icon

Snúbenec odmieta jedlo z chladničky, som zúfalá!

26. dec 2023

Moj snúbenec je extrémne rozmaznany v jedení. Už som z toho zúfalá. Nepije nefajčí nepreflakava peniaze ale na čo si potrpí je jedlo. Keď sme spolu začali taký nebol doslova mu stačili suché rožky s pastétou alebo mäso s ryžou a teraz? Na Vianoce tieto tri dni chcel velice kapra,ja že isto to budeš jesť 3 dni a nebude ti to vadiť ? Nie on to bude jesť aj šalát od rána do večera a už včera večer začal vymýšľať že čo budeme jesť že ide spraviť cestoviny. Tak my za kotel šalátu, polka kapra v chladničke a panko si chce iné. Aj počas roka furt vymýšľa. V chladničke navarené a on sa ide radšej najesť do restiky. Pritom sú to jedlá ktoré naozaj má rád, pečené mäso so zemiakmi a podobne. Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí pritom mu to fakt chutí. máme doma milión potravín a on just má chuť na niečo čo doma nemáme. Vravím veď dojedzme a zajtra sa choď najesť aj do tramtarie pre mňa za a mňa.Prvé 3 roky taký nebol pritom je ku mne úprimný čo mu nechutí už nevarím. Máte aj vy doma takých rozmaznacov v jedení či len môj tak vymýšľa. Ja sa snažím dojedat čo máme a nevyhadzovat do koša potraviny. Vytáča ma to. Pritom sa snažím variť každý druhý deň. Nemáme 4 dni to isté. Porazí ma z toho.

lapalma
26. dec 2023

Autorka, prestaň sa umárať, trápiť, "pchať a podstrojovať " svojmu mužíkovi - navar ako sama chceš - max. na dvakrát - keď nebude chcieť, doješ ty - inak nech je čo sám chce a ty sa netráp, nie si jeho mamička 🙂 Varí sa nové až keď sa doje staré....a ty relaxuj 🙂

katka700
26. dec 2023

Ešteže to veľké decko nechodí do krčmy a nefajčí lebo kopec peňazí pre*ebe na potraviny ktoré potom vyhodite lebo ho prešla chuť.

mandarinka555
26. dec 2023

Rozmaznala si ho...Žeby som každý deň stála pri šporáku, no vtedy by žral...Normálne som sa nasrala🙈

beata_k
26. dec 2023

Je rozmaznany. A riadne. A to s tym ako treli doma biedu a on si chce dopriat je len vyhovorka. Pories si to s nim lebo to nauci aj vase deti ( do buducna). Budu ti vyberat a vymyslat a nad vsetkym len krutit nosom. Ty budes len pri hrncoch stat a varit 3 obedy.

autor
26. dec 2023

@lapalma ako tu bolo spomínané máme spoločný rozpočet a nesúhlasím aby niekoľkokrát do týždňa chodil do restiky a ja budem dojedat jednodňové jedlo nenazvala by som "staré" . Keby to nechám len na ňom on sa stravuje po restikach a to ide mega do peňazí

autor
26. dec 2023

@beata_k tak ako mu to mám po dobrom vysvetliť lebo ako despota po ňom kričať nechcem a už som skúšala niekoľko milých spôsobov a nič nezabralo 🙂

beata_k
26. dec 2023

Nechala by som ho to osobne vyhadzovat. Je ine 100x pocut a ine 1x urobit. Kazde jedno jedlo by vyhodil on.

autor
26. dec 2023

@beata_k to je dobrý nápad to skúsim. Aj keď ja už aj keď rozmýšľam že vyhodím radšej to dojem. Ale pár krát ho nechám vyhodiť možno si to bude viac uvedomovať

beata_k
26. dec 2023

Ja ti rozumiem, ze ti je luto. Ale ako inak mu otvorit oci? Sam tvrdi, ze nechce plytvat. Tak? Nech vidi co su reci a co realita. Drzim prst.

cacianka
26. dec 2023

@beata_k ešte lepšie by bolo, to jedlo hromadiť, niekde na balkóne v chlade, aby videl koľko vyhodí aj v € naraz za týždeň. Jedna porcia, kúsok chleba, trochu polievky sa stratí, ale týždňový zber zvyšného jedla už veru inak ukáže.
A autorka by nemala dojedať, zjesť iba svoju porciu, vydržať a jedlo zbierať. Môj má tiež podobne maniere, že vyhodíme, no môj zlatý kázala som kúpiť do pol kg srdiečok, aby dňa mali dosť kúpi 1,2kg a potom ohrna nosom že nejako veľaaaaaa. Chleba a pečiva máme za mesiac vyše 10 l nasuseneho 🤦🤦🤦😱, našťastie 🐔🐓🐔 u našich mám zjedia. Ale trochu drahé krmivo pre sliepky.....

beata_k
26. dec 2023

@cacianka Ano, vyhodit to narazovo je dobry napad. 👍

cacianka
26. dec 2023

@beata_k vedierko s vrchnákom a pekne nech to chlapec osobne vyhadzuje do neho.
👀 Sa mu pretočia 💶

nenne27
26. dec 2023

Zial, moj syn bude to iste...okrem gulasu, segedinu, kapustnice a zemiakoveho salatu si neviem predstavit jest to iste jedlo 2 dni.predtym som zila s Arabom a pre nich bolo nepredstavitelne jest 2 dni to iste.tak som si zvykla aj ja, jeme cerstve jedlo vzdy.mozno to je rozmaznanost, ale ja by som napriklad ryzu zemiaky maso z predchadzajuceho dna nemohla jest :( takze moj syn bude ako tvoj snubenec a buduca nevesta ma bude asi "milovat"

katka700
26. dec 2023

Že spoločný rozpočet 😂 sa mu vyhadzuje keď to platíš. Daj si nejakú akože diétu, kupuj len pre seba a on nech si tie gastronomické výmysly a vyhadzovanie platí sám.

denkatn
26. dec 2023

daj salat do mrazaku a sprav mu cerstve. bohuzial v rodine to tak bude, ani mne moji nechu jest dlho to ist. zamrazim a v ine dni akoby som nasla, rano vylozim z mrazaka a na obed je rozmrazene...

kitycat
26. dec 2023

Mam pocit ze polovica MK nevie citat 😂😂

@anonym uz neries maniere svojho partnera, uvar co chces a zjedz. Ak sa jemu nepaci nech si uvari... ak pani matka donesie, tak nech sa pokazi ked nestihnes dojest... zbtvojej penazenky to nie je a nie si smetisk aby si pojedala a on si do restiky pojde

My zajtra dojeme kapustnicu

milka1988
26. dec 2023

Tak nech radšej plače že bolo málo šalátu, akoby ste ho mali vyhadzovať lebo panko si ho už neprosi 🙈 by som mu to hneď pripomenula o rok keby odolná žiadal navariť na viac dni šalát a rybu že či už zabudol...

@simca06022011 nám nevadí jesť aj 4 dní to isté aj tí jedlo milujeme 🤣 napríklad také palacinky kľudne 😅

zmrzlinka2021
26. dec 2023

Autorka, prestaň sa okolo neho tak krútiť. Buď ženou, nie kuchárkou. Ja takto určite nevyvaram a varím na 2-3 dní.

dejka77
26. dec 2023

@osky Konecne normalny nazor. Ja napr. uz dlhsi cas davam chlieb do mraziaka, lebo ked sme kupili cerstvy, ten stary ostal bokom a nakoniec skoncil plesnivy v kosi. Manzel ma tiez niekedy take maniere, ze veceru chce inu ako obed. To je tym, ze jeho mama vyvarala stale viac druhov jedla, 2 polievky, 2 druhe jedla. Pamatam si, ze vzdy ked sme k nim prisli, mali viac druhov jedal. Sice niektore boli aj z predosleho dna, ale bolo vzdy viac na vyber.
Takto ako to ma autorka by som fungovat nemohla, tiez neznasam vyhadzovanie jedla.

zmrzlinka2021
26. dec 2023

@dejka77 však nech si na večeru natrie chlieb

nikpa
26. dec 2023

Tak nevar a máš po starostliach aj po nervoch 🤷 a vy sa nestravujete v práci? Podľa toho čo píšeš, deti asi este nemáte. My keď sme nemali deti, obed sme mali v práci a večera doma už len ľahká, varilo sa len v sobotu a vždy aj na nedeľu, čiže 1x do týždňa. Pravidelne varím až odkedy máme deti.
Inak to podľa mňa moc riešis, mne by sa nepáčilo keby ma chcel partner takto dirigovat. Je dospely zarabajuci človek, tak nech si dá načo ma chuť.

januska12323
26. dec 2023

Tak on si vymyslí jedlo na niekoľko dní a potom sa ho ani nedotkne? By som mu ten šalát drbla do hlavy a nech si je čo chce, nevarím kým vlastné vymýšlance nezje.

sandrasstini
26. dec 2023

Ako ked citam ze varis 2x teple jedlo aby chudak nejedol to iste, sorry by som mu tresla varechou po hlave nech is navari co chce moj zlaty.
Ako ked ta varenie bavi a relaxujes pri tom beriem, ale ked nie cosi 😀 este to tak aby som po robote vyvarala denne 2x a kazdy den ine
Za mna je uplne normalne varit na dva dni, ze obed ten isty a vecera nieco ine alebo suche. Ale to je kazdeho vec
Ak ma nato penieze chodit do restiky nech sa paci, ked nie, neni to princ urob si trosku poriadok doma, nie si jeho kucharka. Nechce nech neje, pytas sa co chce, navaris a potom nema chut? Uff 😀
Su aj take dni, ale odtial potial. Ma snad ruky, tak nech prispeje k dielu
Ja na rovinu poviem, keby moj chlap odo mna vyzaduje denne 7x v tyzdni teple jedlo rozne druhy, nejsme spolu haha, jedine zeby som bola zena v domacnosti a nemala co ineho na praci

zobaka
26. dec 2023

ja ho chápem, najmä keď je doma to isté dookola, aj my sme dnes vybehli von sa najesť, už všetkého sme mali dost, ak chce iné, nech si navarí, žiadny problem

luccija
26. dec 2023

@nenne27 tiez som taka istá.Zemiaky a ryžu z druhého dňa nezjem a najviac mi chutí čerstvé.Okrem tých jedál typu guláš, kapusta husté polievky.Ani nemám rada jesť na večeru to, čo bolo na obed.

katkami123
26. dec 2023

Možno trochu odbocim, ale dávnejšie som viezla svojho dedka autom, už je aj pradedko pre moje deti. Tak sme sa rozprávali ako sa žilo kedysi, ja patrím medzi mileniálov, takze niektoré obdobia, napríklad povojnové ako mi dedko opisoval, si vôbec nedokazem predstaviť. Hovoril mi príbeh ako sa stravovali kedysi, ako deti, keď bol problém po vojne aj múku zohnať. Ako sa zobrali chlapi na voze s koňmi a išli 100km do iného mesta, kde ešte bola múka. Ako deti jedli z toho len také tenké placky so soľou a vodou, dokonca tým kŕmili aj bábätká, lebo iné nebolo. On pochádzal zo 14 detí, dospelosti sa dožila len polovica z nich - 7. Len také mementum k tejto téme ako sa dnes máme dobre a že nič nie je samozrejmosť. Tento rozhovor sa mi vybavil pri čítaní tejto témy. A to bolo relatívne nedávno - pred 80-75 rokmi.

h2
26. dec 2023

Syn teraz čítal do školy Čenkovej deti, tak som si to aj ja znovu prečítala. Tak, ako je to povinné čítanie pre deti, mali by si to asi prečítať aj niektorí dospelí, nech sa trochu spamätajú. To, čo vymýšľa tento chlap, je nonsens! Myslela som, že je len prieberčivý, v zmysle, akože má zopár jedál, ktoré nezje. Ale on vymýšľa nad všetkým, aj nad tým, čo mu žena navarí na jeho vlastné želanie!

karolinakr
26. dec 2023

to je sice pekna idea jesť čerstve, ale asi mate velmi nudny život, ked stáť 14x do týždňa za sporakom považujete za velkú zábavu, niekto to považuje za strateny čas a to by som ja odmietla úplne a chodiť po reštikach, ked je plna chladnička je už uplna blbost. nevar počnuc dnešnym dňom, rob jednu porciu pre seba a on nech sa stravuje ako vie..ked sa ti zdá, že vá3s reštiky položia, nech prispieva na jedlo o 200eur viac, jednoduché...kto na to má, môže si to dovoliť

katkazuz
27. dec 2023

Napíšem môj názor- podľa mňa je tak trochu manipulant a skúša to na teba. Blikala by mi riadna kontrolka. Toto nie je, že je prieberčivý, toto je maximálna neúcta, že nezje jedlo, ktoré si vyziadal a ty si ho uvarila. Vykašľala by som sa mu mesiac variť a prestravovala by som sa sama.
Každopádne ti držím palce, mne by takéto správanie veľmi prekážalo.

nenne27
27. dec 2023

@karolinakr nechapem preco by som mala mat nudny zivot preto ze varim kazdy den pre svoju rodinu.vsetci sa stravujeme doma, vacsinu potravin mame z vlastnych domacich zdrojov ( pestujeme nieco a kupujeme od "susedov" - malych lokalnych vyrobcov) zase zbuchat obed nezaberie viac ako hodinu denne.niekto tu hodinu presedi nad telefonom, alebo pri telke, takze to absolutne neberiem ako nejaku stratu casu.proste jest sa musi a ked nechcem davat svojmu telu odpad tak si varim cerstve.investujeme do seba. Povazujem to za zmysluplne vyuzity cas