Som nezaujímavá pre manžela
je to smutné ale naozaj mám v poslednom čase pocit ,že pre svojho manžela niesom zaujímavá.ked mame navštevu tak humor z neho len tak srší,aked sme doma len my tak jednoducho nemá vôbec potrebu sa rozprávvať,napr taky volny večer bud sedí za počítačom alebo je unaveny aide si lahnuť.necítim žeby ma nelubil len mam pocit ,že v našom vztahu zauradoval stereotyp,ale ja stym neviem čo robiť.v podstate on nemá žiadne napady ako by sme mali straviť volny čas,dokonca ked niečo navrhnem tak sa mu jednoducho nechce.som už zufala naozaj už par rokov sa snažím len ja
@ematko29, je samozrejmé, že chceš byť s tým, koho ľúbiš. Ale ak si z toho robíš program, tak zákonite po čase začneš tomu milovanému vadiť.
Nauč sa byť spokojná sama so sebou. Na svete je toľko činností, ktoré môžeš robiť. Stačí nájsť to, čo ťa bude naozaj baviť. Tancuj trebárs brušné tance, maľuj, spievaj, píš knihu, pleť košíky alebo svetre, ši handrové bábiky, choď sa bicyklovať, alebo sa vyber na huby či bylinky ... čokoľvek. Ak nájdeš to "svoje", ani si nevšimneš, že manžel pri tebe nebol dve hodiny, lebo budeš mať vlastnú zábavku.
A najlepšie na tom je, že ak ťa to bude naozaj tešiť a budeš to robiť naplno, po nejakom čase tvoj manžel príde za tebou sám a bude pri tebe rád.
Ak to však budeš "hrať", tak to fungovať nebude.
@modry_zvoncek heh no tak to je fakt uzasna rada. Ja mam dost svojich konickov a veeela moznosti travit volny cas sama, teraz s mojou dcerou. Ale naozaj potom netusim preco mam byt s niekym kto volny cas so mnou resp. s nami travit nechce. A vaaazne teraz rozmyslam ci je to dovod na rozchod. pretoze mna fakt stve ked sme s malou staaaale sami, resp. s mojimi priatelkami ci rodinou. ano moj muz je uzasny, vie navarit, pracuje, postara sa o malu ked potrebujem ale toto mi ma k zivotu stacit? ked spomeniem vylet, tak sa hadam zlakne, a rychlo hlada dovody preco nemoze ist. Urcite v tom mam vinu aj ja, ze mu pravdepodobne neberie moj sposob ako ho do akcie zapojit. Zrejme ma pocit ze to musi robit,..ale vies ked prejde tyzden a nic, sam od seba, nic na moje mile prosby ci priania,..tak to vacsinou skonci hadkou. a je mi to velmi luto.
@dannaniella presne tak to je aj unás.planujem vylety,čas kedy by sme mohli byť spolu ,ale po čase ma to už prestalo baviť,ale pozri si filmohňovzdorný,je to super film s podobnou problematikou,ahlavne otom ,že manželstvo je ťažka vec na ktorej treba stale pracovať,my sme si to pozreli spolu,ja cítim ,že nás lubi ,aj mi to po tom filme povedal ale je to všetko ťažké amusíme sa stym popasovať.včera sme mali krasny večer aj vdaka tomu filmu,ale sama si uvedomujem ,že musím sama so sebou niečo robiť,možno ako povedala
@modry_zvoncek cíti smojej strany nejaky nátlak,lebo unás bolo už vela vyčitiek atlačenia dotoho aby bol aspon chvílu snami.je to aj pre mna hrozný pocit ,kevidím,že mu nechybamtak ako siu to predstavvujem,ale má to určite niečo spoločné smojim sebavedomím.budem sa snažiť natom popracovať.Bože hladam dôvody prečo je to tak .podla mna si aj on musí uvedomiť ,že by mal myslieť aj na mna čo mi robí radosť ,lebo on mi zabudal aj na moje anrodeniny.teraz kupi aspon čokoladu 😎
@dannaniella, ja som písala radu pre Ematko, kde je zrejmé, že sa vešia na manžela. U vás bude problém ešte niekde inde. Tipujem, že na neho tlačíš tiež, ale trochu inak, ako Ematko. Každý tlak spoľahlivo vyvoláva odpor, to je fyzika, tá nepustí.
Čakať, že sa niečo zmení za týždeň, je smiešne. Problémy nejaký čas vznikajú, väčšinou rovnaký čas trvá aj ich náprava. Ak niečo robím zle desať rokov (ako Ematka), za týždeň to neopravím, aj keď sa pokrájam na slížiky.
Rozvádzať sa, lebo manžel nechce so mňou tráviť svoj čas, hoci inak sa stará, pracuje, stavia dom... Super, do toho! Vezmite deťom otca, sebe milujúceho muža, a počkajte si na princa na bielom koni, ktorý vás bude nosiť na rukách a zasypávať vás lupienkami ruží.
Prosím vás, zobuďte sa, naši muži sú normálni ľudia z mäsa a kostí, žiadni rozprávkoví princovia. Tí sú v rozprávkach a chodia si pre princezné. My sme ale tiež len obyčajné ženy, k dokonalosti máme ďaleko každá jedna.
@modry_zvoncek s tou fyzikou to si pekne napisala..ixiix. NO hej ale ked si predstavim ze tak mam stravit cely zivot, ze na miesta, ktore tuzim vidiet, veci co tuzim zazit mam robit s priatelmi¿ ja som si mojho partnera vybrala ako najlepsieho priatela. Mne nestaci, ze prinesie domov peniaze a uvari veceru. Je to super mile..ale takto to ma byt¿ mozno tebe to staci,a cely ostatny zivot si zijes po svojom, ale ja tomu fakt nerozumiem. Takto vseobecne z mojho pohladu. pokial ide o moj vztah ale , tak u nas rozchod navrhol moj partner. Asi na neho fakt neviem reagovat. Vies, ked sa spravam ako matka dvoch deti, s tym ze partner je jedno, tak ano vtedy to funguje. Ja si to zariadim, len som mojim prispevkom chcela povedat Ematko, ze jej rozumiem, a ze nie je sama.
@dannaniella, tak asi tvoj priateľ nie je spokojný, ak navrhol rozchod. Len tak "pre krásu chvíle" to zrejme nebude.
Pozri, ja predsa netvrdím, že si mám v partnerstve vystačiť výlučne sama. Som vydatá vyše dvadsať rokov a za ten čas som sa (našťastie) naučila, že čím viacej sa budem snažiť partnera dotlačiť k tomu, aby mopslíkoval podľa mojich prianí, tým bude doma väčšie dusno.
Ono, hodne pri tom učení pomohlo, keď mi manžel vracal to isté: "Dobre, urobím to, ale ty zase toto rob podľa mňa!"
A to sa mi už veru nepáčilo 😀.
Pochopila som, že sme uzavreli manželstvo, ale neuviazali sme si jeden druhého o nohu. Manžel predsa môže ísť (napr.) na ryby, ak chce. Mňa to nebaví, tak si doma robím svoje. A potom niekedy zase idem ja na akciu, ktorú on zrovna nemusí, tak si tiež vystačí sám. A je kopec aktivít, ktoré bavia oboch, tak ich robíme spolu.
Je fakt, že je mnoho partnerstiev, kde si jeden druhému robia rôznymi spôsobmi prieky, skúšajú sa navzájom zmanipulovať, citovo vydierať a podobne (to teraz nemyslím na teba a Ematku, len tak všeobecne).
Ale dá sa to urobiť aj tak, že sú v partnerstve spokojní OBAJA. Hlavne netlačiť, snažiť sa toho druhého pochopiť, skúšať si situácie "otočiť" (systémom: "keby mi toto, čo ja teraz robím jemu, niekto robil mne - páčilo by sa mi to?") a nerobiť z prkotín kovbojku. Keď nejde o život, nejde o nič.
@modry_zvoncek podla toho čo píšeš som si náš vstah strašne zidealizovala.aked tak nad tym rozmyšlam,tak ma má rád aj deti ale ho už nezmením,za 10rokov som skusila možné aj nemožné.opustiť ho nedokážem,slub pred oltarom je premna vvšetko.to by musel urobiť niečo strašné...večer pred 2dnami bol úžasny ale už je to vstarych kolajách .nic musím predychať.
@ematko29, vo vzťahoch sa idealizuje bežne a je to vynikajúci spôsob, ako si komplikovať život 😀.
Môžem sa sťažovať do aleluja, že môj manžel (napr.) nechal pohodené papuče uprostred chodby a že zase neutrel vodu okolo kuchyského drezu. Ale ja si radšej všimnem, že tie papuče zostali pohodené v chodbe, lebo manžel šiel pokosiť trávnik pred domom. Mohol ich mať ďalej na nohách, keby pozeral v obývačke TV. Ale nepozerá - kosí. A vodu neutrel po doumývaní riadu. Voda by nebola porozlievaná, keby sa riadov ani nedotkol, lebo JA vodu vždy utriem. Mohol si miesto umývania čítať noviny. Ale nečítal. Vodu spokojne utriem aj sama. Takže nemám doma bordelára, ale pracovitého a starostlivého muža.
Je to o uhle pohľadu. Pozeraj na to, čo sa ti páči, nie na to, čo sa ti nepáči.
Ak sa ti nepáči niečo, čo je väčšie ako prkotina (typu pohodené papuče, neutretá voda) povedz to jasne a stručne. Ak (napr.) tvoj manžel nerobí žiadne domáce práce, nezačni lamentácie, že ti nikto nepomáha a všetko je len na tebe a že aj s tými smeťami sa musíš vláčiť... Garantujem ti, že po prvých dvoch vetách tvoj manžel "vypne" a po tvojom polhodinovom prejave nebude mať potuchy, čo po ňom vlastne chceš.
Takže: "Prosím, vynes smeti. Ďakujem."
Znova platí to, čo som napísala vyššie - nič, čo sa kazilo desať rokov, sa nedá opraviť za týždeň. Chce to trpezlivosť, pokoj a jasnú komunikáciu.
no ženy čo vvy nato môj muž je chorý asa zavrel do spalne snotebookom .mne už z toho hrabe.niežeby to spalo ale dačo tam opravvuje avrčí na nas ako pes...hm ani sním nesme ajemu tak dobre čo vvy nato?
@modry_zvoncek
@dannaniella aj všetky žienky čo mi radili,ozyvam sa po dlhšej dobe apo velkej búrke,ale prehrmela,asi myslím,že tentoraz sme to zvládli,niečo som pochopila ja aniečo on,aj ked ešte nieje vyhrané ,zatial je to ok.jedno je nám obom jasné chceme byť spolu navždy. Tak dufam,že bude lepšie aj ked viem,že v živote je tých búrok viac akaždá nejaké to obylie zničí,musíme bojovať.
@ematko29 týždeň nie je dlhšia doba. Oproti desiatim rokom je to okamih. Je super, že ste si s manželom veci vyjasnili (aj keď búrlivo), ale, prosím ťa, nečakaj, že teraz bude všetko super-duper len tak, samé od seba, a hlavne ihneď.
Držím palce 🙂 🙂 🙂
@modry_zvoncek to prešiel iba týžden?nejako mi ide pomaly čas 🙂 naozaj nečakam,že teraz to bude už super,apravdu povediac aj sa bojím ako to bude dalej,ale dúfam,že to zvládneme 🙂
@ematko29 keď budete chcieť, tak zvládnete 😉
@ematko29 😉 no fajn drzim palce, aj u nas celkom zmena. Bola som 2 dni dost chora, takze sa musel partner starat o malu. No a vysledok je ten, ze chce byt s nou stale, vymysla kam by sme isli, a co by sa malej pacilo. Hm..takze neviem ci tvoj muz mal prilezitost byt na deti sam¿ no jo a asi fakt najlepsi recept ked si budes riesit aj svoje veci - sama svoje veci. myslim tym, predtym som vsetko riesila s nim, ale teraz mam svoje vec,i ktore riesim a nehovorim s nim o tom - a vies co¿ lepsie. uvidime dokedy.hehehehe..tak zatim

@severaseptima
@modry_zvoncek pravdu máte z istej časti aj jedna aj druhá,
@severaseptima má pravdu ved ked mám manžela je pochopitelné ,že sním chcem byť ak on nechce je to smutné,azároven velmi ťažké premna,vved ked niekoho lubim chcem byť predsa sním,
@modry_zvoncek má zase pravdu v tom ,že nemôžem sa na muža prisavkovat ,ja si to uvedomujem preto hladam možnosti anechcem aby sa citil,že je nasilu somnou.