Som skúpy chlap alebo len šetrný manžel?
Chcel by som sa vás tu popitat na názor či som ozaj zgrlos....som proste tip muža ktorý je dosť cielavedomi a sú pre mňa dôležité financie a som dosť sporoblivy a nemám rad keď sa vyhádzajú peniaze zbytočne...moja manželka je presný opak celú výplatu proste minie stále jej hovorím aby si odkladala aspoň nejakú časť...všetky výdavky na domácnosť platím skoro ja dovolenky lízingi a podobne...samozrejme niečo platí aj ona ale je to pomer 20% ja 80%...máme každý svoje financie ja podnikám peňazí mám-e dosť ale proste chcem žiť skromne ako obyčajna rodina a nie rozhadzovať a chodiť po dovolenkách a welnesoch, reštauráciach a míňať na handri...a keď jej niečo poviem a zacnem ju kritizovať tak sa zduva že aký som zgrlos a len ju buzerujem......je pravda že o výdavkoch ako sú autá,dovolenky,atď.. rozhodujem ja....ale chcem aby si aj ona čo to odložila a zbytočne neminala na blbosti....
@zuza265 ved citaj dalej, on plati 80%... ale 80% z rozpoctu 3500 eur -- co maju na mesiac.... takze ona zo svojho platu prispieva 700 eur mesacne /to je tych 20% iba/ a kedze zarobi tisicku, vela jej realne neostava.
akoze sorry, ale chciet od manzelky chlapa, co zarobi 5000 eur mesacne, aby mala vydavky sama na seba 300 eur a z toho si aj odkladala je nonsens.
@zuza265 hej, len by ma zaujimalo co je v tych nakladoch. Napriklad kolko z toho stoji jeho auticko? Mam podozrenie, ze v tom rozpocte je ovela viac ako len naklady na chod domacnosti a stravu. Ked ona dava 700€ do rozpoctu, tak jej ostavaju tri stovky. Z toho asi vela neodlozi aj keby ich neminala na "blbosti".
@kaktusik007 presne toto by ma zaujimalo, kde minu (on minie, pretoze on o nich rozhoduje) tych 3500€ mesacne.
@kaktusik007 nepíše, že majú náklady, ale že rodinný rozpočet je 3000-3500€, to chápem tak, že po odpočítaní nákladov z príjmu
@tiika a ja chapem ze rozpocet su naklady - platby ktore odchadzaju a su naplanovane. Trebars v tom moze mat on zohladnene ze tisicku mesacne odklada, ze 400 eur ide mesacne na leasing, 350 na benzin... a taaaak.... ze teda mesacne maju vydavky cca 3500 eur a ano, povazujem za vydavky aj peniaze odchadzajuce na sporenia, aj ked teda to nutne vydavky nie su.
avsak pri rozpocte vydavkov 3500 eur je normalne ocakavat, ze su tam aj taketo veci, a nie iba nutne vydavky ako strava a byvanie.
@viestta
@kaktusik007
“žijeme z rozpočtu 3000-3500€ mesiac”;
žijeme podľa vás rovná sa minieme?
Dôležité je ako to myslel on. Žijeme podľa mna v tomto prípade znamená “zostane nám” (po odrátaním výdavkov). Oki.. nech sa vyjadrí pán podnikateľ 😉
Pravdepodobne mal autor na mysli, ze tych 3-3,5 tisic na domacnost je plytvanie, ze by sa dalo minat na domacnost aj menej. Nejde mu asi ani tak o tych jej 300 co by mohla odkladat.
Ja mam taku kamaratku, ktora vsetko potrebuje a vzdy ma taha k peknym, ale zbytocnym vecickam, ktore si musi kupit.... I v ramci potravin to prehana. Na minanie sa lahko zvyka.
Rozpisem vám to tu podrobnejšie....
Strava...cca1200€(potraviny, obedy, restiky)mne to príde veľa....a chcem to trošku stiahnuť
Dovolenky welnes zábava....cca400-500€.. tiež dosť podľa mna
Autá...cca900€(benzín opravy obstarávacie náklady)
Bežne výdavky...cca300-400€(šaty, lieky)
Domácnosť...300€(Energie atď...)
Manželka platí....prispieva na stravu...cca250€
Malému školka...cca100€
Benzin cca 100€
A drobnosti...cca100€
Zvyšok kaderník nechty kabelky boty atď...400-500€
Chcel by som aby si aspoň 10-15% z príjmu ušetrila....(mne sa môže tiež niečo stať alebo firma skrachuje ....)
Sú to mesačne výdavky....
@delphin1 mas pravdu... platit 1000 eur mesacne za auta a benzin je brutal, mal by si to obmedzit.
si zgrlos a si skupy. 1200 eur stravu /dvaja dospeli a dieta - vratane restik / a 400-500 eur vylety chces okresat, ale tisicka mesacne za auta je v uuuuuplnom poriadku.
@januska12323 ty si este nevidela ake domy a na akych autach sa vozia murari, ze? 😂
ja neviem, aj keby mam super bohateho chlapa, mne by svedomie nedalo rozhadzat celu vyplatu.
@kaktusik007 to auto je manzelkine....máme 2 auta podľa mňa je to akurát..utiahli by sme aj 2000€ ale ja to nechcem ..zbytočne stačí mi aj škoda nepotrebujem Mercedes....do toho 3000€ rozpočtu prispieva manželka 500€ zvyšok dávam ja....
Ale teda po novych info je moj nazor, ze chapem preco chces od zeny keby aspon nieco posetrila. To beriem ako ok, keby jej kazdy mesiac kludne odchadza na sporenie 50 eur. Ale ako som pisala. Ak setrit nevie, prehodila by som na nu mozno par desiatok eur nejaky nakladna to by som brala ako vyrovnane. Vazne ona do rozpoctu (na naklady) prispieva tak “malo” a ostatne minie kdekade?
@zuza265 urcite nie, autor prehana. uz len to ze napisal dovolenky welness 400-500 eur, kadernicka, nechty, kabelky 500 eur ------- znamena, ze je to jeho ODHAD a tie cisla su vyrazne odlisne.
@delphin1 robis si aj domace uctovnictvo? vedies si kompletne vsetky vydavky? pretoze ja uz niekolko rokov. Na dieta si dal 100 eur - skolka. Aj toto je dokaz, ze absolutne nemas paru o tom kolko co realne tvoja zena plati.
@delphin1 nie neplatis to z vasho rodinneho rozpoctu. Platis to z firemnych penazi. Ak nie, tak mas hokej v uctovnicstve. Kazdy mesiac odkladas blocky z benzinky (aj tie manzelkine), aj faktury zo servisu, aj lizing mas na firmu a davas to do danoveho priznania. Neoblbuj nas tu.
A hned sme na inych cislach. Vas rozpocet je o tisicku mensi, tvoj prispevok je o tisicku mensi, aj podiel manzelky na spolocnom rodinnom rozpocte je hned vacsi.
@delphin1 ale veď o tých dovolenkách rozhoduješ ty, tak kde je problém? Aké sú to zbytocne veci..? Chceš, nech si manželka odlozi 100€ mesačne, pričom ty odkladas 2000-3000€ mesačne. Tebe ide asi skôr o princíp, než reálnu potrebu. Navyše do rozpočtu prispieva 50% svojho platu, čo je tak akurát.
Neviem, aký máte životný štýl, kam chodíte,.. No pokial chces, aby tvoja manželka dobre vyzerala, ma sa primerane o seba starať, ísť na kozmetiku, vlasy, nechty, kúpiť oblečenie, občas nejaký darček, venovat sa koníčkom, ist von, tak verím, že to poľahky cele minie. Áno nemusela by, ale tých 100€ mesačne vás ozaj nespasí.

@delphin1 trochu si protirečíš. Na jednej strane píšeš, že ty platíš dovolenky, wellness, reštaurácie na druhej na to nechceš míňať a rozhadzovať peniaze.
Chápem to asi tak, že máš na to nejaký limit a žena ta núti, aby si míňal viac ako chceš. Ty chceš niečo ušetriť a rovnako chceš, aby si odkladala i ona.
V tomto prípade asi nie je dobre, že takmer všetko platíš iba ty. Opäť sa o všetkom poriadne porozpravajte. Povedz jej svoje predstavy, urči si hranice a za tými si stoj. Ak bude chcieť žena niečo navyše, nech si to zaplatí. Ak chceš, aby prispievala na domácnosť viac, dohodni sa s nou. No čo spravi ona so svojim zvyškom peňazí, s tým sa potrebujes zmieriť. Už je to jej vec, či ich prehajdaka, či si nasporí, ak bude na niečo potrebovať a nebude na to mat, jej smola. Môžeš jej ísť príkladom, poradiť, vysvetliť.. no jej rozhodnutie treba akceptovať, neprevychovas ju.