icon

Som ja tá zlá?

23. aug 2021

Ahojte.
S priatelom sme spolu nieco vyse dvoch rokov, o dva mesiace mame mat svadbu.
Zo zaciatku vztahu som mala velmi ruzovucke okuliare. Bol to moj prvy vazny vztah a ja som donho bola zamilovana. Samozrejme aj on do mna. Po par mesiacoch mi ale zacalo vadit ze si zije dost samostatnym zivotom, s nicim sa mi nechcel zverovat, ked som prisla z prace ani bu ani mu, stale na ntb alebo na mobile, neprejavoval mi nijak city, ziadne lubim ta, ziadne objatie, nic (a to ozaj niesom romanticka). Zacali sme spolu byvat po par mesiacoch a ja som si vsimla ze je dost neusporiadany. Nesprchoval sa casto, skoro stale mu smrdelo z ust, odmietal mi pomahat s upratovanim a chodom domacnosti, vsetko okrem jeho polky najmu som platila ja. Postupne sme spolu aj prestali spavat. Uz to bolo len tak raz za mesiac-dva. Po roku a nieco som si povedala dost. Nebudem zo seba vecne robit otroka. Zrazu som sa onho prestala zaujimat ja, prestala som upratovat, varit, prat. Pred par mesiacmi som sla na chatu a tam som ho aj podviedla. Povedala som mu to a jemu akokeby docvaklo. Zacal sa o mna starat, prejavovat mi pozornost, pomahat mi. Lenze to trvalo tak 2 tyzdne. Chcem tym povedat, ze takto sme ako v zacarovanom kruhu, ja som z toho uz vycerpana, stale si nieco vycitame, on si mysli ze ja rano ako vstanem tak hned si planujem o com a kedy sa budeme hadat a ze furt iba od neho chcem aby upratoval a ze si z neho robim otroka… nie je to zly muz, viem ze ma naozaj lubi, nepije, nebije ma, ked mame lepsi tyzden tak sa vieme aj zasmiat, ale inak mi tento vztah asi nic nedava. Prave sme sa prestahovali do noveho najmu, mame dve macky ktore su nam ako deti, poznam celu jeho rodinu, mame sa brat, neviem si predstavit ze by sme sa rozisli. Ja ale nechcem dospelemu muzovi robit mamu a bat sa ho aj opytat ci by neumyl riad bez toho aby sa na mna neurazil. Dva krat som vo vztahu potratila, videla som ze ho to mrzi len skrz to ze to mrzi mna… ja uz mam z tohto vztahu vylozene depresiu. Vcera som mu vycitala, ze preco isiel von s kamaratmi, ked sme sa cely tyzden nevideli (mal poobedne) a preco radsej so mnou netravil cas. On sa urazil na to a odisiel do spalne. Alebo, velmi som sa nanho tesila kedy sa vrati z poobednej a uz vo dverach som ho zdravila 3x veselym ahoj kym mi odpovedal… on mi na to iba cau a ked som sa ho spytala co sa deje, tak ze ho vraj naschval svojim ahoj provokujem. Prosim Vas, napiste mi co si o tom myslite, ja uz som z toho na maslu.

Dakujem

bosorka2302
23. aug 2021

Mozno skusit psychologa, aby ti pomohol zvladnut rozchod . Tie najhorsie dni a tyzdne aby ta neukecal

tncka
23. aug 2021

No tak si to precitaj po sebe este raz. A docvakne ti. Snad. Naco by si si toto brala??? Nekomplikuj si zivot ked nemusis.

janeninka
23. aug 2021

To skutocne netuzis po uprimnom hlbokom vztahu s niekym koho si budes vazit, kto bude zboznovat kazdy tvoj usmev? nechces svojim detom dopriat zodpovedneho obetaveho otca, s ktorym mas doveru ze zvládnete vsetky nastrahy zivota?

danieladeley
23. aug 2021

ked mame lepsi tyzden, aj sa zasmejeme.....to fakt? pane boze, moze byt niekto tak sprosty???

amanta5
23. aug 2021

Čo sa ti na ňom páči? Čo máš n ňom rada?
Celý príspevok a tvoje komentáre o ňom sú negatívne. To je vcelku slušný ukazovateľ toho, či sa teraz vydávať.
Poradím ti: zober si papier a pero. na ľavú stranu papiera si napíš všetko, čo máš na ňom rada, prečo si rada, že ste spolu. Na pravú stranu si napíš všetko, čo sa ti na ňom nepáči. A porovnaj si tento zoznam.

kittykat22
23. aug 2021

Keby sa ti narodilo dieta, tak po prichode z porodnice mas doma deti rovno dve. Vlastne dieta a muza. Tvoj partner ti s nicim nepomoze. Ani s upratovanim, varenim, dietatom a doma bude totalne peklo. Budes sa starat o seba, o dieta a este aj o muza. To sa z toho zosalies. Bude z teba dozivotny otrok rodiny. Tvoj partner sa nikdy nezmeni - skor vekom sa muzi dokazu este viac opustat, pretoze ich prestane zaujimat vzhlad, pokial sa o vizaz aktivne nezaujimali ani predtym. Chapem, ze vztah budujes dlhsie, bola si tehotna, uvazujes ci niekoho najdes ... ale to co opisujes, to je nocna mora, nie partnerstvo.

fiafia
23. aug 2021

Prečítala som polku a ozaj nechápem naco by ti bol taký muž. Ved to neklapalo v nicom

evaachesa
23. aug 2021

Mňa by zaujímala len jedna vec...kvôli čomu ste ešte spolu? 🙄

ivangeline
23. aug 2021

Mne sa to nechce citat dokonca. Len ze... chodenie/vztah je o tom spoznat sa... Spoznala si. Zistila si,ze ste velmi rodzielni... Nedoplnate sa. Nevyhpvujete si. Tak preco ste este spolu? :D

kakawah
23. aug 2021

Necitala som komentáre Ale myslim si, že v tom manželstve stastna nebudes. Hlavné si nemysli, že sa zmení. Ešte tu hrozí, že tí pri hadke časom bude vycitat tu neveru. Ja by som sla z kratsej cesty, veď už teraz mas depku zo vzťahu, čo bude o rok o 5.....

nevenka
23. aug 2021

@nina255 poviem Ti tak, my sme spolu 18 rokov, z toho 9 manzelia a veru, mame to vzrusujucejsie ako henti dvaja po 2 rokoch. A poznam par, co sa spolu smiali aj po 50 rokoch, rozumeli si, lubili sa a drzali sa za ruky, ked niekam sli. A tito dvaja po 2 rokoch ako cudzi ludia...🙄

fleur1111
23. aug 2021

Ja by som sa neuspokojila vo vzťahu s tým, že má ten môj chlap “aspoň nebije” a podobne. Keby sa nemám s mužom o čom rozprávať, nemali by sme spolu žiadne pozitívne zážitky a mala by som znášať pri sebe smradocha, ktorý s ničím nie je spokojný, tak sa s ním rozidem. Podľa mna každý človek, ktorý má v sebe aspoň trochu sebaucty, si nevie predstaviť takýto život. Aby bol cely deň v napätí a rozmýšľal či slovo “ahoj” znelo dostatočne šťastne a úctivo, aby sa partner keď príde domov na to náhodou neurazil. Neviem si predstaviť riešiť v manželstve takéto hlúposti a hádať sa za to, byt v strese. Ale sprav ako uznáš za vhodne. Keď ti ku šťastiu stačí len to, aby ta nebil, tak je pre teba určite ten pravý pre život.

1katus1
23. aug 2021

A načo chcete tu svadbu ? Ak sa chcete trápiť celý život tak choď do toho. Ale ak nie utekaj. Nesnaz sa silou-mocou vydať len aby si bola ako sa hovorí na poriadku. Samej ti bude lepšie.

hylary
23. aug 2021

Tie potraty boli podla mna aj znamenie, ze nemate byt spolu. Utekaj co najdalej a co najrychlejsie.

karolinakr
23. aug 2021

Svadbu by som zrušila

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
aliziana
23. aug 2021

Želala by som si, aby sme si tu prečítali, že si svadbu zrušila...

podmostom
23. aug 2021

Ahoj. Skus si dať papier napoly a spísať plusy a mínusy. Ale pri tých plusoch napísať nie veci co nerobí - nepije, nebije ma.., ale také pozitívne, čo robí, z čoho máš radosť. No neviem, mne z tvojho popisu príde ako taký mrzut. Ze ty taká akcnejsia, rada plánuješ, riešiš veci, komunikatívna a on na salame a dajte mi pokoj. Ono tie veci čo ti vadia teraz ti budú vadiť stále, to sa nezmení, dobre si rozmysli ci s nim chceš stráviť celý život.

olivia1425
23. aug 2021

Ahoj
Nepozname ani teba ani jeho..toto je tvoja strana pohladu
Da ti tu niekto odpoved na tvoj vztah- neda nikto ho nepozna
Mas sa vydavat? Nemas..... ak mas pochybnosti tak to nerob
A prosim ta to ze ta nebije a nepije su nejake top 3 vlastnosti slovenskeho junaka 😂

taskataska
23. aug 2021

co ta pri nom drzi? nestara sa o hygienu, nestara sa o teba, nespite spolu, ze si vrznes mimo prejde jednou scenou a dovidenia...to, ze ta nebije, nepodvadza a nechalsta je standard, nie plus

fakt chces takt stravit zvysok zivota? so smradochom na gauci co prstom pohne akurat na mobile, zatial co ty budes kmitat okolo rodiny a obcas si chodit vrznut inde?
to vazne?

0kristina0
24. aug 2021

Ked si ho vezmes, garantujem ti ze nezostanes pri jednom diskusnom prispevku.

darina746
24. aug 2021

Neviem, preco to musis stale omluvat a hladat vo vsetkom svoje chyby. Ja by som povedala, ze si proste dosla na to, ze sa k sebe nehodite a nevies sa s tym proste zmierit. No nasilu, to nijak nedotlacis do dokonalosti

lindusss2016
24. aug 2021

Nie si zla, iba si hlupa... brat si muza len pre to, ze ta nebije (jupi, no to je vyhra), lasku ti dokazujr len svojimi hysterickymi vylevmi pri rozchodoch, pritom city 0 bodov... no ak ti toto staci, tak potom chod do toho, ine sa ti neda poradit

katkati
24. aug 2021

Ešte k tej nevere. Keby ťa naozaj miloval, nezostal by s tebou, lebo by veľmi trpel a zrada by ho veľmi zasiahla. Tým, že ti to prešlo tak ľahko, skôr svedčí o tom, že mu je to jedno. Akurát zahral trochu divadielko, aby sa nepovedalo a takýto vzťah mu vyhovuje, lebo sa v ňom absolútne nemusí snažiť o nič.

minimie
Autor odpoveď zmazal
bets
24. aug 2021

Akákoľvek pochybnosť (aj ta najmensia) vo vzťahu je dôvodom počkať so svadbou. Pri stave, aký prežívaš, že máš zo vzťahu depresívne stavy, je potrebné vzťah ukončiť.
Po svadbe problémy nezmiznú, len sa posilnia a už to nebudú u teba depresívne stavy, ale depresia. Zároveň sa v manželstve vyskytnú problémy, o ktorých snúbenci ešte netušia. Takže sa znásobia existujúce problémy s novými.
Manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, každé manželstvo si niečím prechádza, ale je rozdiel si do manželstva priniesť kopec problémov, nesúlad osobnosti, neschopnosť sa prispôsobiť, neschopnosť komunikovať, nezáujem o druhého, lenivosť sa starať o seba (to sa prenesie na neschopnosť postarať sa o deti), nezáujem tráviť spoločný čas.

karolinakr
24. aug 2021

To, že chlap nebije ženu je štandard a samozrejmosť, nie exkluzívna vlastnosť, za ktorú treba byt doživotne vdačny, nežijeme v arabskych krajinach, ale naša republika vyrastla na kresťanskej kultúre a toto by mal byť štandard vo vzťahoch, že muž nebije ženu a žena nebije muža Zo žiarlivosti dať facku a to je strop -dalej nič, neviem či ti toto stači, mna nijaky muž nikdy nebil ani frajer a nerozmyšlala som nad tym, ake to je fantasticke brala som to ako samozrejmosť.

A čo sa toho smradu z úst týka, tam je rýchla pomoc, v pondelok nech ide k zubárovi, kupi si zubnu pastu, ústnu vodu, k doktorke, či nemá problémy so žalúdkom, aj na to može dostať lieky,ak proste odhaliť príčinu, to neni tak zdlhava záôežitosť, ked sa tomu povenuje, za mesiac može byť fit

karolinakr
24. aug 2021

Ked si nevieš predstaviť rozist, tak sa zanho aspon nevydavaj, povedz, že mate pauzu od svadby, za to sa nemože nikto hnevat a hnať ťa hrrr....Ako si sa inak rozhodla? Tu mAš asi 50 odpovedí, že si ho nemáš brať

tykat
24. aug 2021

Ja len dúfam, že si robíš prču ...ved taka hlupa hadam nemozes byt 😂😂😂

fazulka21
27. aug 2021

On nie je bohviečo. Ale ty tiež nie....