icon

Som na dne

13. júl 2023

Doslova a do písmena sa cítim ako iný človek ... nezvládam adi ani seba samú ... veľa problémov navôkol, ktoré mi potom priateľ vyčíta že to riešim (problémy zo strany mojej mamy) ... asi niesom dobrá matka ... a môžete ma aj vy ukameňovať tunak 🤷‍♀️

ale nezvládam to a obávam sa čo bude dalej 😥 bojím sa priznať priateľovi lebo určite by mi povedal že ono to prejde, že nemôžem byť zlá na dcéru a kričať na ňu...no nieje to tak lahké, vymýšla, skáče po mne, udre ma, aj keď nechcene lebo sa blazni
som v 11tt a asi som sa psych.zrútila ani neviem normálne plakať.. viem že dosť z vás ma "živé" deti a prechadzajú si oveľa horším a z dalšej stránky vždy lepšie ako keby v kúte len sedela alebo nedaj bože bola chorá...
viem si povedať aj mínusy aj plusy o to nejde

ale je mi naozaj zle celé dlhé týždne, viacmenej som len na vode a veľa krát čo zjem ide von...tak som minimalizovala aj jedlo ano viem že to nieje dobré... aleee nezvládam jesť, alebo nemám chuť na jedlo .... priateľ očakáva vysmiatu matku ktorá zvláda všetko v domácnosti, dieťa, tehotenstvo, prácu, jemu sa venovať, mať vždy náladu, nekričať na malú, nebyť na ňu zlá a neriešiť iných .... mala by som brať lieky (euthyrox a železo) no nezvládam to hneď po zobudení ma napína veľa krát zvraciam ... lebo mám prázdny žalúdok, a to mám euthyrox si dávať na prázdny žalúdok ... vždy keď ide niekam, musím ísť aj ja aj keď mi naozaj zle alebo keď je teplo nevládzem byť na slnku a všetko okolo toho... no som často donútená ísť lebo mám vyčitané že len som doma a nikam s nimi nechodím ...

viem že teraz si poviete a dalšia čo to nezvlada a je slabá ... doteraz dokým som neotehotnela viac menej bolo všetko fajn no teraz sa mi ani smiaať už normálne nechce.... ja malú celý týzdeň krotím kvôli tomu že má nočnú zmenu aby sa mohol vyspať, no on mi vykriči prečo som na malú taká keď jej vravím aby prestala, nerobila... ze chcem mať len pokoj od nej či ju beriem ako svoje dieťa vôbec ...
že radšej vypisujem a riešim iných ...a to akože raz za dlhé týždne mi včera napísala kamoška, trochu popísali... inak s nikým si nepíšem...len s mamou keď si spomenie na mňa...

viem že napísete hormóny a všetko okolo no je mi tak že už ani sama neviem ako 😔😔😔 on si myslí a šak tehotenstvo nieje nič .. zvládla si to raz, zvladneš aj dalšie... bojím sa že to nezvladnem keď sa bábo narodí popritom ako ma on bude este zhadzovať a podkopávať moju psychiku..... som unavená, často mám bolesti, tráviace problémy a dalšie no on to nevidí... povie mi či on nieje tiež unavený, že chodí do práce aby sme si to teda vymenili 😒 ja chodím cez víkendy len ....

nemusíte ani reagovať, chcela som sa asi len vypísať kedže nemám komu 🙏 prepáčte
Pekný deň

bluka2
13. júl 2023

Mrzi ma, co prezivas. Ta prva cast naozaj znela naozaj ako proste narocne obdobie (tazsie teh. + male dieta), ale ten koniec, ze nemas sa komu vyrozpravat. Najdi si niekoho na pravidelnu psychohygienu, mozno v terminovke, podporit sa navzajom? To by mohlo pomoct. A bude to dobre a potrebne aj ked budes mat 2 male deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
13. júl 2023

ďakujem čakala som oveľa horšie reakcie ... uz nieraz som ho prosila nech ked je doma cez vikend nech sa o malu stara ... ale skončilo to tak že aj malá keď kakala musela som ist prebaliť a naposledy som to skoro nezvladla 😒😒a to som mu vravela ze naozaj mi je blbo ... povedal ze vzdy ju prebaluje on že on ide variť 🤷‍♀️ ako nepoviem vyperie, navarí, uprace ale potom to počuvam za každým ... ako keby "niesi len ty tehotná, niesi chorá, veľa žien je na všetko samé a zvládajú to, ty si len lenivá a nic sa ti nechce" akože priznavam som lenivejsia ako on, niesom puntickárka ako on to má po svojej matke ak je niekde flak spina tak je uz krik ... niekedy to bez slova uprace ale potom pocuvam... ja pracujem pridem domov musim varit upratovat starat sa o malu ako kkt... a všetko ostatné viete si domysliet ako ja ho chápem že je unavený ale niektorí chlapi ťahajú aj 2 zamestnania a venuju sa rodine 🙄nevravim pomaha v domacnosti len jeho povaha je blbá ja som skor ticho a ticho trpím lebo nechcem sa hádať a už vôbec pred malou a aj keď sa už hádame tak mu niečo poviem a on sa durdí...alebo to pretoči vsetko voči mne a som blbá ja ... a potom sa cítim jak bábka uväznená v domácnosti .... keď sa narodila malá nieraz som mu vravela prosila ber si ju so sebou som unavena, po nastrihu, 6nedelie, chcem spať a už bolo poď sa poprechádzať aj ty a to som sa pol roka davala dokopy lebo mi zničili kostrč kedze ma nechali len v jednej polohe (slovenské zdravotnictvo 🤷‍♀️) a bojím sa ze to tak bude aj teraz len s tym ze budem mat dve deti, hadky, vycitky, ja nic nebudem zvladat, nebudem vyspata ....pomahaju cez vikendy s malou nám jeho rodicia ale aj tam to nieje ruzove... bud sa buchne, padne, učia ju liesť na stôl všade možne ... viackrat som im vravela nech nerobia vsetko ako ona chce lebo robia len mne zle 🤷‍♀️naposledy ked som im to povedala tak jeho matka ze doma si mame robit ako chceme ale ze teraz je u dedka a babky... chceme ju odplienkovať aby mohla ist do skolky co by bola moja zachrana aspon by som stihala navarit upratat a tak a brali sme ju ku nim bez plienky mala saty teplo... tak vyuzijeme to ... a hned bolo nech si ju odplienkovavame doma ze tam maju psa a chlpy a neviem čo a tak on sa bavil zo svojou mamou... tak jej to vysvetlil ze to potrebujeme ...a ze sak maju nocník a zachod tiez .. ked podvecer prisla mala domov tak sa pytam ci mala plienku ked dosiel ku nim ...a ze hej mala ... takze hned ako sme odisli jej urcite nasadila plienku ... a nemam nikoho s mojou mamou moj priatel nema dobry vztah neveri jej natolko aby si mohla malú vziat, nenosime ju ani casto ku nim ... kamaratky bud maju vlastne deti, vlastne problemy, a popravde niesom typ cloveka ktory sa rad zvwri s takymto niecim kamoske a ako to chodi tak to vie aj 3.tia suseda a uz by boli len reci ... a kebyze to poviem mame tak pride a hadka ze ma ničí, že sak som tehotná že mám mať klud ze som po potrate atd ...a to iba dalsi stres 🤦‍♀️a keby idem ku psychologovi tak chudak asi si bude musiet najst aj on odbornika lebo vela toho je vsade ci rodina, ci vztahyz ci praca, ci vztahy, komunikacia atd 🤷‍♀️ popravde mám len vás tu a asi je lahsie napisat nieco neznamemu cloveku ako nejakemu znamemu kedze vela krat sa mi stalo ze sa to neoplati sa zdoverit s niecim znamym

autor
13. júl 2023

@elizabet173 a to ešte ze on ide už chvála bohu do poslednej nočnej dnes čiže končí v piatok ráno bude spať min.do 12h a to sobotu chce aby sme sli na kúpalisko, chcela som ísť k mame, musím isť do práce... a to zas na kúpalisko pred týždňom sme boli aj s malou... ja sa vždy vyhadžem od slnka mám takú citlivú pokožku 😒a vo všeobecnosti mi slnko nerobí dobre ...pred týzdnom sme boli len vo vode skoro celych 5h ...stým rozdielom že wcko, natriet sa napiť sa, potom obed, cele dva dni sme všetci traja boli ako vyžmýkaní 🤦‍♀️som naozaj v koncoch cítim sa uplne na dne akože su svetle chvilky ci s priatelom ze sa zasmejeme aj s malou že má svoj deň a je dobrá nevymysla, nerozhadzuje, pride sa aj pomojkať ale málo toho je

miadi
13. júl 2023

Mas asi aj depresiu z hormonov ak to nebudes riesit teraz moze to byt po porode horsie. Nemozes is na PN? Potrebujes zmenu. Ono v podstate sa nic Strasne nedeje len ty to vsetko strasne zle preživas Lebo nevladzes. A nevladzes lebo nie si psychicky ok a fyzicky si vyslabena z teho. Ked nemas rodinu co by pomohla tak skuste najat nejaku pani alebo studentku na strazenie a ty by si mala byt chvilku sama a relax Lebo ti prepne uz uplne. A priatel by mal chapat ako sa citis mal by s dcerou travit viac casu bez teba nech si oddychnes. A ty by si nemala byt ticho . Ved nemusite kricat hadat sa pred malou ale ked spi mu v klude povedz co ti vadi co sa ti od neho nepaci a ako by si to chcela zmenit- nech to nie su len vycitky ale aj hladanie riesenia.

autor
13. júl 2023

@miadi môžem mať depku z hormónov? 😲 pri dcerke som mala uplnr na pohodu len uz ku koncu opuch noh kvoli anemii 😔ale zvladala som viac aj pochodit aj porobiť... pekne si to napísala, ake ako pisem je blba povaha bud sa nadurdi lebo si mysli ze riesim to co nemam alebo mi nic nepovie a potom neskor si mrmle sam 🤷‍♀️a ked niesom ticho a snazim sa uplne kludne, kedze uz aj pritom ked som nervozna zacinam grciať ... tak to dopadne tak že bud sa nechce baviť, alebo mieša jedno cez druhé 🤔

autor
13. júl 2023

ach čo by som dala za taký vikendový oddych niekde daleko len sama niekde bez ludi v lese 🙏citit tu vonu, pocut to ticho 🙄ale kedze brigadujem popri RD tak nemozem odist velmi na vikend takto vypadnut

lucmirka124
13. júl 2023

Ja som to len precitala, a myslim ze tvoj chlap je...,,,tak ci tak takymto stylom skoncis v nemocnici na infuziach. A potom predpokladam ze sa chudacik vyspi do ruzova,,,si vysilena, a on ta nuti chodit niekam aby nemusel on strazit dcerku... vyhadz ich von na vylet a nech sa pol dna nevracaju ani

miadi
13. júl 2023

Podla toho co pises mas stres aj nervy z toho ako Musis vsetko v sebe dusit potlacat , Lebo s nim sa neda komunikovat. A ty chces mat klud doma tak to v sebe dusis ale potom vybuchujes na malu. Kricis doma lebo mas pocit ze ta nikto nevnima. Mala Lebo neposlucha a chlap Lebo on to pocut nechce. Vybuchujes lebo to v sebe chces udrzat prehltnut no nejde to. Tie emocie musia z teba von, Keby mal aspon partner pochopenie tak by to Nebolo take tazke. Ale on nevie nechodi v tvojich topankach tak len kritizuje co robis zle. Depresiu mozes mat aj z vycerpania z unavy. Z hormonov tiez . Ale u teba je to Asi vela malych veci naraz. Kolko mà mala rokov ? Okolo 3? Ked chces skolku., tie plienky skus jej ich uz cez den nedat a 100x za den pripominat nech ide na šerblik a ked sa pocika do nohavic nevadi Mozno ju to motivuje dat si pozor. A na noc Daj plienky ak zvykne v noci ciki kaka .. ked zacne skolka budes mat viac klud. Vsetko bude lepsie toto obdobie pominie, neboj . Len s priatelom treba popracovat na komunikacii. Mali by ste si ten negativny feedback vediet vykomunikovat bez dramy zduvania sa atd.

autor
13. júl 2023

byť taká ako vy 🙏 má 22 mesiacov 🙂 o 2 mesiace 2 roky a vezmu ju na 2 a pol roka keď bude odplienkovaná... ak teda no ... kedže jeho rodicia nespolupracujú, cez deň je bez plienky vie signalizovat velku potrebu ale uz začala vravieť kaka na všetko 🙈🤣ale základ je ze dava vedieť a rozumie čize pripravená je 🙂 ... tak ja nevybuchnem len ked mala robi zlobu tak jej vkuse vravím nerob prestan a jemu to ide na nervy 🤷‍♀️a to popritom chcem aby bola v klude aby sa on mohol vyspať, neviem kde zlyhavam asi tam ze som slabá makká 🙄🤔

autor
13. júl 2023

@lucmirka124 nieraz mi to už vravel a niekolkokrat som mu vravela ze som nervava, alebo ze mam zaludok na vode alebo ja neviem ze jednoducho neviem zjest obed/večeru 🤷‍♀️🤷‍♀️ nechápe to to mi je jasné, nechápe aj to ako nemozem brat lieky no normalne nespracuje to moj zaludok 🤷‍♀️a neviem aj z tohto hladiska zw co a tym ku gyn idem az vstredu budu brat krv no musim sa priznat ze som ich velmi nebrala 😒 a stitna ma vyhodi oknom 😔cize tam zas bude stres 😒 akože vie ist snou niekedy na 2h len tak von previesť sa alebo dačo ... ale veeeelmi maaaalo krat sa to stalo a naposledy to bolo také že ty si sa len teraz zobudila? no komu je dobre ...kedy ja budem tolko spat 🤦‍♀️čo vám poviem je debil v chovaní, horúca hlava a keď nieje jak chce on tak je zle hneď si frfle

miadi
13. júl 2023

Asi jej to hovoris moc casto. Ked chces aby sa vyspal Musis ju zobrat von na ihrisko unavit a dojst domov o par hodin. Ty vsetko Akoby si prisposobovala jemu a nevies si ani užit vlastne dieta. Len mas nervy ze tatko sa nevyspi. Jasne ze mala neposlucha ked jej vsetko zakazujes. Skus zmenit priority. Skus hladat co robi spokojne dieta a spokojna mama. Nie co robi spokojneho chlapa. Asi mà aj pravdu ze si moc nervozna na malu - chapes ze si z nej robis ventil ? Nie je to fer voci nej nema ani 2r este nemusi byt zrela na odplienkovane .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
13. júl 2023

Priprav ho na to ze s novorodencom ak budes kojit budes spat Aj cez den lebo budes rozbita z nocneho kojenia. A nech laskavo on chodi s malou po špičkach a udrzuje doma ticho , Mat dve deti je trochu ine ako len jedno. Ty sa budes musiet naucit delit svoj cas energiu medzi dva malicke deti. A toto co zazivas je este nic oproti tomu co bude po porode. Tvoje telo sa bude hojit budes unavena. Mozno nervoznejsia ako teraz Lebo tych ludi co od teba stala nieco chcu bude viac . A ked sa on chova takto este viac ta to bude štvat. Tak pozor aby ta to neprevalcovalo. Treba najst klud a ine fungovanie uz teraz . Casu pre seba budes mat zo zaciatku este menej . Tak muz ked ta nedrzi nech ta aspon netlaci dole. Ste par partneri nie nepriatelia , Rodicia ste vy dvaja a na vas dvoch je ako si poriesite domacnost vztahy deti. Nie su to len tvoje deti. Nemozes byt taka submisivna voci nemu. Zapriahnes ho do toho. O starostlivost o deti.

denkabemommy
13. júl 2023

Tvoj problém tkvie v nedostatku železa-únava, a tiež neberieš lieky tipujem, že na štítnu žľazu, čo sú teda dosť dôležité lieky, ak nevieš lieky dostať do seba v tabletkovej forme vypýtaj si infúzie/injekcie, nevoľnosti nezmiznú, ale aspoň depka a únava budú menšie 🙂

1fifinka1
13. júl 2023

Čo to máš doma za tupelo? Prečo máš s takým človekom druhé dieťa? Nechcem ti nič vyčítať, ale ženy prečo necháte so sebou takto zametať? Ved máš ústa, máš občiansky preukaz, si svojpravna, nie nejdem na kupko, nie nevarím prepáč, nie nevládzem. Ved sa zbláznis s dvomi deťmi. Nečudo, ved ten človek z teba vysáva všetku energiu. Každý by bol z neho vyflusnuty. Brrrr nechcela by som ho keby posledný na zemi ostal.

lucmirka124
13. júl 2023

Moja ako moj chlap sa tiez ucil byt s dietatom, a stalo ma to vela sil donutit ho, ze nieje to len moja dcera. Ja neviem ako chces fungovat ked sa male narodi, a pan si oznami ze je po nocnej a potrebuje spat,,, vies si predstavit kolko zien doma funguje po nocnej s malym dietatom? A lahnu si az s nim na obed?? Prilis malu napominas,, nehaj ju nech sa hra,, ty si vyloz nohy, a chlap ak je taky rozbity po nocnej bude mu jedno a drichmat aj tak,, nechapavy, bezohladny, a ty napominas v kuse malu aby sa vyspal... marnost,, ty tehu nevolnosti, anemicka, lieky neberes a on neni napomocny?? Co myslis ze bude o mesiac ? V akom budes stave?? Ano tehu neni choroba,, ja som v 24tt vymalovala byt, ale mne bolo fajn,,, po chemoterapiach som bola hotova,, a chlap bez breptania bral malu a sli von, vikend bral dieta a sli von,, v noci moc nenaspal bo bud rozmyslal ci sa vyliecim alebo ma drzal pri zachode, a rano do roboty.. ako musis sa zapret a vyhadzat ho vonku s dietatom, nech sa uci byt s nou, hrat sa,, a nie ze je s nou velmi malo... co budes robit s dvoma?? Preco nehas so sebou kyvat? Ked si vysilena? Sak si matka, tehotna,, teraz mysli na vas a nie sa nehat deptat este aj nim.. musis byt silna.. sak on sa dodnes nenaucil hrat sa s dietatom svojim.. nekazes mu prat, varit,, chces chvilu klud,,, ale ty prenechavas ten klud jemu a seba silis...musis muzovi ukazat ze teraz si priorita ty a tvoj odych.. a neze on ti este nieco vycita🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ musis sa zapret a nech 'uz dceru bere von a dovi dopo o par hodin

lenvam
13. júl 2023

Úplne ta chápem. Prvé tehotenstvo ani som nevedela do 5 mesiaca behala s poštou, druhé tehotenstvo nočná mora! Nevládala som nič. Varila som tak ze som sedela na stoličke pri sporáku, na záchod kým som prešla som sa za dýchala ako keby som vyšla 100 schodov. Stále sa mi chcelo spať, ked sme prišli na návštevu nevládala som sedieť musela som sa vyvalit na gauč proste. Nerozmýšľala si ze by si sa dala hospitalizovať? Možno by mu trklo ze asi toto tehotenstvo nieje také ako prvé.

autor
14. júl 2023

ahojte konečnes som sa dnes sem dostala, máte pravdu ženy ja viem 🙄 len som dobrá duša ktorá radsej bude seba trápiť, týrať 🙄a áno únava dosť možné z toho že som anemička a injekcie to ako na domov? kto by mi ich pichal kriste 🤣🙈 sice mám už skoro 26rokov ale ihiel sa bojím tak či tak 😲 keď mi berú krv tak veľa lekarov ktorý ma už poznajú, ma dávaju ležať, neznášam krv a ešte ked tá ihla vnikne dnu alebo netrafia no konec 😲😒😔 a to zas tehu a odbery a všetko okolo toho no neteším sa 🙄 ... no a viem že to nieje choroba ako som už písala že určite to máte niektoré aj tažšie 🙂... a si silná žena lucmirka124, klobúk dolu ❤❤🌈.... akože je debil ale mám ho rada a vlastne aj on nás to nevravím len má blbé chovanie 😶 on sa malej povenuje, idu spolu k babke, obchod, ihrisko, von atd 🙂 ale nie casto a povacsinou bud som doma (málokrát) sprcha,upratovanie,dováranie čize nie vzdy vylozim nohy a hotovo 😥 no a v nemocnici s malou som bola v 8 mesiaci a to pre mňa bol taký stres ze asi 2-3deň nato co som tam bola som podpisala reverz... zlé zaobchádzanie, lekárka namna vyblafla nech pakujem do izby ostala som takom šoku že som ani nevedela nič nato povedať 🤷‍♀️a keby sa dostanem teraz do nemocnice tak on sa zblazni a akurat by bolo ze som nezodpovedna 🤣🤣🤣musim sa uz smiať lebo mi zas je blbo ako myslim na toto všetko 🙏🤦‍♀️ zajtra sa chystaam k mame cize trochu zmena ❤🙏snad bude vsetko ok 🙏ale ste úžasne, podrzali ste nejaku mladu babu ktora si nevie rady sama so sebou a s chlapom ...všetko si to uvedomujem 🤷‍♀️ len verím že v stredu budr s bábom všetko ok a zvládnem branie krvi a vsetko okolo aj s maličkou 🙂 Pekny zvyšok večera prajem 🙏 Vstredu vám dám vedieť ako som nakoniec skončila