Som náročná?
žijeme s manželom spolu 13 rokov, máme dve dievčatká, podarilo sa nám postaviť si domček bez úveru a finančné problémy nemáme. Prvých 9 rokov manželstva problémy neboli. Ja som popri materských aj pracovala z domu a starala sa o deti a domácnosť. Keďže manžel zarábal a pracoval, prišlo mi to normálne. Teraz keď mladšia dcérka chodí do školky, venujem sa práci naplno, stále je to z domu, kde mám kanceláriu. Lenže už nestíham všetko... aj deti, ich choroby, domácnosť aj firmu. Od manžela očakávam že sa budeme rovnocenne deliť o povinnosti v domácnosti a okolo detí. Manžel síce pomáha ale len sporadicky a okrem toho svoje chlapské povinnosti nerobí rád. Okrem kosenia trávnika a údržby auta... Nechce sa mu maľovať v dome, dokončiť drobnosti, na ktoré počas rokov nebol čas. Keď žiadam o pomoc tak mi povie že nie je domáca gazdinka. Myslím že moja frustrácia plynie hlavne z toho že mi nevenuje žiadnu pozornosť ani komunikáciu. Má vraj veľa práce... Niekoľko krát som ho upozornila že manželstvo sa nám rúti do záhuby, a že ak s tým nič neurobíme, tak skončíme... Ja totiž nechcem zostávať s niekym, kto nekomunikuje a neberie ma ako ženu. Tiež ho upozorňujem na fakt že žena potrebuje mať emocionálnu väzbu na to aby sa rada s mužom milovala. A keďže ja ju nemám, nemám ani chuť na milovanie. Možno je chyba vo mne... chcem toho asi veľa. Hovorí sa že keď ťa muž nebije, nefajčí a nepije... nie je problém. Lenže ja ho mám. Čo vy na to?
@bebake
@natalym
@regina22
@celasapremenim
@mala_hobitka
@timea7
@mima4
@dai
@seahorse27
@dai
@hanka_april
@mirka17
@babulka82
VCERAJSI VECER> manzel naozaj flasu vina otvoril, ja som sa nahodila, vsetko sa podarilo ako malo 😀 dvakrát 😀 a potom som mu skusila velmi strucne vysvetlit z coho prameni moja frustracia. Ked som sa ho spytala na jeho reakciu, odpovedal: "teraz som uz velmi unaveny, ale zajtra sa o tom vecer porozprávame..." po takom vykone mal pravo byt unaveny... Ale dnes cakam ze sa bude chciet rozpravat ON, ja diskusiu nezacnem, pretoze si myslim ze je na case aby sa ucil komunikovat a bral iniciativu. Priznam sa ze stale nie som spokojna aby po takej peknej noci. Ja chcem totiz prakticku zmenu v zivote, len neviem ci to aj on chape...
@katarinaina super🙂
chcem to vela času, pokory, komunikacie.... 🙂
@katarinaina Počkaj na ten rozhovor. Ja by som počkala, ale keby nezačal, tak by som bola asi nasratá. Tak uvidíme, držím palce.
Ja chápem o čo Ti ide, mne tiež kedysi o to išlo.
@worker_falcon teba som tu este potrebovala... 😉
@natalym no, ak nezacne, tak to bude velke sklamanie... uz len to ze donesie kvety a flasu a mysli si ze poriesene / ze som taka jednoducha....
@katarinaina vnimaj skor tu flasu a kvety ako ustretovy krok z jeho strany... dnes skus ty napustit vanu a zavolaj ho k sebe, zapal sviecky a debatuj... my vo vani vzdy preberame tie najtazsie temy🙂 a velakrat uspesne😉
Tvoj väčší problém je komunikácia,spoločný čas a prejavy. Pomoc s domácnosťou je len dôsledok tohto.
Treba to rýchlo dať na správnu koľaj,lebo sa to bude nabaľovať a tým sa bude problém prehlbovať a začnú Ti vadiť aj ďalšie veci, čo bude zase len následkom straty intimity.
@katarinaina ja by som nebola sklamaná z toho, ak by dnes muž rozhovor nezačal. Brala by som to tak, že on mal problém len s tým, že som sa odsťahovala zo spálne a včera dosiahol to, čo chcel. Kľudne by som začala rozhovor sama, nie výčitky, úprimný rozhovor.
@macka334 presne si to vystihla
@timea7 vcera sme sa porozpravali a myslim ze trosku zacal rozumiet tomu co potrebujem ja. Navrhla som ze kazdy piatok vecer si nechame 3 hodiny osamote (deti niekam odlozime) a budeme sa venovat jeden druhemu... prechadzka, vinko vo vinarni alebo iny program, ale pravidlo bude len my dvaja.
Ano, chyba je v tebe, chces toho prilis vela.
Inak, kam ti to prislo?
@kleofaszkutya fajn pocut aj opacny nazor... tak skus specifikovat kde je hranica toho, s cim musim byt spokojna... aby nefajcil, nepil a nebil mna a deti? 😀
@katarinaina aj ja ho mám a mne k tomu aj zakazuje a nedopraje a mame aj uver...🙂 viem o com hovorite..drzim palce. 🙂
bleah
@katarinaina ahoj, prečítaj si knihu 5 jazykov lásky a potom o tom povedz manželovi... tá kniha je pre vás ušitá, píše sa tam o tom, čo spomínaš 🙂 je to podľa mňa kniha, ktorú by si mali prečítať všetci manželia, ale aj ľudia, ktorí sa chcú tešiť z lásky..
@maculo ako pisem vyssie, uz som citala... ale manzelia nie su zrovna v nalade citat knihy o vztahoch. 😒

@katarinaina ty už radšej svoje preklepy neopravuj 😲