icon

Som sklamaná z reakcií rodiny na sťahovanie

Dnes o 17:06

Ahojte, tento príspevok je skôr len na vyventilovanie sa, možno ma niekto pochopí, možno nie, možno mi ponúknete iný pohľad na vec.
Momentálne bývame v mestskom byte, budeme sa sťahovať do domu. S nikým s rodiny sme to neriešili, všetko sme si zabezpečili sami. Rodičov sme postavili pred hotovú vec.
Jediné, čo každého zaujímalo, čo bude s týmto bytom, už každý špekuloval, komu ho dať, na koho prepísať, koho vyplatiť. Nikto sa nespýtal, či nepotrebujeme pomôcť pri prerábke, žiadna radosť. Mám pocit, že sme kúpili lacné mäso v Kauflande a nie dom. Máme ešte súrodencov, ktorým sa veľmi nedarí, rodičia myslia na nich, čo povedia, ako sa budú cítiť. Oni žijú pre nich.

Som taká smutná z toho.

Strana
z2
anonym_118921
Dnes o 17:14

Mestský byť je váš? Či patrí mestu? Ak patri mestu odovzdať kluce a dovi dopo
Ak je váš tak a len vás koho to treba vyplatiť? Môžeš predať prenajať a nikomu to netreba vešať na nos. Mne svokra nasľubovala že koľko mi pomôže pri sťahovaní pri upratovaní a predsa som robila všetko sama tehotná v 36tt

anonym_9eccfc
Dnes o 17:19

mestky byt sa neda niekomu podarovat -takze to by som neriesila..ak je to vas byt a nechate si ho-dat ho do podnajmu-ale nie rodine... co sa tyka vas- samy ste si byt nasli, nachystali na stahovanie tak sa z neho aj samy teste-nepotrebujete k tomu neuprimnych ludi ... tak ako doteraz si uzivajte len jeden druheho a deti .. ostatnych vam netreba

autor
Dnes o 17:23
@anonym_9eccfc

mestky byt sa neda niekomu podarovat -takze to by som neriesila..ak je to vas byt a nechate si ho-dat ho do podnajmu-ale nie rodine... co sa tyka vas- samy ste si byt nasli, nachystali na stahovanie tak sa z neho aj samy teste-nepotrebujete k tomu neuprimnych ludi ... tak ako doteraz si uzivajte len jeden druheho a deti .. ostatnych vam netreba

@anonym_118921
@anonym_9eccfc byt je mestký, nie je nás, jasne, ze odovzdame, ale mnohi tieto byty prenechavaju rodine, dopisu niekoho na zoznam ludi, kt byvaju v byte...
Samozrejme, ze nepotrebujeme nikoho, len ma mrzi, ze ozaj majetok narusa medziludske/ rodinne vztahy. Vzdy som o tom iba citala...

elz1920
Dnes o 17:26

Dobre ste spravili, že ste nikomu nič nehovorili. Aspoň ste o to dlhšie mali pokoj. No a teraz vidíte, za čo stoja vzťahy v rodine ... Tí, čo sa nesnažia, nech sa cítia, ako chcú. Nemáte im dom náhodou darovať?

januska12323
Dnes o 17:43

Aspoň vieš čo máš za rodinu.

personality
Dnes o 17:49

Vy ste na poriadku a oni nie sú, sú horšie na tom ako Vy, tak myslia na nich. A ty by si chcela ešte, aby všetci okolo vás skákali s vašou prerabkou. Nie si na to sama, máš muža, tak čo sa sťažujes? Najviac sebecká si tu ty, lebo máš najviac a je Ti málo. Možno sa nedokážu tešiť nahlas pri myšlienke ako zle sa majú oni.

motylik2559
Dnes o 17:52

@anonym_autor Autorka je mi to luto, ze rodina takto reagovala😐 No nic moc teda. Namiesto slov,ze ako ste to pekne zvladli, konecne budete vo svojom, alebo nieco v zmysle, ze je super,ze sa vam to podarilo...tak vam ustedrili nadielku nepotrebnych chamtivych slov. Tiez ste predsa museli vyckat a posnazit sa o to, aby ste isli do svojho, co keby sa pricinili takto o to aj vsetci, co sa voci vam blbymi recami vyjadrili, aby byvali vo svojom spokojnejsie?😐🙄 Asi by som veeeelmi pozvazovala ci ich tak skoro pozvem na navstevu do noveho, pretoze to vam zas daju nadielku zavistlivych reci, bude ti to stat za to? Vy si domcek pekne uzivajte, zveladte si to podla seba a moc vam prajem, aby sa vam co najlepsie byvalo❤️

alison11
Dnes o 17:59
@motylik2559

@anonym_autor Autorka je mi to luto, ze rodina takto reagovala😐 No nic moc teda. Namiesto slov,ze ako ste to pekne zvladli, konecne budete vo svojom, alebo nieco v zmysle, ze je super,ze sa vam to podarilo...tak vam ustedrili nadielku nepotrebnych chamtivych slov. Tiez ste predsa museli vyckat a posnazit sa o to, aby ste isli do svojho, co keby sa pricinili takto o to aj vsetci, co sa voci vam blbymi recami vyjadrili, aby byvali vo svojom spokojnejsie?😐🙄 Asi by som veeeelmi pozvazovala ci ich tak skoro pozvem na navstevu do noveho, pretoze to vam zas daju nadielku zavistlivych reci, bude ti to stat za to? Vy si domcek pekne uzivajte, zveladte si to podla seba a moc vam prajem, aby sa vam co najlepsie byvalo❤️

@motylik2559 Súhlasím s tebou

autor
Dnes o 18:03
@personality

Vy ste na poriadku a oni nie sú, sú horšie na tom ako Vy, tak myslia na nich. A ty by si chcela ešte, aby všetci okolo vás skákali s vašou prerabkou. Nie si na to sama, máš muža, tak čo sa sťažujes? Najviac sebecká si tu ty, lebo máš najviac a je Ti málo. Možno sa nedokážu tešiť nahlas pri myšlienke ako zle sa majú oni.

@personality vies, nam nikdy nic nikto nedal zadarmo. Vsetko sme si zabezpecili sami. Nesedeli sme a necakali, kto mi co da. Nerozumiem, preco by som mala byt ja ta sebecka. Len za to, ze sme v zivote nieco dosiahli tvrdou pracou? Mne malo nie je. My sme do toho isli s velkou pokorou a respektom. Jedine, co som chcela bola radost a hrdost rodicov na deti, nie riesit majetky.

autor
Dnes o 18:11
@alison11

@motylik2559 Súhlasím s tebou

@motylik2559
@alison11 dakujem za pochopenie. Myslela som si, ze je chyba na nasej strane, chceli sme len to, aby sa s nami tesili a boli na nas hrdi.

anonym_dda55e
Dnes o 18:13
@personality

@personality 🤦‍♀️

anonym_9eccfc
Dnes o 18:33

tak rodine len oznam,ze byt je uz odhlaseny a uz len treba odovzdta kluce tym padom sa neda na nikohoprepisat a ani dopisat -prestanu sa bavit a ozyvat .. u vas tie vztahy neboli dobre ani predtym-tak ta nema co mrziet

motylik2559
Dnes o 18:39
@personality

@personality Ako nehnevaj sa, ale autorka s jej chlapom sa tiez museli v zivote obracat, aby si nasporili nejak na vlastny domcek, kedze doteraz boli v byte, ktory im nepatril. To iste mohli spravit jej surodenci, tiez nech sporia, nech sa snazia, alebo nech si najdu trebars dve prace. Preco by nemohla cakat aspon stipku radosti od jej rodicov? Ona nie je ich decko snad ako ostatní surodenci? To ona ma hladiet na to, ze kvoli tomu,ze im sa nedari, ze len chamtivost ich zoziera po byte, ktory ani nie je ich? A co ak by mesto neprepisalo zmluvne byt na clena jej rodiny? Stale by mali zavistlive oci? Vies keby bola autorka zlatokopka, ktora sa prizivuje, alebo chvalenkarka tak nepoviem na tvoj koment pol slova. Ale autorka sa v zivote snazi, zaraba, setrili s muzom co sa dalo a ani im kazdu chvilu nevyhadzovala na oci, ze idu kupit dom, aby sa tym chvalila ci vyvolavala zavist este za cas kym vyberali atd, povedala im to az ked sa tak stalo. Kazde dieta si zasluzi pocitit aspon trochu radosti od rodicov, ked sa im zrejme po dlhsej dobe zadarilo! A je jedno ci je to dieta rodicov male, v puberte ci dospelom veku. Prepac, ale tvoj koment mi pride asi nejak tak podobne ako sa zachovala jej rodina...

lucik194
Dnes o 18:43

ale mestsky byt nefunguje, ze ty sa odstahujes a niekto iny z rodiny sa nastahuje.

preto je to mestsky byt, ze si ho ty potrebovala a nie teraz bude pre uja, švagrinu, sesternicu... ci niekoho ineho.... nech si daju ziadost.....
to tak nefunguje....

za mna tesit sa , ze ste nie o dosiahli, rodinu si nevyberies, je mi ľúto....

anonym_d4bee4
Dnes o 18:49
@personality

@personality ty budes asi tiez jedna z tych co nic nema a ide ta tu porantat od zavisti, inac si tvoj hlupy komentar neviem vysvetlit

roja01
Dnes o 18:57

Vela ludi v praci tvrdo maka a nemaju rovnake vyplaty. Aj preto sa ma niekto lepsie a niekto horsie. Su aj ine okolnosti, ktore mozu byt jednym z dovodov financnych problemov. Kazdy rodic praje vsetkym svojim detom, aby boli stastne, spoķojne a mali sa dobre. Vzdy pomaha tomu slabsiemu, ale miluje vsetkych. Len zial tomu uspesnejsiemu to tak casto nedava na javo. Skoda, asi stale mysli na to ako pomoct tomu, ktory sa ma horsie. Mamky su uz take. Ver ze sa v duchu tesi z vasho uspechu.

minilla
Dnes o 19:13

To je taky slovensky folklor. Miesto toho, aby vas dali surodencom za vzor, v zmysle, ked sa chce, tak to ide, este z vas urobia tych zlych. Mrzi ma to za vas. Viem si predstavit, ze ste dufali, ze sa budu tesit s vami a mozno v kutiku, ze budu dokonca aj pysni, ze ste si teraz v nelahkej dobre vedeli zabezpecit vlastne byvanie. To, ze sa surodencom teraz nedari, nie je tvoja chyba ani zodpovednost. Kazdy je strojcom svojho osudu. Ak je to surodenec, ktory ma uprimne rad, dopraje ti a bude sa tesit s tebou (aj ked je na tom sam horsie).

anonym_8133d7
Dnes o 19:20

Zaujímavé že ste vôbec dostali mestský byt keď ste boli schopní si našetriť na dom 🤔 iba taká úvaha, že tí čo ho naozaj potrebujú ho nedostanú, ale po znalostiach ide všetko ...

autor
Dnes o 19:32
@anonym_8133d7

Zaujímavé že ste vôbec dostali mestský byt keď ste boli schopní si našetriť na dom 🤔 iba taká úvaha, že tí čo ho naozaj potrebujú ho nedostanú, ale po znalostiach ide všetko ...

@anonym_8133d7 my sme na byt cakali 5 rokov. Dovtedy sme byvali v podnajme. Nasetreli sme to, co sme potrebovali, zvysok cerpame uver. Obaja s muzom pracujeme, mame stastie, ze mame dobru pracu. Zacinali sme na 0.

euka210
Dnes o 19:47
@anonym_autor

@anonym_118921
@anonym_9eccfc byt je mestký, nie je nás, jasne, ze odovzdame, ale mnohi tieto byty prenechavaju rodine, dopisu niekoho na zoznam ludi, kt byvaju v byte...
Samozrejme, ze nepotrebujeme nikoho, len ma mrzi, ze ozaj majetok narusa medziludske/ rodinne vztahy. Vzdy som o tom iba citala...

@anonym_autor no, stava sa i v takych rodinach, kde by som nikdy nebola povedala, ze problemom moze byt majetok...dom atd....je to velmi smutne...

anonym_4dcf1a
Dnes o 19:54

@anonym_autor Nepoznám vôbec tvoju rodinu, ale za mňa problém môže byť práve to, že ste ich postavili pred hotovú vec. Aspoň podľa toho súdim ako je to v niektorých iných rodinách a aj v tej našej.
U nás sa rozpráva o takých veciach a možno taký vážny krok by chceli s tebou zdieľať. Ja by som chcela veľmi vedieť čo kúpi môj syn.Kedze tiež plánujú dom. Dosť mi záleží natom rozprávať sa a nemať pred sebou tajnosti ,aby nekúpili zle. Sú mladý a človek ľahko urobí blbosť. Určite sa starať nebudeme ani sme sa nikdy nestarali a pomôžeme ako budeme môcť .
Moja mama tiez vedela všetko keď kupoval brat dom keď bol mladý .a boli sme pomáhať všetci.
Vždy sme si ako rodina pomáhali.
To je len môj pohľad..skúsenosť.
Pretože už mám dosť rokov aj skúsenosti...ale môže byť, že to tak nie je.

autor
Dnes o 20:07
@anonym_4dcf1a

@anonym_autor Nepoznám vôbec tvoju rodinu, ale za mňa problém môže byť práve to, že ste ich postavili pred hotovú vec. Aspoň podľa toho súdim ako je to v niektorých iných rodinách a aj v tej našej.
U nás sa rozpráva o takých veciach a možno taký vážny krok by chceli s tebou zdieľať. Ja by som chcela veľmi vedieť čo kúpi môj syn.Kedze tiež plánujú dom. Dosť mi záleží natom rozprávať sa a nemať pred sebou tajnosti ,aby nekúpili zle. Sú mladý a človek ľahko urobí blbosť. Určite sa starať nebudeme ani sme sa nikdy nestarali a pomôžeme ako budeme môcť .
Moja mama tiez vedela všetko keď kupoval brat dom keď bol mladý .a boli sme pomáhať všetci.
Vždy sme si ako rodina pomáhali.
To je len môj pohľad..skúsenosť.
Pretože už mám dosť rokov aj skúsenosti...ale môže byť, že to tak nie je.

@anonym_4dcf1a ďakujem za iný pohľad. Keď sme plánovali svadbu, bol to des. Išli sme podľa zvykov- že rodičia platia a to bola osudná chyba. Stopli sme to, svadbu sme posunuli o rok a zaplatili sme si ju sami, tak ako sme chceli my. Ked sme krstili syna, rodicia sa iba predbiehali kto da viac, nikto nas nerespektoval, bola z toho hadka.

viestta
Dnes o 20:09
@anonym_8133d7

@anonym_8133d7 myslis si, ze socialne byty su pre socialne pripady neschopne sa uzivit? Vobec nie. Ak mas mestsky byt musis dokladat prijem, nesmies mat dlhy voci mestu, musis kazdy mesiac platit predpisane platby, platit za energie. To, ze dokazali okrem toho nasetrit peniaze na to aby mohli zacat stavat je ich sikovnost, ich tvrda praca, ich odriekanie. Oni este dlhe roky budu splacat uver, to si si nevsimla? Je chvalyhodne, ze sa idu stahovat do svojho. Mohli si povedat "Mame strechu nad hlavou, co sa budeme ondiet, budeme si uzivat" ale nespravili tak. Ty budes taka ako ti jej surodenci, nechapes co vsetko je za tym, ale zavidis, ze oni maju...

autor
Dnes o 20:13
@viestta

@anonym_8133d7 myslis si, ze socialne byty su pre socialne pripady neschopne sa uzivit? Vobec nie. Ak mas mestsky byt musis dokladat prijem, nesmies mat dlhy voci mestu, musis kazdy mesiac platit predpisane platby, platit za energie. To, ze dokazali okrem toho nasetrit peniaze na to aby mohli zacat stavat je ich sikovnost, ich tvrda praca, ich odriekanie. Oni este dlhe roky budu splacat uver, to si si nevsimla? Je chvalyhodne, ze sa idu stahovat do svojho. Mohli si povedat "Mame strechu nad hlavou, co sa budeme ondiet, budeme si uzivat" ale nespravili tak. Ty budes taka ako ti jej surodenci, nechapes co vsetko je za tym, ale zavidis, ze oni maju...

@viestta asi tak, najomne tu platime celkom vysoke, kazdy rok musime vsetko dokladovat. Vobec tu nebyvaju ludia, ktori su na tom zle, maju dlzoby atd. Dakujem. Isty cas sme si vraveli, ze ved mame kde byvat, no casom sme to prehodnili.

anonym_4dcf1a
Dnes o 20:32
@anonym_autor

@anonym_4dcf1a ďakujem za iný pohľad. Keď sme plánovali svadbu, bol to des. Išli sme podľa zvykov- že rodičia platia a to bola osudná chyba. Stopli sme to, svadbu sme posunuli o rok a zaplatili sme si ju sami, tak ako sme chceli my. Ked sme krstili syna, rodicia sa iba predbiehali kto da viac, nikto nas nerespektoval, bola z toho hadka.

@anonym_autor Aha... My sme si svadbu tiež platili my,keďže sme sa brali po tom čo sme už dlho žili spolu.

bomba36
Dnes o 20:43
@anonym_autor

@viestta asi tak, najomne tu platime celkom vysoke, kazdy rok musime vsetko dokladovat. Vobec tu nebyvaju ludia, ktori su na tom zle, maju dlzoby atd. Dakujem. Isty cas sme si vraveli, ze ved mame kde byvat, no casom sme to prehodnili.

@anonym_autor hlavu hore, vykašli sa na nich. Nie si zodpovedná za pocity ostatných, keď chcú byť nasratí a závidieť ti, ty to bohužiaľ nijak nezmeníš. Len by som im odkázala že v novom dome budú vítaní len vtedy, ak sa prestanú správať ako kkti.

cacianka
Dnes o 20:54
@anonym_autor

@personality vies, nam nikdy nic nikto nedal zadarmo. Vsetko sme si zabezpecili sami. Nesedeli sme a necakali, kto mi co da. Nerozumiem, preco by som mala byt ja ta sebecka. Len za to, ze sme v zivote nieco dosiahli tvrdou pracou? Mne malo nie je. My sme do toho isli s velkou pokorou a respektom. Jedine, co som chcela bola radost a hrdost rodicov na deti, nie riesit majetky.

@anonym_autor nerieš trúbu 🎺

beata_k
Dnes o 21:03

@anonym_autor Tak ano, potesit sa s vami mohli, to je pravda. No pravda je aj taka, ze bytov je nedostatok a prist k mestkemu bytu je vec vyhodna. Zase uuuuplne od veci nerozmyslaju. Neviem preco by si nemohla pomoct rodine. S tvojom usilim v zivote to nema nic soplocne. Tvoje usilie prinasa plody. Pomoct im ta nebude stat nic.

cacianka
Dnes o 21:05
@beata_k

@anonym_autor Tak ano, potesit sa s vami mohli, to je pravda. No pravda je aj taka, ze bytov je nedostatok a prist k mestkemu bytu je vec vyhodna. Zase uuuuplne od veci nerozmyslaju. Neviem preco by si nemohla pomoct rodine. S tvojom usilim v zivote to nema nic soplocne. Tvoje usilie prinasa plody. Pomoct im ta nebude stat nic.

@beata_k iba o Tom byte nerozhoduje !

beata_k
Dnes o 21:06
@cacianka

@beata_k iba o Tom byte nerozhoduje !

@cacianka Ved pise, ze sa to da a robi sa to.

Strana
z2