Som mimo ja alebo svokra?
Ahojte , už dlho som rozmýšľala ze sem napíšem moju “ kauzu” zo svokrou. Pretože podla môjho manžela som divná ja , nie jeho mama. Cez leto som rodila prvý krát ( mám 23 rokov ). Keďže ma nechali prenášať dva týždne od termínu pôrodu moja mamina čerpala dovolenku presne vtedy keď ja som ešte nerodila. Chcela byt u nás doma a pomáhať mi. Nakoľko to nevyšlo už chodila do práce na dlhý, kratky týždeň. Priateľ pracuje od rana 9 do večera 19. A povedal jeho mamičke mojej svokre aby mi chodila pomáhať s bábätkom . Bývajú vedla nás ako sa povie na jednom dvore. Mamička sa veľmi vžila do role a nedala mi prvé dva mesiace od narodenia našej dcéry žiť. Chodila k nám bez klopania , budila ma , keď som vysla von s kočíkom vytrhla mi ho z rúk zo slovami “ daj mi ju “ malá často plakávala . Svokra z toho obvinila mňa že to plače lebo mám zlé mlieko mám ju hneď prestat kojiť to je určite mnou a malú boli bruško. Za každé zamrnčanie malej k nám doslova doutekala a vytrhla mi to malé krehké babenečko z rúk a odmietala mi ju vrátiť aj po tom čo som ju o to prosila. Kľudne ju takto natriasala aj 2-3 hodiny a malá revala ešte viac lebo určite citila zo mna ten strašný stres a tlak. Toto sa opakovalo deň čo deň. Schudla som 15 kíl a za každé zamrnčanie malinkej som chytala paniku že zas bude načúvať pod oknom a dobehne. Manželovi som sa to snažila vysvetlit milo aby sa neurazil že nechcem jeho mamu. Samozrejme že mi povedal že on s ňou problém nemá mám si to riešiť ja. Nechcela som robiť zbytočne dusno na jednom pozemku ale bolo to čoraz horšie. Stále sa to opakovalo deň čo deň. Svokra úplne vyšinuto načuvala kedy niečo začuje aby mohla dobehnúť. Chodila mi uspavat malú nasilu aj keď som ja povedala že netreba nemusíte chodiť a hovorila malej debilnu básnickú kde sa prezyvala jej mamičkou. A stále v kuse ja som tvoja mamička . Jedného dňa už keď k nám vtrhla a išla mi malú zase brať som jej vykričala do tváre že ju tam nechcem , malú jej nedám a to čo mi robí ma psychicky ničí a deptá. Už keď muž videl keď prišiel že som len sedela a plakala a nechcela na neho ani pozrieť až vtedy jej išiel dohovoriť aj on. Od vtedy mi píše správy či môže prísť, pýta sa či si môže malú zobrať na ruky… Malá ma už 5 mesiacov ale ja svokru neznášam stále. Aj keď sa snažím neviem sa ani tváriť na ňu pekne. Malú jej nedávam na stráženie nikdy. Neverim tej žene. Už máme doma chvála panu Bohu pokoj. Ale občas keď ešte malá plače príde na mna taká chvilkova úzkosť že zase príde. Ale nepríde … keď som o tom povedala manželovi že jej proste neverim a malú jej určite nenecham povedal že to mám riešiť potom ja zo sebou u nejakeho odborného doktora pretože mamička iba pomahala .
Ďakujem že ste sa dostali s čítaním až sem . A teraz moja otázka znie som chybná ja ? Alebo svokra ?
Manželovu odpoved už viem… 🫣😁
@jankacl83 ja som nepísala ,že je precitlivena
Ďakujem za tvoj názor, ja som svoj napísala , nemusíte písať ľuďom priamo,keď niečo napíšu.
Veď napíšte autorke svoj názor, ona si vezme tie, ktoré sú jej blízke a navzájom nemusíme na seba poukazovať v komentároch.zbytočné pre mňa
Aj tak mi napíšete iný názor ,ako môj.nič to pre mňa neznamená.

@vendy23 ako keby som to písala ja. S mojou svokrou bol život údesný. A môj manžel, jej synáčik, bol taký istý hlupák. Myslela som si že keď budeme sami, nebude tak zasahovať do nášho života. Mýlila som sa. Svokra zomrela na starobu a celý svoj život mi ten môj znepříjemňovala. Najhoršie bolo, že synáčik bol na jej strane. Jeho ubohá maminka bola navyše vdova. Cítil sa za ňu zodpovedný a ona bola nadmieru sebecká. Rok pred mojím dôchodkom som sa s mužom rozviedla. To už boli deti dospelé a z domu, tak som konečne našla pokoj v živote.
Ja som si možno nestanovila dôrazne určité pravidlá zavčasu. Bála som sa, že muž bude pri matke a ja ho stratím. Tak veľmi som chcela byť dobrá nevesta...A nebudem tajiť, že som chodila ku psychiatrovi. Nenechaj to zájsť daleko. Matka s malými deťmi sú najdôležitejší! V pohode musíš byť v prvom rade ty. Veľmi ti držím palce.