Som skúpy chlap alebo len šetrný manžel?
Chcel by som sa vás tu popitat na názor či som ozaj zgrlos....som proste tip muža ktorý je dosť cielavedomi a sú pre mňa dôležité financie a som dosť sporoblivy a nemám rad keď sa vyhádzajú peniaze zbytočne...moja manželka je presný opak celú výplatu proste minie stále jej hovorím aby si odkladala aspoň nejakú časť...všetky výdavky na domácnosť platím skoro ja dovolenky lízingi a podobne...samozrejme niečo platí aj ona ale je to pomer 20% ja 80%...máme každý svoje financie ja podnikám peňazí mám-e dosť ale proste chcem žiť skromne ako obyčajna rodina a nie rozhadzovať a chodiť po dovolenkách a welnesoch, reštauráciach a míňať na handri...a keď jej niečo poviem a zacnem ju kritizovať tak sa zduva že aký som zgrlos a len ju buzerujem......je pravda že o výdavkoch ako sú autá,dovolenky,atď.. rozhodujem ja....ale chcem aby si aj ona čo to odložila a zbytočne neminala na blbosti....
Neverim, ze takto moze clovek premyslat.
Čo ja viem, my sme obyčajná rodina a predsa občas ideme na dovolenku, wellness alebo si kúpim oblečenie. Môj muž bol zgrloš ako ty ale už som ho prevychovala a sám povie hoci keďže že dlho sme nikde neboli alebo si spolu objedname veci (neradi chodíme po obchodoch).
Takže sa z tých peňazí nezblaznit. Samozrejme ťa dovolenka nemusí by niekde v exotike každé 3 mesiace. Aj menší výlet v okolí stačí na zrelaxovanie.
🤦♀️ ach tá gramatika ...prepáč, ale musela som...veď ma z toho oči bolia...
Si skúpy. Bodka.
@delphin1 tazko povedat... Ale podla mna, clovek, ktory minie vsetko, co zarobi, zije nad pomery. Pravdaze su obdobia v zivote, kedy to inak nejde, ale to asi nebude vas pripad. Vzdy je dobre si aspon nieco odlozit bokom.
Za mna mas asi pravdu, ale co sa tyka penazi, tak si partneri musia sadnut. Vsetko je o komunikacii.
tak hlavne financie v manzelstve su spolocne ...dajte si limit kolko x dovolenka kolko welness ..restauracia max 2x do mesiaca by mohla stacit .. odlozte si spolocne peniaze na taketo minanie.. davajte do sporkasky istu cast mesacne a potom z toho chodte kam chcete ... a ked nevie odkladat zena odkladaj vam ty .. xy x tu bola tema kedy mala financie pod kontrolou zena a davala bokom na horsie casy tak preco nie aj muz...
Ano si zgrlos ak na to mate a ty povazujes dovolenku a najest sa mimo domu za luxus nezavidim jej, su to bezne veci a o tom rozhodujes len ty tak to sa cudujem, ze este je s tebou ak vsetko preratavas kde sa co minie sorry clovek zije len raz
Zlatá stredná cesta, treba myslieť aj na budúcnosť, ale aj si peniažky užiť v prítomnosti… skúste si spolu sadnúť nad rodinný rozpočet, všetky príjmy a výdavky, bez vyčítania a kritizovania, skúste obaja spraviť pár krokov k tomu druhému, keď sa stretnete niekde uprostred, mohlo by to byť fajn
Ja byt tvoja zena, ti poviem, aby si sa tymi peniazmi zadrhol v truhle 🙄
Je nejaky padny dovod, preco takto setris? Potrebujete kupit byvanie alebo? Si myslis, ze ked budete mat 60+ budete chodit vysmiati po svete jak Japonci? To zabudni. Si potom mozes zaplatit zdravotnu starostlivost v zahranici z tych naskrabanych penazi, to bude vsetko.
Mne sa "páči", ako píšeš, že si úspešný podnikateľ a pravopis hodný prváka na ZŠ ... a áno, si skúpy ... vieš, život je tak rýchlo pominuteľný, že si naozaj treba užívať každý okamih, lebo všetko tu necháš.
Aj obyčajná rodina chodi normalne na dovolenky , wellness , do restik nielen raz za rok . Ale na druhej strane pani manželka asi tiez nevie, čo je finančná gramotnosť.
@delphin1 clovece, co mas za robotu s tymto pisomnym prejavom???
No a nebud skupy, dopraj aj sebe a aj rodine a zene vysvetli, ze treba mat aj nejaku rezervu do zivota.
A zeny co tu pisete, ze to je Ozk minat zarobene... keby to bolo opacne, ze chlap vsetko utrati, tak by ste ho svinskym krokom hnali
Vieš čo, investuj do učenia. To nikdy nie je na škodu. Nebudeš ani skúpy ani hlúpy 🙄
Ale áno, máš pravdu, treba aj odložiť. Na horšie časy, nie prelajdákať všetko a keď náhodou príde horšia situácia, budete plakať.
@kitycat tak chyba je, ze maju kazdy svoje peniaze, mali by mat spolocne a spolocne sa dohodnut ako ich minu. Ona mina na handry, on rozhoduje o dovolenkach a autickach. Uz tam je obrovsky problem. Jeho sporovlivost zenu nenauci nerozhadzovat peniaze. Jej rozhadzovacnost jeho nenauci uzivat si zivot, lebo som si na to zarobil.
Myslim, ze sa na to treba pozriet z oboch stran a nesudit len autora pretoze pokial sedi to, co povedal tak problem je na oboch stranach.
Extremne sporenie urcite nie je dobre pokial clovek nema stanoveny ciel ktory chce dosiahnut, ale tak ja osobne by som nechcel zenu ktorej zhori cela vyplata pod rukami.
Autor je mozno zgrlos, ale niet pochyb o tom, ze ak by prisla neocakavana zivotna situacia tak jeho zena by sa zrejme dostala do problemov pretoze jej chyba elementarna financna gramotnost.
Je potrebne si sadnut a porozpravat sa pretoze tu je jasna nekompatibilta v ramci financii.
Kamoske sa stalo podobne. Prisiel rozchod a zrazu nastalo extremne utahovanie opaskov pretoze zivotne naklady uz nie su 50% ale 100% kedze musi tahat vsetko sama a party, dovolenky a vyjazdy s dievcatami uz len tak komorne pretoze uz niet penazi co by zhoreli pod rukami.
Stava sa kadeco, ale z mojho pohladu je na tom autor urcite lepsie nez jeho zena.
Just my 2 cents.
S takým prejavom môžeš podnikať akurát ako murár (nič proti nim) ale tým pádom asi veľa peňazí nemáte. A ešte aj to co máte žena minie a ty strkáš do ponožky. Nuž nebavilo by ma tak žiť.
Asi som to trošku zle napísal....rodinný rozpočet je 3500€ ... hypotéky nemáme 80%davam ja....na dovolenky welnes, večere chodíme proti tomu nič nemám ale aj to má svoje limity proste ak sa mesačný rozpočet minul tak sa minul a nebudem vyťahovať a dotovať ho z financií čo sú určené na dlhodobý majetok a chod firmi..... účty máme každý zvlášť...ja len chcem aby si aj ona čo to šetrila a učila sa hospodáriť z rozumom...
@delphin1 ja ti rozumiem, tiez neznasam plytvanie… to, ze na nieco mam neznamena, ze si to aj musim kupit! Mam na nove auto, ale jazdim na starsom, lebo nove nechcem. Moj muz vsak minie vsetko, co ma… tiez mame oddelene financie, no na spolocne veci davame ferovo 50:50… zvysok si uzijeme kazdy po svojom… minule sme mali ist na vylet do Rima, ale vysvitlo, ze on si kupil nieco na svoje hobby a uz mu to na ten vylet nevychadza. Ze nepojdeme! Prosim? Tak som isla s kamoskou… trocha ma to sklamalo, ze proste tie prachy zas otrieskal na nieco, co zas tak nepotrebuje, lebo tych raroh ma uz viacej… ale zas ked je to pre neho priorita, tak co uz… ak by sme ale mali spolocny ucet a toto mi robi, asi by som uz sedela v Leopoldove 🤦🏼🤷🏼♀️🙄
Tak najskôr napíšeš,že ,,nie rozhadzovať a chodiť po dovolenkach,welnesoch...." a keď ti kočky vysvetlia,že takýto relax je uplne v pohode tak to zmeníš ,,proti dovolenkám,welnesom...nič nemám" 🤔
Že ty nútiš ženu žgrliť peniaze a nestretol si sa s jej pochopením,tak si ju sem došiel poohovárať a prípadný súhlasný komentár odtiaľ použiješ v argumentácii pri rozhovore s ňou....
podla mna ta tvoja zena az taka rozhadzovacna nie je.... pises velmi vseobecne, kydas na nu.... pri rozpocte 3500 eur mesacne neist do restik, na dovolenky..... ehm....
na co ta tvoja zena mina? kolko mate deti?
a akoze sorry, ale ak pri prijme 1000 eur dava 700 do rodinneho rozpoctu a tych 300 prehajdaka, co je asi 10% z vasho rozpoctu, takze fakt nic...... si totalny zgrlos a mal by si sa nad sebou zamysliet.
Hladala by som zlaty stred medzi tym co chces ty a co ona. Neviem sice aky je vas standard, ale chapem, ze proste kedze hradis takmer vsetko, tak ta potom stve, ze ona vsetko rozflaka a necitis akoby snahu. Myslim, ze tu je cesta jedina a to, ze ustupite obaja. Alebo by som sa s nou dohodla, nech este aspon nejake naklady znasa aj ona 🙂 a ty setris (ak to ona nevie)

Dovolenka je zbytocnost? Wellness je zbytocnost? Ale auta uz zbytocnost nie su, vsak?
Peniaze su na to aby si z nich clovek doprial. Nehovorim rozhadzovat, neodkladat ale peniaze si do hrobu nevezmes, vies o tom?