Som divná?
Ahojte baby.. Povedzte vy aky mate nato nazor.... Byvame so svokrovcami, nemam s nimi nijaky problem, teda aspon si nemyslim, lebo dost mi nahradzaju mojich rodicov, ktory su odo mna daleko. Manzel ma aj sestru a mam pocit, ze v tom tkvie cela vec... Nemam k nej nijaky vztah, snazim sa byt mila aj pomoct aj hoc co, ale nejde mi to, neviem sa pretvarovat, ze ju mam rada... Bola doba, ked nejako ziskala som odsup a neviem to prekonat... Jednoducho chodia sem skoro kazdy vikend aj drahym a ja som z toho na nervy, viem nie je to moj dom, musim sa prisposobit, ale je to cele cudne... mame male deti a lubim aj nasho aj ich maleho, lenze citim, rozdiel aj v tom, ako sa chovaju poniektory k detom, ked su pokope a ked su osve..... aj vela inych veci, ked su tu svokra sa chova aj ku mne inak ako ked tu niesu, citim sa len ako nejaka nahrada a manzel to nevie pochopit, ze ma to trocha deprimuje... Ked niekto do tvare je som mnou super a za chrbtom boh vie co... Trapi ma to, lebo niesom nato zvyknuta... . Mozno si len namyslam, ale ja neviem..A iba nase byvanie zatial nepripada v uvahu... Asi si beriem vsetko privelmi k srdcu, ale ina nebudem...som tu za cudzinca... zial vela sa zmenilo od doby, co som chodila sem, ked sme este neboli s muzom svoji a dufala som, ze sa tak nestane... Co vy nato... som na chybe ja alebo?
@dai nepoznate nasu situaciu, ani len netusite kolko krivdy prezivaju moje deti, kolko toho dostala sesternica a oni nie, napriek tomu ze su slusny, dobry, vychovany, na rozdiel od sesternice ktora im povie stara striga a hnusny dedo, i napriek vsetkemu je milacik. manipuluje rodinou, je jedinacik a zneuziva starkych naklonnost vo svoj prespech, tak nesudte kym neviete ko to tu je
Odísť, bývať sami, aj za cenu hypotéky...Ja som mala so svokrou veľmi dobrý vzťah, ponúkli nám bývanie u nich, našťastie, šli sme svojou cestou...pretože po narodení malej sa všetko zmenilo a dnes som šťastná, že sme sami...Viacgeneračné bývanie nikdy nerobilo dobrotu...
@smoulatko ahoj, ja som na tom podobne, aj ked u nich nebyvame, stale mam niekedy pocit, ze tam nepatrim, proste mam pocit, ze ma vobec neberu ako clena rodiny ale stale ako navstevu, svagrina ma podrazila, za mojim chrbtom, a tvari sa akoby nic, kámoska velka, ale zvykla som si...tiez tam pridem, pomozem co treba, tvarim sa priatelsky, milo, a uz ma to netrapi ze ma neberu ako svoju, ale ako cudziu, pritom svokra je dobry clovek, az na par much, no ale kto ich nema? Kaslem na to, aj ked chapem, ze u teba je to ine, ked tam aj byvas. Netrap sa, a nemen sa, ked oni nestoja o teba, a pretvaruju sa, tak aj ty sa pretvaruj a hotovo. Ja som tiez tak urobila.
Ja som v podobnej situácii, by som povedala až v úplne rovnakej. aj ja to mám tak so svokrovcami aj s manželovou sestrou. a tiež vidím aj rozdiely. ibaže manželovi to povedať nemsiem, pretože ja všetko zbytočne riešim. ja si osobne začínam ma aj myslieť, že nevesty sú stále odsúdené a odsunuté a nepochopené. Je len zaujímavé, že to prežije veľa žien, ale nakoniec to, čo im bolo robené, robia ďalej. Viete moja švagriná je osobytná kategória (poohovárala ma, klamala na mňa, manipulovala manžela proti mne...) ja sa so svojím manželom naustále hádam, lebo ja som tá zlá a podobne. už som aj ticho, ale nič nepomáha. stretávať sa s nou musím, a pocuvať tiež. viete podľa mňa najdôležitejšie na tom všetko je, ako sa k tomu postaví Váš manžel. Od manžela závisí, či Vy sa budete cítiť doma, alebo stále ako ,cudzinec,. musím končiť, napísala by som vic, ale zabudila sa moja 9 - mesačná dcéra a už maniakuje na notebooku.

@slozika hm... velmi skaredo sa vyjadrujes o svojej rodine...
vies ako vnucata sme tiez boli v postaveni ako ty popisujes svoje deti pre moju babku - ale nikdy som zato nevinila tetu ci jej deti - to bolo v babke nie v nich - ona robila tie rozdiely...
@smoulatko ja mozem len suhlasit s babami v tom ze najlepsie je odist - milion debat je tu kde sa riesia podobne problemy ako mas ty - a riesi ich vzdy nevesta🙂 fakt som sa nestratla zeby napisala dcera alebo syn ktory zostali byvat u rodicov🙂 ale len ti cudzi... a je to vlastne logicke ze oni nikdy stastny v cudzom asi nebudu - nie dlhodobo... podla mna takyto sposob spolubyvania uplne deformuje vztahy ktore by inak mohli byt super... ale nie su☹ lebo su nuteny zit spolu ludia ktori nie su pokrvni pribuzny a ani nijak inak sa navzajom nevyhliadli ... teraz sa zrazu mnohokrat stretnu 2 kultunrne a vychovne odlisne svety - davat toto dokopy -hm... radsej budem 30 rokov platit hypo ako sa takto roky mrvit vo vztahoch, zit v roznych uzkostiach, riesit co si kto mysli a preco, co mozem a co nemozem...
jasne ze nikto nevie co bude za 15 rokov... ale ja ti mozem s cistym svedomim povedat ze obdobie odkedy byvame s muzom sami je super - a stale pritom mame hypo - je to uz asi 12 rokov - cize uz asi 12 rokov z tych 30 sa mi ta hypo vyplaca🙂