Som podráždená, nervózna a vytočia ma maličkosti

18. okt 2022

Ako je už z názvu zrejmé, som jednoducho za posledný mesiac kôpka nervov. Z čoho, sama neviem. Vie ma vytočiť najmenšia hlúposť. Ráno vstanem a už sa mi nechce nič. Cez deň tiež. Aj keď upracem, o chvíľu to nie je poznať. Mám muža a 3r syna. Na muža som nervózna a podráždená,neviem mu už ani normálne odpovedať na otázku. V podstate sa mi ani nechce baviť. Syn je fajn,rozumne dieťa. Samozrejme sem tam niečo vyparatí a už idem do vyvrtky. Aj za totálnu hlúposť. Potom po ňom kričím.
Ja si celé toto uvedomujem,ale neviem co robiť. Samej zo seba mi je zle,neviem so sebou vydržať.
Nerozumiem co mi môže byť.
Žiadne existenčné problémy nemáme.

juliavolna
18. okt 2022

Pcos ?

autor
18. okt 2022

@juliavolna nemám

lulaby1982
18. okt 2022

Je paradne,že si uvedomujete a máte nadhľad nad Vašim správaním.Ze sa Vám nepaci ako fungujete aktuálne. Čo sa deje také významné vo Vašom živote,že sa musíte takto správať. Čo Vás vyhadzuje z konceptu? Aké máte nástroje v rukách Vy, čo mozte použiť Vy sama ,ako sa dokážete o seba postarať ,aby ste bola menej podráždená.

Zjavne chcete tomu lepšie porozumieť? Kedy strácate nad situáciou kontrolu,a kedy ste ok. Mamy to tak mávajú,že bývajú preťažené a niekedy ten mamicovsky život a postarať o celú pereput doma je náročné.Kto Vám v Tom pomáha?Aký vek majú Vaše deti, viete na ich delegovať nejaké domáce úlohy? Prípadne ako fungujete Vy v Tom celom,staráte o krb a chod sama,akou čiastkou prispieva manžel,pomáha nejako? ,Máte niekoho na výpomoc? Dá sa z toho čo robíte nejako zredukovať ? Napr. nevarit každý deň večeru teplú ,ale čo si kto ulovi v chladničke,samozrejme primerane k veku detí,maličký drobizg a očakávať ,že si pripravia sami jedlo , to je blbé očakávanie .

Mamy dokážu veľa ,ani nevedia koľko toho zvládnu ,len niekedy potrebuju aj ony na chvíľu nejako vypnúť , a potrebujú aj pomoc . Mať doma slapajuce Švajčiarsko nie je bez obetí . To je život .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
19. okt 2022

Mozno sa uz nudis zo stereotypu doma na rodicovskej a sama sebe ides na nervy.

autor
19. okt 2022

@elizabet173 som ešte na RD,ale pracujem, podnikame s mužom spolu,čiže všetko robim(e) popri synovi. Do škôlky ide od nového roka.
Je to u nás kolotoč,dokola to isté. Telefón,zákazníci,objednávky a ja to robím pri synovi. Nemám čas na domácnosť,upratať,navariť,porobiť bežné veci. Velakrat si vravím,že by som chcela byť ako každá iná klasická žena na materskej.
Muž je v pohode,pomáha,Stará sa...
Finančne sa mame dobre,čo treba si dovoliť môžeme. Nemusím rozmýšľať,či si príklad môžem kúpiť topánky na zimu. Idem a kúpim si ich.
Ako aj ostatné páry,máme hypo,rôzne mesačne platby,problém s platením nemáme ani sme nemali.
Čas na seba mám keď idem raz mesačne kadernícke a na pedikúru. Ešte sa 2x do týždňa stretavam tak na hodinku dve s kamoškou. To mam taky relax.
Zdravotne by som mala byt ok, nepociťujem nič , robili mi aj nejaké testy a všetko v poriadku.
Skôr možno mi to cele príde ako ponorka. S mužom sme nonstop spolu,ale paradoxne čas na seba nemáme
Predtým keď sme každý robili v inej firme, síce sme si nemohli toľko dovoliť ale mam pocit,že som bola šťastnejšia.
Na dovolenke sme boli pár dní pred mesiacom, aj v auguste (tam sme si super oddychli). Najbližšie možno január,pripadne až v lete...

autor
19. okt 2022

@lulaby1982 ja si to všetko samozrejme uvedomujem,ale nerozumiem sebe samej. Teda možno aj viem kde je problém. Nemám čas na nič. Ako som písala vyššie,na žiadne bežné domáce práce len sa naháňame. Chcela by som mať pekne navarene, upratané, nakúpené. Mat čas si pozrieť telku,prečítať knižku atď. Ale po nociach sa ešte venujem firme,ráno stavam skôr, cez deň riešim zákazníkov atď...
Muž má HIT čiže musím pozerať co môže jesť. Nemôžem čakať, že si dá chlieb so šunkou, keďže rôzne potraviny mu robia zle. Samozrejme sa chodíme najesť von,ale to sa tiež nedá stále byť na takej strave.
Možno by si veľa žien povedalo,že mám super život. V niečom áno, ale nie som v ňom (s)pokojná

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz