Som oprávnene nahnevaná na druha?
Dobrý deň,
V poslednej dobe sa odohrali dve skoro identické situácie. Druhova dcéra bola u nás (máme ju na striedavu) keď bola ich učiteľka pozitívna...teda dieťa ostalo u nás v karanténe..po negatívnom PCR teste ho chcel partner odviezť k jej mame...lenže ta to odmietla, že v žiadnom prípade...máme si dievča nechať do konca karantény a priviezť až ten týždeň, keď ma byť u nej..takže bolo u nás dlhšie čo by nevadilo, ale dievčaťu už chýbala mama...tak ex písal, či ju môže priviezť aj tak ju echcela k sebe...
Teraz nastala rovnaká situácia a dievča kvôli spolužiakom pozitívnym je u mamy v karanténe...už sa jej chcela zbaviť po týždni, ale sme napísali, že nech ide na PCR to odmietla že ona nebude cestovať autobusom...tak bude u nej o týždeň dlhšie, lenže teraz chce, aby sme si ju nechali dlhšie o tie dni čo bude u nej...môj partner sa jej stále zľakne, lebo ona mu začne vyčítať, že ju nechce v našom dome, že sa nestará a pod. jasné že on súhlasil a to sa mi nepáči ona ho stále cez dieťa vydiera ona si malú nezobrala aj keď mala negatívny PCR test ale teraz my jej máme stále ustúpiť...takáto situácia nenastala po prvýkrát ona vytiahne emocionálne vydieranie a on hneď pristúpi na všetko...vôbec neberie ohľad na to čo my ako partneri dohodneme ale jeho ex prikáže a on posluchne štve ma to...
@bettie kym sud schvali striedavu starostlivosť nejaký čas to trvá a v prvom rade je to o dohode medzi expartnermi a dietatom.Nie o novej partnerke.Ja autorku nekritizujem ani jej nenakladam.Davam jej nazor z rovnakej rodiny a to je tu detí oveľa viac.Problem je v tom,ze ona nemala predtym skúsenosť opačnú - svoje vacsie dieta a partner bezdetny a az potom spoločné bábätko.Pozeram sa na to skor akoby z pozicie otca,ktory pravda mohol by sa aj viac venovat.A mozno som len velmi tolerantna,pretoze ano,ja sa staram aj ked som postavena pred hotovu vec,casto je u nas vsetko neplánovane a v iné terminy.A ak myslis všeobecne,autorka nebola postavena pred hotovu vec-vedela,ze pán má dcéru.A hned na začiatku takehoto vztahu treba mysliet,ze sa moze diat cokolvek, mozno tomu dietatu za rok nesadnem,ono nesadne mne,pride zmena v starostlivosti,moze si vybrat byvanie u otca nastálo a co potom?Autorka to bude musiet tolerovat a zžiť sa s následnými situaciami a trenicami,puberta,neskore prichody,kamosi,frajer.Alebo sa kvoli tomu rozidu?Alebo dá kazdy den dievcatu pocítiť ako jej to prekaza?Ako sa bavi a co riesi partner s exmanzelkou nie je celkom jej vec,mala by to rešpektovať a komentovať iba ak by to bolo ozaj cez.Neviem..u nás problém nie je,snazim sa aby decka boli v pohode a nevadia mi ani občasné zmeny planov,nas je vela a nic nejde tip top.Ale s toleranciou,ustretovostou,dobrou naladou a potlacenim ega a svojich ružových predstav vzdy všetko ide a všetko sa dá a to by som poradila vsetkym co ziju v takychto rodinach.Najvacsia zataz je to pre tie deti.Nie pre macochy.Chapem,ze sa citi nepochopena,nerespektovana,na chvoste.Odporucam knihu Tretí rodič.
@kubkovamama ďakujem za odporúčanie knihy...určite prečítam...tak nakoniec máme malú na dva týždne, lebo mužova ex mu volala a vynadala, že dieťa nechce, lebo ma nove a čo je za otec a podobne citové vydieranie...dokonca ho nahlásila na sociálku...dva týždne bola malá u mamy v karanténe a ona mi pošle špinavú telesnú, že ju mám vyprať 🙈🙉 malú keď bral od mamy tak sa pýtala že prečo ju doma nechceme....nakoniec z malej vypadlo, že mama jej to povedala, že ju nechceme...
A to je presne ta situácia, ked nesmies stratit nervy. A to dievča podržať. Drzim palce
@kubkovamama ďakujem 🙂

@kubkovamama to naozaj? Skutocne to je len jeho vec? Su predsa rodina a mali by o takych dolezitych veciach komunikovat. Mozno keby autorke o tom vopred povedal a aspon sa jej spytal na jej nazor a postoj, cele by to brala inak. Je ine sa starat o partnerove dieta kazdy druhy vikend a mat striedavu starostlivost. Aj ked by malu brala ako svoju, to nemeni nic na veci, ze dieta ma svoju mamu a otca, ti su za nu v prvom rade zodpovedni. Preto nerozumiem, preco tu kritizujete autorku. Teba tiez postavili pred hotovu vec, na tu mas dieta a staraj sa?