Som alergická na svokru

zuzka1230795
10. máj 2020

Ahojte, no neviem ci ja nie som normalna ale som alergicka na svoju svokru, aby som to uviedla na pravu mieru moja svokra nie je jedna z tych svokier ktore sa stale montuju dp vzťahu a diriguju to nie za co som vdacna da sa s nou fajn pokecat aj vsetko aj pomoze o to pokoj- aj z týchto dovodov neviem pochopit preco som na nu alergicka ale k veci. Zijem s manzelom a takmer rocnym synom v byte, staram sa o domacnost a varim ( nie vzdy mam vylesteny byt lebo proste pri dietsti ktore je neustale v pohybe sa to stsle neda a iprimne po celom dni starostlivosti o dieťa upratovsnia a vsrenia psdsm na hubudo postele) a moka svokra sa mi vkuse vychvaluje ako ona uprstuje lebo sa nudi 2 krst do txzdna vypeka kolace pride mi to ako keby mi nepriamo davala najavo ze aha kukaj ja mam furt upratane a ja sa v tom vyzivsm a ty nemas ona je strasny pedant puntickar ach neviem ci chapete ale strasne by som chcela vedieť ze preco ja tu mpji svokru neviem vystáť 😏 s este k tomu dodam ze moja svokra je skryts slkoholicka kt ked pije nepohne ani prstom a nebie ani ako sa vola zrazu je nejaka konstalacia planét kedy nepije ( zvycyjne je 1 tyzden do mesiacs triezva a vtedy
je puntickarka a uprstuje ako o život a tvari sa ze ona je dokonala a pritom slope ako duha)

daganov
10. máj 2020

@zuzka1230795 ubližuješ len sama sebe, keď to riešiš. Možno sa svokra ani nechváli, len to chce niekomu povedať, možno túži po tom, aby si ju pochválila a možno ti chce dať najavo, že nemáš upratané podľa jej predstáv, kto vie. Prečo jej nepovieš - to je fajn, keď vás upratovanie napĺňa, že vás to baví, mojou prioritou je ale teraz dieťa, nejaký prach na poličkách, alebo navarené tri chody sú pre mňa nepodstatné. Možno vo vašom veku budem tiež upratovať ako divá a možno sa rozhodnem tráviť čas úplne ináč - čítaním, turistikou, koncertami, život je príliš krátky na to, aby sme ho preupratovali. Ale povedz jej to kľudne, nie arogantne. Ak by mala náhodou niekedy pripomienky k tomu, ako máš upratané ty, tak ju hneď stopni a povedz jej, že tvoje dieťa si určite nebude z detstva pamätať vyleštené obloky ale bude si pamätať, že ste spolu stavali v obývačke bunker, hrali sa na skrývačku a jašili sa.

lentilkaxxx
10. máj 2020

Vo svojom texte máš odpoveď 🙂 Ty si v prvom rade matka. Ona je buď hyperaktívna upratovačka a cukrárka (v suchom období) alebo v druhom alkoholička (v mokrom období). S alkoholovými excesmi sa chváliť nebude, takto sa chce odprezentovať v lepšom svetle. Akurát by to mohla radšej pred kamoškami a nie pred Tebou, Ty si matka na 100% 😘 Ten zákusok aj 2x do týždňa prinesie?

jana_eyre_2
10. máj 2020

Človeku veľmi odlahne a pomôže ak prestane riešiť malicherné prkotiny a zacne sa sústrediť na svoj život.. neporovnavaj sa s nikým a nebude ta štvať ani svokra..

1gabriela13
10. máj 2020

@zuzka1230795 teraz veľmi nechápem ci máš problém s nou, alebo sama zo sebou že nevieš prečo si na daného človeka alergická keď sa do vás nestará a nerobí rozbroje. To ze pije je jej problém, nie tvoj. Takisto že je puntickarka, ty s tým nemáš noc spoločne.

miadi
11. máj 2020

Ja by som ju skor lutovala. Neber život ako sutaž kto mà viac upratane vyleštene doma. Hlavne je mat upratane v hlave. Svokra alkoholička -je to smutne .. mat male dieta a nedokonalu domacnost je štastie. Mas zivot pred sebou mas zdrave žive dieta muża a nevieš ake vyleštene peklo žije svokra. Nech len vypeka nech donesie aj vam. Jej nieco chyba v živote ked hlada unik v alkohole. Tvoje komplexi že nemas dokonalo upratane ako z katalogu nemusia byt umyselne vyvolane nou. Asi by si to chcela zvladat lepsie - z toho prameni tvoja alergia, je to prehnana reakcia ochrany tela. Nebud na seba tak naročna a skus byt nad vecou,

montemotherone
11. máj 2020

@zuzka1230795 to, čo pociťuješ sú... tvoja pocity 🤷‍♀️ a svokra za ne nemôže, len ty... Ak ma chápeš. Hľadaj odpoveď sama v sebe. Prečo si si tak neistá sama sebou? Prečo potrebuješ ospravedlňovať že nemáš "vyleštený" byt? Komu to viac vadí? Tebe, alebo jej? Pracuj na sebe, svojich prioritách, iba som si svoje možnosti, schopnosti a prijmi to všetko. Keď budeš spokojná sama so sebou, bude to o.k., bez ohľadu na svokru

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henamichal
11. máj 2020

Žiarliš na svokru. A dá sa upratovať aj piecť pri dieťati ....len treba chcieť!

luccija
11. máj 2020

@henamichal možno má iné priority😀
@zuzka1230795 a o čom Ti má rozprávať stastna určite nebude, keď pije.Ma nudný život, tak upratuje, keď má svetlú chvíľku.Vobec to neber ako výčitku vypočuj si a koniec

krisbar
11. máj 2020

odporucam knihu 4 dohody. prestanes si robit domnienky o tom, ze by sa ti chvalila a zaroven prestanes riesit jej zivot.

renatka1985
11. máj 2020

ked bude mat svoje lepsie dni vyuzi to a nech pride pomoct upratat a navarit k vam 🙂

danica2711
12. máj 2020

1. riešiš hovadiny
2. ak chceš dostať odpoveď, maj k potenciálnym respondentom aspoň toľko úcty, že napíšeš text, ktorý sa aj dá čítať. Prečítaj si po sebe, čo si napísala, oprav aspoň 2/3 preklepov a použi sem-tam nejakú interpunkciu!