icon

Som ja tá zlá?

11. mar 2023

Neviem aký názov tomuto dať, v skratke manžel má brata čo bývajú blízko rodičov, my bývame 100km od nich. Svagrovci majú 7r dcéru, podarilo sa im. Od narodenia sa o dieťa nestarajú, vždy ju odkladali babke každý víkend, každé prázdniny, aj cez týždeň x krat. Aby sa mohli ísť zabaviť sa, na oslavy, na disko atď. Je to podľa mňa nefér voči tej malej, aj to že využívajú svokru. Aj som im to povedala a pohádali sa so mnou že som zlá. No ďalej som to nerozoberala. Ide o to že neter keď je u babky každý víkend vyvoláva mojim deťom a chce s nimi hrať sa hry na počítači. Celý deň vyvoláva a keď to nedovolim aby sa spolu hrali ja som zla. Lenže ja vymýšľam na víkendy programy, chodíme na výlety alebo robíme niečo doma. Tiež nechcem aby moje deti boli často na počítači. Tým pádom im to nedovolim. Nechcem aby zatahovali aj náš do toho aby aj moje deti zabávali neter lebo jej rodičia sú neschopný. Čo si o tomto myslíte?

Strana
z2
mikadooo
11. mar 2023

Pokračuj tak ako doteraz. Svokru by som chápala a poľutovala, ale zo svojich pravidiel by som kvôli nej nepoľavila. Vysvetlila by som jej, že chcem tráviť čas so svojimi deťmi a že je mi ľúto, že ona na starobu musí skákať okolo dieťaťa namiesto rodičov. Že ma to mrzí, ale naozaj jej ja neviem pomôcť. Možno by ju mohli rodičia tiež občas vziať na výlet, aby mala aj inú zábavu ako len tie hry, keď teda sesternice/bratranci nemôžu byť k dispozícii. Nie si povinná riešiť nudu svojej netere. Babka ak nemá gule zdrbať vlastné dieťa (teraz myslím švagra/švagrinú) ale stále im ustupuje, keď jej hodia vnučku na krk, tak je to len a len jej problém a nie tvoj. Čiže ja by som ju poľutovala a povedala, že jej žiaľ v tejto veci neviem pomôcť. Deti mám malé len raz a chcem si to s nimi užiť, snáď to pochopí, že ako matka mám nárok byť trochu sebecká, čo sa mojich vlastných detí týka 😁 🤷.

dievcacitajucelist
11. mar 2023

Myslim si, že sa staráš do niečoho...do čoho ťa prd...moje deti boli každé poobedie, vikend u babky/dedka...ešte kým sme bývali v jednom meste....Môj 16-ročný cestuje každé prázdniny naprieč celou republikou aby videl dedka (babka už zomrela)..ľúbia svojho dedka (predtým aj babku)..svojich rodičov...a čo je na tom zle???
Sa prosim ťa nepose....r, že ty robíš program na vikend a oni daju dieťa k babke

1gramofon
11. mar 2023

@dievcacitajucelist ale ved nejde o babku s dedka, ale ze len sedí za pc a babka jej vola nas*ata, že nech sa aj jej deti idú hrať na PC aby mala pokoj - takže to asi až tak nezvláda a tiež jej kecá do toho ako vychováva, takže je to už vlastne aj jej problém

dievcacitajucelist
11. mar 2023

@1gramofon moji PC nemali...chodili k nim lebo ich mali radi...ten kto tu píše (MK) väčšinou predostrie len svoj pohľad...takže ja si už nechávam rezervu pro každom prispevku

aurora33
11. mar 2023

Akože mne by to bolo úplne u prdele, že švagriná a švagor dávajú svoje dieťa babke a dedkovi. Je to ich vec. Tak im nezdvíhaj telefón a užívaj si kazdovikendove výlety s deťmi.

autor
11. mar 2023

@panelacikova Svokra ešte není na dôchodku no nepracuje keďže má zdravotné problémy. Nezávidím, ja mám v sebe toľko rozumu že nedám svokre strážiť dieťa keďže viem ako je na tom zdravotne.

autor
11. mar 2023

@dievcacitajucelist Podľa mňa je rozdiel medzi nech si babka raz za čas užije vnučku a medzi využívaním.

angel993
11. mar 2023

Nikdy by som nedovolila deťom to čo ja považujem za škodlivé pre nich, len kvôli tomu aby bol niekto iný spokojný. Opakuj pokojne NIE, nič nevysvetľuj, len zakaždým povedz nie nedovolím. A bodka, raz ich to snáď prestane baviť.

matullienka
11. mar 2023

Ne ch tvoj muž hodí reč s mamou a nech stojí za tebou. Nech mame povier, že vaše deti sa môžu na Pc hrať vtedy a vtedy, toľko a toľko a za takých podmienok.nech vás a vašu rodinu neobťažuje volaním nech sa idú hrať na Pc. To, že oni vnučke nevedia urobiť iný program nie je váš problém. Keď jej to povie tvoj muž zoberie to inak ako od teba

slavomira236
11. mar 2023

Ja ako dieta som tiez kazdy vikendbola u starych rodicov aj svoatky aj prazdniny

lujza123
11. mar 2023

Decka normálne hrávajú online hry. Keď nechcem aby moje dieťa strávilo cely deň na PC vypnem
wi-fi a vybavene...

Fakt nechápem prečo sa staráš do výchovy netere a vyčítas jej rodičom ze ju dávajú k babke. Načo vôbec takúto vec riešiš?
Načo si vôbec sama sebe komplikujes život rozoberanim a hodnotenim života druhých ľudí.

Jedno jednoduché pravidlo, cez víkend sa môžte spolu online hrať od - do.

miadi
12. mar 2023

To ze dieta je u babky Podla teba odlozene a podla nej zle je len ich a babky vec. Svokryne vycitky by som brala jednym uchom dnu druhym von . Vypla by som zvonenie ked idem na vylet. A vecer ked som doma a vidim tam 10 zmeskanych hovorov od svokry a neterky tak by som im cinkla ze uz sme doma ak chce moze sa teraz hodku hrat .., ak by ti jej ozaj bolo tam luto tak by si povedala svagrovi nech ju raz odlozi k vam a zabrala ju na vylet . No uz si napisala ze byvaju daleko a ty po nu nepojdes.. tak nechces. Ved Snad niekedy chodite na vikend na navstevu k svokre .. a ona je tam vzdy .. tak ju mozete vytiahnut von . Inak mi pride nie ze ju uprimne lutujes ale len opovrhujes jej rodicmi, ale chapem nie je ti pokrvna rodina Cize cudzie dieta co ta len otravuje. Nech je to akokolvek mas to ako si zariadis. Ak mas byt za toto pre svokru “ zla” Tak nech.

eva8
12. mar 2023

Návrhmi svokre, nech cez víkend vnučku nevezme k nim, ale ostane doma u rodicov

autor
12. mar 2023

@matullienka Pohovoril s nimi aj muž, no nič sa nedialo. Tiež sa mu nepáči ako sa nestarajú rodičia o neter
@miadi Keďže bývame ďaleko svagrovci ju k nám nedovezu povedia že benzín je drahý. Ja pre ňu nepôjdem lebo mám doma iné povinnosti
@eva8 Doma rodičia nevedia čo s ňou, nemajú s ňou žiadny vzťah.

eva8
12. mar 2023

Tak si ho vytvoria, keď s ňou budu

Strana
z2