icon

Som lakomá?

mariska30
14. dec 2021

Baby toto je len výkrik do tmy čo má trošku nahnevalo..S priateľom sme boli na nákupoch a chcel mi kúpiť parfém, ponožky atď..V skratke som ten tip človeka ktorý je minimalistický a ktorý keď niečo nepotrebuje tak tak nekupuje zbytočne vecí.. Priateľ mi Nadal v obchodnom centre že som strašne lakoma na seba že to ešte nezažil a začal ma porovnávať zo svojou ex ktorej kupoval hoc čo mu len ukázala v obchode a čo sa jej páčilo, dosť ma to nahnevalo pretože ja narozdiel od jeho bývalej manželky nie som marnotratna a zažila som aj čo je to nemať na nájom , chlieb atď., čož ona nezažila..Tak som mu na to odvetila že bývam 200 km od svojho bydliska kde som bývala v obecnom byte a keď náhodou sa niečo udeje medzí nami tak prídem z holou riťou naspäť pričom si budem musieť požičiavať na nový začiatok...Jeho odpoveď bola že so mnou už do budúcna rátať nebude keď to ževraj takto vidím ja že keď si šetrím na svoj odchod..

Strana
z2
tetasa
14. dec 2021

kazda minca ma 2 strany...my vidime len jednu,zalezi ci spolu byvaju ,mozno ju partner stale nosi autom a zato jej sem tam povie ci moze helfnut,mozno je autorka taka lakoma ze nechce darceky aby potom ona takisto nemusela davat.Mne to pripada ako keby som povedala muzovi na Vianoce ,nekupuj mi darcek lebo potom ja ti musim kupit takisto😅

miadi
15. dec 2021

No zvlastni ste obaja taky cirkus pre nic. On povie nieco co sa tebe nepaci a ty hnet retoricky bališ kufre a ides zit spet 200km od neho od znovu.. a on potom nevidi vasu buducnost ked vidi ako si virtualne bališ kufre.. obaja ste vztahovacni a obaja mate diametralne odlisne nazori na dopriate si/ lakomost minimalizmus/konzum. On by nemal vytahovat ex za to ze nechces parfem ked si on zmysli. Vlastne by ju nemal vobec vytahovat Lebo z nejakeho dobreho dovodu je predca ex. Tak nech neporovnava kym aj ty nie si v rovnakej kategorii ako ona =ex . Asi sa k sebe Proste nehodite. Neviem aku radu vlastne hladas?ak spolu ostanete takychto zabomysich vojen este bude kopec .

jaskolka
15. dec 2021

Mňa ako prvé zaujala a aj pobavila kombinácia "parfém a ponožky". Neviem, toto mi príde spolu ako veľmi čudný darček.
Potom zbytočný konflikt pre nič. Normálne si viem predstaviť, ako stojíte uprostred plného centra kde hrajú koledy, a on kričí že si lakoma na seba, lebo jeho ex chcela oveľa viac a on jej to kupoval 🙈🙊🙉potom ty "balis kufre" a ideš nazad do obecného domu..
Prepáč, ale ste ako malé deti obaja. Ak išlo o vianočný darček, prečo to neprijmes? Ak máš plno parfémov a ponoziek, tak vybrať niečo iné (kozmetika, oblečenie, bižutéria)
On nemá čo vyťahovať svoju ex, a ty zase, prečo tie parfémy nepoužívas a ponožky nenosis?
Toto mi príde ako veľmi smiešny, detinsky konflikt (alebo niečo nedopovedane je tam)a problém bude niekde úplne inde.

kassandra25
15. dec 2021

@mariska30 neviem, co si chces precitat? Ze si lakoma, a na seba, lebo si mu zakazala vyhodit na teba parfem za 50 eur, co je inak nic za parfem, aby si mu mohla o tyzden ty zasa dat na benzin a jeho potreby, lebo uz nema? A aby si bola rada, ze : 'je chlap'? Este bedakaj zato, ze ta uz poslal z kade lahsie, lebo si spomenul nato, ze s ex sa mu rozhadzovalo lepsie ako s tebou, ale ta mu mozno potom o tyzden nedokladala, mozno sa musel zariadit nejako inac..... vsetci si poplacme za tymto samcom a hlavne nad tebou, aka si lakoma a ako ho potrebujes....

hindakus
15. dec 2021

@mariska30 zažila som! Kupoval mi drahé blbosti a potom som mu musela posielat peniaze z mojho na jeho ucet. Utekaj...

nikpa
15. dec 2021

@mariska30 tak si mu mala povedať, že keď ti chce nasilu niečo kúpiť, že si vyberis sama čo sa ti práve hodí a viac ta to aj poteší, ako niečo čo vôbec momentálne nepotrebujes, len ti to bude stáť niekde v zásuvke

jaskolka
15. dec 2021

@nikpa inak tiež mi napadlo, že ako chlap tam rozhodol, že "ideme Ti kúpiť darček, parfém a ponožky". Lebo neviem si pomôcť, mne to príde strašne smiešne, keď naozaj chlap takúto kombináciu zahlasi... Keby len parfém alebo niečo iné.. Preboha, ale parfém a ponožky? 🙉🙉To by už zabilo okamžite ten pocit romantiky a ani ja by som už nič nechcela.

vlastnynazor
15. dec 2021

@mariska30 Tu cast, ze dostanes nieco, co nechces a nepotrebujes a mas sa tvarit, ze si vdacna - to by som tiez nedala. A hlavne ak vies, ze to vlastne ani nebol darcek, lebo ocakava, ze mu to neskor splatis cez iny jeho vydavok. Jasne, ze vo vztahu prispievaju podla svojich moznosti obaja, ale za tychto podmienok by mi taky "darcek" teda rozhodne nepriniesol radost.

luckalucinkalucka
15. dec 2021

@mariska30 môže byť aj to,ze autorka odmieta darček,aby "nemusela" kupovať svojmu partnetovi..v tom potom lakomost je,poznám jeden pár co spolu žijú cez dva roky a ona si neskutočne sedí na peniazoch,tiež si nič nedopraje a samozrejme jemu tiež nie,lebo "šetrí " a jej to "netreba,"tak isto nedaj Boze zeby minul on,lebo rozbija peniaze,aj keď vlastné..samozrejme..no ale ťažko súdiť,lebo tu je iba jej verzia, bolo by potrebné počuť aj tu jeho

liljana
15. dec 2021

Povedz mu, ze na rozdiel od neho, kto rozhadze a potom si poziciava, si financne zodpovedna a kupujes iba to co potrebujes a nie co nepotrebujes (3 parfemy),.... Vies, ze pojdes na matersku a budes dlhe roky bez prijmu, preto si odkladas rezervu na tento cas.
Tvoj priatel zije v pritomnosti. Dnes je dobre, zajtra nemusi. Ak ma privela penazi, nech urobi mimoriadnu splatku hypo. Tak ako ti dnes spontanne vykrikuje, ze si hocico nekupis, Ti bude potom vykrikovat, ze ta zivi na materskej.

mamina0078
15. dec 2021

@mariska30 lakomá nie si ale predsa on to chcel kúpiť za jeho peniaze nie za tvoje.. Takže nevidím v tom problém, keď on to chce a ty svoje si môžeš šporiť na prípadný rozchod. Ja tiež som kedysi nemala poriadne ani na nájom a jedlo a keď som sa spoznala s priateľom, ktorý mi kupoval darčeky a dovolenky len tak, na ktoré by som nikdy nenašporila bola som v šoku a odmietala to ale tak nakoniec som nechala minulosť minulosťou a začala si užívať to, že mám aj na niečo viac ako chodiť v starom oblečení a jesť suchý rožok. 😂

lilitela
15. dec 2021

@mariska30 Uvazuj do buducna. ci sa hodite, jedny su taki, druhi onaki. aj tu vidis rozne
nazory. moj muz tiez stale rozhadzuje, nie sme schopni na nic usetrit, potom hlada vinnika. A to ze chce investovat penaize aj do mna, ja uz po rokoch vnimam len ako ospravedlnenei na to, aby mohol minat on. Vobec nerozmysla co deti, nic im nesetri, vraj zdedia raz po rodicoch, a ze co si zoberie tie penaize do hrobu, ked ich bude setrit? A podobne som mala aj ja hlasku, ked som raz zacala o tom, ze co keby sa nam nejako zvrtol zivot (nic som nekonkretizovala, ved to moze byt vselico, niekto sa zamiluje do niekoho ineho, niekto vazne ochorie, niekto zacne pit, gamblovat, drogovat, ja neviem), a museli by sme uvazovat o rozvode, ako to budeme riesit, proste pre mna normalna otazka zivota, ked sa pozriem na rozvodove statistiky, a tiez som si vypocula, ze som ho sklamala, ako premyslam a pod. Daj si bacha.
Ale vidis kolko nazorov, mna osobne by v zivote nenapadlo, ze ked odmietnem od niekoho kupu darceka, tak ho urazim - to by som rovnako mohla povedat, ze mna uraza, ze mi vobec niekto ponuka ze mi kupi dar. Ci uz preto, ze sa nechcem zaväzovat, byt dlzna, alebo preto, ze som prilis emancipovana, a kupim si sama, co chcem alebo potrebujem, neviem, je to asi uhol pohladu, individualne a zavisi od situacie.
Ak by mi mama chcela kupit dar, hoci viem, ze potom jej budem musiet urobit nakup, lebo nevysla s dochodkom... to len tak na zamyslenie - ona bude mat mozno radost. Na druhej strane ja budem mat doma nieco co vobec nechcem. A zbytocne minute peniaze.
Povedz frajerovi, ze ked ti chce nieco kupit, tak potrebujes presne toto a toto.

alka234
15. dec 2021

@mariska30 načo si mu hovorila, že máš zadné dvierka? Takže vlastne vieš aký je a rataš s tým, že môžeš odísť. Potom načo si v takom vzťahu? On si určite tiež šetrí peniaze ani o tom nevieš, nebude ti to vešať na nos, nie ste manželia, nemáte spolu deti. Vlastne spolu chodíte, spoznávate sa.

lasoli
15. dec 2021

@mariska30 a jemu si kupila nieco?Vies to ze sebe nedoprajes je pekna vlastnost ale horsie je ked nedoprajes inym,Ja nemam rada lakomcov,mozno skor myslel ze ty mu nic nekupis,ci?Lebo zasa ked nevhces ,to neznamena ze si lakoma.Skor ked setris ty na darcekoch a to moc sympaticke nieje.

lujziana44
15. dec 2021

Nie je to podľa mňa o lakomosti. Mne sa tiež koľko krát páčia drahšie veci, no neviem, niekedy ma tá cena proste odradí a vôbec to nie je o tom, že by som bola lakomá. On ti chcel asi proste len spraviť radosť a nevyšlo mu to tak ho to vzalo asi trocha viacej, ako malo

marysa21
15. dec 2021

Základom je komunikácia a vysvetlenie si pohľadu na peniaze a život.potreby. Myslím si , že nie si lakomá , len si opatrná , lebo si prežila aj ťažšie fin. chvíle a vieš , čo je nemať peniaze na šeky a prázdne brucho a preto si peniaze vážiš a myslíš aj na budúcnosť . Tvoj( dočasný )priateľ žije , len prítomnosťou a žil v iných fin. podmienkách ,tak preto ťa nechápe . Vysvetlite si pohľad na život a nabudúce by som mu povedala , že nepožičiam , lebo si kúpil to a to a nebolo mu to treba , tak nech teraz chodí peši do výplaty .Ak sa nezmení u mňa by bol ex.

whatever1
15. dec 2021

@kate211 Suhlasim s tebou, obaja by sa mali podielat financne na domacnosti atd. Lenze my nevieme ako to medzi sebou maju podelene. Z toho co autorka napisala vieme len to, ze vzdy ked jej kupi dar tak nasleduje to, ze si vypyta peniaze za nieco ine. A na to som aj reagovala.

thoughtfulweirdo
15. dec 2021

Môj ex mal každú chvíľu potrebu obdarovať ma, ale totálnymi zbytočnosťami, s ktorými som mala potom akurát oštaru. Naznačovaniu nerozumel a keď som na rovinu povedala, že mi také darčeky nevyhovujú a radšej ma môže pozvať na obed, keď už má potrebu na mňa minúť peniaze, spravil hroznú scénu, aká som nevďačná a nič si nevážim. Raz sa len tak rozhodol, že potrebujem chovať králika- živého, veľkého 🙈 keď som nechcela, tak sa teatrálne rozplakal 🤣 ja mladá blbá som nakoniec cuvla, králika zobrala a trápila sa s ním ešte dlho, kým sa mi ho podarilo darovať 😅 teraz si hovorím, že som im mala vtedy akurát tak zakývať, nech si s králikom spolu nažívajú a mne dajú obaja svätý pokoj 😄 ja teda úplne rozumiem, že sa autorke nepáčia zbytočné dary. Nútiť niekomu darček, ktorý nechce, nemá nič spoločné s vyjadrovaním lásky. Keď už chcem niekoho z lásky obdarovať, vyberám predsa darček tak, aby potešil toho obdarovaného. Niekoho poteší aj piaty parfém, ale niekoho nie a tomu treba vybrať vhodnejší dar, nie nasilu zbytočnosti, lebo ja ja ja tak chcem 🤦🏼‍♀️

Strana
z2