Som na materskej a manžel chce hypotéku na byt
Ahojte žienky. Ja neviem čo mám robiť. Som na materskej a manžel chce brat hypotéku na byt. Problém je v tom že na domácnosť mi dáva 150€ a moja materská sa ma šetríť - aj keď ja musím niekedy niečo vybrať inak by drobec chodil holý - bosý. Doma nič neurobí, nič neopraví .. Jeho mama kontroluje kam dávame peniaze. On počúva od nej že veľa minime a ja od neho. Stále len počúvam musíme šetriť! Bojím sa co to bude keď budeme mat hypotéku. A z mojej materskej sa bude platiť. Ostanem úplne bez peňazí, už teraz sa mi od neho tažko pýta. Dá mi tých 150€ ale na čiastky a za to mám všetko nakúpiť, pre nás - pre malého.. Co by ste robili na mojom mieste? Chcem svojmu dieťaťu aj niečo dopriať .. Nechcem manželovi pozerať na ruky či mi dá peniaze .. Chcela som malému kúpiť capacky a povedal mi že nemáme peniaze a viem že mal na úcte viac ako dosť! A take veci sú unás na bežnom poriadku. Keď chcem aby niečo opravil tak nehrozí všetko si musím sama. Som zúfalá lebo viem že ak bude hypotéka bude to ešte horšie .. Neviem co robiť 🤔
a to vám dajú hypotéku ? Ked si na materskej ? Pochybujem. Ved rozpočítaju 1 prijem na 3 osoby a zo zvyšku platiť hypotéku - to vám isto nevyjde. My máme slušné uspory, dva malé byty (zaťažené už malými hypotekami) a 1 príjem, ja som na RD a o nový byt sa budeme pokúšať až ked pojdem do práce. Na svokru sa vykašli, výdavky su vaša vec, ale myslím, že môžeš byť kludná. žiadna banka vám nepožičia, ak to nemáte z čoho splácať.
@comamrobit Je najvyssi cas, aby si manzelovi na rovinu povedala, ze sa ti cele toto hospodarenie nepaci, v podstate to nie je normalne tie jeho poziadavky aby ste zili z tak nizkej sumy a rovno mu povedz, ze za tychto podmienok ziadnu hypoteku brat nebudete. Dalej daj ultimatum,ze on bude kupovat do domacnosti vsetko potrebne, vzdy mu napis zoznam co treba, jedlo drogeriu, nech to kupi a prinesie. V pripade ze nebude chciet hradit tieto zakladne potreby, jasne mu povedz ze je chory. Chod na UPSVAR tam ti poradia so spisanim navrhu na vyzivne na dieta a na manzelku. Pozaduj pri jeho prijme minimalne 200 na dieta 200 na seba a priprav si zoznam vydavkov co s dietatom za mesiac potrebujes
pisem potrebujes a nie aby ste podla jeho predstav zivorili z par eur, dieta potrebuje kvalitnu stravu, oblecenie a pod. Ty sa rozvadzat nemusis, pokial ste manzelia, mas narok na rovnaku zivotnu uroven ako manzel, to vyplyva zo zakona, takze sa nedaj ekonomicky tyrat. Keby ste sa rozviedli a ty budes s dietatom doma, mozes pozadovat vyzivne na seba len do dvoch rokov veku dietata.
@comamrobit Cital som tvoje prispevky len z prvej strany, ale pises citujem "On stále tvrdí moji rodičia nám pomôžu. " Nepripada ti to trochu choré aby sa dospelý chlap s 2 zdravými rukami spoliehal na svokrovcov?
Ako aj ja sa spytam čo kupila manzelka, ale ze by som ju nejak extra obmedzoval nemozem povedat.
Snad za posledny rok co mame malu som jej povedal 2 krat nie, raz ked som jej povedal ze pod si kupit nejake nove veci a vybrala si vec ktora sa mi nepacila (farba, strih) som jej povedal nech si zoberie radsej inu farbu, strih, ze toto sa mi nepaci. Druhy krat ked chcela kupit nejaku hraciu hracku pre malu a ta sa mi nepacila, som jej povedal nech vyberie cosi ine.
Ale ako keby mam manzelke vydeliť 150 eur na to aby fungovala rodina je dost smiesne.
Mala by si ho zobrat do obchodu, povyberat si veci pre malu/maleho co potrebujes a povedala mu zaplat a nech to je aspon nakup za 50 eur a sprav mu to o tyzden zase.
@comamrobit ahoj. Táto diskusia je pekne stará no zaujímalo by ma ako si dopadla. Dotlačil ťa debilko do hypotéky? Predpokladám že áno. Dúfam že ti po rokoch docvaklo čo máš za muža. Ja by som s ním nežila ani minútu. Mne dospelej osobe aby nejaký kkt vydeloval prachy :D. .... Nehrozí. Nech žije s mamičkou, ty sa mu vy*ER na hlavu. Nič pre neho neznamenala očividne.
Vyskočilo to aj mne, tiež by ma zaujímalo ako ste dopadli.

@comamrobit ak platí podnájom, tak určite je lepšie hypotéka pre vás. Splácať budete svoje.
A to, že sa vám svokra stará do vašich výdavkov je jedno či budete mať hypotéku alebo nie. Nechápem, že niekto zakopne o takého človeka, čo mu rodičia musia ešte aj do peňaženky kukať