Som prehnane žiarlivá a nemám žiadne sebavedomie

ziarlivka75
22. júl 2016

Ahojte, mám problém so žiarlivosťou a sebavedomím. S priateľom sme spolu rok aj pol, budúci rok máme svadbu. Všetko je super, no ja žiarlim skoro na všetko, aj keď si uvedomujem, že to je blbosť, neviem si pomôcť..niekedy si myslím, že som zrelá na psychiatra..Vadí mi aj to, ak pozerá filmy, kde sú polonahé alebo nahé ženy..strašne ma to vie vytočiť, zvýšiť tlak, vystresovať..a viem, že je to úplne normálne, len ja neviem, mne to vadí, aj keď by nemalo. Kedysi som nezvykla byť vôbec žiarlivá, až na jeden moment v predošlom vzťahu, kedy ma sklamal a pre mňa aj podviedol - nie fyzicky- môj bývalý. Odvtedy som strašne žiarlivá a vadia mi aj také blbosti, ktoré som už spomínala...Snúbenec, je taktiež žiarlivý, no nie až natoľko..Ešte k tomu sebavedomiu - určite to má spolu súvis. Nie som so sebou spokojná, aj keď som dosť schudla a som celkom štíhla, no zostala mi celulitída, ktorú až tak strašne nevidno, no ja mám asi v hlave vsugerované, že ju je strašne vidno, čiže sa hanbím obliecť si krátke nohavice, sukňu, šaty...hanbím sa aj pred snúbencom úplne nahá a pri sexe sa neviem poriadne uvolniť keď je v izbe veľa svetla..som z toho chorá, pretože si uvedomujem, že riešim blbosti, ale nedá sa to premôcť..neviete ako by som to mohla prekonať?

katarinapekna
22. júl 2016

To nie sú blbosti, ale osobnostné črty, ktoré sú nevhodné pre manzelstvo.

ziarlivka75
autor
22. júl 2016

@katarinapekna neviem, predtým mi také veci nevadili..

mondolina
22. júl 2016

@ziarlivka75 ty sa cítiš ohrozená nahou ženskou v telke?

ziarlivka75
autor
22. júl 2016

@mondolina necítim sa ohrozená, neviem čo to je, proste psycho...

mysga
22. júl 2016

Celulitída a podobné veci sa dajú riešiť, ak si neni na vozíčku. Tak nevyplakávaj a hýb sa. 🙂 Ja ju tiež mám, ale je mi to jedno, ale stále vravím, ak máš s niečim, čo sa dá zmeniť, problém, tak to zmeň.

A ako to prekonať? Uvedomuješ si, že raz skončíš sama s deťmi, lebo tvoj chlap bude mať doma šialenú xantipu a radšej pôjde niekam, kde je klud? Lenže toto je ťažko, keď taká reálne si. Dal ti niekedy tvoj chlap možnosť, prečo žiarliť? Klame ti? Ak nie, tak potom by si mala popremýšlať buď nad oborníkom (čo asi nerobí žiadna, ktorej sa to tu odporučí) alebo sa fakt uvedomiť (čo sa asi nedá len tak bez odbornej pomoci, keďže to máš v sebe). Neznič si manželstvo a možno život kôli malichernostiam.

ziarlivka75
autor
22. júl 2016

@mysga áno hýbem sa, len ono to nejde tak rýchlo..ale veď vyčkám..a áno dal mi dôvod žiarliť a veľa krát...ja nad tým odborníkom aj premýšlam..ono je to tak, že ja som to snúbencovi nijako nedávala najavo, len som to v sebe dusila a robím to aj doteraz...chcem to vyriešiť

mysga
22. júl 2016

@ziarlivka75 Síce v mojom prípade to bola láska ešte počas vysokej školy, ale tiež som mala parnera, ktorý nenormálne žiarlil. Na každú blbosť. Uplne na každú, ešte aj na to, že v kupéčku vo vlaku bol nejaky chlap so mnou. Ako to skončilo? Hm. Začala som behávať po vonku s niekým vyrovnaným.

S aktuálnym partnerom aj my na seba žiarlime, v normálnej miere, máme určené pravidlá, čo ešte je normálne a čo už neakceptujeme. Ale ty by si si hlavne mala nájsť nejaký koníček, alebo niečo na zdvihnutie sebavedomia, lebo žiarliť na holú babu vo filme je asi choré... :/ Ty keď vidíš holého chlapa, tak ho automaticky chceš obšuknúť a ideš ho vyhladať, alebo čo? Isto nie. A keď sa len pozrie, tak nech sa pozrie. Ako ti to môže ublížiť. 🙂 Musíš sa vyrovnať sama so sebou, veď si vybral teba, ide si ťa zobrať, zrejme má na to svoje dôvody a zrejme si ťa berie pre to, lebo chce s tebou stráviť život, tak si to uvedom a hlavne mysli na to, že načo si to ničiť. 🙂

ziarlivka75
autor
22. júl 2016

@mysga áno ja viem, že ma to nijak neohrozuje, ja si to všetko uvedomujem a ani mu to nijak nevyhadzujem na oči, nepovedala som mu nikdy, že mi to vadí, ale to som už spomínala..chcela som to len niekomu povedať, alebo sa nejakou formou odlahčiť od toho, že to držím len v sebe. Áno musím sa vyrovnať sama so sebou..ďakujem za reakciu

p_z
22. júl 2016

@ziarlivka75 Podľa mňa je podstatné, že sama dokážeš pomenovať problém a uvedomuješ si, čo je v poriadku a čo už nie.
Myslím, že porozprávať sa so psychológom je skvelý nápad. Určite ti dá iný pohľad na vec. Niekedy je dôležité vypočuť si radu od niekoho iného, ako od blízkych.
Držím ti palce!

alaguema
22. júl 2016

@ziarlivka75 Tvoj problém nesúvisí s tým, že ťa niekto predtým sklamal. Súvisí s tvojim sebavedomím, ako si sama napísala a s tým, čomu pripisuješ akú dôležitosť. Za seba ti poviem len toľko, že život s chorobne žiarlivým človekom, je peklo. Skús terapiu, ak si nevieš pomôcť sama. Na margo celulitídy - majú ju aj najväčšie hviezdy. Ak ti vadí a obmedzuje ťa, dá sa riešiť rôznymi spôsobmi, ale to je už iná téma 🙂

deltaa
22. júl 2016

@ziarlivka75 ja si myslim ze sa zapodievas vsetkym moznym co vidis a co je v tvojom okoli ze nevidis seba, preto ti aj to vsetko vadi a nevies sa uvolnit. Podla mna sa musi zmenit, ale vnutorne (ak sa zmenis vnutorne tak sa potom aj navonok mozes) a miesto toho aby si svoje myslienky sustredila na to co sa ti paci a obklopila sa prijemnymi vecami, tak by ta ani naha zena v telke nevytocila 😝 pokial taketo stavy mavas malokedy (obcas ma kazdy ten zly den kedy mu lezie vsetko na nervy) tak zas az take zel to nie je, ale ak to mavas kazdy den tak by si s tym mala nieco robit, ja by som na tvojom mieste od tej telky odisla a radsej si kupila nejaku zaujimavu knihu co sa ti paci a spravila si nejaky dobry drink, sadla na terasu s knihou a mala kazdeho "nahaku " 😀

hennyinnsbruck
22. júl 2016

@ziarlivka75 co sa týka žiarlivosti z vlastnej skúsenosti radím zajdi za psychologom. . ja som pred par rokmi za nim zasla lebo som si sama sebe liezla na nervy svojou prehnanou ziarlivostou. . a bola som velmi prekvapena preco som bola taka ziarliva . .
psycholog ti urcite pomoze aj ß tvojim sebavedomim. .

elenka.k
22. júl 2016

OOO akokeby som sa videla : pred cca.: 9 r. /teraz už máme 8 r. a 6 r. detičky/ ale vrátim sa späť pred. Taká presne som bývala a chvala bohu som sa zmenila - dostala rozum. Bolo to so mnou na nevydržanie - to mi už terajší mn. povedal, si ani neviem predstaviť, že by som o toho fajnového chlapa prišla pre blbosť. Tak som vedela, že musím niečo robiť!!! Nepíšeš, určite si mladučká. Vo vzťahu ide o niečo iné, to pochopíš neskôr..... Až keď sa nám narodili detičky som to pochopila. Nie je dôležité, čoho sa Ty bojíš alebo nie, hambíš alebo nie. Dôležité sú kompromisy v našej mysli, ako brať realitu, nepozerať sa iba na seba, ale brať do úvahy aj partnera. Vieš, čo jedno Ti napíšem : teraz si s mn. dokážem pozrieť aj porno - čo vtedy som si myslela, že sa zabijem - asi. Uf a ako som sa hambila ooooo a teraz po 2 pôrodoch sama stria, želé - ako tučná nie som! Ale deň, noc, ráno v pohode čo sa týka sexu 😉 Z toho vyrastiež - zmúdrieš. Pozri sa ak Ti partner budúci mn. dáva najavo jeho lásku, že si príťažlivá, že o Teba stojí cení si Ťa.... Fakt nežiarli - nemá to zmysel! Iba sama seba trápiš. Ja som tú žiarlivosť zdedila po otcovi a videla som na mamine ako jej to ubližuje a tak som si povedala, že nemôžem presne to isté robiť mužovi, ktorého milujem.

n0mi
22. júl 2016

Predstav si, ze by tvoj priatel bol taky aka si ty. Vedela by si to tolerovat?
Mala som ex, co tiez robil problem tam kde neni a poviem ti, vydrzala som az pol roka. Myslim, ze do zivota dospelych ludi ziarlivost patri ale v primeranej miere a nie prehanat to ako ty. Svoj problem si uvedomujes, tak neviem na co cakas. Uz davno si sa mala radit s odbornikmi, ako tu na MK. Okej chapem, ze priatel ti dal par dovodov ziarlit aj teraz pocas vztahu, ale co budes robit v manzelstve? Skor ci neskor od teba utecie, takze si premysli, ci vobec chces vstupit do manzelstva, lebo tam sa taketo chobotiny co riesis ty, neriesia. Tam su ine a aj vaznejsie problemy a je to ine ked tam uz su aj deti. Pozri sa na to z dohodobeho hladiska, lebo inak ostanes sama s takymto spravanim.

guinevre
22. júl 2016

@ziarlivka75 Chudak chlap, po nejakom case sa spamata, a potom tu budes vypisovat ako ta manzel opustil. Neprajem ti to, ale musis nieco s tym robit, ked si tak chorobne ziarliva, inak ti to moze znicit zivot. Najdi si dobreho psychologa.

gastanka32
22. júl 2016

je velmi dobre ze si uvedomujes svoju chybu co robis, ale druhym krokom ku stastiu je zbavit sa jej. Skus sa zacat o seba viac starat, chodit cvicit stretavat sa s kamoskami a garantujem ti ze sebavedomie stupne a ziarlivost ustane 🙂

misel0806
22. júl 2016

S prehnanou ziarlivostou sa akurat utrapis. Chorobne ziarlivemu cloveku vadi vsetko domysla si veru ktore ani niesu... Skus tu ziarlivost skrotit,,lebo si ho mozes od seba este aj odohnat ,ked si doverujete neni dovod robit sceny😀

lussyka
22. júl 2016

Ja som bola taká istá... Lenže žiarlivosť je prejav nízkej sebadôvery .. poloz si otázku ak by ti toto robil partner či by si bola odhodlaná to tolerovať? A do akej miery.. otravujes život hlavne sebe, ubližujes si... ak si nevieš rady, zajdi za psychológom... Ja som bola a po troch sedeniach mi otvoril oči 🙂 ..
Celulitídu už majú aj baby v puberte... Váz si samu seba.. a osobne ti poviem, uvoľní sa pri sexe... Aby pri tebe zažil to čo mu iná nedá 🙂

duplessis
25. júl 2016

Pozri, tvoj priateľ je s tebou aj preto, lebo si mu zrejme od začiatku pripadala niečím príťažlivá, nie? Pokial si sa teda nezačala zanedbávať viac ako na začiatku, tak sa pred ním netráp kvôli výzoru.
Čo sa týka žiarlenia, myslím si, že každá vo väčšej či menšej miere žiarlime a porovnávame sa s "konkurenciou". Rečiam o tom, aký vraj majú k tomu iné baby benevolentný postoj, príliš never. Takže to, že žiarliš, určite neznamená, že si cvok.
Tiež si však myslím, ako tu už bolo spomenuté, že časom (vekom) sa na to budeš pozerať troška inak, zrelšie a pohodovejšie.

nicka44
2. aug 2018

@ziarlivka75 ahoj chcem sa spýtať ako si postúpila? šla si nakoniec k psychologovi či nie?

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz