icon

Snúbenec odmieta jedlo z chladničky, som zúfalá!

26. dec 2023

Moj snúbenec je extrémne rozmaznany v jedení. Už som z toho zúfalá. Nepije nefajčí nepreflakava peniaze ale na čo si potrpí je jedlo. Keď sme spolu začali taký nebol doslova mu stačili suché rožky s pastétou alebo mäso s ryžou a teraz? Na Vianoce tieto tri dni chcel velice kapra,ja že isto to budeš jesť 3 dni a nebude ti to vadiť ? Nie on to bude jesť aj šalát od rána do večera a už včera večer začal vymýšľať že čo budeme jesť že ide spraviť cestoviny. Tak my za kotel šalátu, polka kapra v chladničke a panko si chce iné. Aj počas roka furt vymýšľa. V chladničke navarené a on sa ide radšej najesť do restiky. Pritom sú to jedlá ktoré naozaj má rád, pečené mäso so zemiakmi a podobne. Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí pritom mu to fakt chutí. máme doma milión potravín a on just má chuť na niečo čo doma nemáme. Vravím veď dojedzme a zajtra sa choď najesť aj do tramtarie pre mňa za a mňa.Prvé 3 roky taký nebol pritom je ku mne úprimný čo mu nechutí už nevarím. Máte aj vy doma takých rozmaznacov v jedení či len môj tak vymýšľa. Ja sa snažím dojedat čo máme a nevyhadzovat do koša potraviny. Vytáča ma to. Pritom sa snažím variť každý druhý deň. Nemáme 4 dni to isté. Porazí ma z toho.

Strana
z6
dadis
28. dec 2023

@nenne27 Ani ja, ani moj brat sme doma nevarili 😅, varit som zacala par mesiacov pred svadbou v 23 rokoch..a moj manzel tiez nevedel, ucili sme sa spolu varit, ved jest sa musi 😀. Mojho syna varenie bavi, dceru skor pecenie, ale doma sa nepretrhnu, to nemusis mat strach 🤣

nenne27
28. dec 2023

@dadis ja tiez az tesne pred svadbou okolo 24.ani moji sa nepretrhnu, kdeze....zivot ich nauci ked budu musiet, urobia. Aj ja som tak bola prinutena

januska12323
28. dec 2023

@nenne27 ráno navaríš a jete to až okolo tretej? Ved to už tiež nie je čerstvé. Mňa by nikto nedonutil variť každý deň, varenému jedlu nič nie je aj 3 dni. Ale chápem každý sme nejaký.

nenne27
28. dec 2023

@januska12323 decka jedia okolo12# zalezi ktory den.zalezi ako maju skolu# pracu.ja so beriem do prace.muz ako kedy.pre mna nie je varenie ziadna velka vec, naozaj.na druhej strane mam problem prisit gombik :D

princezna_bosorka
30. dec 2023

ja som tiez extremne prieberciva, moj muz v podstate tiez (ale kazdy svojim stylom - ja jem vsetko, ale vadia mi nekvalitne suroviny, napr. chleba zo supermarketu zjem len ked nezozeniem lepsi, tavenak nehrozi, detto mrazene rybie prsty a pod; moj muz zase neje nic, co mu smrdi (vyrazne syry, salamy, ryby, ziadne hriby, morske potvory), ani ja a ani muz nemame velmi radi ohrievane jedlo, no s dietatom sme sa museli naucit hnizit naroky a jest to iste aj na druhy den, veeeelmi vynimocne aj na 3. alebo 4. (ale to uz je extrem, ked nam nieco vpadne do programu a nestihame jest doma).

Skusila by som raz vysvetlit tomu tvojmu poriadne detailne, co ti vadi a preco a ked nebude respektovat dohody (napr. dojedat jedlo z chladnicky 2 dni), prijala by som opatrenia - napr. by som par dni nechala v chladnicke len maslo a k tomu suche pecivo (nech sa chlapec zariadi, ako uzna za vhodne), stanovila by som vydavkove limity na jedlo, rozdelit bankove ucty a nech si za seba kazdy plati sam... proste cokolvek, co ho prinuti zamysliet sa nad sebou.

A ked sa nedokaze uvedomit a prisposobit, rozmyslaj, ci ti ten vztah za to stoji. Rokmi sa to bude len zhorsovat, teba to bude viac a viac stvat a ak budete mat deti, bude to mat na ne blby vplyv.

katkami123
30. dec 2023

Ja budem každý deň variť asi až na dôchodku, keď sa budem nudit a nebude do čoho pichnúť.

dejka77
31. dec 2023

@princezna_bosorka Ale je rozdiel ak si niekto potrpi na kvalitu a nieco ine ak nezje ani svoje oblubene jedlo lebo prave nema chut...to je uz riadna rozmaznanost.

blackcat8885
3. feb 2024

Aj môj muž to občas robí ale nie často našťastie. Dohodneme sa čo varíme a na druhy deň to nezje a zje niečo iné. Ale stáva sa to možno 1-2x za mesiac nie často tak mi to nevadí. Deti zjedia tiež ked chcú aj 2dni to isté našťastie su to jedlá väčšinou z mäsa ktoré im chutia. Čo sa dá dam do mrazničky ale nevyhadzujeme veľa ani často. Muž je bývalý vojak teda nie je rozmaznany ani prieberčivy ani ja. Ja nemam problém aj 3dni jest to isté keď mi chuti.

Strana
z6