Som sklamaná - po svadbe sa všetko zmenilo
Zdravím Vás. Som tu viac- menej nová, doposiaľ som si len čítala diskusie. Píšem, lebo by som sa chcela asi len vyrozprávať, a asi by som chcela počuť aj vaše názory.
Som vydatá asi pol roka, čakám bábätko (termín o tri dni). Manžel je odo mňa starší o 11 rokov. On 40 r. a ja 29 r.
Mám pocit, že po svadbe sa všetko zmenilo. Dokonca mám pocit, že som ho málo spoznala kým sme spolu chodili. Po svadbe je všetko iné, už nie je taký pozorný ako niekedy, zisťujem, že má dosť prchkú povahu. Blbé sú aj jeho "staromládenecké návyky", ja sa snažím prispôsobiť, no on stále len po svojom.
Čakala som, že po svadbe to bude pekné, že si budeme užívať jeden druhého, tešiť sa, no pravda je opak. Ako povie mi, že ma ľúbi, že som mu chýbala, tešíme sa na bábätko, no ja mám trochu obavy, ako bude on reagovať, keď bude maličké na svete. Predsa len to nočné vstávanie, plač bábätka...
Mali ste aj vy takéto "zmiešané" pocity po svadbe? Zmenilo sa to? Zmenil sa váš vzťah keď prišlo bábo na svet?
Díky za všetky reakcie.
@jalito mas pravdu,moj partner je o 10r.starsi ako ja,ma svoje mysky,ktore sa neda zmenit.zena,ktora si mysli,ze zmeni muza,zije v omylu.zit s nim a robit kompromis z obidvoch stran-ano,zmenit ho-nie.ked ten druhy nechce kompromis,tak mozes robit hocico.z druhej stranky,moze byt z neho super otec,prave preto,ze je dost zrely na otcovstvo.moj byvaly mal 29,ked sa nam maly narodil a furt som pocula,ze on nie je este zrely na to. 😖 .ani teraz nevie co sa da robit s dietatom,hoci on uz ma 10r.pevne dufam,ze zakladatelka prekona krizu a narodenim dietatka sa im zmeni vsetko k lepsiemu .
@andy48 drzim vam palce ,ale nesmies mat ani iluzie,ja zijem tiez so starsim o 10 r.a ked sa ti nieco nepaci,tak mu povedz rovno,ine vychodisko neexistuje.nemusis skakat podla neho.zelam vam vela vela zdravia a trpezlivosti ale hlavne vela radosti z rodicovstva
@moncsi1208 No keď chlap povie, že nie je zrelý na manželstvo, alebo na deti, tak asi nekecá, ale ženy si to mylne vykladajú inak, myslia si, že keď príde dieťa, že sa zmení mávnutím čarovného prútiku. To je najvačší omyl a preto je i toľko rozvodov.
Starý cap (myslené žargónom), chce mať svoj kľud a do toho ešte nejaké malé dieťa. Inak v mojom okolí sa presne ten prípad vyskytol, starý cap si nabrnkol o 15 rokov mladšiu kočku, ktorá ho na staré kolená uhnala do dieťaťa - vysolili veľké prachy za umelé oplodnenie - výsledok? Cap sa zdržuje doma čo najmenej (vyhovára sa na prácu) a žena ja na to všetko sama.
A perspektíva do budúcnosti? Čo ak pojde do dochodku, alebo sa niečo stane, a oni, zvyknutí na určitý životný štandard - čo potom budú robiť? Nechápem toho capa, ale ani tú ženu - z mojho pohľadu je blbá, lebo uhnať si dieťa s chlapom, ktorý má pár rokov do dochodku (síce prachy má) je veľmi veľký egoizmus a nepremý´ˇlanie do budúcnosti.
@jalito vies,u nas to vyzera tak,ze sme sa nasli konecne a sme ochotni na kompromis.ked sa mi nieco nepaci,poviem mu na rovinu,on tiez.nie sme nastrocni,ze by sme mali cas na to,ci ta milujem alebo nie,mame za sebou uz svoje,neprajem to nikomu,ale clovek potrebuje svoje križe,aby pochopil,ze zivot nie je furt ruzova zahrada,su v tom aj tŕne...milujem ho,poprvykrat citim,ze som nasla toho vhodneho.s byvalym to bolo tak,ze ja som citila,ze chcem byt matkou.on to akceptoval a ja som si myslela,ze to je tak ok.po rokoch pride rozum,zacinas sa rozmyslat,co si pokazila.svojho syna nebanujem,je skvely cloviecik,hoci teraz s nim prezivame tazke obdobie,ale verim,ze sa to upravi.moj drahy chce mat spolocne babo,ale vyzera to,ze nam to osud neda.on ma 4rocnu dcerku,ktora je hotova diablica,a vies,on nie je lenivy behat za nou,stravit vsetok svoj cas s nami.nejde o tom,ze starsi chlap nie je dobry na otcovstvo,ja som naznacila,ze moj byvaly,marne bol mlady,necitil sa dobre v roli otcovstva,naopak,moj druh zije len pre nas,pre svoju rodinu-do toho sa zapocita rovnako mojho syna ako svoju dceru a keby sme mohli mat to babo,on by bol stastny bez seba.no,len preto,aby som chytila chlapa,neporodila by som dieta.radsej sama s malym ako v pokazenom vztahu.
@moncsi1208 No, čo si budeme nahovárať, ono niektorí starší chlapi , zvlášť tí, čo si prešli rozvodom a podobne, a majú vačšiu zodpovednosť, ale neplatí to o všetkých. Máš obrovské šťastie, že si našla partnera, ktorý má rád teba i tvoju dcéru, je to poklad, ktorý si váž a fakt ... nesnažila by som sa na tvojom mieste ho nasilu tlačiť do dieťaťa... mať dieťa s mužom, ktorý je vo veku 45 - 60 rokov je veľké riziko. Nemám s tým síce skúsenosti, no to, načo narážam v okolí a že dokážem vytušiť i nevyrieknuté mi v tom len dáva za pravdu.
Píšeš síce, že by bol šťastný, keby ste mali spolu dieťa, neviem síce, koľko ti je, ale mohlo by sa stať, že keby sa vám aj podarilo, mohla by si zostať na to dieťa "sama", pretože neviem, akoby zvládať nočné vstávanie, nevyspatie a podobne. A rovnako aj neskoršie hry s malým.
Darmo sa ti niekto bude oháňať aký je vitálny, može byť, ale 62 ročný tato nebude hrať so 7 ročným synom fotbal.
@jalito on ma 44, ja34,to nocne vstavanie absolvoval on namiesto matky svojej dcery.ostat na dieta sama?ja som uz bola s malym sama,moj byvaly ho nebral ani do ruky,ked reval,kym som skocila na zachod..pre mna uz vela prekvapeni neexistuje 😉 ..uz sme dostali aj take odozvy,ze preco nam tolko deti a pod.velmi si ho vazim a to je najlepsie,ze spolocne babo by chcel on,on bol ten,ktory mi to pripominal,ze by bol velmi stastny z toho.take som este nepocula od chlapa.ked clovek uz prezil svoje,tak zacina chapat,co hovori.no,so 60 rocnym by som neplanovala mat rodinu,buducnost,hlavne preto,lebo su tam uz tie odlisne rytmy zivota.

Obohraná hymna: všetky ženské majú klapky na očiach, keď sa vydávajú - hlavne aby bola veľká svadba, aby sa mohli ukázať pred príbuznými a hlavne, že chlapi ostanú takí, ako v časoch najvačšej zaľúbenosti. Krátko po svadbe sa to zmení a s dieťaťom sa to zmení úplne. Inak jej obavy chápem, čím starší chlap sa ženie do chomútu a do dieťaťa, tým je to horšie - predsa len - tí mladší chlapi sú viac prisposobivejší - starší už majú svoje stereotypy, ktoré majú zaužívané a ktor´é nechcú meniť. A to platí i o single ženách - čím staršia, tým viac náročnejšia a tým viac nechce svoje zvyklosti meniť.
Bude to pre zakladateľku a najma pre jej muža ťažké, myslím si, že to bude veľká skúška ich vzťahu, no verím, že to dobre dopadne.