Som nevďačná, keď vnímam nespravodlivosť?
Ahojte, pripadám si nevďačná ale ako by ste sa vy cítili v takejto situácií ? Moja sestra má priateľa, sú spolu takmer rok. Nie je to nič vážne, ako vždy... od puberty strieda partnerov ako topánky. Každý rok sedí na Vianoce na návštevách iný chlap.So sestrou mám zlý vzťah a asi aj preto vnímam situáciu ktorá sa dnes stala dosť zle. Ja som vydatá. S mužom sme 5 rokov, moji rodičia ho zbožňujú a aj ja mám s rodičmi krásny vzťah.S manželom máme spolu dcéru ktorá má rok a pól. Dnes sme boli na návšteve u mojich rodičov, dávali sme si darčeky a bola dobrá nálada. Moji rodičia sú vždy veľmi štedrí, neraz sme im hovorili (ja aj sestra) aby to tak nepreháňali že nám stačí nejaká drobnosť. Dnes tomu nebolo inak. Prvý sme si rozbalovali darčeky my s manželom a dcérou. Dcéra dostala drevené sánky (jedny už doma máme a rodičia o tom vedia), knihu (aktivity pre dieťa do pól roka ... dcéra má rok a pól), oblečenie (všetko jej je malé lebo netrafili veľkosť a mama už nemá bloky takže to ani nevráti) .My s manželom sme dostali 2 lístky do kina na ľubovoľné predstavenie (hodnota 20€). Sestra s jej aktuálnym priateľom dostali 600€-vý pobyt do Tatier. A tu nastal šok. Nedalo mi to a neskôr som sa opýtala mami osamote či jej to nepríde nefér. Povedala mi že im dali viac preto lebo naša dcéra dostáva od nich darčeky aj na meniny aj narodeniny počas roka a im nedávajú lebo dieťa nemajú. Ako by ste to brali ? Všetko čo dcére kúpili nevyužijeme, kniha je pre menšie deti, oblečenie je malé a nejde vrátiť a sánky už máme... my sme dostali po 10€ na kino.Takže mne ako dcére dali 10€ na kino a partnerovi mojej sestry 300€ na pobyt ? Akože čo on stým má že moje dieťa dostáva od babky a dedka darčeky na narodeniny a meniny ? Na jednej strane si pripadám totálne nevďačná a hovorím si že nerieš to buď vďačná za to čo máš a dopraj ostatným a na druhú stranu ma ide poraziť z toho že moje dieťa nedostalo ani tretinu z toho čo nejaký chlap čo tu určite zas budúce Vianoce nebude... čo si o tom myslíte ?
Aj keď je tu väčšina svatic iného názoru, mňa by to celkom solídne vytočilo a urazilo. Čert ber lístky do kina, ale sánky, ktoré už (predpokladám jedine) vnúča má, knihu z ktorej vyrástla a malé oblečenie sú znaky, že "darčeky" sa kupovali pro forma, bez jedinej myšlienky, či urobia radosť alebo aspoň nad nimi čo len sekundu zauvazovali. Myslím, že rodičia nie sú krehki osemdesiatnici už slabšieho rozumu, aby zabudli, koľko ma ich vnúča a neprečítali si na oblecku číslo 9-12 mesiacov. Na knihe detto. A presne tak by som im to aj povedala. Kľudne, bez vykrikovania. Jasne dali najavo, kto je ich centrom záujmov a prioritou, ďakujem, zariadim sa podľa toho. Áno, majú plné právo narábať so svojimi peniazmi a pozornosťou tak, ako uznajú za vhodné. Ja so svojím životom tiež. A vybavené.
@ela22ela to ci ty si nevdacna neviem posudit, asi ano lebo ved darcek nemas ofrflat ALE ja si ako matka neviem predstavit ze jednemu dietatu zabalim 2 listky do kina a druhemu 600€ pobyt pre 2 osoby. Darceky pre vnuca by mi ani nenapadlo odratavat z rocnej sumy za darceky. Ak nahodou ty budes mat 1 dieta a tvoja sestra 3 tak co? Tvoje dieta dostane 150€ darcek a tie tri kazde po 50€? Lebo rovnaka suma? Ved to nema logiku.
Mňa by to teda naštvalo. Ale rodičom by som to priamo nikdy nevytykala... Manželovi by som posomrala.. Je to nespravodlivé.. Ved vnučku nemajú čo proovnovnavat s dcérou. Tak ona si milostpani prišla k štedro večer nemu stolu s novým chlapom, nikomu nič nekúpila (ani neterke?) lebo ona sviatky nerieši ale veselo si prijímala dary od rodičov a od vás? Ty si jej načo prosím ta niečo kupovala... Ja neznášam nespravodlivosť! Hlavne takúto okatu... Ja všetkým deťom kupujem rovnako aj svojim dvom a rovnako aj krstným. Svokrovxi tiež sa snažia všetkým rovnako, na narodeniny sa stane, že kúpia v rôznych hodnotách ale nik to nerieši. Ale keby moje deti napríklad dostali oblečenie malé, sánky co mame a knihu úplne mimo a dajme tomu ďalšie vnúčatá by dostali nove telefóny alebo co tak áno, nasrata by som bola. Ale aj tak by som si to nedovolila komentovať pred nimi... Ty si dospelá, musíš sa vedieť kontrolovať a vedieť čo môžeš povedať a co nie pred mamou aby si aj ju neurazila..
Ešte k tým lístkom do kina asi platí aj stráženie pre dcéru keď píšeš ze ma 1,5r 🙂
@misiak7777 nezamotavam, len ty necitas s porozumenim a pozeras na jej pribeh cez seba, preto tam mas emocie, ktore ja nie.
autorka z toho zivotneho stylu tiez cosi ma, je ''akoby moralne nad sestrou'', ona tam nie je pre nu, aj napriek nie vztahu s nou ona jej ten darcek i tak kupi....teda nejake benefity z toho ma, preco by to inak robila? A preco by aj ako dospela zena s dietatom nechala nech jej mama ublizuje dalej aj dietatku tak, ako ublizovala jej dovtedy? No benefit je aj tu napisany, som moralne nad nimi, napriek tomu ako trpim a niektore zeny ten trpitelsky syndrom maju vo svojich vztahoch. Ja hnem som lepsia ako ty, pretoze ja toto vsetko znasam.
A stale pozeraj na to, ze ani tu nenapisala do prveho prispevku vsetko, nechala nech to vyvola nejaku emociu....a az potom dopisala zvysok,,,teda cosi robia v ramci rodiny zle viaceri nielen sestra s mamou.
A dnes som to aj docitala a nemam pocit, ze by som cosi napisala inak. Ja to nevidim fer ani od nej. Ty by si chcela sestru, ktora ta berie len ako problematicku bytost a cosi ti aj tak kupi len, aby ti ukazala ze je lepsia? Stoji o to sestra? A dala jej to ako, ...na? Nepride ti to divne?... my tu stale pozname len cast pribehu a to len tu, ktoru chce prezentovat autorka. Ale ja na rozdiel od teba beriem aj to, ze na to mozes mat iny pohlad. Za mna ok. Je to diskusia. Ja som primarne pisala pre nu, pre teba a tu druhu kocku/pani, len preto lebo ste reagovali na mna.
Ja Ti rozumiem, nic sa nezmeni, nie je to len vo vasej rodine, dost casto sa vidi, ze v rodine je jeden "chudacik" uprednostnovany. Dobre poradil niekto predomnou, kup v takej hodnote, aku vynalozili na vas a sestre nic. Tvar sa happy a hotovo. Veci, co darovali malej - podakuj a nechaj u nich, ze nemas miesto na zbytocnosti - male oblecenie, sane 2x. Ale, oni aj tak nepochopia a este budes za zlu a nevdacnu, ale, aspon troska si ulavis

@ela22ela tvoji rodicia zbytocne vyhodili peniaze, ak o rok tam bude zasa iny chlap, ale su to ich peniaze a ich rozhodnutie.