So synom nie sú ani na chvíľu sami
Hneď na začiatok chcem povedať ze nie, nerobila som si dieťa preto, aby mi ho druhí strážili.
Svokrovcov mame celkom blízko, sme u nich často, snažím sa byť dobrá nevesta - napiect, navariť. Keď je jeden z nich chori, nemusia sa o nič starať. Svokru vezmem kamkoľvek. Snažím sa. Avšak...
Máme syna, 2 ročného a ešte sa nestalo, že by s ním boli chvíľu sami. Ako toto prekusujete? Ze si ani tu kávu v kľude nevypijete, že ho nevedia ani na 20 minút zabaviť, zahrať sa atď...
Strašne by stále chceli, aby sme k nim chodili avšak pre mňa je to trochu utrpenie lebo malý je tam jak vymenený. Akoby tam byť nechcel, mrnci, jeduje sa. Musím vymýšľať všetko mozne aby som ho zabavila.
Ani keď bol menší..v zivote ho nezobrali kocikovat, na prechádzku ani len na dvor že by ho vzali ku kralikom alebo čokoľvek. Je to normálne ze mi to vadí alebo to nie je normálne?? Obaja maju okolo 60. Ďakujem...
Je normalne, ze ti to vadi a je tiez normalne, ze asi nemaju zaujem byt s nim sami…asi na to uz nemaju proste chut, nic prekvapujuce.
tak pises ze maly je protivny - tak sa im ani necudujem .. ak sa boja ze sa daco stane ... zavolaj ich k sebe domov ... tam bude kludnejsie a aj oni s anaucia
@syslik81 chodia k nám. Je to bez zmeny.
tak proste mas uskriekane dieta kt s druhymi nevydrzi ... a oni nato nemaju nervy -to neznamnea ze ho nemaju radi ..ak chces vypit kavu -daj dieta otcovi a posli ho s nim k starkym
Niektori si odvykli od takych malych deti a uz nevedia co s nimi. Behat sa im za nimi nechce.
Ked bude vacsi, pokojnejsi, mozno si s nim radi pokecaju a zoberu ho na vylet. Ale co s jedovatym mrncavym dietatom maju robit?
neboj sa , takých svokrovcov je až až...
Nemusíš tam chodiť a vybavené, kávu si vypijes v kľude doma. A keď chceš oddych poslať treba dieta s otcom na navstevu🙂
píšeš že ku králikom - čiže vy máte alebo oni majú dom? tak sa vytratím a je to 😀 hádam dajú na dieťa pozor. či nie?
Ja neviem. Svokrovci vychovali jedno dieta-tvojho muža, prečo od nich očakávas že ti budú strážiť a vychovávať tvoje? A to by ti nebolo blbé, sedieť a kávu piť a staršiu ženu nechať behať za dieťaťom? Nemajú žiadnu povinnosť. Ale ty, ako žena ich syna, máš čo splácať bez čakania odmeny (v tomto prípade opatery dieťaťa).
Škoda by ti bolo si kvôli tomu pokaziť vzťah s nimi. Bude dieťa staršie, samostatnejšíe, budú s ním tráviť čas aj bez teba.
Ani sa im necudujem. Sama mam co robit aby som uhlidala svoje deti ked su v pohode, nieto este ked nie su vo svojej kozi... Ale ja by som si deti z dohladu nedala ked to nie je nevyhnutne takze mne nevadi ze mi s detmi nepomaha. Mam predsa manzela a v pripade potreby existuju aj opatrovatelky...
Niektorí starí rodičia to nevedia
Obmedzila by som chodenie k nim.Doma má svoje hračky, knižky nech prídu k vám.Na dvore kopať do lopty u nich...alebo aj nakrmit tie zajace.Mozno to berú tak, že si tam ty mu rozumieš, postaras sa...skús odísť🙂bývajú blízko povedz, že si potrebuješ niečo porobiť.
A zase, ano... su to stari rodicia, v pohode by pol hodinu s vnukom stravit mohli. Este su aj mladi. Zase nerobme z nich neviem co.. :D NIe je to ich povinnost, ale ked sa imziada stale navstev, kontaktu s vami, tak aspon by s nim mohli vydrzat trochu :D Ja by osm napr. tolko ako ty nechodila k nim, mam co robit. AK su chori, stale su dvaja, surne nieco vybavim ale inak si poradia (tiez mam rodicov 59-60r a v zivote ak neratam uraz, nakup cez kovis a pod som nemusela nic riesit, dieta mi vezmu pomenej, lebo pracuju, ale cez prazdniny nema problem otec ju brat na cyklotury, na predlzeny vikend, mama kadetade na flakacky tiez... a ani svokrovci, ti su este starsi a mali by ju v klude aj v kuse). Ono je to o cloveku, nie o veku a o tom ci musi/nemusi. Mozno ho nestrazia, lebo vedia ze ty to vies najlepsie a nechcu sa ti do toho starat :D Myslia, si ze to nepotrebujes.
podla mna su take povahy, alebo im to treba povedat na rovinu, ze na tu sa hrajte s malym hodku dve, ja si idem vybavit cosi na postu, nakupit atd., moja 75-rocna svokra sa dokaze venovat mojej dcere aj pol dna, fyzicky sa uz neciti travit cas vonku ale doma u nej absolutne bez problemov, dokaze sa o nu kompletne postarat a prehrat (na 3,5), a vyslovene sa tesi ked ju ma sama pre seba….moja mama mladsia o 10 rokov ktora este pracuje a je vitalna sa o nu sice dokaze postarat ale hrat teda max 10 min, nema na to trpezlivost, na druhej strane s nou debatuje, ukazuje jej co robi v zahrade, varia spolu, proste travenie casu kazdodennymi cinnostami, takze ze nechat ju u nasich samu cez noc a ani u svokry ale este nebolo….
Aj my to tak mame😂😂😂 nikto nikdy. Pomohlo, ze dieta vyrastlo😂😂😂 a potom som si sama vypila kavu. Inak som tam nonstop pre dieta bola iba ja pripadne partner
Moja svokra od nas byva cca 150m. Nikdy som nemala potrebu vesat jej na nos vnucata. Jasne. Prideme, pokecame, potuli sa, da im kolace. Deti lubia babku a ja mam rada svoju svoku a preto si beriem svoje deti pekne domov a nemienim si z nej robit opatrovatelku, aby som si ja vypila teplu kavu. Deti mam 3 😁 Svokra ich mala 5 a este teraz sa stara o vnucata svojej dcery, ktora je slobodna matka.
Nejak to nechapem hoci mam dost zivelne deti kavu si dam v klude kazdy den aj 3x 😄. Aj ked boli mensie (pomali 8r a 3r) svokrovci su stari Takze nikdy som im nedoverovala a dieta nenechala same. Maximalne tak v aute spolu ze som vybehla do obchodu a za par minut dosli zamnou ze dieta chcelo 😄ale nikdy by som im to nevycitala. Raz malu strazila mama Moja ked som sla na masaz tak vonku pri budove na ihrisku mala vtedy 2r a to ustrazit mala aj Moja mama stres 😀so synom bola vdaka covid u nas zaseknuta 8m tak ako babo ho v pohode postrazila boli na seba zvyknuti. Ale ked uz bol u nej 2r tak nechcel byt bezomna. Co je uplne normalne v tom veku v cudzom svete. Mne to nepride fer hnevat sa na starych rodicov ked ti nevedia zabavit 2r dieta Ved to Asi ani ty nevies ked si pri nom nemozes dat v klude kavu. Ho nauc nech sa zahra aj sam. Ked sa nebudu vediet zahrat s 4+ tak to bude smutne ale stale im to nemozes vycitat oni si svoje dieta uz vychovali vyhrali sa snim. Nema kazdy blizky vztah k detom este k tomu ktore nie su priamo ich.
@syslik81 ďakujem za zhodnotenie stavu môjho dieťaťa, ak by som potrebovala na neho psychologický posudok určite vám napíšem.
Autorka, nebud vztahovacna. Ale po pravde ak mas umrncane dieta, ktore ta musi mat stale v dohlade, sama mas co robit aby si ho udrzala v pohode, tak sa necuduj starym rodicom, ze sa radsej vyhybaju tomu aby za tebou mrncalo, plakalo. Ked vyrastie a bude to s nim lepsie, urcite si aj tu kavu u svokrovcov v klude vypijes.
Ved ma len dva roky, to je ešte taky mamin cecok, babka s ním nebude komplikovane piecť koláčiky a dávať pozor aby sa nezrubal zo stoličky a dedko sa nebude po záhrade stresovať kam malý strčí prsty, kde spadne a s čím mu treba pomôcť. Väčšie dieťa je lepší parťák pre starších ľudí. Ani tam nemusíte chodiť tak často, keď ta to nervuje, da sa vymyslieť veľa výletov a im to vysvetliť.
Ano, aj takito stari rodicia su. Moja svokra je velmi akcna, deti mi berie, potrazi. Moja mama je od nej mladsia a uz s takymi detmi nevladze. A tiez ma to stve, ze mi pomaha najma svokra. Ale co narobis...
A poznam to aj z inych rodin. Niektori stari rodicia uz nie su ma to stavani, nevladzu, maju svoj pokoj
A povedala si im niekedy? Prosim vas-vezmete ho na pol hodinu von? Na dvor?
Lebo napr ja ked som u rodicov tiez neberu deti. Su moje. Nechcu sa mi do vychovy miesat. Ale ked im poviem ze aby isli s detmi na dvor. Na prechadzku. Alebo napr k sliepkam po vajicka tak nikdy nepovedia nie.
Zase ak je dieta “zive” tak sa zase necudujem ze nechcu s nim byt resp si brat na zodpovednost ze ich bude ingorovat. Resp nebude posluchat a nieco vyparati. Resp sa mu nieco stane. Darmo 60-tka nie je vela ale ani malo.
K nasmu synovi si svokra este ani raz nesadla ani na zem, aby sa s nim troska pohrala. Nieto este strazit. Vycitala mi, ze ho mam naucit poriadne spat v kociku, hoci kocik odmietal. Pride 3krat do roka, tak neviem kedy by ho chcela kocikovat. Ani na narodeninovu oslavu sa neraci prist aspon na hodinku.
@viestta len to dieta bude umrncane za mamou, ked je s nou 24/7, tiez sa to musi naucit nebyt s mamou... u nas to kazdy dospely, stary, mlady kazdy chape, ze deti byvaju umrncane, deti revu za mamou.. a nik z toho nie je na prasky :D dieta za chvilu nevie ze nejaku mamu ma, ked to vydrzia.. cim neskor sa bude oducat, tym horsie :D
A ze su deti zive, no su.. su to deti.. budme radi kym su zive, su deti chore, ktore take byt nemozu..
@simca06022011 ale to ja viem. Pozname len jeden vyklad danych udalosti, vobec nevieme preco stari rodicia konaju ako konaju. V kazdom pripade, treba to akceptovat a dufat, ze casom sa to zlepsi. Alebo aj nezlepsi ale aj tak to treba akceptovat
Tak si zvykaj , že ho nepostrážia. Raz, jediný krát som prosila svokru aby postrážila polročné dieťa na gauči necelú minútu pokým zapnem kávovar,lebo ona chce kavú, nechala ju spadnúť na zem. Zahrýzla som si do jazyka a nepovedala nič. Od vtedy prešlo viac než 15 rokov a ona mi nepostrážila ani päť min. žiadne s mojich detí.
Svokrovci sú od nás 5 minút cesty pridu iba na narodeniny meniny ja to už neriešim venujeme sa deťom ja s manželom moja mama zas pride hocikedy aj starší syn bol u nej skoro na celý deň sam
Môj syn v zivote za mnou neplakal. Ma neskutočnú povahu, niekedy mám pocit, ze by vydržal s hocikym z ulice. Asi som hlavne toto mala napísať..
@autorka normalne ich skus poprosit. Prvykrat, potom zas a zas a sama uvidis, ako sa zachovaju, ci budu ochotni. Ak ochotni nebudu, budes sa musiet s tym vyrovnat
@viestta ona nazve moje dieťa uskriekanym a ja som vztahovacna ? Nechápem... to myslela dieťa niekoho iného? Chytíte sa jedinej vety z celého príspevku a to, že keď je to dieťa u nich ,tak je proste v nepohode a mňa tu nazyvas vztahovacnou

Ja to mám zas tak, že svokrovci sa snažia čo najviac byť s malým, niekedy sú s ním aj 3x do týždňa po 2-3 hodinky a ja mám čas na učenie, varenie, upratovanie. Mne by to nevadilo, skôr by mi bolo ľúto, že nemajú až tak záujem o vnúča. Ja som za mojich svokrovcov veľmi vďačná, lebo to čo robia nie je samozrejmosť. Aj im často ďakujem, že sú.