocikoho...
už som mu povedala že tento rok končím..a že vezmem hoc podradnu pracu..len aby som tuto skončila a potom si najdem normalnejšiu..,....vie o tom a podporil ma....takže aspon pokrok...... kedže prerábame dovolenka sa nekona ak tak len jedno dnova..... ale v auguste sa sťahujeme... a nato sa už strašne teším...
odborník nie je zly napad...ale muž je ťažkej povahy a niekedy ani mne nepovie čo sa deje až ked sa strašne hadame a dojde k plaču oboch stran povie že niečo nie je v poriadku....už tak bolo..ale uistila som ho že to zvladneme a bol silnejši....
odpustiť svokre? teču mi slzy.... ta žena mi tak ublížila
popravde snažím sa ...nie koli nej ale hlavne sebe...ale nie je to jednoduche... a už ked si myslím že je to dobre urobí zase niečo čo ma totalne rozhodí....
na začiatok som jej aspon prestala davať prívlastky.... a nevšímam si ju...snažím sa hovoriť si že je aka je....nezmením ju...a tak si nesmiem pripušťať čo vraví...
dakujem za písmenka..potešili....
@maminuska vdaka že si napísala...
ano čo vravíš môže tak byt...ale môže to byť aj inak.....
a ja sa zatiaľ priklanam nato že to ešte vydržím a verím že sa to zmení.... verím v to...a kým verím je to dobre...
@lucka3010 dakujem za povzbudive slova...
stahujeme sa 30km od svokry takže ta tam tak často nebude..a už som mu pvedala že kluče mať nebude od domu a navštevy len ak sa spolu dohodneme..aj to len na sviatky... a suhlasil... on sa aj teší že sa sťahujeme..len si to nevie predstaviť kedže bez nej ešte nebol....
@buxus24 ty musis ist za hranice aby ste mali peniaze? 😕 a o com je takyto zivot, ze robis, aby si mala na spolocne byvanie a pritom spolu nebyvate? ja by som toto nerobila. bud odist obaja na urcity zas zarobit peniaze, alebo by som zivorila doma. naco ste spolu ked ste od seba? 😒 tak ty makas vonku, tvoj muz si zatial chatuje s inymi zenami a ty mu nosis peniaze domov? a este zivite aj svokru?
ok, rozvod nechces. tak prid domov, ina moznost nie je. bud sa vratis a urovnas si vztahy a budete zit z toho, co zarobite, alebo takto pokracuj a muz si bude hladat nahradu. donekonecna to takto nebude. svokra sa nezmeni, ani keby prislo dieta. bude len viac stresu, hlavne ak byva s vami. to je dalsie minus, tieto byvania nahromadke malokedy vyjdu....
muz nechce ist za tebou do zahranicia?
@latvia ja som vonku robila ešte pred sobašom....
a tento rok sa sťahujeme od svokry, a mením zamestnanie.. verím že sa to zmení.. už teraz obmedzujem pracu ako sa len da....
on vonku ísť nechce.. ma dobre platenu prácu doma..len ja som si nemohla najsť doma tak som šla von.....ale tento rok to už definitívne mením....
@buxus24 Podľa mňa je dôležité sa odsťahovať, aj do nedokončeného domu a teda Ty skús aspoň začať hľadať robotu doma. Lenže ak svokra nemá prachy, furt jej bude Tvoj muž nosiť, on vlastne na ňu míňa aj Tvoje peniaze tak neviem, asi tieto financie je treba poriešiť, lebo toto bude kameň úrazu stále.
A ešte to som chcela, že chlapi niekedy nevedia tak podržať, resp. nehovoria o tom, príp. sami ťažko znášajú, povedala si mu o tom niekedy ako sa cítiš? Resp.cítiš, že Ťa má rád, chýbate si keď nie ste spolu?
A možno by nezaškodilo mamičke niekedy pripomenúť z akých peňazí si kľudne žije. Príde mi, že si trocha necháš, ale treba byť trošku asertívny a príp. aj poslať do riti. Nekomunikovanie je ešte horšie podľa mňa ako keby ste sa raz čas dobre povadili, vyčistiť vzduch.
@natalym od sťahovania neustupim.. nemam prečo..a muž to vie....botu si hladam.. už som bola aj na pohovoroch a skuške.. tak uvidím... a verím...
ona peniaze nema aspon pri nas sa tak tvari..ale všímam si že si sama kupuje veci ktoré nestoja maly peniaz takže usudzujem že natom až tak zle nie je....a ak by bolo zle ma chatu ktoru môže predať alebo byt a ísť do menšieho.. takže verím že muž ju zasobovať nebude... toto sme si už vyjasnili....
ano aj môj muž je taky že nevyjadruje city..mama ho to nenaučila... ale su aj situacie ked som vdačna že nastali...lebo vidím že mu namne zaleží...len su len občas...ale zato si ich budem navždy pamatať...ako sa tešil a ako mu vyšli slzy štasia....
vie čo citim...len v poslednej dobe to už nechce počuvať... viem ma toho tiež dosť..praca a stale sa v nej niečo kazí... svaokra a ja spolu nevychadzame... prerabka... takže viem že sa stara..ale stale mu vravím že spolu to zvladneme...
@buxus24 Tak to dáte, neboj. Venujte sa jeden druhému, všímaj si ho, pochváľ, pohlaď,. vyrazte si niekde na víkend dá sa aj lacno. Žite jeden pre druhého. Inak verím, že to nechce počúvať, lebo my ženy ak máme nejaký problém tak stále o tom kecáme, rozoberáme to dookola a oni skôr rozmýšľajú v hlave a ak už majú riešenie tak idú s ním von. Povedz radšej kamarátke, mame, alebo komu veríš, on to má v hlave, neboj.
@natalym hovorím to sestre ale už som si všimla že ak jej poviem čo urobila alebo ak bol zly nevrlý ona sa potom ku nemu sprava strašne.... tak už si vela vecí nechavam pre seba..aby si oni nepokazili to že konečne spolu vychadzaju...
a mužovi sa tiež snažím stale neopakovať to iste..ale niekedy ma chytia take depky že musím... no hold my ženy 😀
@buxus24 No to pred mužom som buď ticho, alebo sa s ním naopak pohádam, chudák väčšinou ani netuší prečo. 😀 Skôr pre kamarátkami začnem tie svoje nega komentáre, dokonca sa mi stalo, že sa už prestali so mnou aj baviť, lebo furt dookola len to isté. Tak keď sa ma niekto opýta ako sa mám tak radšej poviem, že dobre. Každý máme niečo. Bojujem ako sa dá.
Ja by som sa pokusila urobit zvukovy zaznam ako svokra na mna nadava a aj viac 3-4 zaznamy. A ke ti svokra nieco kricat tak povedz pockajte sadni si napr do kuchyne na stolicku a zameraj sa na jeden bod a povedz jej no mozte a ty len pocuvaj ako viem je to tazke zo zaciatku ale super to pomaha a ked skonci tak slusne podakuj za pokec. Uvidis ostane z toho v riti. A tiez ked budete vsetci doma tak by slusne podripovala do svokry napr. ked cosi zle povedala a hned by som zopakovala slova co povedala a este na nu heze mamicka tak str to povedali no nemam pravdu. A keby odporovala tak by som jej pustila zvukovy zaznam. A svokry nemaju tadi ked im clovek stale hovori ze bozie mlyny melu pomaly ale isto mamicka pocujete isto! S muzom neviem aky je povahovo ale ja napr by som sa zacala viacej o seba starat kozmeticka pedikura a tak. A mozno by si uvedomil ze co ma doma. drzim palce!
@natalym ja by som sa s Tebou neprestala bavit. tiez mam podobne starosti, ked ma to intenzivne chyti, neviem o tom prestat rozpravat, aj s cudzimi ludmi. Vzdy mi je luto, ze to rozoberam s ludmi, hlavne sa napokon ukaze, ze nie je uplne zly moj muz a potom mam pocity viny az zasa pride problem (no stale nieco, vzdy ma on problem so mnou ci s jednym synom, druheho ma radsej a potom je take dusno, napatie, dookola sa ospravedlnovat, ho obskakovat a aj tak je vzdy nieco nedobre - plus je este extra poriadny a zorganizovany, zevraj okna treba umyvat kazde dva tyzdne, ma porazi, nenavidim neustale upratovanie, stale najde cosi, jest sa musi uplne potichu, ked dietatu cinkne lyzica o zuby ci ju nespravne drzi, uz mu ju berie, ani nam pri nom nechuti). No vsetko co robime, on robi super, ma techniku, sam sa pochvali, starsi syn a ja sme jalovi, debili, nadava ako pohan. Vidis, zas by som neprestala. Ale uz prestavam 🙂 s kecanim. Nic to nevyriesi.
@annav Radšej skrátka nič nepoviem. Ale tak aj mne lezie na nervy, keď sa niekto stále sťažuje. Ale mne to robí dobre, ja si tak hľadám riešenie, východisko, rozoberám, rozpitvávam. Ale niekedy to nie je dobre.
Môj muž si už všimol, že keď má nejaký sprostý komentár k niečomu, tak som ticho, skrátka nereagujem, zbadá sa a už nepokračuje. Len na to musí byť inteligent, musí chcieť pochopiť a ja musím mať nervy zo železa. 😀 Dlho to trvalo a nie vždy to výjde ale sme na dobrej ceste.
@tykat ked sme sa brali vedel čo robím...a brala som si ho z lasky a nie koli inym veciam...a povedť načo sme sa brali tak preto...... nevieš asi o čom to je... tak preto tak píšeš...
@timea7 čo sa detí týka tužim po nom...ale určite neprivediem dieťa o vzťahu kde si niesom ista čo dalej...toto mam jasne
@diablikovci čo sa svokry týka viac ako rok sa nebavíme..a snažíme sa vyhnuť jedna druhej... ja jej ani nezdravím.. u mna stratila aj to posledne čo mohla.. uctu, ..... nebudem sa znižovať na jej uroven....
a muž je ťažka povaha...a čo sa vyzoru týka.. aj ked mam par kd naviac, s na spravnych miestach...sam mi neraz povedal ako si všímal ako namna chlapy pozeraju... vidí že sa im páčim..a staram sa o seba takže tam problém nie je
vztahu urcite neprospieva naruseny vzah so svokrou, predsa to bude vzdy jeho mama, aj ked sa teda planujete odstahovat, mozno ste sa mali hned pri prvych problemoch radsej prestahovat k Vasim, ak to bolo mozne, teda ty by si bola doma a on by bol v pozicii takej ako ty, mozno by ta vedel aj lepsie pochopit, podporit
@buxus24 ja ti nepisem naco ste sa brali ale naco ti takeho chlapa....a hej nic o tom neviem, s muzom zijem zatial len 20 krasnych spokojnych rokov...ale kludne sa dalej trap s chlapom ktoreho musis strazit aby si nevypisoval s inymi zenami, ano to je ten pravy, a maj s nim este zo dve-tri deti a mozno sa potom zmeni, sak ked si si ho brala z lasky tak nieco vydrzis, no nie? ... skoda klavesnicu drat.

poprosím odpovede typu podaj o rozvod si nechajte.... ja sa zatiaľ rozvadzať nechcem a nebudem...