icon

Som na dne

max91
20. jan 2022

Ahojte.Chcem sa svami podeliť o mojom probléme/moch.Bol som vážny flegmatik cista hlava nad ničím som nerozmyslal až na tento moment .Všetko sa to začalo pred 3 rokmi keď mi bola diagnostikovaná crohnova choroba po mesiacoch ležania v nemocnici som podstúpil operácie ktoré mi skrátili čreva o 20 cm tenkého čreva.Po prepustený z nemocnice som si žil život ďalej ale v hlave som mal už že prečo sa toto stalo mne ale išiel som ďalej.Prešlo pár rokov spoznal som dievča s ktorým som začal chodiť.Všetko bolo krásne ale prišla ďalšia rana od života odstránenie 1 semennika.Ďalšia vec ktorá mi začala vŕtať v hlave.Medzitým ma stihol opustiť ocino neskôr psík a potom aj babička a to všetko v jeden rok.Úplne ma to položilo ale išiel ďalej svoju cestu aj s crohnom ktorý mi robí problémy ale čo bol klinec do rakvy pred týždňom sa rozišla so mnou frajerka a to ešte na Silvestra rozprávala mojej kamarátke a kamarátovi že chce už odomna prsteň a za týždeň a pól mi toto spraví.Vraj už necíti to čo by mala a sama si to nevie vysvetlit.Fakt som sa snažil v tom vzťahu radšej som bol snou ako s kamaratmi nikdy som ju nepodviedol proste nič. Asi za dobrotu na žobrotu.Neviem vôbec spávať mám veľmi zle myšlienky v hlave aj keď sa veľmi snažím ale je toho na mna už veľa za posledný rok čo sa všetko udialo mám 25 rokov ale už to nedávam…prosím poraďte všetci sú pri mne aj rodina aj kamaráti

deti95060810
20. jan 2022

25? človeče, veď máš pred sebou celý život... frajeriek ešte budeš mať veľa....neboj sa, prebolí - prežili sme to takmer všetci...😉
v lekárni si kúp niečo na ukľudnenie. magnézium forte.

laskamojajeidna
20. jan 2022

@max91 Každý človek nesie svoj kríž. Ty ho nesieš statočne na svoj vek. Všetko čo sa stalo stať sa malo. A posilniť ťa. Priateľka ti zato nestála . Chcela prsteň? A načo? Na okrasu? Chváliť sa,že je zasnúbená? Manželstvo je o tom,že stojí človek aj v chorobe aj v šťastí čí v nešťastí pri tom druhom. Možno si ju mal rád, možno ľúbil... no ona teba nie. Ukázala sa teraz. A dobre,že teraz a nie po svadbe. Máš na lepšiu. Si mladý, ešte si nájdeš. Hlavu hore si chlap. Ľudia sa berú aj s postihnutím aj s chorobami....Prajem ti veľa zdravia a pokoja v živote.

lija22
20. jan 2022

@deti95060810 ale u neho nejde o to, ze ma 25, aj ked rozumiem, ze sa snazis odlahcit temu. choroba, choroba, strata, strata, strata.. tazke obdobie veru
@max91 pozri, aj v tazkom obdobi si si frajerku nasiel. to znamena ze nie si na zahodenie. Urcite ti pride do zivota dalsia. teraz cas vyuzi na seba, a uvidis, co prinesie zivot. So smrtou blizkych zial clovek nepocita,a na toto snad nikdy nie je vhodny cas. Prezil si, hlavu hore, horsie uz nebude

max91
autor
20. jan 2022

Chcel by som navštíviť psychológa alebo psychiatrovi ísť vyrozprávať sa nejakému odborníkovi ..lebo sa začínam bat že si niečo spraviť alebo tak aj ked sa veľmi snažím nejde to

laskamojajeidna
20. jan 2022

@max91 jasné, vyhľadaj si....v dnešnej dobe je to normálne. Čím skôr tým lepšie.

loliki
20. jan 2022

@max91 Je toho veľa, čo bolí. Čítala som, že človek potrebuje 12 objatí denne, aby prežil. Neviem, kto to vymyslel a takto vyrátal. Ale začni tým, že objímeš sám seba. Prajem veľa láskyplných pevných a nežných objatí, kde sa cítiš pochopený aké je všetko ťažké, objatia v ktorých sa rozplynú bolesti a rany sa zahoja. Vyrozprávaj a vyplač svoju bolesť. Chce to čas. Si skvelý človek. Bude to dobré. 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
jakoma
20. jan 2022

Toto je len obdobie, "vyrastie" z teba vdaka tomu dobry muz pre buducu frajerku.. posilni ta to. Tiez som si zazila situacie, ktore neprezije kazda zena do 30ky a posilnili ma 🙂 a mam kamarata s crohnom a ma jednu z najuzasnejsich zien ake poznam ;)

vazky_a_motyle
Autor odpoveď zmazal
denissi
21. jan 2022

@max91 ahoj, nevzdávaj sa, hlavu hore a choď ďalej, aj keď je to určite velmi ťažké 🙂 si mladý , život máš pred sebou. Ja som mala tiež ťažké obdobie.... rozvod , choroba, problémy s ex. Vtedy som bola úplne na dne, nič ma nebavilo. Neverila som že sa z toho niekedy dostanem a nad celou vecou sa pousmejem. Ale stalo sa. Držím ti palce, nech si hlavne zdravý, usmeje sa na teba šťastie a našiel si zmysel života😉🙏🍀

max91
autor
21. jan 2022

Verte mi že sa snažím myslieť pozitívne ale nedarí sa mi to nevidím žiadnu budúcnosť už 5 deň som bez dobrého spánku.Proste ako tak sa vyhrabem s nejakých veci a ďalšia príde niečo čo ma zase hodí dole ale teraz ma to už hodilo na úplne dno

lasoli
21. jan 2022

@max91 takze stres zhorsuje tvoje ochorenie,skus protizapalove strbovanie aby si bol fit.To k tvojmu ochoreniu,nebud v strese a zacni sa dobre stravovat.
A k frjerke,pride dalsia.Si mlady a mas este aj cas n rodinu.

loliki
21. jan 2022

@max91
5 dní bez dobrého spánku v 25 rokoch, to ešte nie je koniec sveta. Keď budeš mať rodinku a malé dieťa, nevyspíš sa aj 3 mesiace. Všetky mamičky to poznajú a musia fungovať. Daj si poriadne dávky Magnézia, naštuduj si, čo sú psychobiotiká, nejaké si kúp a hore hlavu. Bude dobre. Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní.

kittykat22
21. jan 2022

@max91 tak Crohnova choroba je nieco, co cloveka ovplyvnuje na dennej baze a mat jeden semennik je urcite pre muza stresujuce. Retazovy odchod ludi ktorych mas rad na nalade nepridava. Bolo by dobre, keby si svoj zivot zacal postupne naplnovat vecami ktore ta tesia. Napriklad novy pes. Ked nie pes tak si kup kralika, morca ... nejake zviera ktore ta potesi. Zapis sa na kurz ktory by ta bavil. Ak nie sportovy koli obmedzeniu zdravotnemu - mozes skusis fotenie, natacanie kratkometraznych filmov, grafiku do hier, hrave programovanie alebo nieco pri com sa sedi. Mozno by nebolo na skodu sa pridat do FB skupiny typu - spolucestovanie, vylety po svete, ?mozno hvezdarstvo. Nieco zaujimave, co ta zapoji do komunity ludi, da ti priestor sa stretavat a zdielat zazitky. Frajerku opat najdes. Ked budes mat zaujmy, veselu naladu a zivot pod kontrolou tak zenu najdes pomerne rychlo. To je druh partnera o ktoreho je zaujem.
A nie je s tebou nic zle. Niekedy sa proste stava, ze su slabsie zivotne obdobia. Ale nestracaj na optimizme, pokus sa s tym nieco robit.

max91
autor
21. jan 2022

Len teraz nechcem dievcata ani vidieť minimálne rok. Lebo byvala ma zranila a veľmi vie akej som situácii a nechá ma zo na na deň.A vôbec nevyzeram k svetu z 80 kg som zase schudol na 64 cize som kosť a koža a bledý ako stena.Dnes ďalšia zlá správa volal mi doktor že ma výsledky magnetickej rozonancie a ďalšia operácia predomnou :(

max91
autor
21. jan 2022

@laskamojajeidna miloval som ju a viem že aj on mna..pre toto som nečakal takýto koniec

loliki
21. jan 2022

@max91 To je predsa dobrá správa. Dajú Ťa do poriadku! Vedia Ti pomôcť, sú na to ľudia aj možnosti liečby. Ďalšia dobrá správa: Nie si jediný, kto sa rozišiel s frajerkou. Síce to bolí ale neumiera sa na to. To je len životná skúsenosť, za ktorú môžeš byť vďačný. Našťastie to nebola ešte tvoja manželka. Keď ju miluješ, tak ju nechaj žiť. Mať a mať rád je veľký rozdiel.