icon

Som pohádaná s priateľom a v utorok máme letieť na dovolenku

16. júl 2022

Ahojte, idem sa poradiť, vo štvrtok sme sa pohádali s priateľom, odvtedy som ho nevidela a ani o ňom nepočula, on máva také výpadky, že zmizne a ignoruje, predpokladám, že si užíva s jeho pubertálnymi kamarátmi (tridsiatnici nezadaní, zaseknutí v puberte), v utorok letíme na dovolenku k moru. Dnes som si uvedomila, že on je schopný nezjaviť sa dovtedy tak som začala hľadať náhradu zaňho, zháňam si odvoz na letisko a podobne. V pondelok musím nahlásiť do cestovky zmenu. Povedala som si, že počkám do zajtrajšieho večera a ak sa neozve, riešim to po svojom. Čakali by ste ešte ako sa zachová alebo by ste ho už škrtli? Nechcem to nechať tak a myslieť si, že sa uvedomí, lebo prídem o viac ako 1.000 € za jeho miesto.

juliasb
17. júl 2022

Napíš ako to dopadlo potom 🙂 a prečo ste sa vlastne pohádali?

matullienka
17. júl 2022

Ja by som ešte dnes nahádzali jeho veci do vriecea zajtra kuriérom alebo poštou podľa k jeho rodičom, keď prídeš z dovolenky aspoň ti tam nebude už otravovať vzduch

positive
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
17. júl 2022

autorka, ten kontakt som mala na mysli len kvôli tomu, aby si prišiel pre veci, aby bol byt/dom pod kontrolou. keďže tam však budeš mať otca s bratom, snáď to bude OK. prajem pekný výlet! 🙂

esencial
17. júl 2022

Zavolaj mu! ... minimálne budete mať obaja jasnejšie, či chcete tak hrotiť že darček a spoločný čas pri mori premeníte obaja na zlobu. Sprav mu dvojitý darček. Možno len na to čaká. My tu nevieme nič, nevieme čo spôsobilo že hádka vznikla, akými silnými slovami sa vyhrotila. Píše sa tu že býva u teba - tam je napr. silné riziko na "vyhadzovania z domu/bytu" atď... Teraz sa akože čaká na to kto sa komu ozve prvý? ... kto prelomí hrdosť, ego?... jeden druhému dokazovať, že viete žiť aj bez seba (pričom je jasné že ten druhý vo svojej role obete to bude brať tak že je mu vzťah/partner ľahostajný.. ) Zamyslite sa čo si mohla urobiť aj ty inak, a zavolaj. Máte dieťa, budete už v živote vždy nejak prepojení, nehrotiť ešte viac, rozísť sa dá aj menej bolestnejšie ako "darčekom" ... daj mu dvojitý darček.. skús sa zamyslieť (prípadne aj nad sebou) , neodsudzovať a snažiť pochopiť, možno je skrytý melancholik či romantik a na taký nemateriálny darček čaká skôr ako na nejaký materálny... chce to veľkú silu pretože sa to naopak zdá ako prejav slabosti. Je to vyslovene prejav, že mi partner nie je ľahostajný. Aspoň budeš naistom. Je na tvojom rozhodnutí aké semienko teraz zaseješ, on má v hlave termín utorok, ty vieš že máš skorší, rozhodnutie máš teda nastavené skorej (on nevie o termíne nahlásenia zmeny, ani že sa o nej uvažuje, nie je to fér). Keď s ním normálne neprediskutuješ či ste si natoľko ľahostajní aby ste si spravili takúto vec, zoberieš na seba ťarchu rozhodnutia s následkami čisto na seba..

kaktusik007
17. júl 2022

mi to pripomina jedneho typka - presne jeho reakcie, akoby si o nom pisala 😀 och, tiez som ho poslala kade lahsie, akoze vydrzala som s nim necele tri tyzdne... cele zle 😀

napriek tomu, ze tam budes mat otca a brata - ten zamok na dverach by som vymenila. Nestoji ti to za to, osobne som si uz nasla vybrakovany byt byvalym vtedy manzelom, takze..... fakt to vymen. ci otec s bratom budu u teba nonstop, 24/7 aj spavat, kym ty budes na dovolenke?

0kristina0
17. júl 2022

@esencial ty uz nepi prosim ta, toto je uz len rada, nema sa k nemu priplazit a odprosit ho a este zobrat aby sa mu uracilo ist s nou na dovolenku? Sebaucta je kde?

kaktusik007
17. júl 2022

@esencial ja som pochopila tak, ze dieta je iba jej, nie spolocne... a kedze to nespravil prvy krat --- nevidim fakt dovod aby sa mu doprosovala este ze haloo, zlaticko, no podze so mnou na tu dovolenku..... akoze pardon

autor
17. júl 2022

@kaktusik007 áno, syn je len môj

autor
17. júl 2022

@zdenkastanka sme spolu 4 a pol roka a dôvod je ten, že chcel ísť riešiť problém, ktorý mu vznikol, alkoholom

esencial
17. júl 2022

tak ak je to ťažké kôli egu, aspoň poslať správu s termínom dokedy musíš nahlásiť zmenu a má ti dať vedieť či chcete spolu stráviť peknú dovolenku alebo sa to nebude dať.. právo na sebaúctu má aj on, nevieme čo tam bolo viac. Takže doprosovať a plaziť sa má on za ňou. A to zakaždým. Obaja svojou hrdosťou dávajú tomu druhému signál ľahostajnosti (a možno len predstieranej - kôli sebaúcte, obaja sa postavia do role obete a vyplakavaju) .. a nepijem, ...len preto že som prihodil trošku iný pohľad? ... neviem o tom nič, môže to byť kľudne úplne iný prípad a jeho sa dá kľudne odsúdiť ako: úplne agresívny, vulgárny ožran, neschopný milovať, vyslovené zlý človek ktorý si nič dobré v živote nezaslúži, za každým rohom je lepší :D rozhodnutie je na nej, nech zváži VŠETKY možnosti.

autor
17. júl 2022

@juliasb chcel ísť riešiť problém alkoholom, vždy keď sa toto udeje, nevyrieši tým samozrejme nič, nabalí sa ďalší problém. Ja som mu vždy pomohla a stála pri ňom, no alkohol tolerovať nedokážem.

panelacikova
17. júl 2022

@esencial ak nepiješ, tak si musela padnúť z inej planéty.

akbara77
17. júl 2022

A ak sa.ozve dnes, si so istá,že s ním chceš stráviť dovolenku pri mori? V jednej izbe, jednej posteli?

autor
17. júl 2022

@akbara77 nie, už som rozhodnutá, nechcem tam ísť s ním, pôjde moja mama, už som s ňou dohodnutá, ak by sa ozval, len mu poviem ako sa veci majú a aj prečo to tak je. No ja si myslím, že on už si je toho vedomý tak nečakám, že by sa ozval.

h2
17. júl 2022

@esencial 🙃 Ty o čom píšeš? On vo štvrtok odišiel a doteraz sa neozval. Je nedeľa popoludní. 🤦🏻‍♀️

autor
17. júl 2022

@h2
ja tiež nevidím dôvod na to, aby som mu vyvolávala a prosila sa mu

autor
17. júl 2022

@kaktusik007 otec bude v dome stále

euie
17. júl 2022

Autorka, tak ho aspon pobal, ak mu to nebudes posielat pred odchodom. Nech nema dovod, ani v pritomnosti ocina ci brata chodit po dome a brat si veci...

aandrea9
17. júl 2022

Nečítala som celú diskusiu, priznavam. Napadlo mi iba to, či by ta tento jeho počin rozhodil až tak veľmi aj keby ste nešli na dovču.

autor
17. júl 2022

@euie pobalím určite

autor
17. júl 2022

@aandrea9 určite, rozhodilo ma to už viackrát, no toto je strop, sabotovať dovolenku bez jediného slova. Stačilo napísať sms - "nepôjdem s tebou na Krétu". To by bola aspoň slušnosť a myslím si, že toľko si zaslúžim. Ale nie, ja si musím veci sama domyslieť.

h2
17. júl 2022

@aandrea9 Ja si myslím, že on sa neozýval práve preto. Lebo vedel, že majú ísť na dovolenku, tak čakal, že sa ozve ona. Hoci po takej dlhej dobe už mu zrejme došlo, že on nikam nejde.

katkatonkova
17. júl 2022

Autorka....ak ideš na dovolenku s mamou a si si istá, že sa s ním chceš rozísť....tak v momente výmen zámok na byte....teda pokiaľ ma kľúče...co určite má....človek nikdy nevie....

antonka321
Odpoveď bola odstránená
janinka007
17. júl 2022

@katkatonkova keby si všetko čítala tak vieš, že toto je poriešené

euie
17. júl 2022

@h2 suhlasim, urcite caka ze sa mu ozve autorka, tlacena dovolenkou. Nebola by som ale prekvapena vobec, ak by sa ozval dnes vecer, resp. zajtra rano si prisiel urazeny balit na dovcu bez slova veci a cakal by doma (u autorky), ze to ona este bude zachranovat osobne...

lintu
17. júl 2022

Sprava sa este podla svojej normy alebo uz je aj nanho ticho prilis dlho? Inak piatok a vikend su zvacsa zurkove dni, cize po nich sa moze este stale hrdinsky objavit.
Do bordelu chlapci nechodia? Poznam partiu podobne slobodnych, ktori pocas svojich akcii vyvadzaju fakt kadeco.

autor
17. júl 2022

@lintu no už norma končí dnes , na môj vkus dlho keďže sú dva dni do dovolenky, na bordel to nevidím, ale určite popili, on sa vie odpáliť aj na dva dni, kvôli týmto veciam sú hádky, ja to nenávidím. Možno sa mu zapáčilo hrať sa na nezadaného a stal sa ním, len mne to zabudol oznámiť 😂, už mi to je až smiešne to jeho mlčanie, vyslovene trápne

amiaja
17. júl 2022

To co je za nevyzreteho blbecka.. zduchnut, odpalit sa na dva dni, ani chyru ani slychu po nom 🤦‍♀️
Posli ho do kelu a nie ze mu platit pankovi dovolenku