icon

Som skúpy chlap alebo len šetrný manžel?

delphin1
4. nov 2023

Chcel by som sa vás tu popitat na názor či som ozaj zgrlos....som proste tip muža ktorý je dosť cielavedomi a sú pre mňa dôležité financie a som dosť sporoblivy a nemám rad keď sa vyhádzajú peniaze zbytočne...moja manželka je presný opak celú výplatu proste minie stále jej hovorím aby si odkladala aspoň nejakú časť...všetky výdavky na domácnosť platím skoro ja dovolenky lízingi a podobne...samozrejme niečo platí aj ona ale je to pomer 20% ja 80%...máme každý svoje financie ja podnikám peňazí mám-e dosť ale proste chcem žiť skromne ako obyčajna rodina a nie rozhadzovať a chodiť po dovolenkách a welnesoch, reštauráciach a míňať na handri...a keď jej niečo poviem a zacnem ju kritizovať tak sa zduva že aký som zgrlos a len ju buzerujem......je pravda že o výdavkoch ako sú autá,dovolenky,atď.. rozhodujem ja....ale chcem aby si aj ona čo to odložila a zbytočne neminala na blbosti....

sashabb
5. nov 2023

@kristiii ale to auto nie je jeho ženy. To auto si kúpil on na firmu a žena ho len užíva.

lienka.7
5. nov 2023

@taga vždy sa dá polemizovať, či peniaze, ktoré si minula na tu-ktoru činnosť boli adekvátne vynaložené. Ty môžeš mat záľubu už tu toľko omielanych kabelkach, nejaká vuittonka ta tak poteší, že až, s inou to zase ani nehne. Niektorá sa zase ide pototo z wellnesu ci dovolenky v Dubaji. A niekto zase kúpi investičný byt.
Preto pausalizovat je zbytočné, každý sme predsa iní.

lienka.7
5. nov 2023

@1fifinka1 na co sa tu
@viestta snaží poukázať je fakt, že výdavky na "firemné veci" sa proste nezapočítava do spotreby domácnosti. Lebo si ich uctujes na/do firmy. Nič viac, nič menej. Len autor to akosi nechape.

1fifinka1
5. nov 2023

@lienka.7 ved ale autorovi ide o to, že žene ostane 500€ pre seba a nevie z toho odložiť ani cent. O nič iné. Je bezpredmetné ci sú firemné alebo aké. Podľa mňa nešťastný názov temy

kristiii
5. nov 2023

@sashabb čo sa auta týka, zaujíma ma hlavne odpoveď autora. Zatiaľ to vidím tak, že keby žene nedopraje, kúpi jej lacný šrot a sebe firemné auto za 60 litrov, ak by mu šlo len o odpisy a pod. Ale on jazdí na lacnejšom a staršom aute než ona, tak neviem. Toto nehodnotím, kým neodpovie.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 a co ked si ta "rozhadzovacna zlatokopka" odklada kazdy mesiac peniaze bokom aby raz neodchadzala od pana podnikatela s jednou igelitkou? Len on o tom nevie...

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta no bodaj by. Ale moc tomu neverím.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 ja zas celkom neverim panovi

1fifinka1
5. nov 2023

@viestta tak neviem, poviem mu, neboj odkladám si. Na čo umelo vyvolávať hádky aký by to malo význam? On bude spokojny ona tiež, všetci budú spokojní

elmivelmi
5. nov 2023

@delphin1 Podla mna ie si zgrlos,skor manzelka je rozhadzovacna.

hankm
5. nov 2023

Uspesny muz je ten, ktory dokaze zarobit viac ako minie jeho manzelka. (Uspesnych muzov je malo)

Zena dokaze z muza urobit milionara....ak bol pred tym miliardar.
Tolko jedniduche frazeologizmi.

Nemusis sa bat co bude ak nahodou pridu priblemy s firmou....ona s tebou neostane ked vyschne kohutik.

Ked mi nejaka zena povie, ze je skromna, ukazem jej tuto diskusiu 😆😆😆 milujem trolovat zeny.

viestta
5. nov 2023

@1fifinka1 ona ho pozna, asi by mala dovod mu to nepovedat. A ked ho tak citam, ani sa jej necudujem.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
alchemilkazltozelena
5. nov 2023

@delphin1 podnikateľ čo nevie ani pravopis... Smutne .. a potom že na Slovensku tak vyzerá ako vyzerá ...

madeline1
5. nov 2023

@delphin1 vztah k peniazom sa u nej uz nezmeni, nevazi si svoje zarobene peniaze...mali by ste mat na rodinne naklady spolocne stanovene percento z vyplaty, bolo by to spravodlive. Co sa tyka wellnessov, restauracii a pod., treba to vnimat ako spolocne straveny cas, cize raz za cas niekam spolu ist treba...

hugger
5. nov 2023

Nie si skupy. Mozno trosku posadnuty financiami (ked vidim ze ziaden tvoj prispevok nebol bez cisla s nulami a znakom eura) ale to nie je charakterova vada. Kiez by priemerny slovak mal taky prehlad kolko zarobi a kolko minie ako ty.

Problem moze byt ze ak o tejto teme rovnakym sposobom rozpravas s manzelkou a ona nie je numericky zdatna tak uz davno sa v tejto teme polarizovala na opacnu stranu a tato tema sa stala tazko rozlusknutelnou.

Skus s nou porozpravat preco si myslis ze setrit je dolezite bez cisel.

rovnako ako @hankm mam vsak obavu ci v pripade financnych problemov zostane s tebou.

kristiii
5. nov 2023

@hankm v tomto konkrétnom prípade s tebou súhlasím. Muž zarába násobne viac, tak má automaticky aj manželke dopriať drahé auto, kabelky, mesačné wellnessy, kaderníčku za stovku mesačne, ak by nie, je automacky žgrloš, lebo však to sú bežné ženské výdavky (nie, nie sú ). V iných témach, tie isté ženy tvrdia iným ženám, nemáš byť závislá na mužovi, lebo veď, čo ak...v tomto prípade sa od autora očakáva, že sa o bežné vydavky v značne väčšej miere postará, lebo veď je chlap, v iných témach, ženy makajte, pracujte na sebe a hlavne zarabajte, lebo veď emancipácia a feminizmus je základ 🙃 Fakt by ma zaujímalo ako by sa vyvíjala táto diskusia, keby bola písaná v opačnom garde.

namornicka
5. nov 2023

Ak manželka nevie odložiť z výplaty 10% a takmer polovicu minie na handry a kozmetiku tak jej chýbajú základy finančnej gramotnosti. A to je podľa mňa väčší problém v porovnaní s tým, že autá a dovolenky vyberá muž 😄 Ak budú mať raz dcéru tak nebude pre ňu dobrým príkladom.

sense
5. nov 2023

@sashabb toto napadlo aj mňa, možno aj manželka šetrí tak aby on o tom nevedel, keďže ma potrebu o všetkom rozhodovat

delphin1
autor
5. nov 2023

@viestta pán v tom hokej nemá ale vy...tie autá sú rodinné jedno užíva žena druhé ja...to že sú písané na firmu je len z toho dôvodu že keď to zoberiem na firmu tak to je lacnejšie....chápeme sa už konečne.....ak by som to na firmu nebral tak by som ich zobral ako súkromná osoba čiže tak či tak tie auta by v rozpočte boli lebo ako rodina potrebujeme dve....chápeme sa už...a ešte jedna vec ako môžete povedať o niekom že má ekonomické myslenie na bode nula a urážať ho...???ja som len veľmi zvedavý čo ste v biznise dokázali vy....ale asi tu úplnú nulu ktorou sa tak vehementne ohanate....

delphin1
autor
5. nov 2023

Vyzerá to že som to tu pekne rozvíril....😀po prečítaní príspevkov tu a aj v iných diskusiách som si uvedomil jednu vec že to tu je sabat čarodejnic...na niektoré svetlé výnimky....a aj keď tá moja žena nevie hospodáriť tak som rád za ňu lebo vidím že pri niektorých by som bol us asi v Leopoldove.....a tie naše problémi sú proti iným v podstate bezviznamne....majte sa pekne

viestta
5. nov 2023

@delphin1 pozri sa, mna o podnikatelskych fintach poucovat nemusis. Ja presne viem ako to chodi. Keby to nebolo pre teba vyhodnejsie, keby si si kvoli tomu nemohol kratit dane, tak ich nekupujes na firmu. Ale ked ich mas v majetku firmy, co ich mas a cerpas z toho benefity, tak su to firemne auta, aj ked sa v nich vyvazate na navstevu k starej mame, nielen za buíznisom. Robia to tak vsetci. Ale zas sa nepokusaju okolie odrbavat recami, ze naklady idu z financii pre rodinu, pretoze vsetko sa uctuje cez firmu, kazdy blocek od benzinu, odpis majetku, cestna dan... Mozno ak by sme to rozobrali hlbsie, tak aj dovolenku si si zuctoval cez firmu, staci vediet ako sa to do uctovnicstva zaonaci...

mamamoni
5. nov 2023

BOSORKÝÝÝ 😁 ste ho dorazili 😂 v konečnom dôsledku sa pomohlo manželke...uvedomil si,že jeho žena je v pohode oproti nám....

@delphin1 a ty keď si myslíš,že si tu niečo rozvíril skľudni sa 😂 si ešte nezažil kočky napr.v politickej téme,tam by si videl rozvírenia....

lienka.7
5. nov 2023

@delphin1 hokej v tom mas akurát tak ty... lebo auta sú FIREMNE. Rodinné len preto, ze ich využívať v ramci rodiny a odrbkal si stat na DPHcke tak akurát, vsak? 😉

lienka.7
5. nov 2023

@viestta možno aj tie obedy ci večere v restike si pán podnikateľ účtuje ako repre fond a tu finti, ze prezeru 1.200€ 🤣🤣🤣

viestta
5. nov 2023

@lienka.7 vidis, to mi nenapadlo. Aj drogeriu kupuje na firmu a doma mu v nej zena slipy perie, mozno aj toaletak. A kolko domacich spotrebicov bolo zuctovanych na firmu vie len on... Ubohy a nestastny slovensky podnikatel ako kazdy iny. Poznam takeho, co vyuctoval na firmu 30 tisic na kuchynku pre zamestnancov. Zamestnanci mali jednu mikrovlnku a panelakovu linku co zvysila ked svokra prerabala... A WC na dielni obkladal mramorom. Aspon podla faktur co dolozil.

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2023

@delphin1 Ty sa radsej douc pravopis, Ty podnikatel. Normalna zena by Ta uz davno kopla do riti a mala by svaty pokoj od takeho drzgrosa.

vevapeto
5. nov 2023

@delphin1 ako sorry ale ja osobne si neviem predstaviť, žeby môj manžel sa pýtal na MK mamičiek, či je zgrloš 🤣🤣🤣 buď si troll alebo je to už celkom v prdeli…

kristiii
5. nov 2023

@dskjhfdlkdjhl ale prosím ťa, to sú také reči. Realita je taká, že väčšina slovenských žien by bola veľmi rada, ak by mohla 400-500 eur mesačne rozhajdákať alebo si ušetriť, muž by jej zadovážil auto za 40000 a vláčil ju po welnesoch. A nech by jej aj denne písal ako ju "myluje". Len tu sa zas ozvalo poväčšine horných desaťtisíc modrého koníka. Klasika.

lienka.7
5. nov 2023

@viestta tak toto s tou kuchyňou si ma "dostala", detto s tým WCkom 🙈 ale tiež sú perly niektoré, kamoska co robi ucto mala v blockoch dokonca aj kondómy 🙈 vraj ochrana (pre) zamestnancov 🤣🤣🤣