Som sebecká
Ahojte. Cítim že som sebecká voči vlastným malým deťom. Hlavne čo sa jedla týka. Od malička neznášam keď mi niekto ujedal z taniera pri svojich deťoch som si na to ako tak zvykla. Ale ide o drobnosti, ako príklad uvediem zmrzlinu. Ešte pred deťmi som si vždy počas sezóny kupovala domov zmrzlinu v tých termoobaloch zo stánku do mraziaku a kedykoľvek som mala chuť alebo muž (ten málokedy) tak sme si dali. Kupujem to aj teraz a smaozjreme ze dávam aj im počas dňa ak to situácia dovoli(nie sú chorí, najedli sa,...) ale častokrát sa pri chytím pritom ze im tvrdím ze už nie je pričom ešte je, alebo to za hovorím alebo sa na niečo v hovorím aby som im nemusela dat a v kľude si ju večer vychutnať. . Ale zase aby ste si nemysleli ze zožeriem za deň 10 kopcekov..to max 2 aj to nie každý deň nie som žiadne prasiatko vypapkane.. Ale aj tak ma to trápi, veľakrát radšej tu zmrzku ani nejdem kúpiť aby som nemala takýto "problém" . Sú mali (4r 2r).
@kvetinka75 vidím veľký rozdiel medzi tým byť zákerný a medzi klamstvom, nedá sa to porovnávať. A vlastne ja v tomto prípade ani neriešim klamanie. 😀 Ale keď už bolo spomenuté pokrytectvo, tak to aspoň uveďme na správnu mieru. 😀
@cocolino234 samozrejme, ze je to rovnako pokrytecke, asi som celkovo pokrytec. Ale su to len white lies, ake sa koniec koncov pouzivaju denne😂asi zvyk
Ale paci sa mi, ake su tu zeny pokrokove. Sledujem mamymimodavu na ig a ta tiez hovorila, ze detom nejlame. Ja to obdivujem, pretoze casto hladam jednoduche riesienia, i ked nie spravne moralne
@majlo1234 Ano chapem, preto som vravela ze je idealne nezakazovat co samej sebe doprajes, ale v tomto pripade je tam velmi logicky a podala mna padny argument ze je u vas tak drastiky vekovy rozdiel, ze jednoducho nie je mozne aby pre vas platili rovnake pravidla.
Take iste je to zo spankom. Moj 3 rocny sa pyta preco musi ist spat, ked ja este nejdem. Jednoducho poviem ze je medzi nami rozdiel. Ze on je maly a potrebuje vyrast a na to ptrebuje viac spanku a preto on musi ist spat skor ako ja.
@andreatytler musim to zacat. Ja celkovo mam problem s vymedzovanim pravidiel a je mi to proti srsti(aj preto mu klamem, co je ale naozaj totalna blbost, ked si to precitam po sebe). On je celkovo urevany, cely den pre nieco mrnci, a tak mu radsej pre blbosti zaklamem, ako si zase prezit dalsi meltdown
@majlo1234 Presne to ze to neskodne klamanie (white lies) sa nam rodicom zda ako jednoduhsie riesenie. Aj ja som som mala tu dilemu ze ako to idem riesit. Raz som pouzila tu white lies pri synovi a vies co, dobehlo ma to z ineho konca. Odvtedy vzdy poviem pravdu aj ked viem ze hrozi ze to skonci placom a cuduj sa svete placom to konci len velmi, velmi malo. Sama som prekvapena ako dobre to funguje a som tomu velmi rada.
Nasi rodicia (hlavne mama) vela pouzivali white lies. A ja som to velakrat prekukla. Cely zivot som mala k mame urcitu odmeranu doveru. Vsetko co mi povedala som brala s urcitou rezervou ze to nemusi byt pravda. Dlho som sa tym trapila ze som priserna dcera, ktora nevie verit vlastnej mame. Aj som sa o tom s mamou bavila. Ona nechapala. Vravela ze ved to co klame su len take neskodne lzi z milosti (povie ze do stavy nedala cibulu, lebo vie ze cibulu nemame radi) a mali by sme vediet ze v zavaznych veciach by nas nikdy neklamala. Ale mne to nikdy neprislo spravne nam takto klamat. Tiez ma to dost urazalo. Ved som jasne videla tu cibulu v tej stave.
@andreatytler mas pravdu, dava to uplny zmysel. Naozaj musim zacat celit tomu malemu diktatorovi aj bez stitu klamstiev😂

@cocolino234 ono nakoniec všetci aj tak klamú. Každý sa rozčuľuje akí sú ľudia zákerní, klamú, robia veci poza chrbát a pritom všetci sú takí 😉