icon

Som sklamaná z reakcií rodiny na sťahovanie

12. mar 2026

Ahojte, tento príspevok je skôr len na vyventilovanie sa, možno ma niekto pochopí, možno nie, možno mi ponúknete iný pohľad na vec.
Momentálne bývame v mestskom byte, budeme sa sťahovať do domu. S nikým s rodiny sme to neriešili, všetko sme si zabezpečili sami. Rodičov sme postavili pred hotovú vec.
Jediné, čo každého zaujímalo, čo bude s týmto bytom, už každý špekuloval, komu ho dať, na koho prepísať, koho vyplatiť. Nikto sa nespýtal, či nepotrebujeme pomôcť pri prerábke, žiadna radosť. Mám pocit, že sme kúpili lacné mäso v Kauflande a nie dom. Máme ešte súrodencov, ktorým sa veľmi nedarí, rodičia myslia na nich, čo povedia, ako sa budú cítiť. Oni žijú pre nich.

Som taká smutná z toho.

personality
12. mar 2026

Jeeeejda ja neviem, tak možno som to zle vyhodnotila 🙂 Tak, ale každopádne sa asi budete musieť tešiť sami 😀 Mne je to jedno, nemám dôvod závidieť, kľudne sa teším s Vami 😀 a gratulujem. Možno aj rodina sa neskôr pridá.

anonym_6a33f9
13. mar 2026

@anonym_autor robis z toho velku vedu, sama pises, ze ste ich postavili pred hotovu vec a hned nato pises, ze sa mali hned ponukat s prerabkou a tiez nemyslis na surodencou ktorym sa nedari, tak si rovnako , ak nie viac sebecka....

barborab1411
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
13. mar 2026

Autorka, asi si mala priveľké očakávania od rodiny. Čakala si nejaké gratulácie, povzbudenia. Veď ten dom ste si kúpili pre seba, ty a manžel. Ostatní ťa za to chváliť nemusia.

alison11
13. mar 2026
@anonym_autor

@motylik2559
@alison11 dakujem za pochopenie. Myslela som si, ze je chyba na nasej strane, chceli sme len to, aby sa s nami tesili a boli na nas hrdi.

@anonym_autor Plne ťa chápem,aj ja to mám tak keďže od detstva ma rodičia nechválili ako prvorodená som mala zodpovednosť aj za mladších súrodencov a taktiež sme vo svojom.Ale to sú naši rodičia ich generácia sú tak vychovaní,že stále vo všetkom hľadajú chyby a len kritiku dávajú uznanie,pochvali niet...nauč sa aj ty sa tešiť zo svojich úspechov a nečakať pochvaly kde niet. z mužom sa tešte navzájom zo svojich úspechov a minimum stretania sa s nimi 🙂 Mne to pomáha odtrhnúť sa od rodiny a žiť si život podľa seba,tak aby si ty bola spokojná a šťastná z partnerom.

tiezjedna
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_118921
@anonym_9eccfc byt je mestký, nie je nás, jasne, ze odovzdame, ale mnohi tieto byty prenechavaju rodine, dopisu niekoho na zoznam ludi, kt byvaju v byte...
Samozrejme, ze nepotrebujeme nikoho, len ma mrzi, ze ozaj majetok narusa medziludske/ rodinne vztahy. Vzdy som o tom iba citala...

@anonym_autor to nie je o majetku, ale o blbosti tvojej rodiny. Fakt nenormálna reakcia... Vykašli sa na nich, zrejme nikdy neboli prajní a úprimní😉

tiezjedna
13. mar 2026
@anonym_6a33f9

@anonym_autor robis z toho velku vedu, sama pises, ze ste ich postavili pred hotovu vec a hned nato pises, ze sa mali hned ponukat s prerabkou a tiez nemyslis na surodencou ktorym sa nedari, tak si rovnako , ak nie viac sebecka....

@anonym_6a33f9 ale houby, píšeš úplný nezmysel... Autorka tú prerábku dala len do protipólu tomu, že ich prvé, čo zaujímalo bolo, na koho sa byt prepíše a ako sa budú cítiť súrodenci, ktorí na dom nemajú. Rodina ako noha, fakt🙄

anonym_63998d
13. mar 2026

A ake majetky????ved okrem domu,nemate ziadne majetky.Na byt je poradovnik tak vy aspon uvolnite miesto dalsim,co mozno roky cakaju na taky byt.Taketo zmyslanie fakt nepochopim,a ze komu co dat.
Ty sa len tes z domu,a nenechaj si pokazit tu radost.A kasli na ostatnych ako sa kto bude citit,necitit.
Kazdy sa ma tak zariadit,aby mal vlastne byvanie,strechu nad hlavou,jedlo,a poriadnu vyplatu z ktorej sa da aj dopriat si aj odlozit.

anonym_0d0eb6
13. mar 2026
@personality

Vy ste na poriadku a oni nie sú, sú horšie na tom ako Vy, tak myslia na nich. A ty by si chcela ešte, aby všetci okolo vás skákali s vašou prerabkou. Nie si na to sama, máš muža, tak čo sa sťažujes? Najviac sebecká si tu ty, lebo máš najviac a je Ti málo. Možno sa nedokážu tešiť nahlas pri myšlienke ako zle sa majú oni.

@personality skakat s prerabkou nechcu, ale byt by si delili. Ak sa maju zle, nie je to vina autorky. Ta sa aspon snazi vo svojom zivote nieco zmenit k lepsiemu. Kdezto ostatnu rodinu zoziera zavist. Vysvetli mi, kde tu vidis, ze autorka je sebecka. Nie je sebecka nahodou zvysna rodina?

danica2711
13. mar 2026

@anonym_autor pri takomto nezáujme rodiny by som sa vykašľala na nejaké čachre kvôli prenechaniu bytu niekomu z nich. Vy ste sa vedeli o seba postarať, nech sa starajú aj oni. A inak - čo už s takou rodinou, minimálny kontakt a minimálne poskytovanie informácií. Ja viem, zabolí to, predsa len je to rodina, ale rodinu si nevyberáš, v rámci duševného zdravia sa treba prispôsobiť okolnostiam

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@cacianka Ved pise, ze sa to da a robi sa to.

@beata_k čiže keď sa to dá a robí sa to, je všetko v poriadku že obídu poradovník ľudí ktorí fakt ten byt potrebujú. Jaaj, to je také slovenské rodinkárstvo nad kýmkoľvek iným, potom to tu tak vyzerá 🙄

ria_sprout
13. mar 2026

Snáď sa nikomu kto tu obhajuje obídenie spravodlivosti poradovnika"pomocou rodine" nikto nikde nevyfukne miesto niekým z rodiny. Šokujúce ako na to ľudia pozerajú úplne v pohode, to už je asi zakorenené videnie sveta.

luccys
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k čiže keď sa to dá a robí sa to, je všetko v poriadku že obídu poradovník ľudí ktorí fakt ten byt potrebujú. Jaaj, to je také slovenské rodinkárstvo nad kýmkoľvek iným, potom to tu tak vyzerá 🙄

@ria_sprout To je slovenska DNA. To neobabres😄 Ze prepisovat mestsky byt. Uz som asi pocula vsetko😃

autor
13. mar 2026

S tym bytom, robi sa to, ale my to nerobime, ani neurobime. Myslim, ze je to normalne. A keby aj... zas by bol hriech, ze preco "im a nie nam".
Vinu zvaluju na nas. Co uz.

autor
13. mar 2026
@alison11

@anonym_autor Plne ťa chápem,aj ja to mám tak keďže od detstva ma rodičia nechválili ako prvorodená som mala zodpovednosť aj za mladších súrodencov a taktiež sme vo svojom.Ale to sú naši rodičia ich generácia sú tak vychovaní,že stále vo všetkom hľadajú chyby a len kritiku dávajú uznanie,pochvali niet...nauč sa aj ty sa tešiť zo svojich úspechov a nečakať pochvaly kde niet. z mužom sa tešte navzájom zo svojich úspechov a minimum stretania sa s nimi 🙂 Mne to pomáha odtrhnúť sa od rodiny a žiť si život podľa seba,tak aby si ty bola spokojná a šťastná z partnerom.

@alison11 presne, na mna boli kladene vzdy vysoke naroky, ziadna pochvala, vsetko bolo samozrejmostou, kazdy moj uspech. A este sa rodicia cuduju, ze som sa od nich "izolovala"...

lucia147852
13. mar 2026
@anonym_8133d7

Zaujímavé že ste vôbec dostali mestský byt keď ste boli schopní si našetriť na dom 🤔 iba taká úvaha, že tí čo ho naozaj potrebujú ho nedostanú, ale po znalostiach ide všetko ...

@anonym_8133d7 je mestský a sociálny byt. U mas sú mestské byty pre všetkých, čo podajú žiadosť a vydržia v poradovníku. Na prijíme nezáleží. Nemôžu mať podlžnosti na meste a musia riadne platiť. Od projimu sa odvíja výška nájomného. A potom sú sociálne byty, kde sa posudzuje príjem, ktorý sa nemôže prekročiť.

anonym_63998d
13. mar 2026
@anonym_autor

@alison11 presne, na mna boli kladene vzdy vysoke naroky, ziadna pochvala, vsetko bolo samozrejmostou, kazdy moj uspech. A este sa rodicia cuduju, ze som sa od nich "izolovala"...

@anonym_autor dobre si urobila,ze si sa od takych odstrihla,len by ta davali dole psychycky a ty to nechces.No zmier sa s tym,co najrychlejsie a zi si svoj zivot podla seba ako najlepsie vies a bud pysna a hrda na Vas.

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@ria_sprout Skus aj inu pesnicku, nez tu ze to je take slovenske. Uz je dost otrepana lebo zvysok sveta ma k dokonalosti tiez daleko...

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@ria_sprout Skus aj inu pesnicku, nez tu ze to je take slovenske. Uz je dost otrepana lebo zvysok sveta ma k dokonalosti tiez daleko...

@beata_k ďaleko, ďaleko ale my sme na popredných miestach v korupcii a rodinkárstvu a najmä v pohľade na ne, úplne znormalizovane o čom svedčí aj tvoja reakcia 😏 a najsmutnejšie je, že sa za ten pokrivený pohľad ľudia ani nehanbia.

anonym_255bbc
13. mar 2026
@personality

Vy ste na poriadku a oni nie sú, sú horšie na tom ako Vy, tak myslia na nich. A ty by si chcela ešte, aby všetci okolo vás skákali s vašou prerabkou. Nie si na to sama, máš muža, tak čo sa sťažujes? Najviac sebecká si tu ty, lebo máš najviac a je Ti málo. Možno sa nedokážu tešiť nahlas pri myšlienke ako zle sa majú oni.

@personality Tu si niekto týmto príspevkom ventiluje zlý deň.

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k ďaleko, ďaleko ale my sme na popredných miestach v korupcii a rodinkárstvu a najmä v pohľade na ne, úplne znormalizovane o čom svedčí aj tvoja reakcia 😏 a najsmutnejšie je, že sa za ten pokrivený pohľad ľudia ani nehanbia.

@ria_sprout No, takze ak aj zvysok sveta ma problemy, tak si prosim neobtieraj usta o moju rodnu krajinu. Ak sa ti nepaci, hranice nie su daleko. Dakujem.

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@ria_sprout No, takze ak aj zvysok sveta ma problemy, tak si prosim neobtieraj usta o moju rodnu krajinu. Ak sa ti nepaci, hranice nie su daleko. Dakujem.

@beata_k si úplne pasivne agresívna a veru kvôli takým ľuďom ako ty, čo schvaľujú praktiky našej rodnej krajiny sa hanbím že som sa tu narodila.

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k si úplne pasivne agresívna a veru kvôli takým ľuďom ako ty, čo schvaľujú praktiky našej rodnej krajiny sa hanbím že som sa tu narodila.

@ria_sprout Prosim, mozes ist. Nik ta tu nedrzi.

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@ria_sprout Prosim, mozes ist. Nik ta tu nedrzi.

@beata_k čo ty o mne vieš, veľky prd. Kto ma tu drží. Hrdá slovenka, čo ani nedokáže priznať krivé praktiky.

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k čo ty o mne vieš, veľky prd. Kto ma tu drží. Hrdá slovenka, čo ani nedokáže priznať krivé praktiky.

@ria_sprout Tak ak tu musis byt, tak sa aspon nevyjadruj. Lebo este raz....vo zvysku sveta maju obdobne problemy. Mozno ine, ale maju. A vies co? Nikdy! ale nikdy nekydaju na vlastnu krajinu. V tom je ten obrovsky rozdiel.

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@ria_sprout Tak ak tu musis byt, tak sa aspon nevyjadruj. Lebo este raz....vo zvysku sveta maju obdobne problemy. Mozno ine, ale maju. A vies co? Nikdy! ale nikdy nekydaju na vlastnu krajinu. V tom je ten obrovsky rozdiel.

@beata_k jasné, ty poznáš 8miliard ľudí že toto môžeš tvrdiť 😏 bože, to sú také kecy.

A ja sa budem vyjadrovat k čomu chcem. Rozkazuj si doma psovi

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k jasné, ty poznáš 8miliard ľudí že toto môžeš tvrdiť 😏 bože, to sú také kecy.

A ja sa budem vyjadrovat k čomu chcem. Rozkazuj si doma psovi

@ria_sprout Nepoznam 8 miliard ludi. Staci mi citat noviny. A ked chces na niekoho/nieco nadavat, tak sa priprav, ze su ludia ktori sa za svoju rodnu krajinu postavia.
Zbytocna debata s tebou. Pekny vecer.

ria_sprout
13. mar 2026
@beata_k

@ria_sprout Nepoznam 8 miliard ludi. Staci mi citat noviny. A ked chces na niekoho/nieco nadavat, tak sa priprav, ze su ludia ktori sa za svoju rodnu krajinu postavia.
Zbytocna debata s tebou. Pekny vecer.

@beata_k ty asi nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku. Nikomu som doteraz nenadavala, len som pomenovala fakt. Ja by som sa teda nevedela postaviť za nič čo je proti zákonu a morálke a to tu ty obhajujes.

beata_k
13. mar 2026
@ria_sprout

@beata_k ty asi nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku. Nikomu som doteraz nenadavala, len som pomenovala fakt. Ja by som sa teda nevedela postaviť za nič čo je proti zákonu a morálke a to tu ty obhajujes.

@ria_sprout Hej aj tebe pekny vecer.

alison11
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Naši rodičia nás nechápu sú iná generácia nepochopia nás preto sa netreba nad tým trápiť a žiť si svoj život čo najmenej času byť v ich prítomnosti,moji sú tak že prejde nejakých 10min. a začnú ma poučovať a kritizovať.