Som príliš výbušná. Ako sa krotiť?
Dievčatá. Neviem ako sa krotiť, ale niekedy ma môj muž dokáže vytočiť do nepríčetnosti tak, že sa nedokážem kontrolovať a potom to vždy vidí aj malý a jasné, že si berie príklad. Aj teraz som sa na neho vyvrieskala a odišla som aj s malým von, aby som predýchala, lebo som mu mala chuť vylepiť. Nosntop sa staram o maleho aj o domacnost, vzdy navarene, upratane, vajcia ma prazdne a jedine co som chcela ja, je ist si v sobotu rano zabehat a dat si normalnu sprchu, ked si konecne oholím nohy a dam na vlasy masku. Aspon raz za tyzden. Uz mesiac sa chysta kosit. Vcera som mu vravela, nech ide za bratom a pozicia si kosačku, lebo nasa je pokazena. Vravel, ze dnes ma prsat, tak nejde. Vstal 6:30.Ja o siestej aj s malym. Urobila som ranajky, upratala, nalozila mycku a on ju az ZAPOL, to iste aj s práčkou. Sadol si pred telku a miesto toho, aby sa s nim hral pozeral serial. Jasne, ze ja som s malym na rukach popri tom varila , upratovala kuchynu, umyvala ťapky a on si sedi. Pocasie fajn, tak sa ho pytam, co teda dnes. Ci vezme maleho von a ja si pojdem zabehat, alebo ide kosit. Tak hovori, ze ma prsat a aj tak musi ist pre kosačku k bratovi. Zrazu 9 hodin, cas kedy ma maly spat, ja uz oblecena na beh v teniskach a on sa rozhodol ist TERAZ pre kosačku. Maly uz nervny, takze najvyssi cas nalozit ho do kocika. Ja nervna tiez, lebo pochybujem, ze zasa po celodennom upratovani pojdem behat. Jasne, ze umyvacka nevylozena a pracka detto. On stlačil gombik a zvysok sa predsa urobi sam. Takze ja som s malym vonku, on zacal kosit a obloha sa krasne zatahuje, tak predpokladam, ze zaraz prsi. Normalne sa mi chce plakat a len sa modlim, aby som mu jednu nevylepila. Jasne, ze ja nemam problem pokosit, ale cez tyzden mi maleho nema kto postrazit a on sa toho zvuku strasne boji. Len na margo, preco som nepokosila ja,lebo isto tu padnu aj take komenty. Ako sa mam zachovať pokojne, ked ma tak vytaca,,,,?
Nehovorím, že funguje na 100% ale skús to inak. Zlatko v soboty o 9.00 začnem hodinu, dve chodiť behávať. Povedz či čas Ti vyhovuje, alebo dám iný. Potrebujem to vedieť do....Ak povie, že nemôže celý deň, povedz bez kriku OK zariadim to teda tak, že v tom čase príde dieťa postrážiť suseda Betka, neter Katka a pod. samozrejme za taxu operky. Ak Ti začne vysvetľovať prečo nemôže zastav ho. Nič Ti vysvetľovať nemusí, keď povedal, že nemôže tak nemôže, veríš mu. Zariadiš sa inak.
To isté s kosením. Tráva veľká, veľa kliešťov, vie pokosiť do konca týždňa alebo ma veľa inej roboty a príde Fero, Duri, Janči
Bez kriku, výčitiek, vecne, stručne. A samozrejme upustiť od požiadavky aby to urobil on a zmeniť na požiadavku, aby to bolo urobené.
A vyvaruj sa toho, aby si všetko ťahala ty, že veď zvládneš. Toto sme mali v rodine a tá žena neskôr v starobe povedala, že už nikdy by to takto nerobila.
Ja by som to čo si popísala riešila tak, že by som behať šla a dieťa mu nechala. S tým že pokosí zajtra pozajtra alebo ak by nepršalo ten deň neskôr.
Alebo by som ho nechala kosiť ale behať šla keď dokosí alebo poobede.
Ale presne chápem, čo Ťa vytáča. Tam len vecná, stručná komunikácia aj s termínom dokedy potrebuješ jasnú odpoveď.
Ja som sa takej gule na nohach zbavila hned, ako sa mi otvorili oci a hned sa mi s detmi lepsie dycha a zije. Tiez kopec reci ako budem fungovat, ked pojdem do roboty, no uplne normalne ako ked som nechodila, predtym vsetko bolo na mne a aj potom, akurat o jedneho dospeleho menej v domacnosti, tym padom menej nervov, ked nevies co skor, deti placu, ze su hladne po prichode z prechadzky a on sedi pred tv a mobil v ruke. S tym spojenych menej vydavkov, menej varenia, prania, uprayovania, takze kludne by som mu pohrozila, ze ak si mas vsetko robit sama, takeho chlapa nepotrebujes a bude ti lepsie samej a mozno v buducnosti natrafis na takeho, co aj pomahat v domacnosti bude.
Myslíš, že je to naozaj flegmatickost a nie sebeckosť?;Pri Tvojom písaní sa mi vybavili spomienky na matersku. Úplne Ta chápem. U nás sa problém vyriešil tak, že som sa rozhodla, že pokosim aj ten trávnik, ale už bez neho....
No ja si všímam, že toto je úplne bežná vlastnosť u chlapa, že niečo od neho potrebuješ "hneď" a on si má na to kopec času. Chce to urobiť ale potom keď sa rozhodne sám. A ty sa medzitým rozčúliš a koľko krát to radšej urobíš sama a on keď vidí, že ty robíš nerieši. A ty rozčúlenejšia a rozčúlenejšia 🙂 Podľa mňa dosť zvyčajná situácia v mnohých rodinách, netráp sa 🙂 A lepšie sa aj nahnevať než v sebe dusiť a hromadiť zlosť, lebo tá raz musí ísť von

Flegmatik ma čas a ked mu budú okolo hlavy kričať aj hladné deti on sa nepostaví, lebo ma čas, počkajú. Moj muž je taky istý, flegmatik a na všetko ma čas. Naučila som sa, ked chcem aby niečo urobil hned, neprestat mu to opakovať dokola, ak mám niečo v plane poviem mu idem tam a tam a ty máš na starosť toto a toto. To je povaha, on bol taky vždy, naučila som sa ako na neho a ide to. Ženy robia chybu v tom, ze chlapa nezmenia, nikdy a tým, ze sa o to snažia si len samé škodia. Ale ak ma žena dosť rozumu nauci sa muža spracovať, tak aby bolo dobre aj jemu aj jej. Pokračuj na svojom hneve a nauc sa pracovať s jeho povahou.